E-Juridic.ro - Newsletter

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
 
Promotia "Raftul cu reduceri"
 
Profita de Promotie: 54.5 lei (TVA inclus)
 
  Notuati Juridice
Cerinte de forma: Notificarea la incetarea CIM perioada de proba
de Gabriela Chirazof

Va supun atentiei urmatoarea situatie:

- incetare CIM cu art. 31 alin 3 din Codul muncii
(salariatul a inregistrat la angajator o notificare de incetare a contractului, in timpul peroadei de proba);
- avand in vedere prevederea art. 268 alin 1 din Codul muncii;
- avand in vedere art. 211 din Legea dialogului social.

Avand in vedere intocmirea deciziei de inceare a contractului care reprezinta un act unilateral din partea angajatorului, va rog sa-mi transmiteti daca se impune ca pe decizia de incetare angajatorului pe care salaraitul urmeaza sa semneaze de luare la cunostinta, se fie mentionat ca, impotriva dispozitii de incetare a contractului de munca salariatul se poate adresa cu contestatie la Tribunalul de unde apartine cu domiciliul in termen de 45 de zile calendaristice de la data luarii la cunostinta.

Raspuns:
Potrivit art. 31 alin. (3) din Codul muncii, republicat, pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, ...[citeste in continuare...]

Noul Cod de procedura civila a modificat executarea silita

Cititi aici Ghidul Complet al Executarii Silite

 

Click aici pentru detalii >>>

1.    Avem noi reguli! Mai complexe, mai nuantate!
2.    Cunoasterea si respectarea noii legislatii sunt imperative! In plus...
3.    Puteti economisi timp si energie utilizand un instrument specializat in alcatuirea usoara, corecta si in timp util a dosarelor executionale!

Fiindca acum aveti la dispozitie lucrarea pe CD
Ghidul complet al executarii silite - lucrarea care sintetizeaza pentru dvs. si transpune in actiuni clare articolele de lege. Va ajuta sa respectati legea si sa actionati ca un adevarat profesionist.

Click aici pentru detalii >>>
Inspectie fiscala: Indreptarea erorii de inregistrare a documentelor

In cursul unui control fiscal, o societate comerciala descopera ca, dintr-o eroare comisa de un salariat, in urma cu un an de zile, o factura emisa catre un client a fost datata in mod gresit, iar aceasta imprejurare a fost interpretata de organul de control ca o posibila suspiciune in sensul nerespectarii cronologiei firesti a unui ciclu economic: achizitie marfuri de la furnizor – vanzare marfuri catre client.

Organul de control nu a permis corectarea pe loc a facturii respective si intentioneaza sa reconsidere tranzactia respectiva cu posibile consecinte negative asupra societatii comerciale.

Cum putem corecta data eronata din factura respectiva, chiar daca organul de control nu a permis acest lucru pe timpul desfasurarii controlului?

Care este modalitatea concreta de corectare si temeiul legal potrivit reglementarilor contabile si fiscale, avand in vedere faptul ca respectiva eroare materiala nu influenteaza in ...[citeste in continuare...]
Seminar INM: Practica neunitara in materia civila

INM organizeaza in zilele de 11 si 12 aprilie 2013 un seminar cu tema "Practica neunitara in materia civila"
Lucrarile seminarului vor fi transmise online, in sistem e-streaming, incepand cu ora 9:00, in ambele zile.

Accesul se realizeaza pe baza unei parole care a fost comunicata instantelor.
In timpul seminarului, magistratii care urmaresc lucrarile in line vor putea formula intrebari prin intermediul unei aplicatii de tip chat.

Iata care este tematica aborda in pe zile:

Joi, 11 aprilie 2013
* Raspunderea pentru evictiune. Pretul pe care trebuie sa il plateasca vanzatorul catre dobanditorul subsecvent care invoca raspunderea pentru evictiune. Interpretarea textului art. 1701 alin. (1) C.civ. „Vanzatorul este tinut sa inapoieze pretul in intregime...”
* Problema momentului la care incepe sa curga termenul general de prescriptie de 3 ani. Regresul asiguratorului ...[citeste in continuare...]

