E-Juridic.ro - Newsletter

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
 
Corect intocmite si cu clauze formulate in avantajul dvs.! Usor de completat, usor de printat!

117 Modele de cereri si actiuni in justitie in conformitate cu noul Cod civil!

Produsul saptamanii 20-24  mai. 50% reducere! >>> detalii aici

  Noutati Juridice
Mandatul european de arestare: Noutati

In perioada 20 - 21 mai 2013 a avut loc, la Alba Iulia cea de-a doua reuniune a Retelei Judiciare Romane in materie penala din anul 2013. Reuniunea a fost organizata de Ministerul Justitiei, prin Directia Drept international si Cooperare Judiciara, si Curtea de Apel Alba Iulia.

Lucrarile reuniunii au fost deschise de catre doamna judecator Cristina Nicoara, vicepresedintele Curtii de Apel Alba Iulia.

La reuniune au participat judecatori si procurori, membrii ai Retelei Judiciare Romane in materie penala din cadrul curtilor de apel, ai parchetelor de pe langa curtile de apel, ai Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism si Serviciului de cooperare judiciara, relatii internationale si programe din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, precum si reprezentanti ai Serviciului Cooperare Judiciara internationala in materie penala din cadrul Directiei Drept international si Cooperare Judiciara.

Pe ...[citeste in continuare...]

Tehnici de recuperare a creantelor

Recuperearea creantelor
Actiuni in justitie
Titluri executorii
Insolventa
Alte modalitati de transformare sau stingere a datoriei


CD-ul "Colectarea si recuperarea debitelor comerciale si civile - conform noului Cod de procedura civila" la pretul special de doar 141.70 lei (T.V.A. inclus), pret redus de la pretul standard de 210 lei. Oferta valabila in limita stocului disponibil! >>> detalii aici

CSM: Aviz pozitiv

Consiliul Superior al Magistraturii acorda avizul Sectiei pentru procurori a CSM domnului Calin Nistor in functia de procuror sef - adjunct al Directiei Nationale Anticoruptie

In urma interviului sustinut astazi, 23.05.2013, cu unanimitate de voturi, Sectia pentru procurori a CSM, in temeiul art. 40 lit. h din Legea nr. 317/2004 republicata cu modificarile si completarile ulterioare, a decis avizarea pozitiva a propunerii ministrului justitiei pentru numirea domnului procuror Calin Nistor in functia de procuror sef-adjunct al Directiei Nationale Anticoruptie.

In intervalul de timp imediat urmator, hotararea Sectiei pentru procurori va fi transmisa ministrului justitiei.[citeste in continuare...]

Ghid practic pentru procedura partajului judiciar
 

Noile prevederi ale Codului Civil si ale Codului de Procedura Civila!
 

Click aici pentru mai multe detalii >>>

 

Noile reglementari schimba acum regulile procedurii partajului si va obliga sa va aliniati noilor cerinte legate de:

 


Conditiile partajului Detalii aici »

Tipurile de proprietate Detalii aici »

Bunurile supuse partajului Detalii aici »
UPLR: profesiile liberale europene

Uniunea Profesiilor Liberale din Romania a participat la o serie de evenimente cu implicatii in lumea profesiilor liberale europene

1) Noul Presedinte al Comitetului Economic si Social European

CESE este preocupat de revigorarea activitatii acestei institutii europene HENRI MALOSSE a devenit, recent, Presedintele Comitetului Economic si Social European – CESE, singurul organism al Uniunii Europene care reprezinta societatea civila. Mandatul sau este de doi ani si jumatate.

El este hotarat sa faca din Comitetul Economic si Social o forta care sa fie luata in consideratie in cadrul dezbaterii europene in conditiile in care cetatenii manifesta o neincredere crescanda cu privire la deciziile pe care le adopta Uniunea Europeana.
Aceasta este pentru el o prioritate vis a vis de criza pe care Europa o traverseaza in prezent.

Devenind cel de al 30–lea Presedinte al Comitetului Economic si Social, HENRI MALOSSE este profund constient de decalajul ...[citeste in continuare...]

57 de modele de cereri si actiuni in justitie

conforme cu Noul Cod de Procedura Civila

Cerere de chemare in judecata
Actiunea in constatare (detalii aici »)
Cerere completatoare sau de modificare a cererii principale
Cerere de interventie
Cerere de chemare in judecata a altor persoane
Cerere de chemare in garantie
Aratarea titularului dreptului

Intampinare (detalii aici »)

  Legislatia Muncii
Noua hotarare privind cerintele SSM din sectorul medical (partea a III-a)

CAP. IV
Obligatiile angajatorului

SECTIUNEA 1
Obligatiile angajatorului privind utilizarea si eliminarea obiectelor ascutite

ART. 8

(1) In cazul in care rezultatele evaluarii riscurilor evidentiaza riscul ranirii cu un obiect ascutit si/sau riscul infectarii, expunerea trebuie eliminata prin adoptarea urmatoarelor masuri preventive specifice, cu respectarea ierarhiei principiilor de prevenire prevazute prin Legea nr. 319/2006, cu modificarile ulterioare:
a) reducerea pe cat posibil a utilizarii obiectelor ascutite la locul de munca;
b) utilizarea la locul de munca a obiectelor ascutite mai sigure;
c) interzicerea practicii repozitionarii tecii acelor de unica folosinta.

