E-Juridic.ro - Newsletter

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
 
  Noutati Juridice
Noii judecatori CCR isi vor prelua mandatul incepand cu 10 iunie

Noii judecatori ai Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR) - Daniel Morar, Mona Pivniceru si Valer Dorneanu - isi vor prelua mandatul incepand cu data de 10 iunie.

Innoirea CCR va avea loc dupa depunerea juramantului de investitura de catre cei trei judecatori.

Acestia ii vor inlocui pe Acsinte Gaspar, Ion Predescu, Aspazia Cojocaru, carora le expira oficial mandatul in data de 8 iunie.

Cei trei noi judecatori care vor depune juramantul sunt Daniel Morar, numit de presedintele Romaniei, Mona Pivniceru, din partea Senatului, si Valer Dorneanu, desemnat de Camera Deputatilor.

In 25 martie, presedintele Traian Basescu a semnat decretul de numire a lui Daniel Morar in functia de judecator la Curtea Constitutionala pentru un mandat de noua ani, incepand cu 9 iunie.

Pe 28 martie, au fost publicate in Monitorul Oficial Hotararile Senatului, respectiv Camerei Deputatilor, privind numirea Monei Pivniceru si a lui Valer Dorneanu la CCR.

In anul 2016 ...[citeste in continuare...]

Tehnici de recuperare a creantelor

Recuperearea creantelor
Actiuni in justitie
Titluri executorii
Insolventa
Alte modalitati de transformare sau stingere a datoriei


CD-ul "Colectarea si recuperarea debitelor comerciale si civile - conform noului Cod de procedura civila" la pretul special de doar 141.70 lei (T.V.A. inclus), pret redus de la pretul standard de 210 lei. Oferta valabila in limita stocului disponibil! >>> detalii aici

MJ: Invitatie

In perioada 4-6 iunie 2013 se va desfasura, la Bucuresti, vizita echipei de evaluare, in cadrul procesului de examinare a implementarii Conventiei ONU impotriva Coruptiei.

Echipa este formata din reprezentanti ai Frantei, Estoniei si ai Biroului Natiunilor Unite impotriva Drogurilor si a Criminalitatii (United Nations Office on Drugs and Crimes).

In cadrul vizitei vor avea loc reuniuni cu reprezentantii institutiilor implicate in lupta impotriva coruptiei, ai societatii civile si ai mediului de afaceri. Vizita se va axa pe discutarea aspectelor teoretice si practice ale implementarii capitolelor III si IV.

In acest context, va invitam sa participati la o reuniune organizata cu reprezentantii organizatiilor non-guvernamentale, in data de 6 iunie a.c., intre 15.30-17.00, la sediul Ministerului Justitiei. Discutiile vor viza rolul organizatiilor non-guvernamentale in lupta impotriva coruptiei.

Asteptam confirmarile dumneavoastra ...[citeste in continuare...]

Ghid practic pentru procedura partajului judiciar
 

Noile prevederi ale Codului Civil si ale Codului de Procedura Civila!
 

Click aici pentru mai multe detalii >>>

 

Noile reglementari schimba acum regulile procedurii partajului si va obliga sa va aliniati noilor cerinte legate de:

 


Conditiile partajului Detalii aici »
Victor Ponta: Consiliul Concurentei, in continuare, un arbitru si un partener

Important este modul in care functioneaza institutiile pe care noi le-am infiintat nu doar din obligatia de a respecta anumite angajamente, ci din convingerea ca sunt necesare.

Si am invatat in ultimul an - si asta este explicatia prezentei mele aici - ca trebuie sa avem un Consiliu al Concurentei independent, profesionist si care, fara incetare, cu rabdare, cu consecventa sa educe toti partenerii societatii asupra importantei respectarii regulilor competitiei, pentru ca o tara in care exista cu adevarat concurenta, este o tara care poate sa ramana competitiva.

Cred ca de asta are nevoie Romania, asa cum, sigur, de asta are nevoie Europa in competitia cu SUA, cu Asia, cu alte tari. Pana la urma, respectarea regulilor stabilite la nivel european si aplicate la nivel national, chiar daca in unele momente ne supara, ne deranjeaza, nu le intelegem, sunt in folosul dezvoltarii noastre economice si institutionale.

Prezenta mea astazi aici, asa cum spuneam, reflecta faptul ...[citeste in continuare...]

57 de modele de cereri si actiuni in justitie

conforme cu Noul Cod de Procedura Civila

Cerere de chemare in judecata
Actiunea in constatare (detalii aici »)
Cerere completatoare sau de modificare a cererii principale
Cerere de interventie
Cerere de chemare in judecata a altor persoane
Cerere de chemare in garantie
Aratarea titularului dreptului

Intampinare (detalii aici »)

  Legislatia Muncii
Exemplu de scrisoare de referinta


EXEMPLU DE SCRISOARE DE REFERINTA

C a t r e .................................. [se mentioneaza societatea, departamentul / sectia]

Subsemnata/ul ................................... [numele si prenumele celui care redacteaza scrisoarea de recomandare] lucrez impreuna cu ..................................... [numele si prenumele persoanei pentru care se redacteaza scrisoarea] in cadrul ..................................... [societatea, departamentul/sectia/biroul] inca din ..................................... [se mentioneaza anul, luna sau de cat timp cunoaste persoana pentru care redacteaza scrisoarea].

