E-Juridic.ro - Newsletter

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
 
  Noutati Juridice
Cercetarea procesului

In aceasta materie, seria noutatilor este deschisa prin prevederile art. 23329.

Astfel, alin. (1) prevede pentru judecator obligatia ca, la primul termen de judecata, dupa ascultarea partilor, sa estimeze durata necesara pentru cercetarea procesului, durata ce va fi consemnata in incheierea de sedinta. Alineatul (2) statueaza ca, pentru motive temeinice, judecatorul va putea sa revina asupra duratei estimate initial.

Potrivit dispozitiilor art. 237 NCPC30, in cazul in care, „in cursul cercetarii procesului, reclamantul renunta la judecarea cererii de chemare in judecata ori la dreptul pretins, intervine invoiala partilor sau sunt admise cereri ori exceptii care pun capat in intregime procesului, fara a mai fi necesara dezbaterea asupra fondului in camera de consiliu sau in sedinta publica, judecatorul se va pronunta asupra cauzei prin hotarare”.

Cu privire la acest text de lege, s-a facut precizarea ca renuntarea la un capat de cerere se poate face si ...[citeste in continuare...]
Atentie la limitele incadrarii

Daca o persoana este incadrata cu norma intreaga la o firma mai poate avea inca un contract cu norma intreaga la un ONG?

Raspuns:
Orice salariat are dreptul de a cumula mai multe functii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii). Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Codul muncii nu impune conditia ca totalul orelor prestate in temeiul mai multor contracte individuale de munca sa nu depaseasca durata maxima a timpului de munca.

In acest sens, prevederile Codului muncii referitoare la durata timpului de munca au in vedere timpul de lucru in temeiul unui singur contract individual de munca. In cazul unui cumul de functii, interdictia referitoare la cele 40 si, respectiv, 48 de ore, nu isi mai gaseste ...[citeste in continuare...]

Tehnici de recuperare a creantelor

* Recuperearea creantelor
* Actiuni in justitie
* Titluri executorii
* Insolventa
* Alte modalitati de transformare sau stingere a datoriei


CD-ul "Colectarea si recuperarea debitelor comerciale si civile - conform noului Cod de procedura civila" la pretul special de doar 141.70 lei (T.V.A. inclus), pret redus de la pretul standard de 210 lei. Oferta valabila in limita stocului disponibil! >>> detalii aici

  Legislatia Muncii
Transformarea CIM nedeterminat in CIM determinat nu este admisibila
de Mihaela Pascu

Prin cele ce urmeaza, vom analiza cazul unui salariat angajat in data de 23.06.2008 cu contract de munca pe durata nedeterminata. Salariatului in cauza i se modifica functia incepand cu 01.03.2013, dar si durata contractului pe o perioada determinata de 6 luni.

Prevederile Codului muncii nu interzic aceasta modificare din durata nedeterminata in durata determinata, atata timp cat presupune si modificarea de functie.

Societatea genereaza ReviSal-ul din aplicatia proprie de salarizare. In aplicatia proprie se pot introduce modificarile si genera xml-ul fara nicio problema.

In momentul transformarii xml-lui in rvs., se genereaza urmatoarea eroare: contractul individual de munca cu durata determinata se poate incheia pentru o perioada de maxim 3 ani.

Vom stabili astfel cum se vor transmite in ReviSal aceste modificari contractuale.

Solutia consultantului:

Conform art. 83 din Codul muncii , contractul individual de munca poate fi incheiat ...[citeste in continuare...]
  Noutati Juridice
Seful UNBR: Cine refuza reprimarea avocaturii clandestine

Presedintele Uniunii Nationale a Barourilor din Romania (UNBR), Gheorghe Florea, a declarat, vineri, ca profesia de avocat trebuie sa suporte ''povara'' perpetuata nepermis in timp a indiferentei sau refuzului ostentativ al autoritatilor publice legal obligate sa reprime avocatura clandestina.

"La dificultatile pe care avocatul trebuie sa le depaseasca astfel incat drepturile cetatenilor sa fie asigurate contra vulnerabilitatii institutionale, profesia trebuie sa suporte 'povara' perpetuata nepermis in timp a indiferentei sau refuzului ostentativ al autoritatilor publice legal obligate sa reprime avocatura clandestina ori structuri care imita fraudulos insemnele unei profesii legal organizate intr-o tara europeana", a afirmat Florea, la Congresul Avocatilor.

