E-Juridic.ro - Newsletter

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
 
Nerespectarea arhitecturii procesului verbal prevazuta in lege poate conduce la anularea acestuia.

Cati dintre cei care intocmesc astfel de procese verbale acorda atentie acestui „amanunt”? >>> raspunsul aici

Nenumaratele decizii luate in instanta privind anularea contraventiilor sau transformarea acestora in sanctiune de avertisment. Totul din cauza superficialitatii cu care au fost intocmite procesele verbale!

  >> click aici pentru detalii privind Anularea unei amenzi

  Notuati Juridice
Proiect: Noi reguli de comunicare a AMENZII

Propunere legislativa de modificare si completare a Ordonantei Guvernului nr. 2/ 2001 privind regimul juridic al contraventiilor a fost depusa pe ordinea de zi a Biroului Pemanent al Senatului.

Astfel, in conformitate cu prevederile art. 88 din Regulamentul Senatului, este inaintata spre dezbatere si adoptare propunerea legislativa de modi?care si completare a Ordonantei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor.

Senatorul Darius-Bogdan Valcov, initiatorul modificarii Ordonantei Guvernului nr. 2/2001 motiveaza necesitatea modificarii procedurii de comunicare tinand cont de aspectele practice ale procedurii.

Este de precizat ca in reglementarea actuala, Ordonanta Guvernului nr. 2/2001, privind regimul juridic al contraventiilor, stabileste doua modalitati alternative de comunicare a procesului verbal si al instiintarii de plata respectiv  ...[citeste in continuare...]
Inalta Curte a decis: La insolventa Judecatorul sindic analizeaza existenta creantei ...

DECIZIE nr. 5 din 15 aprilie 2013 referitoare la examinarea recursului in interesul legii privind interpretarea si aplicarea dispozitiilor art. 31 alin. (1), art. 33 alin. (4) si (5) si art. 149 din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei, raportat la dispozitiile art. 725 alin. 1 si 4 din Codul de procedura civila si art. 6 alin. (1) din noul Cod civil cu privire la efectele modificarii pe cale legislativa a valorii-prag prevazute de art. 3 pct. 12 din Legea nr. 85/2006 intre data introducerii cererii creditorului pentru deschiderea procedurii insolventei si data pronuntarii hotararii judecatorului-sindic

Completul competent sa judece recursul in interesul legii ce formeaza obiectul Dosarului nr. 2/2013 este legal constituit, in conformitate cu dispozitiile art. 330^6 alin. 3 din Codul de procedura civila raportat la art. 27^2 alin. 1 din Regulamentul privind organizarea si functionarea administrativa a Inaltei Curti de Casatie si ...[citeste in continuare...]
Procurorul General: Despre prevnirea si combaterea coruptiei

Procurorul general Tiberiu Nitu considera ca institutiile prezente in aria de prevenire si combatere a coruptiei din Romania sunt complementare si reprezinta un model pentru alte state.

"Comparativ cu unele sisteme in care dimensiunea administrativa si cea judiciara de prevenire si combatere a coruptiei sunt concentrate intr-o singura institutie, consider ca modelul institutiilor romane este unul functional care responsabilizeaza, pentru ca unii fara altii nu putem progresa", a spus Tiberiu Nitu, la conferinta autoritatilor anticoruptie din statele UE organizata luni de Directia Nationala Anticoruptie (DNA).

El a completat ca est...[citeste in continuare...]
UIA Calendarul cursurilor si seminariilor programate pana in luna Septembrie 2013

Prague – Czech Republic, June 7-8, 2013

Forum in English

*  World Forum of Mediation Centres

Ljubljana – Slovenia, June 28-29, 2013

Seminar in English
*  Negotiating and Managing International Sales, Agency and Distributorship Contracts

New York, NY – USA, September 9, 2013 ...[citeste in continuare...]
  Legislatia Muncii

Intrebare: Se considera indeplinita din punct de vedere procedural existenta regulamentului intern pe intranet fara afisarea lui in forma fizica la sediul punctele de lucru ale angajatorului?

Raspuns:
Regulamentul intern este un act juridic al angajatorului, elaborat cu consultarea sindicatului sau a reprezentantilor salariatilor, prin care se stabilesc o serie de reguli, in principal disciplinare, aplicabile la locul de munca.

Notiunea folosita anterior actualului Cod al muncii era aceea de regulament de ordine interioara.

Regulamentul intern este obligatoriu pentru ...[citeste in continuare...]
  Club Juridic
TERMEN LEGAL de raspuns la o HOTARARE DEFINITIVA si IREVOCABILA

Care este termenul maxim admis de lege si daca este obligata Comisia Superioara de Evaluare a Persoanelor Adulta cu Handicap sa - mi scrie si mie ca reclamant - castigator la judecata.

Am primit, in data de 16 04 a.c. , sentinta DEFINITIVA si IREVOCABILA de la Curtea de Apel Alba Iulia, prin care C.S.E.P.A.H.Bucuresti este obligata sa anuleze decizia ilegala din 2012 si sa emita o noua decizie de incadrare in grad si tip de handicap mediu.

Intrebarea mea este in cat timp?

