E-Juridic.ro - Newsletter

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
 

Contabilitatea pentru birourile de avocatura

Ghid complet pentru problemele fiscal-contabile ridicate de activitatea cabinetelor individuale de avocatura!

Detalii aici >>>
 
  Noutati Juridice
Atentie: Necompetenta absoluta a instantei de recurs
[Adaugat: 25-Mar-2013]

Necompetenta absoluta a instantei de recurs si incalcarea normelor referitoare la alcatuirea instantei [art. 503 alin. (2) pct. 1 NCPC]

In plus fata de reglementarea anterioara, apar doua motive pentru contestatia in anulare indreptata impotriva deciziilor date de instantele de recurs. Unul dintre ele, preluat din art. 317 CPC 1865, a fost dezvoltat [art. 503 alin. (2) pct. 1 NCPC: „hotararea data in recurs a fost pronuntata de o instanta necompetenta absolut sau cu incalcarea normelor referitoare la alcatuirea instantei [prin „alcatuirea instantei” trebuie sa intelegem compunerea si constituirea instantei] si, desi se invocase exceptia corespunzatoare, instanta de recurs a omis sa se pronunte asupra acesteia”.

In acest caz nu folosim notiunea de ...[citeste in continuare...]

Reforma Codului de procedura civila poate da peste cap activitatea a zeci de mii de specialisti
 
Cartea "Corespondente intre vechiul si noul Cod de procedura civila" supune atentiei dvs.:

- paralela dintre cele vechiul si noul cod de procedura civila. Identificarea unor articole din vechiul cod, care au sau nu corespondent in noul Cod de procedura civila va fi extrem de simpla, paralela fiind realizata pe materii, insa o veti regasi si sub forma unui index alfabetic.(detalii aici >>>)

Raportul Comisiei Europeane pentru Eficienta Justitiei
[Adaugat: 25-Mar-2013]

Procesul de evaluare desfasurat de CEPEJ ( Comisia Europeana pentru Eficienta Justitiei) stabileste principiile de lucru si alegerile metodologice utilizate in acest exercitiu si introduce datele generale demografice si economice.

Comisia Europeana pentru Eficienta Justitiei
Comisia Europeana pentru Eficienta Justitiei (CEPEJ) a fost infiintata de catre Comitetul de Ministri al Consiliului Europei in septembrie 2002 si este insarcinata, in primul rand, cu propunerea de solutii concrete, adecvate pentru utilizarea de catre statele membre ale Consiliului Europei pentru:

* promovarea punerii efective in aplicare a  ...[citeste in continuare...]
CSM: Verificari privind repartizarea aleatorie a cauzelor la intantele judecatoresti din Romania
[Adaugat: 25-Mar-2013]

In sedinta din data de 21 martie a.c., Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis efectuarea de verificari avand ca obiect respectarea dispozitiilor referitoare la primirea si repartizarea aleatorie a actelor de sesizare, la nivelul tuturor instantele judecatoresti

Astfel, Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat ca, in masura in care, in cadrul verificarilor efectuate de Inspectia Judiciara la Tribunalul Municipiului Bucuresti vor fi identificate, punctual, chestiuni ce presupun clarificari la judecatoriile de sector si/sau Curtea de Apel Bucuresti, verificarile vor fi extinse - in legatura cu aceste chestiuni punctuale - si la instantele mentionate.

De asemenea, Sectia pentru judecatori a decis sesizarea presedintilor curtilor de apel in vederea efectuarii de verificari cu privire la respectarea dispozitiilor referitoare la primirea si repartizarea ...[citeste in continuare...]

Tehnici de recuperare a creantelor

* Recuperearea creantelor
* Actiuni in justitie
* Titluri executorii
* Insolventa
* Alte modalitati de transformare sau stingere a datoriei


CD-ul "Colectarea si recuperarea debitelor comerciale si civile - conform noului Cod de procedura civila" la pretul special de doar 141.70 lei (T.V.A. inclus), pret redus de la pretul standard de 210 lei. Oferta valabila in limita stocului disponibil! >>> detalii aici

Infractiuni privind denumirea de Barou
[Adaugat: 25-Mar-2013]

Cu ocazia participarii sale in data de 15 martie la Conferinta "Justitia in Romania", eveniment care s-a desfasurat in incinta Facultatii de Drept, Universitatea Bucuresti, Sala Constantin Stoicescu, Decanul Baroului Bucuresti, av. Ion Ilie-Iordachescu, la solicitarea studentilor acestei facultati, a prezentat in calitate de lector la prelegerea "Practicarea avocaturii in mod ilegal in Romania", situatia avocaturii clandestine din Romania.