El a subliniat ca Romania este singura tara, recent intrata in UE, careia Consiliul Barourilor Europene (CBE) i-a oferit dreptul ca avocatii sa se legitimeze prin cardul european, ...[citeste in continuare...]

Ghid practic pentru procedura partajului judiciar
 

Noile prevederi ale Codului Civil si ale Codului de Procedura Civila!
 

Click aici pentru mai multe detalii >>>

 

Noile reglementari schimba acum regulile procedurii partajului si va obliga sa va aliniati noilor cerinte legate de:

 


Conditiile partajului Detalii aici »

Tipurile de proprietate Detalii aici »

Bunurile supuse partajului Detalii aici »
Predoiu: Incercarile politicului de influentare vor exista permanent, ele depind de raspunsul actorilor din justitie

Fostul ministru al Justitiei Catalin Predoiu este de parere ca incercarile politicului de influentare a actului de justitie vor exista permanent, dar ele depind de raspunsul pe care actorii din Justitie il dau respectivelor tendinte.

"Este o lupta permanenta si depinde foarte mult de raspunsul pe care il dau actorii din justitie acestei tendinte, acestor incercari. Ele vor exista permanent, dar, daca integritatea profesionala si respectul de sine al celor care practica justitia, fie ca sunt procurori sau judecatori sau avocati, va creste, atunci acest efect va disparea incet - incet sau, in orice caz, va fi limitat", a spus Predoiu, vineri, intrebat cu privire la afirmatiile presedintelui Traian Basescu de la Congresul Avocatilor referitoare la incercarile politicienilor de a influenta Justitia.

Predoiu a aratat ca in primele luni ale mandatului sau de ministru al Justitiei au existat "tatonari" dinspre zona politicului, insa, dupa ce s-a ...[citeste in continuare...]

57 de modele de cereri si actiuni in justitie

conforme cu Noul Cod de Procedura Civila

Cerere de chemare in judecata
Actiunea in constatare (detalii aici »)
Cerere completatoare sau de modificare a cererii principale
Cerere de interventie
Cerere de chemare in judecata a altor persoane
Cerere de chemare in garantie
Aratarea titularului dreptului

Intampinare (detalii aici »)

  Club Juridic
vinzare imobil

buna ziua! am mostenit o casa 25% pot sa vind orcui partea mea de 25% ?

[citeste in continuare...]

2 amenzi circulatie una dupa alta

Dumnica 24 martie mergeam cu matizul spre Manastirea Horaita pe carosabil uscat si la intrare pe DJ, dupa 300 m, mi-a aparut o curba nesemnalizata, dupa care era un covor de gheata care traversa strada din cauza ca apa nu mai curgea prin sant, ci pe sosea, apa care intre timp a inghetat.

Astfel, am pierdut controlul volanului si am intrat cu matizul intr-un gard. Am avut avarii destul de serioase, dar m-am inteles cu proprietarul gardului si mi-am reparat masina la negru in 3 zile...Cand politia mi-a dat DOVADA (autorizatia pt reparatii), mi-a dat si 6 puncte amenda penalizare pt neadaptarea vitezei la trafic, pt care nu am semnat procesul verbal..

Imediat ce am scos masina din service am mai primit 2 puncte amenda penalizare pt nepurtarea centurii (pe care l-am semnat), desi i-am spus domnului politist ca acum ies din service si ca probabil am defecta centura ca nu se fixeaza.

Cum pot ataca cele doua procese verbale date de pomana?
Multumesc?[citeste in continuare...]

Nerespectarea arhitecturii procesului verbal prevazuta in lege poate conduce la anularea acestuia.

Cati dintre cei care intocmesc astfel de procese verbale acorda atentie acestui „amanunt”? >>> raspunsul aici

Nenumaratele decizii luate in instanta privind anularea contraventiilor sau transformarea acestora in sanctiune de avertisment. Totul din cauza superficialitatii cu care au fost intocmite procesele verbale!

  >> click aici pentru detalii privind Anularea unei amenzi

  Viata sanatoasa
Gustari sanatoase si inedite!

Iata si cateva idei de gustari sanatoase si inedite:

Salata de spanac, piept de curcan si usturoi. Iata o salata pe care multi ar consuma-o pe post de cina sau de pranz. Noi va spunem ca merge si ca gustare intre o supa de pranz si o budinca pe post de cina.

