Important: Procedura adoptiei interne
Potrivit Legii nr. 273/2004 privind regimul juridic al adoptiei, republicata, procedura adoptiei interne cuprinde etapa evaluarii adoptatorului in vederea obtinerii atestatului, efectuata de Directia generala de asistenta sociala si protectia copilului, din subordinea consiliilor judetene, respectiv consiliilor locale ale sectoarelor municipiului Bucuresti.
Directia in a carei raza teritoriala domiciliaza copilul va sesiza instanta judecatoreasca de la domiciliul copilului pentru incuviintarea deschiderii procedurii adoptiei interne in termen de 30 de zile de la luarea in evidenta a cazului de catre compartimentul de adoptii si postadoptii.
Judecarea cererilor referitoare la deschiderea procedurii adoptiei interne a copilului se face cu citarea parintilor firesti ai copilului sau, dupa caz, a tutorelui si a directiei in a carei raza teritoriala se afla domiciliul copilului (art. 28 alin. (2) si (3) din Legea nr. 273/2004 privind regimul juridic al adoptiei, ... [citeste in continuare...]
Cerere privind obligatia de despagubire pentru ruperea logodnei
DOMNULE PRESEDINTE,
Subsemnata ............................... , cu domiciliul in .................... str. ................................, nr. ...., ap. ..., sector ..., in contradictoriu cu paratul .............................................. cu domiciliul in ............................................ str. .......... nr. ...., ap. ..., sector ..., formulez prezenta:
CERERE DE CHEMARE IN JUDECATA
pentru ca prin hotararea ce o veti pronunta sa dispuneti:
• obligarea paratului la plata despagubirilor in cuantum de....lei, reprezentand cheltuielile facute in scopul casatoriei.
• cu cheltuieli de judecata.
IN FAPT, noi partile ne-am logodit in data de ........................, ocazie cu care am organizat intr-un cadru restrans si o petrecere cu prietenii. De comun acord am stabilit data casatoriei, ce urma sa aiba loc peste ....................... luni, in luna .............................. a anului ... [citeste in continuare...]
Cele mai frecvente motive de inchisoare pentru administratori si manageri!
Exista o serie larga de comunicate ce inunda media si ne arata cazuri in care manageri, administratori, patroni si nu numai, risca ani grei de inchisoare. Motivele sunt numeroase si esential este constientizat este ca si pentru 4700 de lei se poate face inchisoare.
Problemele nu sunt pentru toti. Spre exemplu, pentru cei care cunosc extrem de bine legislatia romana, sansele sunt mici ca o astfel de problema sa apara. De aceea este timpul sa fim la curent cu toate reglementarile (consecinte fiscale, proceduri civile, raporturi de munca, protectia si securitatea muncii etc.) care incadreaza drept infractiuni sau contraventii operatiuni la care nici nu v-ar duce gandul!
In mod special pentru cei care ... [citeste in continuare...]
Un nou acord de plata
Am avut incheiat un acord de plata, incheiat cu o banca! L-am achitat! Iar acum mi-au cerut o suma mare si sa inchei un nou acord de plata! Nu am incheiat,noul acord de plata! In acordul de plata era stipulat,(chel.de exec.silita, asigurare,dif.dob.,daca e cazul), in cel care l-am achitat integral! Am facut o notificare catre banca, sa-mi explice ce reprezinta a ceea suma, iar raspunsul lor a fost:,,ca pot incheia un nou acord de plata, fara sa-mi de-a detalii! Am facut si o sesizare la ANPC, dar mi-au spus ca raspunsul o sa-l primesc, conform legii, in 30 zile si se poate prelungi cu inca 15 zile! Iar conformul spuselor de la banca, trebuie sa platesc prima rata din noul acord! Ratele le plateam pe 30 ale lunii! Intrebarea mea este: daca nu primesc raspunsul , pana pe 30 ale lunii de la ANPC, pot sa ma execute silit? Sau ce pot sa fac? [citeste in continuare...]
Ce modificari s-au facut la sustinerea examenului auto
de Mihai Matei
Cei interesati de obtinerea unui permis de conducere vor sustine proba teoretica in aceeasi zi in care se inscriu, potrivit noilor reglementari publicate in Monitorul Oficial.
Inregistrarile in aplicatia de examinare se pot realiza inclusiv de catre scolile de conducatori auto, nu numai de catre candidati, arata Agerpres.
Modificarile sunt cuprinse in Ordinul Ministerului Afacerilor Interne nr. 82/2013 pentru modificarea si completarea Ordinului ministrului Administratiei si Internelor nr. 268/2010 privind procedura de examinare pentru ... [citeste in continuare...]
|
Cartea "Corespondenta vechilor temeiuri juridice in noul Cod civil" contine toata informatia de care aveti nevoie, structurata in mod similar Codului civil cu care sunteti familiarizat.

Acest tip de organizare va ajuta sa ajungeti rapid la temeiul legal cautat si sa gasiti imediat corespondenta sa in noul Cod civil. Simplu, rapid si corect!
Click aici pentru detalii >>>
Cele 7 capitole sunt corespunzatoare celor 7 „Carti” ale Codului Civil si contin articolele care au fost modificate, imbogatite sau, din contra, lipsite de anumite articole. Acestea sunt:
1. Persoanele
A. Persoana fizica
punerea sub interdictie
rectificarea acte stare civila
modificarea numelui sau prenumelui
inregistrarea tardiva a nasterii
…Lista continua aici >>>
B. Persoana juridica
2. Dreptul familiei
casatoria, divortul, partajul bunurilor comune
rudenia, filiatia si adoptia
drepturile si indatoririle parintesti, obligate de intretinere
…Lista continua aici >>>
3. Dreptul de proprietate
proprietatea privata, dobandirea si apararea dreptului de proprietate
dezmembramintele dreptului de proprietate
fiducia si administrarea bunurilor altuia
…Lista continua aici >>>
4. Mosteniri si liberalitati
mostenirile
liberalitatile
transmisiunea mostenirii si partajul succesoral
…Lista continua aici >>>
5. Obligatiile si contractele
contractele, actele juridice unilaterale si faptele juridice – izvoare de obligatii
raspunderea civila
modalitatile obligatiilor si obligatiile complexe
executarea, transformarea, transmisiunea si stingerea
…Lista continua aici >>>
6. Prescriptia
prescriptia extinctiva
prescriptia achizitiva
uzucapiunea
…Lista continua aici >>>
7. Dispozitii de drept international privat
Click aici pentru exemple >>>
|