E-Juridic.ro - Newsletter

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
 

Nerespectarea arhitecturii procesului verbal prevazuta in lege poate conduce la anularea acestuia.

Cati dintre cei care intocmesc astfel de procese verbale acorda atentie acestui „amanunt”? >>> raspunsul aici
  Noutati Juridice
Contract: Obligatii conform Legii nr. 8/1996
de Dana Hristu

O persoana fizica, avand meseria de actor, este angajata cu contract de munca la o institutie (teatru). O casa de productie ii propune distribuirea intr-un film, propunandu-i remunerarea in baza unui contract de cesiune drepturi de autor.

Care sunt contributiile aferente acestui contract? Este corecta incadrarea acestei colaborari ca o cesiune de drept de autor , sau ar putea fi reconsiderata ca o activitate dependenta?

Raspuns:
La pct. 1 din normele metodologice, date in aplicare pentru art. 7 din Codul fiscal, se fac urmatoarele precizari:

“O activitate poate fi reconsiderata, potrivit criteriilor prevazute la art. 7 alin. (1) pct. 2.1 din Codul fiscal, ca activitate dependenta, in cazul in care raportul juridic in baza caruia se desfasoara activitatea nu reflecta continutul economic al acestuia. Activitatile desfasurate in mod independent, in conditiile legii, care genereaza venituri din profesii libere, precum si drepturile de autor si drepturile ...[citeste in continuare...]
Judecator la CEDO: Procedura de desemnare

La invitatia ministrului justitiei, Robert Cazanciuc, la data de 22 mai 2013 s-a intrunit, la sediul Ministerului Justitiei, Comisia de selectie a candidatilor in numele Romaniei pentru functia de judecator al CEDO, in conformitate cu prevederile art. 5 alin. 11 din OG nr. 94/1999 privind participarea Romaniei la procedurile in fata Curtii Europene a Drepturilor Omului si a Comitetului Ministrilor ale Consiliului Europei si exercitarea dreptului de regres al statului in urma hotararilor si conventiilor de rezolvare pe cale amiabila, cu modificarile si completarile ulterioare.

Componenta Comisiei de selectie este mentionata in anexa prezentului comunicat.

Pe ordinea de zi s-a aflat agrearea textului anuntului privitor la selectia candidatilor in numele Romaniei pentru functia de judecator al CEDO, in temeiul art. art. 5 alin. 12 din O.G. 94/1999. Anuntul poate fi accesat pe pagina web a Ministerului Justitiei si va fi publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, precum si ...[citeste in continuare...]
Model: Nota de constatare si evaluarea pagubei

SC..............................................
Sediul:....................................
Nr.ord.Reg.Com......................
CUI..............................................

NOTA DE CONSTATARE SI EVALUARE A PAGUBEI

Incheiata astazi.................................................... la sediul societatii din...................................... ........................................................................................in prezenta salariatului ......................................
Ca urmare a........................................................................., se constata ca paguba s-a produs din cauza salariatului............................................................., care era de serviciu la acea data si consta in:...............................................................................................................................................................
Valoarea prejudiciului este ...[citeste in continuare...]
  Legislatia Muncii
Noul raport EU-OSHA referitor la procesul instructiv-educativ a SSM-ului, precum si a educatiei

In scopul echiparii tinerilor cu aptitudinile, cunostintele si atitudinile potrivite pentru securitatea si sanatatea in munca, se recomanda ca educatia privind riscurile in munca sa fie integrata in curriculumul scolar inca de la gradinita.

O abordare a securitatii si sanatatii in scoala de-a lungul intregului proces instructiv-educativ include educatia privind riscurile, securitatea si sanatatea in munca prin ansamblul de activitati desfasurate de institutia de invatamant si prin modul de functionare al acesteia, ca parti integrante ale vietii scolare.

De asemenea, aceasta abordare implica activ personalul didactic si elevii in gestionarea securitatii la scoala. Ea amelioreaza atat educatia privind riscurile, cat si mediul de invatare pentru personalul didactic si pentru elevi.

EU-OSHA a publicat un raport care prezinta si analizeaza in detaliu cazuri specifice privind punerea in aplicare a abordarii de-a lungul intregului proces instructiv-educativ.

Raportul ...[citeste in continuare...]

Noile reglementari schimba acum regulile procedurii partajului!

Aspecte sensibile din procedura partajului:

Proprietatea comuna ...detalii aici >>>
Partajul bunurilor dobandite in timpul casatoriei ...detalii aici >>>
Partajul bunurilor dobandite prin mostenire ...detalii aici >>>
Iesirea din indiviziune cu privire la bunurile dobandite in indiviziune prin contract
Procedura speciala a partajului judiciar, conform noului Cod de procedura civila, modele actiuni partaj ... detalii aici >>>

  Club juridic
Ce inseamna un contract de vanzare-cumparare real?

Revin iarasi,in sitatia mea pot vine apartamentul surorii mele,care poate dovedi ca a avut deunde sa imi dee bani?cand o sa caute banca daca am ceva pe numele meu,o sa apara ca la data de... am vandut apartamentul?Sunt nelamurit deoarece peste tot scrie ca daca ipoteca adusa banci nu acopera datoria de pe somatie,banca o sa-mi ia si mie apartamentul,desi nu am girat cu el, ci cu un alt apartament.