In acest context, Decanul Baroului Bucuresti s-a referit la legislatia actuala a profesiei de avocat, aratand ca folosirea fara drept a denumirilor “Barou”, “Uniunea Nationala a Barourilor din Romania”, U.N.B.R. sau “Uniunea Avocatilor din Romania” precum si a denumirilor specifice formelor de exercitare a profesiei de avocat de catre persoanele fizice sau juridice constituie infractiune pedepsita cu inchisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu ...[citeste in continuare...]
  Legislatia Muncii
Subventii adresate specialistilor in educatie si formare profesionala. Termen 28 martie
de Mihaela Pascu

Specialistii in educatie si formare sunt invitati sa isi exprime interesul pentru urmatoarea runda de vizite de studiu, runda ce include 119 vizite de studiu in 28 de tari, programate in perioada septembrie 2013 - februarie 2014. Participantii, persoane cu putere de decizie in domeniul educatiei si formarii, precum si alti specialisti in educatie, formare si din partea partenerilor sociali, vor primi o subventie UE pentru acoperirea cheltuielilor aferente acestor vizite.

In cadrul acestor vizite, cu o durata de trei pana la cinci zile, participantii vor studia aproximativ 30 de teme diferite conexe educatiei si formarii profesionale la nivel european, printre care:

Dobandirea competentelor-cheie (invatarea si predarea limbilor straine, educatie pentru cetatenia activa, folosirea tehnologiilor informationale etc.);

Invatarea trebuie sa ...[citeste in continuare...]

Ghid practic pentru procedura partajului judiciar
 

Noile prevederi ale Codului Civil si ale Codului de Procedura Civila!
 

Click aici pentru mai multe detalii >>>

 

Noile reglementari schimba acum regulile procedurii partajului si va obliga sa va aliniati noilor cerinte legate de:

 


Conditiile partajului Detalii aici »

Tipurile de proprietate Detalii aici »

Bunurile supuse partajului Detalii aici »
  Monitorul Oficial

57 de modele de cereri si actiuni in justitie

conforme cu Noul Cod de Procedura Civila

Cerere de chemare in judecata
Actiunea in constatare (detalii aici »)
Cerere completatoare sau de modificare a cererii principale
Cerere de interventie
Cerere de chemare in judecata a altor persoane
Cerere de chemare in garantie
Aratarea titularului dreptului

Intampinare (detalii aici »)

  Club Juridic
Contract de intretinere

In anul 2010 am facut un contract de intretinere cu bunici mei din partea tatalui meu.

Tata mai are doi frati care nu au tinut legatura cu bunici mei fapt pentru care au si incheiat contractul de intretinere cu mine, eu ajutata si de parinti mei am avut grija de bunici in 2012 bunicul a decedat cei doi fii fiind indiferenti.

Acestie nu au participat nici la pomana dupa 6 luni de la decesul bunicului a inceput vizitele la bunica pe care o influenteaza sa desfaca contractul de intretinere cu mine, bunica refuza serviciile mele ma ameninta cu judecata, vreau sa stiu in cazul in care desface contractul prin instanta ce imi revine mie dupa bunicul decedat???

Radiere ipoteca

Buna ziua,
In anul 1999 am ipotecat doua terenuri proprietate personala pentru un cretit acordat unei firme care a intrat in faliment, procedura fiind inchisa in 2005. Aceasta firma nu si-a achitat integral datoriile catre banca in favoarea careia am ipotecat. Am urmatoarele sarcini inscrise:

Terenul 1
Ipoteca transcrisa in 1997, o alta ipoteca transcrisa in 1999 si un comandament transcris in 4.05.2000

Terenul 2
Ipoteca transcrisa in 1999 si somatie transcrisa in 11.08.2004
Am vreo sansa sa obtin radierea acestor ipoteci prin cerere inaintata la Cadastru?

Va multumesc[citeste in continuare...]

Nerespectarea arhitecturii procesului verbal prevazuta in lege poate conduce la anularea acestuia.

Cati dintre cei care intocmesc astfel de procese verbale acorda atentie acestui „amanunt”? >>> raspunsul aici

Nenumaratele decizii luate in instanta privind anularea contraventiilor sau transformarea acestora in sanctiune de avertisment. Totul din cauza superficialitatii cu care au fost intocmite procesele verbale!