Mie mi-a fost oprita de la plata pensia pentru limita de varsta datorita acelei decizii ilegale si ma judec si cu C.J.P.Sibiu pentru repunere in drepturi.[citeste in continuare...]

Termenul de "o luna" de comunicare a procesului verbal

Buna ziua,
Va rog frumos sa imi spuneti daca o amenda primita in data de 5.12.2011 si adusa la instiintare prin afisare la domiciliu cu proces verbal in data de 5.01.2012 se incadreaza in termenul legal de "o luna".

Precizez ca am numarat zilele cuprinse intre 6.12.2011 si 4.01.2012 si sunt fix 30 de zile.
Multumesc frumos![citeste in continuare...]
  Monitorul Oficial

Atentie: introducerea Impozitului pe Venit pentru microintreprinderi

(de la 1 februarie) a facut ca varianta PFA sa fie, in acest moment, cea mai CONVENABILA din punct de vedere fiscal.

Codul fiscal s-a modificat de 251 de ori in ceea ce priveste Persoana Fizica Autorizata. Legile au venit si au plecat, impozitele, taxele, contributiile, deducerile, toate s-au schimbat cu o frenezie care ne-a facut pe multi dintre noi sa nu mai stim ce si cum se aplica in acest moment.

Cine mai stie in acest moment care sunt prevederile in vigoare in privinta PFA? Cine mai stie ce deduceri se pot face, ce taxe sunt sau nu obligatorii si, mai ales, cand sunt obligatorii?

Raspunsul este simplu: NIMENI. Orice consultant veti intreba va fi nevoit sa ...citeste mai departe >>

  Stil de viata
Debaraseaza-te de toxine

Intelepciunea populara ne spune ca e bine sa tinem post inainte de sarbatorile mari din an, Craciunul si Pastele, iar daca stai sa te gandesti, are o logica alimentara: sa cureti corpul de toxine pentru ca, dupa sarbatori sa te poti infrupta dupa pofta inimii din toate, evitand astfel excesul de toxine din organism.

Dar daca nu ai tinut post, e bine ca macar acum sa treci la o dieta de curatare, pentru a elimina din toxine.

6 principii ale detoxificarii
Renunta la alimentele procesate, de tipul mezelurilor, sosurilor, sucurilor, conservelor si snackurilor.Elimina din meniu o luna si alimentele cu potential alergic: ciocolata, fructe de mare, alune si capsune.Incearca sa reduci aciditatea, echilibrand astfel pH-ul sangelui. Consuma doar rar carne rosie, lactate, banane si paine,alimente care produc aciditate. Cand aciditatea in organism este crescuta si cantitatea de mucus din intestine este mare, absorbtia nutrientilor nu mai este eficienta si nici toxinele nu ...[citeste in continuare...]

Reforma Codului de procedura civila poate da peste cap activitatea a zeci de mii de specialisti

Pret special 68.67 lei TVA inclus redus de la 99.19 lei

Pret valabil doar in aceasta oferta, in limita stocului disponibil.


Cartea "Corespondente intre vechiul si noul Cod de procedura civila" supune atentiei dvs.:

- paralela dintre cele vechiul si noul cod de procedura civila. Identificarea unor articole din vechiul cod, care au sau nu corespondent in noul Cod de procedura civila va fi extrem de simpla, paralela fiind realizata pe materii, insa o veti regasi si sub forma unui index alfabetic.(detalii aici >>>)

- Legea nr. 134/2010 (Codul de procedura civila) (detalii aici>>>)

- Legea de punere in aplicare a noului Cod de procedura civila (detalii aici >>>)

Aflati mai multe detalii aici >>>

Va invitam sa cititi cea mai noua aparitie in domeniu:

Ghid Practic Excel 
– realizat conform nevoilor dvs. de invatare rapida –

Conceput in mod deosebit pentru:

– Realizarea diverselor situatii la birou
(pentru evidentele si rapoartele catre superiori) detalii aici »

– Prezentarea rapida si exacta a datelor cerute (date fiind complexitatea situatiilor ce trebuie realizate) detalii aici »

Excel Practic –
explicat pas cu pas

Toate situatiile si rapoartele pe care le primiti sau pe care trebuie sa le faceti sunt in ziua de astazi in Excel. Programul este indispensabil, de aceea a fost editat un Ghid Practic Excel

Excel-ul nu va mai avea pentru tine niciun secret! ...Click Aici »
 

Cu ajutorul Ghidului Practic Excel reduceti timpul de lucru de la cateva ore la cateva minute

Nu te mai chinui cu planificari, evidente si rapoarte in Excel! Descopera chiar acum acele functii si formule Excel care iti reduc munca stresanta si obositoare la cateva minute de prelucrare a datelor.

 

Pret redus cu 42%!

Atentie: Ghidul Practic Excel se adreseaza tuturor celor care care au nevoie sa lucreze in acest program (cel putin) saptamanal. El a fost creat pentru a veni in ajutor Managerilor, Departamentelor de contabilitate, Departamentului de resurse umane, Juristilor, PFA-urilor etc.

Ghidul Excel iti pune la dispozitie tot ce te intereseaza pentru a lucra rapid, eficient, fara probleme si fara stres. Nu crezi ca este posibil? Incearca-l si ai sa te convingi!

© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040-213172586