E-Juridic.ro - Newsletter

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
 
  Noutati Juridice
RIL admis: Accelerarea solutionarii proceselor

Decizia Inaltei Curti: accelerarea solutionarii proceselor, cu referire la aplicarea dispozitiilor art. 297 alin. 1 din Codul de procedura civila

Completul competent sa judece recursurile in interesul legii ce formeaza obiectul Dosarului nr. 21/2012 este legal constituit conform dispozitiilor art. 330^6 alin. 1 din Codul de procedura civila, modificat si completat prin Legea nr. 202/2010 privind unele masuri pentru accelerarea solutionarii proceselor, si ale art. 27^2 alin. (1) din Regulamentul privind organizarea si functionarea administrativa a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, republicat, cu modificarile si completarile ulterioare, in vigoare la data constituirii.

Sedinta este prezidata de doamna judecator dr. Livia Doina Stanciu, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie.
Prim-adjunctul procurorului general al Parchetului de pe lânga Inalta Curte de Casatie si Justitie este reprezentat de ...[citeste in continuare...]
INM: Concurs CEDO Auditorii de justitie

Jurisprudenta Curtii Europene a Drepturilor Omului pentru auditorii de justitie ai Institutului National al Magistraturii

Joi, 30 mai 2013, la sediul Institutului National al Magistraturii a avut loc cea de a noua editie a Concursului de referate pe teme de jurisprudenta a Curtii Europene a Drepturilor Omului, adresat auditorilor de justitie.

Lucrarile participante au fost sustinute in fata unui juriu extern alcatuit din personalitati ale vietii juridice atasate problematicii drepturilor omului, dupa cum urmeaza:

* dl. profesor univ. dr.Valeriu Stoica – Facultatea de Drept, Universitatea din Bucuresti;
* dna. lector universitar Catrinel Brumar – Agent Guvernamental al României la Curtea Europeana a Drepturilor Omului;
* dna. judecator Amalia Andone Bontas – Director adjunct al ?colii Nationale de Grefieri.

Referatele participante in acest an au abordat urmatoarele teme:

* Analiza procedurii Acordului de ...[citeste in continuare...]

Nerespectarea arhitecturii procesului verbal prevazuta in lege poate conduce la anularea acestuia.

Cati dintre cei care intocmesc astfel de procese verbale acorda atentie acestui „amanunt”? >>> raspunsul aici
  Legislatia Muncii
Se modifica legea zilierilor. Care sunt noile propuneri?
de Mihaela Pascu

Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice a publicat, spre dezbatere, Proiectul-lege pentru modificarea si completarea Legii nr. 52/2011 privind exercitarea unor activitati cu caracter ocazional desfasurate de zilieri.

Proiectul este motivat de faptul ca, in ciuda aportului pozitiv adus de Legea zilierilor in actuala forma la cresterea numarului de persoane ocupate pe piata muncii, aceasta a ridicat si o serie de probleme la punerea in aplicare care privesc sanatatea si securitatea zilierilor, protectia minorilor care desfasoara munca ziliera, domeniile in care se poate desfasura munca necalificata cu caracter ocazional.

Proiectul de act normativ are in vedere urmatoarele aspecte:

- extinderea ariei "beneficiarului de lucrari" astfel ca forta de munca in regim ziler sa poata fi utilizata, pe langa persoana juridica, si de persoana fizica autorizata si intreprinzatorul persoana fizica titular al ...[citeste in continuare...]