  >> click aici pentru detalii privind Anularea unei amenzi

  Viata sanatoasa
Moduri in care sa lupti cu stresul
[Adaugat: 22-Mar-2013]

Elementul care provoaca stres: Nebunia de dimineata
Stii deja placa: Sa te pregatesti pe tine de serviciu si doi copii de gradinita pentru a iesi din casa este un haos.

Plan de actiune:
Oragnizeaza-te de cu seara. Pregateste hainele pentru dimineata, pachetele de pranz si ghiozdanelele.

Incearca sa nu tipi. Nu este cazul sa-ti mai cresti suplimentar tensiunea si nivelul de cortizol. Respira adanc si concentreaza-te sa-ti mentii un volum bland al vocii.
Nu vorbi ca o placa stricata. Repeti de vreo cinci ori „Spala-te pe dinti” sau „Vino si mananca”. Daca nu se spala pe dinti, nu le mai da dulciuri in ziua respectiva, iar, daca nu mananca, ia-le mancarea din fata.

Stabileste consecinte si  ..[citeste in continuare...]

Care va fi procedura de desfasurare a proceselor civile
incepand cu 15 februarie 2013?

Ghid rapid de insusire a celor peste 30 de articole modificate
in Noul Cod de Procedura Civila


Click aici pentru mai multe detalii >>>

Procedura in fata primei instante de judecata
Pentru ca respectarea legii este obligatorie. Orice schimbare legislativa va obliga la ore suplimentare de studiu atent si responsabil.

* Timp pentru studiul noii legislatii

* Timp pentru intelegerea conceptelor introduse

* Putere de intelegere a modului in care se implementeaza practic.

 

Venim in sprijinul dvs. oferindu-va CD-ul "Procedura in fata primei instante de judecata conform Noului Cod de Procedura Civila"

 

Beneficiati de:

expunerea noilor reglementari legislative structurate pe capitole; Detalii click aici >>>
comentarii ale specialistilor; Detalii click aici >>>
prezentare comparativa a noilor si vechilor prevederi legale; Detalii click aici >>>
cazuri practice; Detalii click aici >>>
exceptii procesuale; Detalii click aici >>>
hotarari judecatoresti; Detalii click aici >>>
cai de atac. Detalii click aici >>>

Noul Cod de procedura civila a modificat executarea silita

Cititi aici Ghidul Complet al Executarii Silite

Click aici pentru detalii >>>

1.    Avem noi reguli! Mai complexe, mai nuantate!
2.    Cunoasterea si respectarea noii legislatii sunt imperative! In plus...
3.    Puteti economisi timp si energie utilizand un instrument specializat in alcatuirea usoara, corecta si in timp util a dosarelor executionale!

 


Fiindca acum aveti la dispozitie lucrarea pe CD Ghidul complet al executarii silite - lucrarea care sintetizeaza pentru dvs. si transpune in actiuni clare articolele de lege. Va ajuta sa respectati legea si sa actionati ca un adevarat profesionist.

Click aici pentru detalii >>>

 

Descoperiti noile reglementari privind executarea silita

Situatia economica generala, criza ultimilor 2 ani a facut destule victime in randul romanilor. Astfel, statisticile arata ca 25% dintre romanii care s-au imprumutat sau nu si-au platit datoriile catre stat risca o executare silita. Si 10% chiar ajung la executare silita!

Acesta inseamna pentru dvs. o crestere exponentiala a cererilor pentru dosare de executare silita. CD-ul
Ghidul complet al executarii silite va pune la dispozitie intreg mecansimul de alcatuire a dosarelor de executare silita. Descoperiti:

 
Algoritmul executarii silite mobiliare Click aici >>>
 In ce consta Executarea silita imobiliara Click aici >>>
 Ce prevede noul Cod de procedura civila in legatura cu executarea silita prin poprire Click aici >>>
 Ce implica executarea silita directa Click aici >>>
 Cum se face executarea silita a titlurilor executorii referitoare la minori Click aici >>>

Aflati:

care sunt pasii necesari pentru inregistrarea cererii de executare silita Detalii click aici >>>
cine o inregistreaza si unde Detalii click aici >>>
ce trebuie sa contina documentul si de ce trebuie sa fie insotit, conform prevederilor Noului Cod de procedura civila
cine stabileste cheltuielile de executare preliminare si avansul cheltulilor minime ce trebuie platite de creditor Detalii click aici >>>
care sunt documentele ce intra in componenta dosarului executorial. Detalii click aici >>>

 
© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut: