E-Juridic.ro - Newsletter

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
 
Noul Cod de procedura civila republicat >> detalii aici
 
  Noutati Juridice
Incetare de drept | Contracte succesive

Un angajat are incheiat CIM pe durata determinata in perioada cuprinsa intre 11.02.2013 - 12.04.2013, pentru cresterea structurii activitatii, urmand ca in 12.04.2013 sa inceteze de drept.

Este corect intervalul? Se poate prelungi acest contract prin act aditional, incheiat in 11.04.2013, pentru inca 3 luni, pe durata cuprinsa intre 12.04.2013 si 13.07.2013? Cum se completeaza modificarea in Revisal si care este termenul de transmitere?

Raspuns:
Potrivit art. 56 alin. (1) lit. i) din Codul muncii, republicat, contractul individual de munca existent inceteaza de drept la data expirarii termenului contractului individual de munca incheiat pe durata determinata.

Cu alte cuvinte, expirarea termenului contractului individual de munca incheiat pe durata determinata reprezinta o situatie in care contractul individual de munca (CIM) existent inceteaza de drept.

Incetarea de drept a contractului individual nu este determinata de o manifestare de vointa a partilor in ...[citeste in continuare...]

Legea 76/2012 dispune, Codul de Procedura Civila se supune.

Stiti cum se vor desfasura procesele civile incepand cu 15 februarie 2013?

Ghid rapid de insusire a celor peste 30 de articole modificate prezente in Noul Cod de Procedura Civila ... detalii aici

Reduceti cu 87% timpul si efortul pregatirii pentru prezentarea cu succes in instanta!

Data de 15 februarie 2013 aduce cu sine schimbarea consistenta a Codului de Procedura Civila. Aceasta modificare are un impact major asupra regulilor dupa care se vor desfasura de acum inainte procesele civile. >>> detalii aici


Tratamentul fiscal aplicat veniturilor din alt stat
de Rodica Mantescu

Un adminstrator, cetatean strain, de nationalitate italiana, cu rezidenta in Romania din martie 2013, ce beneficiaza de pensie in italia, in valoare de 300 euro, si doreste sa o primeasca in Romania, ce obligatii fiscale are pentru aceste venituri din Italia (ce sunt echivalentul pensiei)?

Dar in cazul in care are si un contract de administrator pentru firma din Romania cu o valoare de 1000 lei?

Raspuns:
Conform art. 69 din Codul fiscal, venitul impozabil lunar din pensii se stabileste prin deducerea din venitul din pensie a unei sume neimpozabile lunare de 1.000 lei si a contributiilor obligatorii calculate, retinute si suportate de persoana fizica.

In baza art. 70 alin. (2) din acelasi cod, impozitul se calculeaza prin aplicarea cotei de impunere de 16% asupra venitului impozabil lunar din pensii.

Asadar, venitul impozabil din pensii asupra caruia se aplica cota de impozit de 16% se stabileste prin deducerea din venitul din pensie a unei sume ...[citeste in continuare...]

Nerespectarea arhitecturii procesului verbal prevazuta in lege poate conduce la anularea acestuia.

Cati dintre cei care intocmesc astfel de procese verbale acorda atentie acestui „amanunt”? >>> raspunsul aici

Nenumaratele decizii luate in instanta privind anularea contraventiilor sau transformarea acestora in sanctiune de avertisment. Totul din cauza superficialitatii cu care au fost intocmite procesele verbale!

  >> click aici pentru detalii privind Anularea unei amenzi

Luni ar putea avea loc procedura de numire in functie a ministrului Justitiei

Procedura de numire in functie a noului ministru al Justitiei ar putea avea loc luni, tinand cont de faptul ca de la data de 15 aprilie Robert Cazanciuc, nominalizat de premierul Victor Ponta pentru preluarea acestui portofoliu, este eliberat din functia de procuror la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Presedintele Traian Basescu a semnat joia trecuta decretul prin care Robert Cazanciuc, procuror la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, se elibereaza din functie, ca urmare a demisiei, incepand cu data de 15 aprilie 2013.

Decretul a fost publicat, vineri, in Monitorul Oficial.

In acest context, premierul  ...[citeste in continuare...]
  Legislatia Muncii
Adeverinta contributie somaj se elibereaza de ITM sau de angajator?