Cas de oaie cu sfecla rosie! Combinatia este geniala. Am incercat-o si noi acum cateva luni si rezultatul este unul uimitor. Combinatia reuseste sa ne intreaca orice asteptari si aici nu discutam doar despre gust, ci si despre substantele nutrive continute de cele doua alimente. Casul de oaie poate fi schimbat cu cel de vaca.

Branza de burduf cu struguri roze. Iata o alta combinatie geniala si extrem de sanatoasa. Strugurii vor taia din asprimea branzei de burduf si combinatia va va uimi in mod real.
Salata de telina cu ridichi, ulei de masline si zeama de lamaie.

Iata o alta gustare pe care o puteti prepara rapid si cu succes pentru sanatatea organismului vostru. Telina este bogata in vitamine si minerale si la fel se ...[citeste in continuare...]

Care va fi procedura de desfasurare a proceselor civile
incepand cu 15 februarie 2013?

Ghid rapid de insusire a celor peste 30 de articole modificate
in Noul Cod de Procedura Civila


Click aici pentru mai multe detalii >>>

Procedura in fata primei instante de judecata
Pentru ca respectarea legii este obligatorie. Orice schimbare legislativa va obliga la ore suplimentare de studiu atent si responsabil.

* Timp pentru studiul noii legislatii

* Timp pentru intelegerea conceptelor introduse

* Putere de intelegere a modului in care se implementeaza practic.

 

Venim in sprijinul dvs. oferindu-va CD-ul "Procedura in fata primei instante de judecata conform Noului Cod de Procedura Civila"

 

Beneficiati de:

expunerea noilor reglementari legislative structurate pe capitole; Detalii click aici >>>
comentarii ale specialistilor; Detalii click aici >>>
prezentare comparativa a noilor si vechilor prevederi legale; Detalii click aici >>>
cazuri practice; Detalii click aici >>>
exceptii procesuale; Detalii click aici >>>
hotarari judecatoresti; Detalii click aici >>>
cai de atac. Detalii click aici >>>

Noul Cod de procedura civila a modificat executarea silita

Cititi aici Ghidul Complet al Executarii Silite

Click aici pentru detalii >>>

1.    Avem noi reguli! Mai complexe, mai nuantate!
2.    Cunoasterea si respectarea noii legislatii sunt imperative! In plus...
3.    Puteti economisi timp si energie utilizand un instrument specializat in alcatuirea usoara, corecta si in timp util a dosarelor executionale!

 


Fiindca acum aveti la dispozitie lucrarea pe CD Ghidul complet al executarii silite - lucrarea care sintetizeaza pentru dvs. si transpune in actiuni clare articolele de lege. Va ajuta sa respectati legea si sa actionati ca un adevarat profesionist.

Click aici pentru detalii >>>

 

Descoperiti noile reglementari privind executarea silita

Situatia economica generala, criza ultimilor 2 ani a facut destule victime in randul romanilor. Astfel, statisticile arata ca 25% dintre romanii care s-au imprumutat sau nu si-au platit datoriile catre stat risca o executare silita. Si 10% chiar ajung la executare silita!

Acesta inseamna pentru dvs. o crestere exponentiala a cererilor pentru dosare de executare silita. CD-ul
Ghidul complet al executarii silite va pune la dispozitie intreg mecansimul de alcatuire a dosarelor de executare silita. Descoperiti:

 
Algoritmul executarii silite mobiliare Click aici >>>
 In ce consta Executarea silita imobiliara Click aici >>>
 Ce prevede noul Cod de procedura civila in legatura cu executarea silita prin poprire Click aici >>>
 Ce implica executarea silita directa Click aici >>>
 Cum se face executarea silita a titlurilor executorii referitoare la minori Click aici >>>

Aflati:

care sunt pasii necesari pentru inregistrarea cererii de executare silita Detalii click aici >>>
cine o inregistreaza si unde Detalii click aici >>>
ce trebuie sa contina documentul si de ce trebuie sa fie insotit, conform prevederilor Noului Cod de procedura civila
cine stabileste cheltuielile de executare preliminare si avansul cheltulilor minime ce trebuie platite de creditor Detalii click aici >>>
care sunt documentele ce intra in componenta dosarului executorial. Detalii click aici >>>

 
© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040-213172586