E-Juridic.ro - Newsletter

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
 

O noutate absoluta in dreptul romanesc, introdusa de Noul Cod Civil!
 

Fiducia, o modalitate eficienta de protectie impotriva creditorilor!

Ce implicatii are pentru dvs. aceasta modificare a Codului Civil?

Aflati totul AICI>>>

  Noutati Juridice
MFP: Se desfiinteaza Garda financiara, Inspectia fiscala

Ministrul Finantelor Publice, Daniel Chitoiu, a declarat ca isi doreste ca odata cu infiintarea noii structuri de combatere a fraudei fiscale, sa fie evitate controalele suprapuse iar asemenea inspectii sa fie efectuate o data la trei ani la contribuabilii mici si mijlocii si la cei mari - o data la cinci ani.

El a amintit ca structurile de control ale MFP - Garda Financiara, Inspectia Fiscala, supravegherea si controlul vamal si autoritatea antifrauda - vor fi desfiintate si regrupate intr-o singura structura de control, subliniind ca prin aceasta masura se doreste nu numai eficientizarea combaterii fraudelor fiscale, ci si obtinerea "unei relatii de parteneriat" din partea contribuabililor, prin evitarea controalelor suprapuse.

Potrivit lui Chitoiu, noua structura "va dispune de instrumentele necesare pentru a fi mai eficienta si determinata in combaterea evaziunii fiscale", dar va elimina si "o serie de paralelisme infructuoase ...[citeste in continuare...]

Nerespectarea arhitecturii procesului verbal prevazuta in lege poate conduce la anularea acestuia.

Cati dintre cei care intocmesc astfel de procese verbale acorda atentie acestui „amanunt”? >>> raspunsul aici

Nenumaratele decizii luate in instanta privind anularea contraventiilor sau transformarea acestora in sanctiune de avertisment. Totul din cauza superficialitatii cu care au fost intocmite procesele verbale!

  >> click aici pentru detalii privind Anularea unei amenzi

Util: Ghid practic pentru procedura partajului judiciar!

Facem parte din domeniul juridic si putini sunt cei care stiu ce fel de provocare este sa poti tine pasul cu toate modificarile din domeniul legislativ. Apar noi cerinte legislative si noi trebuie sa le descoperim la timp si sa le aplicam 100% corect.

Si trebuie sa recunoastem ca nimeni nu mai stie cu exactitate modalitatea corecta de instrainare a cotei indivize fara acordul coproprietarilor. Si cine mai stie despre posibilitatea executarii bunurilor comune sau despre dreptul creditorilor de a solicita partajul?

Iata doar cateva exemple de subiecte care nasc nelamuriri foarte des, chiar si in randul specialistilor. Un subiect de interes...[citeste in continuare...]

  Legislatia Muncii
Noi nereguli pe piata muncii. Inspectia Muncii continua controalele
de Mihaela Pascu

In ultima perioada au fost constatate noi nereguli in aplicarea legislatiei muncii. In concret, in perioada 29 aprilie - 5 mai 2013, Inspectia Muncii a efectuat o noua serie de actiuni de control in urma carora a aplicat amenzi in valoare totala de 1.559.300 de lei. in total au fost depistate 173 persoane care lucrau la negru.

In domeniul relatiilor de munca s-au aplicat amenzi in valoare de 1.271.300 de lei dintre care 880.000 de lei pentru munca la negru. in plus, au fost inaintate cinci propuneri de cercetare penala cu privire la angajatorii care au primit mai mult de 5 persoane fara forme legale de angajare, iar 26 de persoane fizice au fost sanctionate contraventional pentru ca au acceptat sa munceasca fara a avea incheiate contracte individuale de munca in forma scrisa.

In domeniul securitatii si sanatatii in munca s-au aplicat amenzi in valoare de 288.000 de lei. Angajatorii au comunicat catre inspectoratele teritoriale de munca opt evenimente care, in ...[citeste in continuare...]


Reforma Codului de procedura civila poate da peste cap activitatea a zeci de mii de specialisti


Pret special 68.67 lei TVA inclus redus de la 99.19 lei

Pret valabil doar in aceasta oferta, in limita stocului disponibil.


Cartea "Corespondente intre vechiul si noul Cod de procedura civila" supune atentiei dvs.:

- paralela dintre cele vechiul si noul cod de procedura civila. Identificarea unor articole din vechiul cod, care au sau nu corespondent in noul Cod de procedura civila va fi extrem de simpla, paralela fiind realizata pe materii, insa o veti regasi si sub forma unui index alfabetic.(detalii aici >>>)

- Legea nr. 134/2010 (Codul de procedura civila) (detalii aici>>>)

- Legea de punere in aplicare a noului Cod de procedura civila (detalii aici >>>)
 
Aflati mai multe detalii aici >>>
  Noutati Juridice
Decizie CCR: Organizarea pietei de energie electrica

Procesul Bursei Romane de Marfuri impotriva Autoritatii Nationale de Reglementare in Energie pentru organizarea unei piete engros de energie electrica a ajuns la Curtea Constitutionala, a declarat presedintele BRM, Septimiu Stoica, la o prezentare a evolutiilor bursiere.

