E-Juridic.ro - Newsletter

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
 

Reforma Codului de procedura civila poate da peste cap activitatea a zeci de mii de specialisti


Pret special 68.67 lei TVA inclus redus de la 99.19 lei

Pret valabil doar in aceasta oferta, in limita stocului disponibil.


Cartea "Corespondente intre vechiul si noul Cod de procedura civila" supune atentiei dvs.:

- paralela dintre cele vechiul si noul cod de procedura civila. Identificarea unor articole din vechiul cod, care au sau nu corespondent in noul Cod de procedura civila va fi extrem de simpla, paralela fiind realizata pe materii, insa o veti regasi si sub forma unui index alfabetic.(detalii aici >>>)

- Legea nr. 134/2010 (Codul de procedura civila) (detalii aici>>>)

- Legea de punere in aplicare a noului Cod de procedura civila (detalii aici >>>)
 
Aflati mai multe detalii aici >>>
 
  Noutati Juridice
Taxa de poluare pentru un autoturism nou

La emiterea unei facturi fiscale, care document sta la baza emiterii acesteia, deviz de lucrari constructii? sau situatii de lucrari constructii?

Taxa de poluare la achizitia unui autovehicul nou este deductibila din punct de vedere fiscal? Daca da, cum se deduce?

Raspuns:
La pct. 159 din Reglementarile contabile conforme aprobate prin OMFP 3055/2009, veniturile din prestari de servicii se inregistreaza in contabilitate pe masura efectuarii acestora, pe baza de situatii de lucrari care insotesc facturile, procese-verbale de receptie sau alte documente care atesta stadiul realizarii si receptia serviciilor prestate.

De asemenea, conform art. 21 alin. (4) din Codul fiscal si pct. 48 din Normele metodologice de aplicare deductibilitatea fiscala a cheltuielilor cu serviciile este conditionata de indeplinirea cumulativa a mai multor conditii: serviciile trebuie sa fie efectiv prestate, sa fie executate in baza unui contract incheiat intre parti si sa fie dovedita ...[citeste in continuare...]
Suspendare CIM din motive disciplinare

Perioada cat un contract de munca este suspendat constituie vechime in munca.

De exemplu, avem un salariat care a avut contractul suspendat pe o durata de 2 luni pentru cercetare disciplinara si vrem sa stim daca perioada respectiva trebuie inscrisa in adeverinta de vechime.

Raspuns:
Munca prestata in temeiul unui contract individual de munca constituie vechime in munca (art. 16 alin. (4) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, republicata).

Potrivit prevederilor alin. (4) al art. 49 din Codul muncii, in cazul suspendarii contractului individual de munca din cauza unei fapte imputabile salariatului, pe durata suspendarii acesta nu va beneficia de niciun drept care rezulta din calitatea sa de salariat.

De asemenea, angajatorul ...[citeste in continuare...]

Nerespectarea arhitecturii procesului verbal prevazuta in lege poate conduce la anularea acestuia.

Cati dintre cei care intocmesc astfel de procese verbale acorda atentie acestui „amanunt”? >>> raspunsul aici

Nenumaratele decizii luate in instanta privind anularea contraventiilor sau transformarea acestora in sanctiune de avertisment. Totul din cauza superficialitatii cu care au fost intocmite procesele verbale!

  >> click aici pentru detalii privind Anularea unei amenzi

Tabloul executorilor judecatoresti pe anul 2013

HOTARARE nr. 84 din 21 martie 2013 privind aprobarea Tabloului executorilor judecatoresti pe anul 2013

EMITENT: UNIUNEA NATIONALA A EXECUTORILOR JUDECATORESTI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 222 din 18 aprilie 2013

Avand in vedere prevederile art. 16 alin. (2) din Legea nr. 188/2000 privind executorii judecatoresti, republicata, cu modificarile ulterioare, si ale art. 10 din Regulamentul de punere in aplicare a Legii nr. 188/2000 privind executorii judecatoresti, aprobat prin Ordinul ministrului justitiei nr. 210/2001, cu modificarile si completarile ulterioare,

in temeiul art. 20 alin. (3) din Statutul Uniunii Nationale a Executorilor Judecatoresti si al profesiei de executor judecatoresc, aprobat prin Hotararea Congresului Extraordinar al Uniunii Nationale a Executorilor Judecatoresti nr. 19/2010, cu modificarile si completarile ulterioare,

Consiliul Uniunii Nationale a Executorilor ...[citeste in continuare...]
  Legislatia Muncii
PSI: Obligatiile privind apararea impotriva incendiilor in cazul utilizatorilor

Utilizatorul este persoana fizica sau juridica ce foloseste un bun, cu orice titlu, in interesul sau, al altuia sau in interes public.

