E-Juridic.ro - Newsletter

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
 
  Noutati Juridice
Ordinea de prioritate: Mediator ori martor

Calitatea de martor are intaietate fata de aceea de mediator, cu privire la faptele si imprejurarile pe care Ie-a cunoscut inainte de a fi devenit mediator in acel caz.

In toate cazurile, dupa ce a fost audiat ca martor, mediatorul nu mai poate desfasura activitatea de mediere in cauza respectiva.

Raspunderea mediatorului
Raspunderea disciplinara a mediatorului intervine pentru urmatoarele abateri:
• incalcarea obligatiei de confidentialitate, impartialitate si neutralitate;
• refuzul de a raspunde cererilor formulate de autoritatile judiciare, in cazurile prevazute de lege;
• refuzul de a restitui inscrisurile incredintate de partile aflate in conflict;
• reprezentarea sau asistarea uneia dintre parti intr-o procedura judiciara sau arbitrala avand ca obiect conflictul supus medierii;
• savarsirea altor fapte care aduc atingere probitatii profesionale.

Sanctiunile disciplinare se aplica in raport cu gravitatea abaterii si ...[citeste in continuare...]

Actiune privind stabilirea modalitatilor de folosire a spatiilor din folosinta comuna

DOMNULE PRESEDINTE,

Subsemnatul ...................................., domiciliat in ........................., str. ........................... nr. .........., etaj ......., apart. ....., sector/judet ..................., reprezentat prin avocat ............................................, cu sediul profesional in ............................, str. ................................ nr. ......, bloc ......, scara ....., etaj ...., apart. ....., sector/judet .........................................................., chem in judecata si personal la interogatoriu pe paratul ................................, cu domiciliul in ................................, str. .............................. nr. ..........., bloc......, etaj ...., apart. ....., sector/judet ...................., pentru ca prin hotararea ce veti pronunta, in contradictoriu cu paratul sa stabiliti modalitatile practice de folosire a spatiilor comune din imobilul nr. ....., situat in .................., str. ...[citeste in continuare...]

  Recomandare
  Legislatia Muncii
Cumul de functii la acelasi angajator. Conditii in care se pot prelua noi atributii

Tinand seama de prevederile Legii 53/2003 - Codul muncii, republicata in temeiul art.V din Legea 40/2011, vom vedea care este modalitatea legala prin care un salariat, angajat cu norma intreaga, durata normala a timpului de munca de 8 ore pe zi si de 40 de ore pe saptamana, poate prelua pe perioada determinata atributiile unui alt post vacant, pe langa atributiile din fisa postului ocupat de catre acesta.

Mentionam ca derularea atributiilor postului vacant preluate pe perioada determinata de timp se desfasoara in cadrul aceluiasi interval orar al duratei normale a timpului de munca de 8 ore pe zi si de 40 de ore pe saptamana.

In plus, vom vedea care sunt documentele care se vor intocmi in cazul in care raspunsul este unul favorabil.

Solutia consultantului:
Orice salariat are dreptul de a cumula mai multe functii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator ...[citeste in continuare...]

  Club Juridic
Imputernicire notariala pentru pasaport

Buna ziua, as avea o intrebare, momentan sunt in strainatate si nu am pasaport, o sa fiu in Romania doar cateva zile si as dori sa imi predau actele necesare pentru a obtine un pasaport, intrebarea mea este ca, ii posibil sa cer o imputernicire notariala ca de exemplu unul dintre parintii mei sa poate sa il scoata in locul meu cand se elibereaza pasaportul ?
Este posibil asa ceva?
Multumesc ![citeste in continuare...]

  Viata sanatoasa
Alimente care te ajuta sa-ti cureti ficatul de toxine

1. Sfecla rosie
Foloseste-o cruda, da-o prin razatoare si fa-ti o salata in care poti adauga telina cruda, un mar frumos, seminte de susan si nuci. Sfecla rosie este plina de antioxidanti, cum ar fi vitamine B si acidul folic. In felul acesta, previne avaria oxidativa la nivelul ficatului, caci lupta impotriva radicalilor liberi.

2. Avocado
Un consum mediu de 2-3 avocado pe saptamana stimuleaza autocuratarea ficatului.

3. Rosiile
Licopeina este „vinovata” de culoarea rosie, dar este si un puternic antioxidant care lupta cu toxinele de la nivelul ficatului.

4. Usturoiul
Usturoiul este un superaliment, un antibiotic natural care lupta cu infectiile si stimuleaza sistemul imunitar.
Are insa si un puternic efect depurativ asupra ficatului, datorita continutului bogat in sulf, despre care se stie ca activeaza enzimele ficatului responsabile cu eliminarea toxinelor din corp. Usturoiul contine alicina si seleniu, doi compusi ...[citeste in continuare...]

Recuperarea creantelor FARA procese!

2013: In plina dezvoltare sau in insolventa?

» detalii aici
 

Aveti la dispozitie 6 posibilitati eficiente prin care puteti intra din nou in posesia banilor dvs. Alegeti-o pe cea care va avantajeaza! Informatia este prezentata pe CD - ul 5+1 metode de recuperare rapida a creantelor, fara proces!

  • contine modele, recomandari si mod practic de aplicare instant a legii
  • va ajuta sa alegeti solutia care se potriveste cel mai bine situatiei in care va aflati
  • va ofera solutii sigure, verificate, profesioniste.

Comandati acum CD-ul 5+1 metode de recuperare rapida a creantelor, fara proces!Este UNIC pe piata informatiilor juridice specializate! Trebuie sa-l aveti! Daca vreti sa evitati falimentul in 2013!

Cuprins CD-ul 5+1 metode de recuperare rapida a creantelor, fara proces:

1. Contine sfaturi, recomandari si solutii eficiente de recuperare rapida a creantelor conform noilor reglementari legislative impuse de la 15.02.2013 – informatii de “aur” pentru orice consilier juridic si administrator de afacere ce se respecta, care se doreste un adevarat profesionist in domeniul sau - recuperarea creantelor... detalii aici »

2. Va da posibilitatea ca, in calitate de consilier juridic experimentat, sa oferiti clientilor dvs. solutii eficiente care va aduc notorietate si bani... detalii aici »

3. Este vital oricarui administrator/manager aflat in imposibilitatea de a-si recupera creantele (sau ingrijorat de aceasta posibilitate), de a face rost de lichiditati pentru a evita falimentul... detalii aici »

4. Va ofera solutii pentru recuperarea accelerata a banilor – facturi neplatite pentru care deja platiti impozit pe profit si TVA fara sa le fi incasat vreodata!... click aici pentru cuprinsul integral »

Aflati cum va puteti folosi de orice “parghie” legislativa pentru a darama obstacolul intruchipat de lipsa lichiditatilor! Profitati de profesionalismul specialistilor Rentrop&Straton! Ei va pregatesc pentru 15 februarie cu solutii concrete, verificate, pentru intoarcerea banilor dvs. in buzunarele dvs.!

 

Recuperarea rapida a creantelor incepand cu februarie 2013
 

CD-ul 5+1 metode de recuperare rapida a creantelor, fara proces va pune la dispozitie nu doar solutii extrase din legislatie! Aici gasiti si exemple practice si solutii explicate din trei Coduri, care abia acum se armonizeaza total!

Aveti asadar, mai multe sanse de a va putea recupera banii, fara a pierde timp pretios prin salile de tribunal!

Alegeti acum SOLUTIA optima pentru situatia in care va aflati!

Descoperiti:

 
© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040-213172586