Executarea silita directa
Predarea silita a bunurilor mobile
Dupa primirea incheierii de incuviintare a executarii silite, executorul judecatoresc va emite o somatie in care va preciza termenul de una zi, ca fiind termenul in care acesta are obligatia sa predea de buna voie bunul supus urmaririi silite, in caz contrar se va proceda la efectuarea executarii silite.
In aceasta somatie vor fi trecute si cheltuielile de executare, pe care debitorul urmarit urmeaza sa le achite, la somatie se vor anexa in mod obligatoriu si copia incuviintarii executarii silite, cat si copia titlului executor ce fac obiectul dosarului executional.
De recomandat ca efectuarea comunicarii somatiei sa se produca prin biroul executorului judecatoresc, din doua ... [citeste in continuare...]
PFA: Se tine cont de veniturile provenite din activitati independente?
de Dani Cucu
PFA organizat ca si cabinet expert contabil in sistem real cu salariati.
In cazul in care in oct-noi. 2013 expertul contabil da nastere unui copil veniturile din profesie fiind singurul venit cum se calculeaza indemnizatia de crestere copil care sunt plafoanele actuale si daca se ia in calcul venitul realizat anul 2012 in baza declaratiei 200 sau estimativul pentru 2013.
De asemenea, daca trebuie suspendata activitatea, cum se realizeaza acest PFA nefiind inregistrat la Registrul Comertului ci prin Ceccar si cu ce data? Ce se intampla cu salariatii in acest caz?
Raspuns:
1. In raport cu determinarea indemnizatiei pentru cresterea copilului, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din activitati independente supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Codului fiscal
pot beneficia optional de urmatoarele drepturi:
- concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana ... [citeste in continuare...]
Compensarea creantelor fiscale
In momentul in care societatea solicita recuperarea TVA-ului, compania mai este obligata sa plateasca contributiile catre bugetul de stat sau acestea se compenseaza?
Raspuns: Compensarea creantelor fiscale se efectueaza in conditiile prevazute de art. 116 din Codul de procedura fiscala si normele metodologice date in aplicarea acestuia.
Potrivit acestuia, prin compensare se sting creantele statului sau unitatilor administrativ-teritoriale ori subdiviziunilor acestora reprezentand impozite, taxe, contributii si alte sume datorate bugetului general consolidat cu creantele debitorului reprezentand sume de rambursat, de restituit sau de plata de la buget, pana la concurenta celei mai mici sume, cand ambele parti dobandesc reciproc atat calitatea de creditor, cat si pe cea de debitor, cu conditia ca respectivele creante sa fie administrate de aceeasi autoritate publica.
Creantele fiscale se compenseaza cu obligatii datorate aceluiasi buget, urmand ca din ... [citeste in continuare...]
Jurnalul Juristului - Cele mai tari subiecte din zona juridicului!
Nu toti avem acces la Jurnalul Juridic, insa cu totii ni-l dorim. Suntem juristi si meseria este de asa natura incat cere noi si noi informatii, noi si noi actualizari, noi si noi solutii pentru problemele care apar in mod constant.
Si aici intervine perfect Jurnalul Juridic. Discutam despre o publicatie dinamica din domeniul dreptului, o publicatie ce ne ofera acces la subiectele cele mai tari pe care trebuie sa le cunoastem daca vrem sa tinem pasul cu noutatile ardente!
Jurnalul Juristului este gandit ca o publicatie lunara tiparita, intr-un format suplu, de 8 pagini A4. Publicatia va ajuta sa fiti la curent cu toate noutatile legislative, sa aveti o privire de ansamblu asupra evenimentelor din lumea juridica, sa cunoasteti detalii de finete ale unor cazuri controversate.
Mai mult, Jurnalul Juristului va ajuta sa descoperiti opinii interesante, interpretari corecte, jurisprudenta din toate domeniile dreptului, decizii ale unor organisme juridice ... [citeste in continuare...]
RIL admins: Societatile comerciale pot vinde locuintele construite din fondurile statului
de Mihaela Trusca
Inalta Curte de Casatie si Justitie – Decizia nr. 3/2013
In Monitorul Oficial, Partea I, nr. 188 din 03.04.2013 a fost publicata Decizia nr. 3/2013 privind judecarea recursului in interesul legii ce formeaza obiectul dosarului nr. 20/2012, decizie pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie la data de 18.02.2013.
Problema de drept ce a generat practica neunitara
Prin recursul in interesul legii formulat de procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie s-a aratat ca in practica judiciara nu exista un punct de vedere unitar cu privire la interpretarea si aplicarea dispozitiilor art. 1 alin. (1) si art. 7 alin. (1) din Legea nr. 85/1992 privind vanzarea de locuinte si spatii cu alta destinatie construite din fondurile statului si din fondurile unitatilor economice sau bugetare de stat, republicata, aflate la data optiunii chiriasului in patrimoniul unei societatii comerciale cu capital integral privat, ca urmare a ... [citeste in continuare...]
Prescriere termenului de executare silita
Un credit pe firma a fost declarat scadent, inainte de termen, total in 2009. Firma nu are active. Ca si asociat am garantat pentru credit. Pana in prezent nu am fost notificata sa platesc si nici nu s-a trecut la executare. Cand se prescrie termenul de a cere executarea asociatului ca si garant? [citeste in continuare...]
