E-Juridic.ro - Newsletter

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
 
Colectia Lucrari juridice esentiale pentru pregatirea ta!

Modele de cereri de chemare in judecata, note de aparare, cai de atac si bune practici avocatiale!

>>> click aic pentru detalii

 

  Noutati Juridice
RIL Admis: 3 luni termen de validare a popririi la instanta de executare

Completul competent sa judece recursul in interesul legii ce formeaza obiectul Dosarului nr. 4/2013 este legal constituit conform dispozitiilor art. 516 alin. (2) din Codul de procedura civila si art. 272 alin. (2) lit. b) din Regulamentul privind organizarea si functionarea administrativa a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, republicat, cu modificarile si completarile ulterioare.

Sedinta completului este prezidata de doamna judecator Rodica Aida Popa, vicepresedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie este reprezentat de doamna Antonia Eleonora Constantin, procuror sef adjunct.

La sedinta de judecata participa domnul Aurel Segarceanu, magistrat-asistent in cadrul Sectiei de contencios administrativ si fiscal a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, desemnat in conformitate cu dispozitiile art. 273 din Regulamentul ...[citeste in continuare...]
Dreptul de semnatura: Semnarea situatiilor financiare
de Gabriela Dita

Sunt absolvent, licentiat, al Facultatii de stiinte Econimice profil finante. Va rog sa-mi spuneti :

1.daca pot semna bilantul firmei la care sunt angajat pe functia de director economic? (chiar daca cifra de afaceri este peste 35000 euro)
2. la cate firme pot sa ma angajez si implicit sa semnez bilantul?

Raspuns:
Potrivit art. 1 alin. (1) din Legea nr. 82/ 1991 a contabilitatii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, societatile comerciale, societatile/companiile nationale, regiile autonome ...[citeste in continuare...]


Atentie: introducerea Impozitului pe Venit pentru microintreprinderi

(de la 1 februarie) a facut ca varianta PFA sa fie, in acest moment, cea mai CONVENABILA din punct de vedere fiscal.

Codul fiscal s-a modificat de 251 de ori in ceea ce priveste Persoana Fizica Autorizata. Legile au venit si au plecat, impozitele, taxele, contributiile, deducerile, toate s-au schimbat cu o frenezie care ne-a facut pe multi dintre noi sa nu mai stim ce si cum se aplica in acest moment.

Cine mai stie in acest moment care sunt prevederile in vigoare in privinta PFA? Cine mai stie ce deduceri se pot face, ce taxe sunt sau nu obligatorii si, mai ales, cand sunt obligatorii?

Raspunsul este simplu: NIMENI. Orice consultant veti intreba va fi nevoit sa ...citeste mai departe >>

UE: Protejarea informatiilor personale online

Miercuri, eurodeputatul german Jan Philipp Albrecht va raspunde intr-un chat, pe Facebook, intrebarilor europenilor despre protectia informatiilor personale online.

Domnul Albrecht este responsabil la Parlamentul European cu propunerea de reforma a legislatiei UE in domeniul protectiei datelor. Participati la chat, miercuri, de la 10.30 CET!

Intr-o lume a internetului, telefoanelor inteligente si retelelor de socializare este foarte usor sa publici si sa cauti informatii personale. Ati putea fi surprins sa aflati cine va foloseste informatiile personale publicate online si in ce scopuri. Confidentialitatea datelor personale online este din ce in ce mai importanta.

Uniunea Europeana lucreaza acum asupra reformei legislatiei in domeniul protectiei datelor, pentru a ajuta cetatenii sa pastreze controlul asupra informatiilor personale.

Miercuri, eurodeputatul german Jan Philipp Albrecht va raspunde intr-un chat, pe Facebook, intrebarilor europenilor despre ...[citeste in continuare...]

Scapati de AMENZI! Invatati cum sa faceti contestatie, cum sa le reduceti sau sa le amanati. Exista solutii legale si specialistii va arata ce trebuie sa faceti, pas cu pas. Continutul CD-ului a fost editat special pentru uzul contabililor aflati in aceste situatii.

Descoperiti in acest CD:Ghid practic ANAF


Specialistii in Fiscalitate si Contabilitate va arata pas cu pas ce trebuie sa faceti!          PRET UNIC: 99,19 lei/ex., in loc de 168,95 lei/ex.  


  Legislatia Muncii
Documente pentru CCC acordat tatalui

Care este procedura legala si care sunt pasii care trebuie urmati de catre angajator pentru acordarea concediului de crestere a copilului pentru tata?

Raspuns: Potrivit art. 11 alin. (1) din O.U.G. nr. 111/2010, incepand cu data de 1 martie 2012, dreptul la concediul pentru cresterea copilului stabilit potrivit prevederilor art. 2 alin. (1) se acorda pe baza netransferabila persoanelor ai caror copii se nasc incepand cu data de 1 martie 2012, precum si celor aflate in situatiile prevazute la art. 8 alin. (2), incepand cu aceasta data, in situatia in care ambele persoane din familia respectiva indeplinesc conditiile de acordare a acestuia, dupa cum urmeaza: ...[citeste in continuare...]