In calitatea mea de ..................................... [se mentioneaza calificarea/pozitia ierarhica si relatia cu cea/cel pentru care redacteaza scrisoarea] am avut ocazia sa-mi pot forma o parere obiectiva despre ..................................... [numele celei/celui pentru care redacteaza scrisoarea], fapt ce consider ca ma indreptateste sa ...[citeste in continuare...]
  Cub Juridic

Atributii suplimentare consilier juridic


Buna ziua, problema mea este urmatoarea: sunt consilier juridic si functionar public intr o institutie de cativa ani. Recent, directorul institutiei a hotarat sa isi schimbe secretara si s a gandit ca eu, pe langa raspunsuri la petitii, contestatii, intampinari si reprezentare in instanta as putea sa raspund la telefon, sa inregistrez corespondenta, sa fac cafea etc. ceea ce in mod evident ma impiedica sa imi desfasor activitatea specifica in conditii normale.

Precizez ca, fosta secretara ocupa functia de referent, mai avem o colega pe acelasi post si inca doua de grad inferior respectiv consilier asistent ,eu fiind si de grad principal. M am gandit si la faptul ca ar reprezenta o schimbare a locului si felului muncii, dar este vorba doar de schimbarea biroului, organizatoric nu se modifica nimic, si deocamdata nici fisa postului.

PersonaI nu am gasit nici un temei concret sa refuz noile indatoriri, decat motive de bun simt si de orgoliu la urma urmei pentru ca nu am invatat si ...[citeste in continuare...]
  Viata sanatoasa
Dr. Oz: Ce sa NU comanzi niciodata la un restaurant si cum te pacalesc ospatarii

Iata ce nu trebuie sa comanzi niciodata la un restaurant si ce se intampla cu adevarat in spatele usilor inchise ale bucatariilor…

1. Nu comanda niciodata meniul zilei pentru ca acesta contine alimente al caror termen de valabilitate trebuie sa expire. Meniul zilei este compus din alimente care trebuie vandute repede inainte sa se altereze.

2. Evita sa mananci peste duminica pentru ca nu este niciodata proaspat.

3. Daca un client nu a consumat toate chiflele, aceasta se servesc altcuiva.

4. Daca restaurantul este foarte aglomerat, nu se spala farfuria cu detergent dupa fiecare client, ci doar se clateste.

5. Atunci cand se prepara limonada sau diverse cocktail-uri cu lamaie, aceste fructe nu se spala niciodata (pe coaja lor sunt foarte multe bacterii). Lamaile nu sunt spalate inainte sa fie puse in pahar.

6. Daca vei comanda cafea dupa ora 20:00, cel mai probabil vei primi cafea decofeinizata. Seara se face cafea decofeinizata pentru ca daca cineva comanda ...[citeste in continuare...]
 


Noul Cod de procedura civila a modificat executarea silita

Cititi aici Ghidul Complet al Executarii Silite

Click aici pentru detalii >>>

1.    Avem noi reguli! Mai complexe, mai nuantate!
2.    Cunoasterea si respectarea noii legislatii sunt imperative! In plus...
3.    Puteti economisi timp si energie utilizand un instrument specializat in alcatuirea usoara, corecta si in timp util a dosarelor executionale!

 


Fiindca acum aveti la dispozitie lucrarea pe CD Ghidul complet al executarii silite - lucrarea care sintetizeaza pentru dvs. si transpune in actiuni clare articolele de lege. Va ajuta sa respectati legea si sa actionati ca un adevarat profesionist.

Click aici pentru detalii >>>

 

Descoperiti noile reglementari privind executarea silita

Situatia economica generala, criza ultimilor 2 ani a facut destule victime in randul romanilor. Astfel, statisticile arata ca 25% dintre romanii care s-au imprumutat sau nu si-au platit datoriile catre stat risca o executare silita. Si 10% chiar ajung la executare silita!

Acesta inseamna pentru dvs. o crestere exponentiala a cererilor pentru dosare de executare silita. CD-ul
Ghidul complet al executarii silite va pune la dispozitie intreg mecansimul de alcatuire a dosarelor de executare silita. Descoperiti:

 
Algoritmul executarii silite mobiliare Click aici >>>
 In ce consta Executarea silita imobiliara Click aici >>>
 Ce prevede noul Cod de procedura civila in legatura cu executarea silita prin poprire Click aici >>>
 Ce implica executarea silita directa Click aici >>>
 Cum se face executarea silita a titlurilor executorii referitoare la minori Click aici >>>

Aflati:

care sunt pasii necesari pentru inregistrarea cererii de executare silita Detalii click aici >>>
cine o inregistreaza si unde Detalii click aici >>>
ce trebuie sa contina documentul si de ce trebuie sa fie insotit, conform prevederilor Noului Cod de procedura civila
cine stabileste cheltuielile de executare preliminare si avansul cheltulilor minime ce trebuie platite de creditor Detalii click aici >>>
care sunt documentele ce intra in componenta dosarului executorial. Detalii click aici >>>

 
© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040-213172586