(2) Pentru depozitarea, in vederea eliminarii in conditii de siguranta, a obiectelor ascutite de unica folosinta, angajatorul trebuie sa asigure, in apropierea zonelor unde sunt utilizate la locul de munca obiectele ascutite, urmatoarele:
a) instructiuni scrise ...[citeste in continuare...]
  Club Juridic
L.213/1998-primar fara calitate procesuala

Buna ziua
Municipiul X reprezentat prin primar in actiune de dezmembrare a unui imobil in coproprietate cu persoane fizice nu are calitate neavind imputernicire scrisa din partea Consiliului local ca singura unitate deliberativa care hotaraste si imputerniceste primarul(unitate executiva)in cazul proprietatii statului conf.L.213/1998 coroborat cu decizia nr. 4216 din 9 octombrie 2001 a Cur?ii Supreme de Justi?ie,actiunea trebuia respinsa.

Totusi instantele au considerat ca Municipiul reprezentat de primar (unitate executiv) FARA imputernicire din partea consiliului local(unitate deliberativa)poate in calitate de administrator sa initieze actiune in dezmembrarea unui imobil compus din constructie,curte si gradina, dezmembrind curtea si gradina imobilului.

Cum se poate contesta nerespectarea L.213/1998 privind lipsa calitatii procesuale a primarului?[citeste in continuare...]

Filmare vecinii non stop

Buna ziua,

Am un vecin care e ilegal presedinte de asociatie. Inca dinainte de a fi presedinte de asociatiei si-a montat camere video care bat inspre usa mea si in lift, nu pot iesi din casa, nu poate nimeni intra, iesi fara ca el sa filmeze si sa stocheze fara nici un drept. Dupa ce a devenit presedinte a luat fara drept serverul cu imagini video si din holul blocului si numai el are acces, filmeaza si inregistreaza pe toata lumea care intra si iese din bloc, oricind.

Ca sa fie tacimul complet, si-a montat camere video si in vizoarele de la usi si pe exteriorul balcoanelor pentru a filma si inregistra si in afara. Eu ma simt complet inconfortabil, sunt revoltata si nu doresc sa fiu filmata, i-am spus, scris si nimic, e violent.

Care sunt drepturile mele si ce pot sa fac? Actiunea in instanta capata termen peste un an si ma cam grabesc.
Multumesc.[citeste in continuare...]
  Sanatate
Ai grija ce mananci, pentru a dormi bine

Daca faci cateva schimbari mici in dieta, poate nu te vindeci de insomnie, dar, oricum, iti va fi mai bine. Vezi mai jos care sunt cele mai bune si cele mai rele alimente din punctul de vedere al somnului.

1. DA: Alunele si migdalele
Migdalele contin din plin magneziu, triptofan si melatonina, o combinatie care este ideala pentru a atrage somnul. Incearca sa mananci o mana plina cu o ora inainte de somn.

2. NU: Grapefruit
Arsurile la stomac te pot tine treaza toata noaptea, iar grapegruitul iti accentueaza aciditatea in stomac. Nu manca deloc citrice sau sucuri din citrice inainte sa te pui la culcare.

3. DA: Fulgi de ovaz
Majoritatea dintre noi ii mananca la micul dejun, dar beneficiile acestui tip de mancare consumata inainte de somn te pot convinge sa-ti schimbi obiceiurile. Fulgii de ovaz au multi nutrienti care sunt buni pentru un somn odihnitor, cum ar fi magneziul, potasiul, calciul si fosforul.

4. NU: Telina
Telina este o leguma cat se ...[citeste in continuare...]

 

Noul Cod de procedura civila a modificat executarea silita

Cititi aici Ghidul Complet al Executarii Silite

Click aici pentru detalii >>>

1.    Avem noi reguli! Mai complexe, mai nuantate!
2.    Cunoasterea si respectarea noii legislatii sunt imperative! In plus...
3.    Puteti economisi timp si energie utilizand un instrument specializat in alcatuirea usoara, corecta si in timp util a dosarelor executionale!

 


Fiindca acum aveti la dispozitie lucrarea pe CD Ghidul complet al executarii silite - lucrarea care sintetizeaza pentru dvs. si transpune in actiuni clare articolele de lege. Va ajuta sa respectati legea si sa actionati ca un adevarat profesionist.

Click aici pentru detalii >>>

 

Descoperiti noile reglementari privind executarea silita

Situatia economica generala, criza ultimilor 2 ani a facut destule victime in randul romanilor. Astfel, statisticile arata ca 25% dintre romanii care s-au imprumutat sau nu si-au platit datoriile catre stat risca o executare silita. Si 10% chiar ajung la executare silita!

Acesta inseamna pentru dvs. o crestere exponentiala a cererilor pentru dosare de executare silita. CD-ul
Ghidul complet al executarii silite va pune la dispozitie intreg mecansimul de alcatuire a dosarelor de executare silita. Descoperiti:

 
Algoritmul executarii silite mobiliare Click aici >>>
 In ce consta Executarea silita imobiliara Click aici >>>
 Ce prevede noul Cod de procedura civila in legatura cu executarea silita prin poprire Click aici >>>
 Ce implica executarea silita directa Click aici >>>
 Cum se face executarea silita a titlurilor executorii referitoare la minori Click aici >>>

Aflati:

care sunt pasii necesari pentru inregistrarea cererii de executare silita Detalii click aici >>>
cine o inregistreaza si unde Detalii click aici >>>
ce trebuie sa contina documentul si de ce trebuie sa fie insotit, conform prevederilor Noului Cod de procedura civila
cine stabileste cheltuielile de executare preliminare si avansul cheltulilor minime ce trebuie platite de creditor Detalii click aici >>>
care sunt documentele ce intra in componenta dosarului executorial. Detalii click aici >>>

 
© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040-213172586