E-Juridic.ro - Newsletter

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
 
  Noutati Juridice
Model: Constatarea acceptarii tacite a mostenirii

DOMNULE PRESEDINTE,

Subsemnatul …………., cu domiciliul in ………, str….. , nr. ...., sector …, in contradictoriu cu paratii:
- ……... domiciliata in …. , B-dul …. , nr. …., sector ..
- ............. domiciliata in …. , str. …. , nr. …., sector .. solicit pronuntarea unei hotarari prin care :

* sa se constate deschisa succesiunea ramasa de pe urma defunctului ……. , decedat la data de ……….
* sa se constate ca de pe urma defunctului au ramas ca succesori urmatorii...............:
* sa se constate ca subsemnatul am acceptat tacit moatenirea de pe urma defunctului...........
* sa anulati certificatul de moatenitor emis la data de ........

IN FAPT,
Se vor indica motivele ...[citeste in continuare...]

Reforma Codului de procedura civila poate da peste cap activitatea a zeci de mii de specialisti
 
Cartea "Corespondente intre vechiul si noul Cod de procedura civila" supune atentiei dvs.:

- paralela dintre cele vechiul si noul cod de procedura civila. Identificarea unor articole din vechiul cod, care au sau nu corespondent in noul Cod de procedura civila va fi extrem de simpla, paralela fiind realizata pe materii, insa o veti regasi si sub forma unui index alfabetic.(detalii aici >>>)

- Legea nr. 134/2010 (Codul de procedura civila) (detalii aici>>>)

- Legea de punere in aplicare a noului Cod de procedura civila (detalii aici >>>)
 
Aflati mai multe detalii aici >>>
Formarea profesionala: Calificarea la locul de munca

Va rugam sa ne precizati daca este posibila schimbarea ocupatiei unui salariat din muncitor necalificat in muncitor calificat sau a unui muncitor calificat intr-o meserie in alta meserie, prin incheierea unui act aditional la contractul individual de munca, urmata de inregistrarea in REVISAL, in situatia in care a urmat un program de formare profesionala organizat la locul de munca fara ca societatea sa fie autorizata de Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale si Ministerul Educatiei si Cercetarii iar calificarea nu este finalizata de un certificat de calificare recunoscut ci de un certificat de absolvire valabil doar la nivelul societatii.

Raspuns:
Calificarea la locul de munca se poate realiza numai prin incheierea unui contract de calificare profesionala sau a unui contract de ucenicie.

Potrivit art. 202-203 din Codul muncii , contractul de calificare profesionala este cel in baza caruia salariatul se obliga sa urmeze cursurile de formare organizate de ...[citeste in continuare...]

Modele de contracte civile si comerciale in conformitate cu noul Cod civil!

Contractele civile si comerciale au nevoie de modificari pentru adaptare perfecta la noua legislatie. Nu mai este nevoie sa va spunem ce fel de litigii pot aparea atunci cand acestea sunt folosite in forma lor nemodificata, in forma in care nu mai pot "tine pasul" cu noua legislatia.

De aceea va oferim CD-ul "142 modele de contracte civile si comerciale conform noului Cod civil". Toate cele 140 de modele de contracte comerciale si civile contin clauze, prevederi si mentiuni esentiale, indiferent care este tipul contractului necesar pentru dvs.

Sa tinem cont de faptul ca toate cele 140 de modele de contracte si de acte din lucrare sunt prezentate prin prisma noilor reglementari din Codul civil. Informatiile sunt 100% corecte, oferite de specialisti in drept civil si comercial.

Cui se adreseaza acest instrument de lucru? Lucrarea de fata este esentiala si pentru specialistul practician al dreptului, pentru debutantul in domeniul juridic, pentru ...[citeste in continuare...]

  Legislatia Muncii
Procedura de lichidare. Ce conditii exista pentru fisa de lichidare?
de Mihaela Pascu

Ne vom opri mai intai asupra normelor fiscale. Desi legislatia actuala nu instituie o obligatie pentru toti angajatorii de a intocmi fise de lichidare din care rezulta situatia debitelor la angajatorul precedent, in practica note/fise de lichidare se emit de catre o mare parte dintre angajatori, inclusiv institutii de stat, ca documente eliberate la incetarea CIM a salariatului.

Exista o situatie de exceptie in care fisa de lichidare este obligatorie si vizeaza persoanele care au calitatea de gestionari.

Astfel, in conformitate cu dispozitiile art. 6 din Legea 22/1969 privind angajarea gestionarilor, constituirea de garantii si raspunderea in legatura cu gestionarea bunurilor agentilor economici, autoritatilor sau institutiilor publice, astfel cum a fost modificata si completata prin Legea 54/1994:

Cel ce urmeaza a fi angajat sau trecut in functia de gestionar va prezenta o dovada eliberata de agentul economic, autoritatea sau institutia publica in ...[citeste in continuare...]

Nerespectarea arhitecturii procesului verbal prevazuta in lege poate conduce la anularea acestuia.

Cati dintre cei care intocmesc astfel de procese verbale acorda atentie acestui „amanunt”? >>> raspunsul aici

Nenumaratele decizii luate in instanta privind anularea contraventiilor sau transformarea acestora in sanctiune de avertisment. Totul din cauza superficialitatii cu care au fost intocmite procesele verbale!

