E-Juridic.ro - Newsletter

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
 
Noul Cod de procedura civila republicat >> detalii aici
 
  Noutati Juridice
Cesiunea de parti sociale si stingerea datoriei societatii catre asociatul cedent
de Elena Ionescu

Administratorul unei societati (A) a vandut partile sociale unei persoane fizice (B), dar el a ramas in continuare administratorul acelei societati.

Administratorul (A) cat timp a fost asociat a creditat firma fara dobanda cu suma de 20000 Ron.
Acum societatea dispune de suma 10000 Ron pentru a putea acoperi o parte din imprumut.

Va rog sa-mi spuneti cine va putea incasa cei 10000 Ron: asociatul cedent (A) sau cesionarul (B)? Dupa vanzarea partilor sociale suma de 20000 Ron va ramane in 455?

Raspuns:
Cesiunea partilor sociale este prevazuta de Legea societatilor comerciale 31/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, la art. 202 si urmatoarele. Partile sociale pot fi transmise intre asociatii societatii sau catre terte persoane, din interiorul sau din afara societatii.

Transmiterea catre terte persoane este permisa numai daca a fost aprobata de asociatii care reprezinta cel putin trei patrimi din capitalul social. Transmiterea ...[citeste in continuare...]

57 de modele de cereri si actiuni in justitie

conforme cu Noul Cod de Procedura Civila

Cerere de chemare in judecata
Actiunea in constatare (detalii aici »)
Cerere completatoare sau de modificare a cererii principale
Cerere de interventie
Cerere de chemare in judecata a altor persoane
Cerere de chemare in garantie
Aratarea titularului dreptului

Intampinare (detalii aici »)

Practica avocatiala - Bune practici in profesia de avocat!

Suntem avocati pentru ca asta ne-am dorit. Personal, am fost inspirata de filmul Ally McBeal. Nu am crezut niciodata ca este posibil sa fii inspirat de un personal dintr-un film, dar asa a fost si cred ca se poate sa ai modele puternice care sa te ghideze in viata ta personala si in viata ta profesionala.

Ally McBeal m-a "indrumat" spre aceasta cariera stralucita, restul depinde de mine. Depinde de mine daca voi avea o cariera de top, daca voi fi avocata care visam ca voi ajunge. Am ajuns sa fiu respectata in domeniul meu, insa nu este de ajuns.
Eforturile mele nu se opresc aici. Toata viata, avocatii  ...[citeste in continuare...]

Punerea in executare a titlului executoriu

Executarea silita este ultima faza a procesului civil si implicit a procedurii contencioase de recuperare a creantelor restante de la debitorii rau platnici.

Executarea silita este reglementata in Cartea V din Codul de Procedura Civila.

Reprezinta o modalitate de constrangere a debitorului pentru indeplinirea obligatiilor impuse in sarcina sa printr-un titlu executoriu si pe care nu vrea sa si le indeplineasca de buna voie.

In mod obisnuit obligatiile stabilite printr-un titlu executoriu se indeplinesc de buna voie si doar in cazul refuzului debitorului de a-si indeplini voluntar obligatia se recurge la executare silita.

Pentru executarea silita se foloseste forta  ...[citeste in continuare...]

Ghid practic pentru procedura partajului judiciar
 

Noile prevederi ale Codului Civil si ale Codului de Procedura Civila!
 

Click aici pentru mai multe detalii >>>

 

Noile reglementari schimba acum regulile procedurii partajului si va obliga sa va aliniati noilor cerinte legate de:

 


Conditiile partajului Detalii aici »

Tipurile de proprietate Detalii aici »

Bunurile supuse partajului Detalii aici »
  Legislatia Muncii
Protectia maternitatii la locul de munca in etape

Atat in cazul in care salariata gravida anunta angajatorul cat si in situatia in care salariata, desi insarcinata, nu anunta angajatorul asupra starii sale de graviditate, sunt aplicabile dispozitiile Codului muncii si ale OUG 96/2003.

Angajatorului ii revine obligatia sa modifice in mod corespunzator conditiile/orarul de munca, ori sa repartizeze la alt loc de munca salariatele gravide, lauze sau care alapteaza care desfasoara activitate ce prezinta riscuri pentru sanatatea sau securitatea lor ori repercusiuni asupra sarcinii si alaptarii, conform recomandarii medicului de medicina muncii sau a medicului de familie in concordanta cu dispozitiile art. 9 din OUG 96/2003 privind protectia maternitatii la locurile de munca, cu modificarile si completarile ulterioare.