Daca sunteti utilizator, aveti in principal urmatoarele obligatii:

- Sa cunoasteti si sa respectati masurile de aparare impotriva incendiilor, stabilite de administratorul sau conducatorul institutiei, de proprietar, producator sau importator, dupa caz.

- Sa intretineti si sa folositi, in scopul pentru care au fost realizate, dotarile pentru apararea impotriva incendiilor, puse la dispozitie de administratorul sau conducatorul institutiei, de proprietar, producator sau importator.

- Sa respectati normele de aparare impotriva incendiilor, specifice activitatilor pe care le desfasurati.

- Sa nu efectuati modificari neautorizate si fara acordul scris al proprietarului, al proiectantului initial al constructiei, instalatiei, echipamentului, dispozitivului sau mijlocului de transport utilizat ori al unui expert tehnic ...[citeste in continuare...]
  Club Juridic
Buna seara!Am nevoie sa ma ajutati in urm problema.In anul 1990 parintii mei au cumparat de la sora tatalui meu o casa dar nu au intocmit nici un act(au amanat intocmirea actelor pentru ca nu aveau bani si aveau incredere).
In prezent noi dorim sa construim pe acel teren o noua casa si nu putem obtine autorizatie de construire deoarece nu avem titlu de proprietate. Trebuie se precizez ca nici matusa mea nu are titlu de proprietate,doar un certificat de mostenitor pe care l-a obtinut dupa moarte sotului ei.

Din anul 1990 parintii mei au achitat toate impozitele si figureaza la taxe si impozite dar la registrul agricol terenul respectiv apare ca fiind liber.

Cum sa procedam pentru a rezolva aceasta problema? Matusa mea este de acord cu vanzarea.[citeste in continuare...]

RECLAMA RECLAMA
Copii acte notariale

Unde se pot cere copii de pe acte notariale din anul 1981? [Ex: Notariatul de Stat Local Campina][citeste in continuare...]
  Viata sanatoasa
Lipsa banilor te face sa te ingrasi

Conform raportului, 18,3 milioane de britanici s-ar fi ingrasat ca o consecinia a faptului ca au dificultati financiare. Care este mai exact procesul: cand nu avem bani, suntem mult mai tentati sa cumparam mancare nesanatoasa si ieftina, in detrimentul celei sanatoase, mai scumpe (opt din 10 britanici fac asta).

Rezultatele sunt confirmate de cele ale unui alt studiu, publicat recent in Psychological Science care arata ca oamenii tind sa se consoleze mancand mult atunci cand trec prin perioade de criza sau depresie, inclusiv dificultati economice.

Acest studiu, realizat de cercetatori de la Universitatea din Miami, conchide ca stirile negative despre starea economiei ii fac pe oameni sa prefere mancarea bogata in calorii, care ii satura pentru mai mult timp.

Cand participantii la studiu au fost bombardati cu mesaje de genul „traieste momentul prezent”, acestia au avut tendinta de a consuma cu aproape 40% mai multa mancare. Iar cand li s-a spus ca vremurile sunt ...[citeste in continuare...]

 

Ghid practic pentru procedura partajului judiciar


 

Noile prevederi ale Codului Civil si ale Codului de Procedura Civila!
 

Click aici pentru mai multe detalii >>>

 

Noile reglementari schimba acum regulile procedurii partajului si va obliga sa va aliniati noilor cerinte legate de:

 


Conditiile partajului Detalii aici »

Tipurile de proprietate Detalii aici »

Bunurile supuse partajului Detalii aici »

Formele de partaj Detalii aici »

Drepturile creditorilor Detalii aici »

Actele necesare in diversele etape ale partajului. Detalii aici »

Venim in ajutorul dvs. oferindu-va acum CD-ul "Partajul judiciar- Informatii complete", ghid practic de procedura conforma cu legislatia in vigoare:

am pus sub lupa toate etapele procedurii de partaj – consideratii teoretice si aplicatii practice

am adunat si prezentat modelele de partaj insotite de acte necesare in fiecare etapa a procesului de partaj.

 
© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040-213172586