57 de modele de cereri si actiuni in justitie

conforme cu Noul Cod de Procedura Civila

Cerere de chemare in judecata
Actiunea in constatare (detalii aici »)
Cerere completatoare sau de modificare a cererii principale
Cerere de interventie
Cerere de chemare in judecata a altor persoane
Cerere de chemare in garantie
Aratarea titularului dreptului

Intampinare (detalii aici »)

  Club Juridic
Castigare proces un alt proces deschis se poate?

buna seara am castigat un proces {actiune in constatare} anul acesta irevocabil care a durat cam 5 ani de zile pe fond funciar. Anul trecut mi s/a deschis un proces prin care mi se ataca titlul de propietate {Granituire}. reusesc sa/l suspend iar la recurs ramane fara obiect deoarece dosarul care a durat 5 ani de zile se finalizase cu castig de cauza mie. Dosarul care a ramas fara obiect a ajuns sa fie repus pe rol cu primul termen peste cateva zile unde am calitatea de parat.

In dosarul care l/am castigat irevocabil pot face executarea silita?
Ce pot face in dosarul repus pe rol? personal nu mai pot sta inca 5 ani de zile sa/l castig

-Trebuie sa ma prezint la judecatorie?
-- Daca il pierd ce se intampla dupa aceea?as avea o decizie favorabila si una nu [citeste in continuare...]

Succesiune

Buna ziua
Ma intereseaza daca intr-o familie sunt 5 frati. La varsta de 2 respectiv 4 ani ultimi doi au fost dat spre infiere -legal adica au fost trecuti ca fiind parinti cei care i-au infiat. Se intampla si moare unul din cei care au ramas adica din cei trei la varsta de70 ani. Cel care a murit nu are mostenitori si nici nu a fost casatorit. Ma intereseaza daca cei doi(cei infiati) trebuie sa vina la succesiune sau nu? Au dreptul conform legii?

Eu cred ca nu mai au nici un drept deoarece eu efectiv au alti parinti.

Va rog sa-mi spune-ti un articol din lege ca sa stiu.
Va multumesc[citeste in continuare...]

Ghid practic pentru procedura partajului judiciar
 

Noile prevederi ale Codului Civil si ale Codului de Procedura Civila!
 

Click aici pentru mai multe detalii >>>

 

Noile reglementari schimba acum regulile procedurii partajului si va obliga sa va aliniati noilor cerinte legate de:

 


Conditiile partajului Detalii aici »

Tipurile de proprietate Detalii aici »

Bunurile supuse partajului Detalii aici »
  Noutati Juridice
Alegerile europene sa fie mai europene

Pentru alegerile europene de anul viitor, partidele politice ar trebui sa isi prezinte candidatii cu sase saptamani inaintea zilei de vot si sa clarifice pe cine sprijina la postul de presedinte al Comisiei Europene. Buletinele de vot trebuie sa arate clar de ce partid european apartin partidele nationale. Acestea sunt o parte din recomandarile votate de comisia pentru afaceri constitutionale de la Parlamentul European pe 28 mai.

Numele si logoul partidelor europene de care apartin partidele nationale trebuie tiparite pe buletinul de vot (una din tarile UE a facut acest lucru deja), a aratat printr-un vot comisia pentru afaceri constitutionale de la Parlamentul European pe 28 mai. In plus, candidatii la cele 751 de locuri din Parlament trebuie nominalizati cu sase saptamani inaintea zilei de vot, iar partidele trebuie sa prezinte mai multi candidati de gen feminin pentru a incuraja reprezentarea egala a sexelor, mai spune recomandarea.

In plus, partidele politice ...[citeste in continuare...]

Tehnici de recuperare a creantelor

* Recuperearea creantelor
* Actiuni in justitie
* Titluri executorii
* Insolventa
* Alte modalitati de transformare sau stingere a datoriei


CD-ul "Colectarea si recuperarea debitelor comerciale si civile - conform noului Cod de procedura civila" la pretul special de doar 141.70 lei (T.V.A. inclus), pret redus de la pretul standard de 210 lei. Oferta valabila in limita stocului disponibil! >>> detalii aici

Comisia Europeana: Portalul oportunitatilor de finantare

Comisia Europeana, prin Directia Generala DEVCO – Europe Aid, a dezvoltat un portal privind oportunitatile de finantare ale Uniunii Europene prin instrumentele financiare create pentru sprijinirea politicilor UE in domeniul actiunilor externe.