  >> click aici pentru detalii privind Anularea unei amenzi

  Club Juridic
Ce inseamna un contract de vanzare-cumparare real?

Revin iarasi,in sitatia mea pot vine apartamentul surorii mele,care poate dovedi ca a avut deunde sa imi dee bani?cand o sa caute banca daca am ceva pe numele meu,o sa apara ca la data de... am vandut apartamentul?Sunt nelamurit deoarece peste tot scrie ca daca ipoteca adusa banci nu acopera datoria de pe somatie, banca o sa-mi ia si mie apartamentul,desi nu am girat cu el,ci cu un alt apartament.

Iar in contractul meu cu banca NU scrie nicaeri de patrimoniu actual sau viitor al meu,scrie doar de bunurile mele mobile, de conturi, NU scrie in contract nicaeri de bunurile mele imobile,poate sa imi fie astfel anulat contractul de v-c,daca dupa ce vinde banca apartamentul adus ca ipoteca,nu acopera inprumutul?

Sau conteaza si ceea ce scrie in contractulsemnat cu banca,ceea ce mi se pare normal,nu pentru ca sunt eu in sitatia asta,ci pentru ca nu e nimeni de vina ca a scazut piata,si ca omul a ramas fara servici,sunt dispus sa platesc dar banca vrea si sufletul daca poate sa mi-l ia.Va ...[citeste in continuare...]

Concediu fara plata

Poate beneficia de concediu fara plata un angajat al carui contract de munca este pe o perioada determinata?[citeste in continuare...]
  Viata sanatoasa
Sportul la copii

De la ce varsta este indicat sa inceapa sa faca sport?
Inainte de varsta scolara, copiii se mentin activi fizic si sanatosi prin intermediul jocului liber, nestructurat. La varsta prescolara, sporturile care scot in evidenta aspectul distractiv al jocului, fara concurenta, constituie o posibila optiune.

Majoritatea copiilor mai mari sunt pregatiti pentru sporturile de echipa organizate la varsta de aproximativ 6 ani, atunci cand pot urma instructiunile si pot intelege conceptul de munca in echipa.

Nu uitati ca fiecare copil e o persoana unica, ce creste si se maturizeaza in mod diferit. Varsta, greutatea si dimensiunile nu ar trebui sa fie singurele criterii folosite pentru a decide daca copilul dumneavoastra este apt pentru practicarea unui sport.

Dezvoltarea emotionala este de asemenea foarte importanta. Copiii nu ar trebui impinsi sa practice un sport sau sa fie plasati intr-o competitie pentru care nu sunt pregatiti fizic sau emotional. Luati in considerare participarea ...[citeste in continuare...]

57 de modele de cereri si actiuni in justitie

conforme cu Noul Cod de Procedura Civila

Cerere de chemare in judecata
Actiunea in constatare (detalii aici »)
Cerere completatoare sau de modificare a cererii principale
Cerere de interventie
Cerere de chemare in judecata a altor persoane
Cerere de chemare in garantie
Aratarea titularului dreptului
Intampinare (detalii aici »)
Invocarea exceptiilor de procedura
Invocarea tardivitatii formularii cererii/intampinarii
Cerere reconventionala
Cerere de recuzare (detalii aici »)
Cerere de stramutare
Cerere de aratare a domiciliului
Cerere de repunere in termen
Cerere de preschimbare a termenului de judecata
Cerere de amanare a judecarii cauzei (detalii aici »)
Cerere de incuviintare/administrare probe

Nu uitati: asigurati-va ca toate documentele, actele si formularele dvs. sunt intocmite corect si la timp. Altfel puteti pierde tot ceea ce ati realizat pana cum.

57 de modele de cereri si actiuni in justitie
– conforme cu Noul Cod de Procedura Civila –

 

Invocarea nulitatilor actelor de procedura
Cerere de asigurare a dovezilor
Cerere de depunere inscrisuri (detalii aici »)
Cerere de eliberare inscrisuri aflate la dosar
Cerere de suspendare a judecatii
Cerere de redeschidere a judecatii
Cerere de renuntare la judecata (detalii aici »)
Cerere de renuntare la insusi dreptul pretins
Cerere de perimare (detalii aici »)
Cerere de indreptare, lamurire si completare a hotararii
Cerere de refacere a inscrisurilor, hotararilor si dosarelor disparute
Cerere de renuntare la calea de atac
Apel: Cerere de apel pricipal; Apelul incident, apelul provocat
Cerere pentru suspendarea executiei vremelnice adresata instantei de apel
Recurs: Cerere de recurs; Recursul incident si recursul provocat (detalii aici »)
Contestatia in anulare
Revizuire (detalii aici »)

 

Atentie la cererile si sustinerile pe care le formulati in instanta.

Lucrarea noastra va ofera si informatii cu privire la cererile si actiunile care pot fi formulate in cadrul unui proces civil, cu precizarea momentului la care pot fi formulate, a partilor care pot formula astfel de cereri, precum si a instantei competente in solutionarea acestora

 
© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040-213172586