Dobanda legala taxa auto
Am obtinut in instanta restituirea taxei auto si a dobanzii legale .
Cand am depus cererea de restituire la adm.financiara mi s-a spus ca era mai bine sa obtin in instanta dobanda fiscala deoarece este mai mare decat dobanda legala .
Inlocuieste untul cu...
Exista si alternativa, fructe care pot fi transformate in piure, paste si uleiuri pe care poti miza pentru a avea o sanatate mai buna.
1. Uleiul de masline
Il poti folosi la salate sau la gatit. Pune ulei de masline in loc de unt la paste, de exemplu. Uleiul acesta are acizi grasi, niste grasimi sanatoase, prietenoase cu inima.
2. Uleiul de nuca de cocos
Ai tot auzit de el in ultima vreme si, sa, are multe grasimi saturate, excelente pentru sanatate. Stimuleaza metabolismul si imbunatateste sistemul imunitar.
3. Ulei de rapita sau de canola
Reduce colesterolul si este o sursa inestimabila de acizi grasi omega-3.
4. Avocado
Ia fructul bine copt (testul este urmatorul: preseaza-l in pumn si ar trebui sa iasa samburele singur), scoate-i continutul si paseaza-l. Adauga condimente. Vei avea parte de fibre, vitamina C, potasiu si grasimi bune. Te va ajuta sa scapi de grasimea abdominala.
5. Pasta de susan
Pasta de susan sau tahini este gustoasa, ... [citeste in continuare...]
Ultimele acte aparute in Monitorul Oficial
- DECIZIE nr. 162 din 12 martie 2013 referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 24/2008 privind accesul la propriul dosar si deconspirarea Securitatii
EMITENT: CURTEA CONSTITUTIONALA PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL nr. 261 din 9 mai 2013 Clic aici!
- DECIZIE nr. 159 din 12 martie 2013 referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor art. 1, art. 2 lit. a), art. 7, 8, 9 si 11 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 24/2008 privind accesul la propriul dosar si deconspirarea Securitatii, precum si ale ordonantei de urgenta, in ansamblul sau, si ale Legii nr. 293/2008 pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 24/2008 privind accesul la propriul dosar si deconspirarea Securitatii
EMITENT: CURTEA CONSTITUTIONALA PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL nr. 261 din 9 mai 2013 Clic aici!
- DECIZIE nr. 112 din 5 martie 2013 referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 85 alin. (1) lit. b) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 82/2006 pentru recunoasterea meritelor personalului armatei participant la actiuni militare si acordarea unor drepturi acestuia si urmasilor celui decedat
EMITENT: CURTEA CONSTITUTIONALA PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL nr. 261 din 9 mai 2013 Clic aici!
|
57 de modele de cereri si actiuni in justitie
conforme cu Noul Cod de Procedura Civila

Cerere de chemare in judecata
Actiunea in constatare (detalii aici »)
Cerere completatoare sau de modificare a cererii principale
Cerere de interventie
Cerere de chemare in judecata a altor persoane
Cerere de chemare in garantie
Aratarea titularului dreptului
Intampinare (detalii aici »)
Invocarea exceptiilor de procedura
Invocarea tardivitatii formularii cererii/intampinarii
Cerere reconventionala
Cerere de recuzare (detalii aici »)
Cerere de stramutare
Cerere de aratare a domiciliului
Cerere de repunere in termen
Cerere de preschimbare a termenului de judecata
Cerere de amanare a judecarii cauzei (detalii aici »)
Cerere de incuviintare/administrare probe
Nu uitati: asigurati-va ca toate documentele, actele si formularele dvs. sunt intocmite corect si la timp. Altfel puteti pierde tot ceea ce ati realizat pana cum.
57 de modele de cereri si actiuni in justitie
– conforme cu Noul Cod de Procedura Civila –
Invocarea nulitatilor actelor de procedura
Cerere de asigurare a dovezilor
Cerere de depunere inscrisuri (detalii aici »)
Cerere de eliberare inscrisuri aflate la dosar
Cerere de suspendare a judecatii
Cerere de redeschidere a judecatii
Cerere de renuntare la judecata (detalii aici »)
Cerere de renuntare la insusi dreptul pretins
Cerere de perimare (detalii aici »)
Cerere de indreptare, lamurire si completare a hotararii
Cerere de refacere a inscrisurilor, hotararilor si dosarelor disparute
Cerere de renuntare la calea de atac
Apel: Cerere de apel pricipal; Apelul incident, apelul provocat
Cerere pentru suspendarea executiei vremelnice adresata instantei de apel
Recurs: Cerere de recurs; Recursul incident si recursul provocat (detalii aici »)
Contestatia in anulare
Revizuire (detalii aici »)
Atentie la cererile si sustinerile pe care le formulati in instanta.
Lucrarea noastra va ofera si informatii cu privire la cererile si actiunile care pot fi formulate in cadrul unui proces civil, cu precizarea momentului la care pot fi formulate, a partilor care pot formula astfel de cereri, precum si a instantei competente in solutionarea acestora
|