Ce mai e valabil si ce nu mai e valabil din vechile proceduri? detalii aici>>>

Mai sunt bune probele pe care le-ati pregatit inainte sau va sunt impotriva?detalii aici>>>

Ce trebuie sa faceti ca sa nu luati decizii gresite in primele zile de modificari legislative?detalii aici>>>

Ce posibilitati noi de aparare puteti folosi?detalii aici>>>


  Club Juridic
Ordonanta civila

Ordonanta civila este titlu executoriu? Daca ordonanta civila a fost emisa de o judecatorie din alt judet decat al domiciliului debitoarei, iar aceasta, debitoarea, nu a aflat de ea decat o data cu inceperea executarii silite se mai poate face ceva? Ordonanta a fost emisa la Cluj si executa un executor din Caransebes.[citeste in continuare...]

Drepturi obtinute in instanta

O societate obtine drept onorariu pentru serviciile prestate altei firme prin sentinta judecatoreasca definitiva si executorie.

Firma debitoare vrea sa plateasca. Firma creditoare trebuie sa intocmeasca factura? Puteti preciza temeiul legal pentru raspuns?[citeste in continuare...]

Reforma Codului de procedura civila poate da peste cap activitatea a zeci de mii de specialisti

Pret special 68.67 lei TVA inclus redus de la 99.19 lei

Pret valabil doar in aceasta oferta, in limita stocului disponibil.


Cartea "Corespondente intre vechiul si noul Cod de procedura civila" supune atentiei dvs.:

- paralela dintre cele vechiul si noul cod de procedura civila. Identificarea unor articole din vechiul cod, care au sau nu corespondent in noul Cod de procedura civila va fi extrem de simpla, paralela fiind realizata pe materii, insa o veti regasi si sub forma unui index alfabetic.(detalii aici >>>)

- Legea nr. 134/2010 (Codul de procedura civila) (detalii aici>>>)

- Legea de punere in aplicare a noului Cod de procedura civila (detalii aici >>>)

Aflati mai multe detalii aici >>>
  Viata sanatoasa
10 beneficii pentru sanatate ale semintelor de dovleac

1. Contin mult tritofan, un aminoacid care atrage somnul si converteste serotonina din corp pentru a ne asigura un somn odihnitor.

2. Contin si mult magneziu, mineralul care este atat de bun pentru inima, dar care este si relaxantul oferit cadou de natura.

3. Contin proteine usor digerabile ce ajuta la stabilizarea glicemiei, atunci cand sunt consumate ca gustare. O glicemie constanta inseamna slabire, daca incerci sa scapi de cateva kilograme in plus.

4. Au multa omega 3, si, conform mai multor studii, reduc incidenta hipertrofieie prostatice benigne, o afectiune caracterizata prin marirea glandei prostatice.

5. Semintele de dovleac contin si zinc, mineralul care protejeaza impotriva prostatei, ceea ce le tranforma in mancarea ideala pentru barbati.

6. Sunt o sursa excelenta de fier, important pentru ...[citeste in continuare...]

Va invitam sa cititi cea mai noua aparitie in domeniu:

Ghid Practic Excel 
– realizat conform nevoilor dvs. de invatare rapida –

Conceput in mod deosebit pentru:

– Realizarea diverselor situatii la birou
(pentru evidentele si rapoartele catre superiori) detalii aici »

– Prezentarea rapida si exacta a datelor cerute (date fiind complexitatea situatiilor ce trebuie realizate) detalii aici »

Excel Practic –
explicat pas cu pas

Toate situatiile si rapoartele pe care le primiti sau pe care trebuie sa le faceti sunt in ziua de astazi in Excel. Programul este indispensabil, de aceea a fost editat un Ghid Practic Excel

Excel-ul nu va mai avea pentru tine niciun secret! ...Click Aici »
 

Cu ajutorul Ghidului Practic Excel reduceti timpul de lucru de la cateva ore la cateva minute

Nu te mai chinui cu planificari, evidente si rapoarte in Excel! Descopera chiar acum acele functii si formule Excel care iti reduc munca stresanta si obositoare la cateva minute de prelucrare a datelor.

 

Pret redus cu 42%!

Atentie: Ghidul Practic Excel se adreseaza tuturor celor care care au nevoie sa lucreze in acest program (cel putin) saptamanal. El a fost creat pentru a veni in ajutor Managerilor, Departamentelor de contabilitate, Departamentului de resurse umane, Juristilor, PFA-urilor etc.

Ghidul Excel iti pune la dispozitie tot ce te intereseaza pentru a lucra rapid, eficient, fara probleme si fara stres. Nu crezi ca este posibil? Incearca-l si ai sa te convingi!

 
© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040-213172586