In cazul in care din motive justificate angajatorul nu poate indeplini aceste obligatii, salariatele au dreptul la concediu de risc maternal, in conformitate cu dispozitiile art. 10 din OUG 96/2003, cu modificarile ...[citeste in continuare...]

Tehnici de recuperare a creantelor

* Recuperearea creantelor
* Actiuni in justitie
* Titluri executorii
* Insolventa
* Alte modalitati de transformare sau stingere a datoriei


CD-ul "Colectarea si recuperarea debitelor comerciale si civile - conform noului Cod de procedura civila" la pretul special de doar 141.70 lei (T.V.A. inclus), pret redus de la pretul standard de 210 lei. Oferta valabila in limita stocului disponibil! >>> detalii aici

  Club Juridic
Mostenire

Am 35 ani, si am crescut intr-o casa de copii...pana la aceasta varsta nu am stiiut cine este tatal meu...am aflat (desi sunt inca nesigur)..am aflat ca are un sigur fiu si are o vila si un apartament!

Intrebarea mea este daca am drept de mostenire? tinand cont ca in c.i. figurez cu = no name = mai mult el nu stie inca de existenta mea!

Ce as putea sa fac , ca sa fiu inclus in mostenirea sa....mai mult daca el este decedat....as avea o sansa sa atac actul de mostenire din p.d.vd.juridic??? [citeste in continuare...]

Stagiatura

Buna,

Pentru inceput doresc sa va multumesc inca o data pentru asistenta juridica acordata!

Doresc o intrebare sa vi-o adresez - primiti avocati stagiari pentru pregatirea profesionala in vederea obtinerii exanenului de definitivat? [citeste in continuare...]

Noul Cod de procedura civila a modificat executarea silita

Cititi aici Ghidul Complet al Executarii Silite

Click aici pentru detalii >>>

1.    Avem noi reguli! Mai complexe, mai nuantate!
2.    Cunoasterea si respectarea noii legislatii sunt imperative! In plus...
3.    Puteti economisi timp si energie utilizand un instrument specializat in alcatuirea usoara, corecta si in timp util a dosarelor executionale!


Fiindca acum aveti la dispozitie lucrarea pe CD Ghidul complet al executarii silite - lucrarea care sintetizeaza pentru dvs. si transpune in actiuni clare articolele de lege. Va ajuta sa respectati legea si sa actionati ca un adevarat profesionist.

Click aici pentru detalii >>>
  Viata sanatoasa
Ai grija ce mananci, pentru a dormi bine

Daca faci cateva schimbari mici in dieta, poate nu te vindeci de insomnie, dar, oricum, iti va fi mai bine. Vezi mai jos care sunt cele mai bune si cele mai rele alimente din punctul de vedere al somnului.

1. DA: Alunele si migdalele
Migdalele contin din plin magneziu, triptofan si melatonina, o combinatie care este ideala pentru a atrage somnul. Incearca sa mananci o mana plina cu o ora inainte de somn.

2. NU: Grapefruit
Arsurile la stomac te pot tine treaza toata noaptea, iar grapegruitul iti accentueaza aciditatea in stomac. Nu manca deloc citrice sau sucuri din citrice inainte sa te pui la culcare.

3. DA: Fulgi de ovaz
Majoritatea dintre noi ii mananca la micul dejun, dar beneficiile acestui tip de mancare consumata inainte de somn te pot convinge sa ...[citeste in continuare...]

 

Atentie angajatori: Controale cu tinta precisa de la ITM!

Aveti in firma Trusa Sanitara de Prim Ajutor?

Lipsa ei se sanctioneaza cu amenda de 6.000 de lei!

Stimate angajator,

Art.10 alin.(1) din Legea 319/2006 va obliga sa luati “toate masurile necesare pentru acordarea primului ajutor”, ceea ce inseamna, evident, ca trebuie sa aveti permanent in firma si o trusa sanitara de prim-ajutor, omologata si perfect functionala.

Iar art.39 alin.(6) din aceeasi lege precizeaza ca incalcarea respectivei dispozitii constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 3.000 la 6.000 de lei.


... citeste detalii aici »


Inspectorii ITM cunosc foarte bine aceasta obligatie si sunt foarte stricti in privinta ei.


Legea spune foarte clar:
 sunt nu mai putin de 29 de articole obligatorii (!)
, a caror calitate trebuie verificata si certificata in conformitate cu prevederile in vigoare privind evaluarea conformitatii de catre organele abilitate ale Ministerului Sanatatii si Familiei.

 
© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040-213172586