Iar in contractul meu cu banca NU scrie nicaeri de patrimoniu actual sau viitor al meu,scrie doar de bunurile mele mobile,de conturi, NU scrie in contract nicaeri de bunurile mele imobile,poate sa imi fie astfel anulat contractul de v-c,daca dupa ce vinde banca apartamentul adus ca ipoteca, nu acopera inprumutul? Sau conteaza si ceea ce scrie in contractulsemnat cu banca, ceea ce mi se pare normal,nu pentru ca sunt eu in sitatia asta,ci pentru ca nu e nimeni de vina ca a scazut piata,si ca omul a ramas fara servici,sunt dispus sa platesc dar banca vrea si sufletul daca poate sa mi-l ia.Va ...[citeste in continuare...]

Suspendare provizorie dupa legea noua

buna ziua! am obtinut o suspendare provizorie a unei executari silite dar executorul spune ca nu e obtinuta corect ca este dupa legea noua 24.05.2013 , este contestatie facuta la licitatia a doua care are loc pe 27.05.2013.

dosarul de executare este inceput in august 2012 prima somatie facuta de executor incepand de atunci am facut contestatie la fiecare act facut de executor si am ajuns sa obtin suspendare provizorie in 24.05.2013 la actul de licitatie a doua care ste in 27.05.2013 dar judecatoarea la suspendat provizoriu dupa legea noua , trebuia dupa legea veche e corect ce spune executorul?executorul poate sa continue licitatia chiar daca am actul de suspendare?[citeste in continuare...]

Noul Cod de procedura civila a modificat executarea silita

Cititi aici Ghidul Complet al Executarii Silite

 

Click aici pentru detalii >>>

1.    Avem noi reguli! Mai complexe, mai nuantate!
2.    Cunoasterea si respectarea noii legislatii sunt imperative! In plus...
3.    Puteti economisi timp si energie utilizand un instrument specializat in alcatuirea usoara, corecta si in timp util a dosarelor executionale!

Fiindca acum aveti la dispozitie lucrarea pe CD
Ghidul complet al executarii silite - lucrarea care sintetizeaza pentru dvs. si transpune in actiuni clare articolele de lege. Va ajuta sa respectati legea si sa actionati ca un adevarat profesionist.

Click aici pentru detalii >>>
  Sanatate
Dr. Oz: 5 beneficii uimitoare ale ghimbirului
Cunoscut pentru proprietatile sale culinare si aroma sa inconfundabila, ghimbirul si-a dovedit eficienta si in medicina naturista. Ceaiul de ghimbir este recomandat pentru tratarea numeroaselor afectiuni: sensibilitate la frig, dureri de gat, raceala, gripa, reumatism, indigestie, gastrita, balonare, etc.

In emisiunea sa, “The Dr. Oz Show”, celebrul doctor a prezentat 5 beneficii uimitoare ale ghimbirului. Vi le prezentam mai jos:

1. Imbunatateste digestia
Ceaiul de ghimbir actioneaza eficient asupra tranzitului intestinal si contribuie la detoxifierea organismului. In zilele caniculare te poti racori cu o limonada cu ghimbir.

2. Calmeaza greturile matinale care apar la femeile insarcinate
Ghimbirul este un adevarat super-aliment, fiind folosit de sute de ani in tratarea artritei si reducerea greturilor matinale.

3. Calmeaza durerile abdominale
Ceaiul de ghimbir imbunatateste
digestia, indeparteaza durerile abdominale si elimina toxinele. Se beau 2-3 ...[citeste in continuare...]

Cartea "Corespondenta vechilor temeiuri juridice in noul Cod civil" contine toata informatia de care aveti nevoie, structurata in mod similar Codului civil cu care sunteti familiarizat.
 

Corespondente temeiuri vechiul si noul Cod civil

Acest tip de organizare va ajuta sa ajungeti rapid la temeiul legal cautat si sa gasiti imediat  corespondenta sa in noul Cod civil. Simplu, rapid si corect!

Click aici pentru detalii >>>Cele 7 capitole sunt corespunzatoare celor 7 „Carti” ale Codului Civil si contin articolele care au fost modificate, imbogatite sau, din contra, lipsite de anumite articole. Acestea sunt:

1. Persoanele

A. Persoana fizica


punerea sub interdictie

rectificarea acte stare civila

modificarea numelui sau prenumelui

inregistrarea tardiva a nasterii

Lista continua aici >>>
 

B. Persoana juridica

2. Dreptul familiei
 

casatoria, divortul, partajul bunurilor comune

rudenia, filiatia si adoptia

drepturile si indatoririle parintesti, obligate de intretinere
…Lista continua aici >>>

 

3. Dreptul de proprietate
 

proprietatea privata, dobandirea si apararea dreptului de proprietate 

dezmembramintele dreptului de proprietate

fiducia si administrarea bunurilor altuia

Lista continua aici >>>
 

4. Mosteniri si liberalitati

 

mostenirile

liberalitatile

transmisiunea mostenirii si partajul succesoral

Lista continua aici >>>
 

5. Obligatiile si contractele

contractele, actele juridice unilaterale si faptele juridice – izvoare de obligatii

raspunderea civila

modalitatile obligatiilor si obligatiile complexe

executarea, transformarea, transmisiunea si stingerea

Lista continua aici >>>

6. Prescriptia   

 

prescriptia extinctiva   

prescriptia achizitiva

uzucapiunea

Lista continua aici >>>
 

7. Dispozitii de drept international privat


Click aici pentru exemple >>>

 
 
© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040-213172586