Instrumentele financiare care pot fi accesate in acest scop sunt: Instrumentul de asistenta pentru Preaderare (IPA), Instrumentul European de Vecinatate (ENPI); Fondul european de dezvoltare (FED); Instrumentul de Cooperare pentru Dezvoltare (DCI); Instrumentul pentru Democratie si Drepturile Omului (EDIHR), solicitarile de finantare putand avea fie o acoperire geografica, fie una tematica globala.

Principalele tipuri de proiecte care pot primi finantare vizeaza acordarea de asistenta tehnica pentru reforma justitiei, reforma sistemului de sanatate, a sistemului public financiar, in domeniul transporturilor, consolidarea dialogului cu societatea civila, consolidarea drepturilor omului in statele ...[citeste in continuare...]

Noul Cod de procedura civila a modificat executarea silita

Cititi aici Ghidul Complet al Executarii Silite

Click aici pentru detalii >>>

1.    Avem noi reguli! Mai complexe, mai nuantate!
2.    Cunoasterea si respectarea noii legislatii sunt imperative! In plus...
3.    Puteti economisi timp si energie utilizand un instrument specializat in alcatuirea usoara, corecta si in timp util a dosarelor executionale!


Fiindca acum aveti la dispozitie lucrarea pe CD Ghidul complet al executarii silite - lucrarea care sintetizeaza pentru dvs. si transpune in actiuni clare articolele de lege. Va ajuta sa respectati legea si sa actionati ca un adevarat profesionist.

Click aici pentru detalii >>>
  Viata sanatoasa
Orezul este bun si la...

1. Curata vaze sau sticle cu gatul mic.
Este imposibil sa ajungi la fundul unor sticle care au o forma ciudata sau care au intrarea mica, mititica. Pune inauntrul lor doua linguri de orez si apa calda. Lasa 10 minute, dupa care scutura bine sticla si clateste-o. Voila!

2. Salveaza dispozitivele electronice scapate in apa.
Acest sfat este bun mai ales daca aveti copii nazdravani: luati telefonul din apa, indepartati-i bateria si bagati telefonul in orez, sa se usuce.

3. Orezul e bun pentru a confectiona o jucarie pentru pisica.
Luati un saculet sau o soseta veche si umpleti-o cu orez si cu iarba matelor. Gata!

4. Poti verifica daca uleiul este bine incins.
Ori de cate ori vrei sa prajesti ceva, este nevoie sa verifici daca uleiul este incins. Pune un graunte de orez in tigaie si, daca se ridica la suprafata si isi incepe procesul de gatire, uleiul e gata pentru prajit.

5. Nu lasa sarea sa se transforme in bulgari.
Acesta este un truc ...[citeste in continuare...]

 

Atentie angajatori: Controale cu tinta precisa de la ITM!

Aveti in firma Trusa Sanitara de Prim Ajutor?

Lipsa ei se sanctioneaza cu amenda de 6.000 de lei!

Stimate angajator,

Art.10 alin.(1) din Legea 319/2006 va obliga sa luati “toate masurile necesare pentru acordarea primului ajutor”, ceea ce inseamna, evident, ca trebuie sa aveti permanent in firma si o trusa sanitara de prim-ajutor, omologata si perfect functionala.

Iar art.39 alin.(6) din aceeasi lege precizeaza ca incalcarea respectivei dispozitii constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 3.000 la 6.000 de lei.


... citeste detalii aici »


Inspectorii ITM cunosc foarte bine aceasta obligatie si sunt foarte stricti in privinta ei.


Legea spune foarte clar:
 sunt nu mai putin de 29 de articole obligatorii (!)
, a caror calitate trebuie verificata si certificata in conformitate cu prevederile in vigoare privind evaluarea conformitatii de catre organele abilitate ale Ministerului Sanatatii si Familiei.

 
© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040-213172586