Noile reglementari schimba acum regulile procedurii partajului!

Aspecte sensibile din procedura partajului:

Proprietatea comuna ...detalii aici >>>
Partajul bunurilor dobandite in timpul casatoriei ...detalii aici >>>
Partajul bunurilor dobandite prin mostenire ...detalii aici >>>
Iesirea din indiviziune cu privire la bunurile dobandite in indiviziune prin contract
Procedura speciala a partajului judiciar, conform noului Cod de procedura civila, modele actiuni partaj ... detalii aici >>>

  Legislatia Muncii
Model Declaratie privind deducerile personale

Declaratia salariatului privind deducerile personale

DECLARATIA SALARIATULUI

Subsemnatul/Subsemnata..............................., salariat/salariata la ...................................., avand in vedere prevederile art. 56 din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, in vederea stabilirii deducerilor personale pentru persoanele aflate in intretinerea mea, prin prezenta declar pe propria raspundere ca datele mentionate mai jos sunt reale si corespund situatiei actuale, cunoscand ca falsul in declaratii se pedepseste conform legii penale.

Ma oblig sa anunt angajatorul in termenul legal in cazul in care vor interveni schimbari in situatia comunicata si sa prezint actele justificative.

I. Datele personale ale salariatului:
Numele si prenumele ..............................
Codul numeric personal ...........................
Domiciliul: localitatea ...[citeste in continuare...]
  Club Juridic
Dobandirea dreptului de propietate

Buna ziua.

Parintii mei au construit o casa cu autorizatie in anul 1990,pe un teren ce apartinea statului pe atunci.

Ulterior acest teren de 1000 de m a fost cerut de fostul propietar,mentionez ca parintii mei nu au decat autorizatie de constructie a casei ca act si faptul ca au platit regulat la primarie impozitul si taxele aferente casei si terenului de 1000m.

Noul propietar are schita cadastrala pe acest teren si titlu de propietate dobandite in urma cu un an sau doi.

Ce sanse legale mai sunt de a obtine dreptul de propietate asupra acestei case si a terenului?[citeste in continuare...]

Abuz in serviciu

In anul 2006 am fost pus in plata conform legii 341/2004,dar am fost pus in plata in urma unei decizii a Casei de Pensii Dolj .Intrebarea este urmatoarea: De la data de 01.01.2012 nu am mai primit indemnizatia ,dar nici nu mi sa comunicat vreo decizie in acest sens,in mod legal nu trebuia ca CJP Dolj sa emita decizie de suspendare a platii pe perioada de.....?

CJP Dolj se leaga de art.18 din lg.283/2011 si art.9 din OUG 84/2012 dar acestea nu ne sunt opozabile intrucat nu au fost emise decizii si nici legislatie subsecventiala.
Deasemenea va mai rog cu respect daca puteti sa-mi oferiti un model de cerere catre CJP Dolj prin care sa le cer sa ma puna deandata in plata?

Voicu Ion[citeste in continuare...]
  Viata sanatoasa
5 beneficii mai putin cunoscute ale consumului de mere BIO

Marul este un aliment ideal in cura de slabire deoarece contin fibre care usureaza digestia, mentine senzatia de satietate mai mult timp si are un continut scazut de calorii. Fibrele solubile reduc nivelul colesterolului iar quercitina, o substanta care se gaseste in mar, reduce riscul de cancer la plamani.

Totodata, aceasta substanta ajuta la imbunatatirea si fortificarea sistemului imunitar, mai ales atunci cand esti stresata sau obosita.

Merele BIO contin toate mineralele si vitaminele de care organismul nostru are nevoie, sunt bogate in antioxidanti care previn bolile cardiovasculare si canceroase. Nutritionistii recomanda consumul merelor fara ca acestea sa fie curatate de coaja.