"Dorim sa avem o legislatie care sa puna in competitie OPCOM si BRM. Demersurile noastre pentru organizarea pietei engros de energie electrica vor continua, atat in tara, cat si in fata institutiilor europene. Ar fi un paradox sa ne obtinem victoria la institutiile internationale si nu acasa. Procesul impotriva ANRE, institutie care a permis organizarea unei singure piete de energie, a ajuns la Curtea Constitutionala', a afirmat Septimiu Stoica.

Oficialul BRM a precizat ca in urma discutiilor cu ANRE pentru autorizarea tranzactiilor in domeniul gazelor naturale, BRM are certitudinea ca va deschide o piata specializata.

"Dupa discutiile cu reprezentantii ANRE privind ...[citeste in continuare...]

Legea 76/2012 dispune, Codul de Procedura Civila se supune.

Stiti cum se vor desfasura procesele civile incepand cu 15 februarie 2013?

Ghid rapid de insusire a celor peste 30 de articole modificate prezente in Noul Cod de Procedura Civila ... detalii aici

Reduceti cu 87% timpul si efortul pregatirii pentru prezentarea cu succes in instanta!

Data de 15 februarie 2013 aduce cu sine schimbarea consistenta a Codului de Procedura Civila. Aceasta modificare are un impact major asupra regulilor dupa care se vor desfasura de acum inainte procesele civile. >>> detalii aici


Sa decida instanta: tranzactionam sau nu medicamentele pe Bursa?

Bursa Romana de Marfuri va actiona in instanta ANRMAP in eventualitatea in care raspunsul institutiei la solicitarea de a organiza o piata bursiera a medicamentelor este negativ, a declarat presedintele director general al BRM, Gabriel Purice, la o prezentare a evolutiilor bursiere.

"Am discutat cu Ministerul Sanatatii in privinta tranzactionarii medicamentelor pe bursa de marfuri, institutie ce sustine acest proiect. ANRMAP il blocheaza, insa, in momentul de fata. Nu in scris, dar verbal. Au propus ca solutie vanzarea medicamentelor prin Sistemul Electronic de Achizitii Publice. Bursa Romana de Marfuri va actiona in instanta ANRMAP daca raspunsul institutiei la aceasta solicitare este negativ', a afirmat Gabriel Purice.

Provocarile promovarii medicamentelor pe piata bursiera constau in ...[citeste in continuare...]
  Club Juridic
Demisie

Buna ziua,
In cazul demisiei, pot opta sa fac o cerere de concediu fara salariu de 20 de zile, pt a nu ma mai prezenta la serviciu in timpul preavizului,tinind cont ca pe perioada acestuia CIM continua sa-si produca toate efectele ?

Pe timpul CFS  ,concediul medical il intrerupe pe primul ? Multumesc.[citeste in continuare...]

  Dieta
Cum sa mananci mai putin fara sa-ti dai seama

Suprinzator, foarte putine dintre noi nu se incadreaza tribului de impatimiti ai dietelor. Tinerea unei diete si mai ales cronicizarea acestei actiuni (caci trecem de la o dieta la alta, de la o filosofie alimentara la alta, de la o marime la haine la alta este un hobby extrem de popular in secolul al 21-lea.

O combinatie nerealista de standarde exacerbate de frumusete ne-a fortat sa ne punem la indoiala modul in care aratam si mancam, iar industria dietelor este mai mult decat dispusa sa ne ofere sute de solutii de slabit.

Cele care tin dieta cronica cred ca succesul este rezultatul sacrificiului. Daca reusim sa ne privam de ceva mai mult din putinul pe care deja ni-l acordam, daca ne pedepsim corpul si mai tare, atunci vom reusi sa aratam senzational si sa fim fericite.

Dar drumul asta nu duce la fericire. De ce? Pentru ca, daca ne supunem unei lupte constante, fericirea este intotdeauna departe de noi. Nu ar fi mai bine atunci ca scopul nostru sa nu fie ...[citeste in continuare...]

Atentie:
Noul Cod de procedura civila

Recuperarea garantata a debitelor!


Colectarea si recuperarea debitelor comerciale si civile

Cuprins

Capitolul 1: Obligatia de plata

1.1. Creante
1.2. Garantii
1.2.1 Garantii personale
1.2.2 Garantii reale
1.3. Scadenta ... detalii aici
1.4. Prescriptia creantelor

Capitolul 2 : Clauze preventive

2.1. Pacte comisorii
2.2. Clauza penala si dobanda de legala ... detalii aici
2.2.1 Clauza penala
2.2.2 Dobanda legala
2.3. Punerea in intarziere a debitorului ...detalii aici
2.4. Sfaturi utile privind clauzele preventive

Cap 3: Recuperarea creantelor

3.1. Recuperare amiabila
A.    Notificarea debitorului;
B.    Medierea. ... detalii aici

3.2. Recuperare contencioasa
3.2.1 Procedura de drept comun
3.2.2 Proceduri urgente

A.Procedura cererilor de valoare redusa .... detalii aici
B.Procedura ordonantei de plata
C. Asemanari si deosebiri
3.2.3 Procedura insolventei
A. Debitorul se afla deja in insolventa
B. Creditorul solicita deschiderea insolventei ... detalii aici

Capitolul 4: Alte modalitati de transformare sau stingere a platii

4.1. Cesiunea de creanta
4.2. Compensatia
4.3. Darea in plata ... detalii aici
4.4. Remiterea de datorie
4.5. Imposibilitatea fortuita de executare
 
© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040-213172586