Vom analiza mai jos cazul unei societati care doreste sa trimita in somaj toti angajati. In cazul in care contractele de munca sunt inregistrate anterior datei de 01.01.2011, vom stabili cine emite adeverinta de vechime.

Solutia consultantului:
In vederea certificarii stagiilor de cotizare si a stabilirii dreptului la indemnizatie de somaj, angajatorii au obligatia de a elibera persoanelor carora le inceteaza raporturile de munca sau de serviciu o adeverinta din care sa rezulte baza lunara de calcul al contributiei individuale la bugetul asigurarilor pentru somaj, stabilita potrivit titlului IX2 «Contributii sociale obligatorii» din Legea 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.

Aceasta se elibereaza pentru fiecare luna din ultimele 12 luni, inainte de data incetarii raporturilor de munca sau de serviciu, pentru care acestia au retinut si au virat la bugetul asigurarilor pentru somaj contributia individuala prevazuta ...[citeste in continuare...]
  Club Juridic
Bunuri comune imobil

buna ziua
-ce lege sau legi apara sau protejeaza bunurile comune ale apartamentului dintro casa cu mai multe apartamente si etaj, stiind ca acestea sunt bunuri bomune ce apatin bunului principal?
va multumesc[citeste in continuare...]

Proprietatea spatiului verde din spatele blocului

Unul dintre vecini a avut surpriza neplacuta de a-si gasi masina avariata din cauza unui copac cazut in spatele blocului, iarna trecuta. Masina a fost reparata insa ASIGURATORUL are acum pretentia de a-si recupera banii de la asociatia de proprietari (AP).

Juristul asiguratorului acuza acum AP ca fiind responsabila pt producerea daunei, prin faptul ca nu a luat masuri la timp pt toletarea copacilor de pe spatiul verde aferent blocului.

Intrebare: spatiul verde din spatele blocului se afla in proprietatea asociatiei sau a primariei? Exista o reglementare juridica?

Pe titlul de proprietate scrie suprafata apartamentului si cota parte de teren (~10mp) - care din cate stiu este terenul pe care este construit blocul, nu terenul din jurul acestuia.[citeste in continuare...]
  Sanatate
3 motive pentru care e bine sa te si plictisesti

Caci, de ce am mai merge, sta sau, pur si simplu, astepta, cand putem sa scriem ceva pe Twitter sau sa navigam pe Pinterest at in tot acest timp? Dar adevarul este nu suntem programate sa fim tot timpul pe modul „alerta”, iar aceasta suprastimulare poate avea un impact negativ serios asupra sanatatii, inclusiv niveluri mai ridicate de stres, lipsa de concentrare si creativitate si dependenta de tehnologie.

Ce e de facut? Sa te plictisesti.
Daca-ti lasi timp pentru a te plictisi, sa iei o pauza de prieteni, obligatii si tehnologie este unul din cele mai mari cadouri pe acre le poti face pentru sanatatea ta. La inceput, ti se va parea nefiresc. Dar, daca incetinesti pasul acum, vei obtine beneficii pe termen lung.
Iti prezentam mai jos cateva motive pe care sa le iei in considerare cand iei importanta decizie de a nu face nimic.

1. Te va ajuta sa eviti dependenta de tehnologie.
Dependenta de tehnologie este un lucru real si nu prea placut. Te poate face ...[citeste in continuare...]

Ghid practic pentru procedura partajului judiciar


 

Noile prevederi ale Codului Civil si ale Codului de Procedura Civila!
 

Click aici pentru mai multe detalii >>>

 

Noile reglementari schimba acum regulile procedurii partajului si va obliga sa va aliniati noilor cerinte legate de:

 


Conditiile partajului Detalii aici »

Tipurile de proprietate Detalii aici »

Bunurile supuse partajului Detalii aici »

Formele de partaj Detalii aici »

Drepturile creditorilor Detalii aici »

Actele necesare in diversele etape ale partajului. Detalii aici »

Venim in ajutorul dvs. oferindu-va acum CD-ul "Partajul judiciar- Informatii complete", ghid practic de procedura conforma cu legislatia in vigoare:

am pus sub lupa toate etapele procedurii de partaj – consideratii teoretice si aplicatii practice

am adunat si prezentat modelele de partaj insotite de acte necesare in fiecare etapa a procesului de partaj.

 
© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040-213172586