Iata 5 beneficii mai putin cunoscute ale merelor BIO:

1. Previn aparitia bolii Alzheimer. Consumul regulat de mere stimuleaza productia unei substante numita acetilcolina care imbunatateste memoria si diminueaza riscul de aparitie al bolii Alzheimer.

2. Scad riscul de diabet. Merele contin ...[citeste in continuare...]

Ultimele acte aparute in Monitorul Oficial

 • DECIZIE nr. 93 din 28 februarie 2013 referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 114 alin. (1) lit. b) si art. 118 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice
  EMITENT: CURTEA CONSTITUTIONALA PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL nr. 196 din 8 aprilie 2013 Clic aici!
 • DECIZIE nr. 92 din 28 februarie 2013 referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 1 lit. t), art. 51, art. 129 alin. (4) si art. 134 lit. B.a) din Legea dialogului social nr. 62/2011
  EMITENT: CURTEA CONSTITUTIONALA PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL nr. 196 din 8 aprilie 2013 Clic aici!
 • LEGE nr. 68 din 28 martie 2013 pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 33/2012 privind unele masuri pentru asigurarea furnizarii serviciului public de televiziune
  EMITENT: PARLAMENTUL PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL nr. 183 din 2 aprilie 2013 Clic aici!
 • ORDIN nr. 194 din 1 aprilie 2013 pentru aprobarea criteriilor ce stau la baza indeplinirii atributiilor comisiilor constituite in baza prevederilor Contractului-cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pentru anii 2013 - 2014, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 117/2013
  EMITENT: CASA NATIONALA DE ASIGURARI DE SANATATE PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL nr. 195 din 8 aprilie 2013 Clic aici!

Contabilitatea pentru birourile de avocatura

Ghid complet pentru problemele fiscal-contabile ridicate de activitatea cabinetelor individuale de avocatura!

Detalii aici >>>

"Noile prevederi fiscale si contabilitatea societatilor civile profesionale de avocati si a cabinetelor individuale de avocatura" singurul ghid adresat:

societatilor profesionale de avocati
avocatilor din societatile profesionale de avocati
cabinetelor individuale de avocati

in scopul:

 • facilitarii activitatii dvs. din sfera fiscal-contabila; Detalii aici

 • eliminarii stresului introdus de obligatiile fiscal-contabile ce va revin; Detalii aici

 • economiei de timp si de energie, rezerve valorificabile in alte proiecte;

 • evitarii greselilor de aplicare a legislatiei fiscal-contabile;

 • evitarii conflictelor cu reprezentantii ANAF-ului (amenzi). Detalii aici

Aflati aici mai multe detalii >>>

Specialisti acreditati, facand parte din Grupul de Experti Fiscal-Contabili ai Rentrop & Straton raspund profesionist unor intrebari legate de:

Modalitatea de declarare a obligatiilor fiscale Detalii aici
Deductibilitatea cheltuielilor efectuate Detalii aici
Contributia la sistemul asigurarilor sociale de sanatate Detalii aici
Inregistrarea in scopuri de TVA Detalii aici
Drepturi de asigurari sociale Detalii aici
Contabilitatea societatilor civile profesionale de avocati si a cabinetelor individuale de avocatura. Detalii aici

Reforma Codului de procedura civila poate da peste cap activitatea a zeci de mii de specialisti


Pret special 68.67 lei TVA inclus redus de la 99.19 lei

Pret valabil doar in aceasta oferta, in limita stocului disponibil.


Cartea "Corespondente intre vechiul si noul Cod de procedura civila" supune atentiei dvs.:

- paralela dintre cele vechiul si noul cod de procedura civila. Identificarea unor articole din vechiul cod, care au sau nu corespondent in noul Cod de procedura civila va fi extrem de simpla, paralela fiind realizata pe materii, insa o veti regasi si sub forma unui index alfabetic.(detalii aici >>>)

- Legea nr. 134/2010 (Codul de procedura civila) (detalii aici>>>)

- Legea de punere in aplicare a noului Cod de procedura civila (detalii aici >>>)
 
Aflati mai multe detalii aici >>>
 
© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040-213172586