E-Juridic.ro - Newsletter

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
 

O noutate absoluta in dreptul romanesc, introdusa de Noul Cod Civil!
 

Fiducia, o modalitate eficienta de protectie impotriva creditorilor!

Ce implicatii are pentru dvs. aceasta modificare a Codului Civil?

Aflati totul AICI>>>

  Noutati Juridice
Taxa de Barou:

Decanul Baroului Bucuresti reaminteste avocatilor ca din noiembrie 2002 nu s-au produs modificari in ceea ce priveste cuantumul taxei datorate de avocati bugetului Baroului Bucuresti, aceasta reprezentand 15 lei/luna pentru avocatii stagiari si 35 lei/luna pentru avocatii definitivi.

Totodata, precizam ca Filiala Bucurestia C.A.A. este institutie independenta de Baroul Bucuresti, avand personalitate juridica de interes public, buget si patrimoniu propriu, reprezentand organul de specialitate care administreaza si gestioneaza sistemul propriu de pensii si alte drepturi de asigurari sociale pentru avocatii membri ai Baroului Bucuresti, in conditiile Legii si Statutului profesiei de avocat.

Dorim sa mentionam ca...[citeste in continuare...]
Rezolutia Curtii Constitutionale: Este sau nu conflict de interese

Privind sesizarea Curtii Constitutionale in vederea solutionarii unui conflict juridic de natura constitutionala intre autoritatea judecatoreasca si puterea executiva determinat de modificarea procedurii de numire a judecatorului roman la Curtea Europeana a Drepturilor Omului

Astazi, 17 aprilie 2013, presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, procuror Oana Andrea Schmidt Haineala, in calitate de titular al dreptului de a sesiza Curtea Constitutionala a Romaniei cu solutionarea unui conflict juridic de natura constitutionala, in temeiul dispozitiilor art. 146 lit. e) din Constitutia Romaniei, republicata, ale art. 34 si urmatoarele din Legea nr. 47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si ale art. 24 alin. (3) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicata, a adresat Curtii Constitutionale o cerere de solutionare a conflictului juridic de ...[citeste in continuare...]

Nerespectarea arhitecturii procesului verbal prevazuta in lege poate conduce la anularea acestuia.

Cati dintre cei care intocmesc astfel de procese verbale acorda atentie acestui „amanunt”? >>> raspunsul aici

Nenumaratele decizii luate in instanta privind anularea contraventiilor sau transformarea acestora in sanctiune de avertisment. Totul din cauza superficialitatii cu care au fost intocmite procesele verbale!

  >> click aici pentru detalii privind Anularea unei amenzi

Strategie INM: Evolutia judecatorilor si procurorilor

Strategia Institutului National al Magistraturii pentru anii 2013-2016

Strategia Institutului National al Magistraturii pentru perioada 2013-2016 a fost elaborata cu luarea in considerare a contextului socio-profesional in care judecatorii si procurorii isi desfasoara activitatea si, implicit, a nevoilor de formare profesionala a acestora si se inscrie in cadrul general al reformei in domeniul justitiei.

Principiile dezvoltate in Strategie sunt urmatoarele:
1. Implicarea activa a INM in consolidarea reformei in justitie – INM urmareste realizarea obiectivelor generale de reforma a sistemului judiciar (intarirea justitei ca putere publica, cresterea eficientei justitiei, promovarea competentei in sistemul judiciar, responsabilizarea sistemului judiciar, cresterea increderii cetatenilor in actul de justitie si dezvoltarea justitiei ca serviciu public)

2. Magistratul roman, magistrat european – tipul de magistrat pe care INM isi propune sa ...[citeste in continuare...]

Reforma Codului de procedura civila poate da peste cap activitatea a zeci de mii de specialisti


Pret special 68.67 lei TVA inclus redus de la 99.19 lei

Pret valabil doar in aceasta oferta, in limita stocului disponibil.


Cartea "Corespondente intre vechiul si noul Cod de procedura civila" supune atentiei dvs.:

- paralela dintre cele vechiul si noul cod de procedura civila. Identificarea unor articole din vechiul cod, care au sau nu corespondent in noul Cod de procedura civila va fi extrem de simpla, paralela fiind realizata pe materii, insa o veti regasi si sub forma unui index alfabetic.(detalii aici >>>)

- Legea nr. 134/2010 (Codul de procedura civila) (detalii aici>>>)

- Legea de punere in aplicare a noului Cod de procedura civila (detalii aici >>>)

Aflati mai multe detalii aici >>>
  Legislatia Muncii
Taxa de solidaritate n-a fost dezbatuta de Guvern
de Mihaela Pascu

Surpriza sau nu, in cadrul Guvernului nu pare sa se fi discutat despre impozitarea salariilor in functie de taxa de solidaritate.

In acest sens, Ministrul Muncii, Mariana Campeanu a declarat joi ca in Guvern nu s-a discutat despre impozitarea salariilor de peste 1.000 de euro ale bugetarilor sau a pensiilor care depasesc acest plafon.

"Nu am auzit niciodata o astfel de declaratie si de altfel vreau sa va spun ca in Guvern nu s-a discutat niciodata nici de impozitarea cu 10% a salariilor si nici a pensiilor.", a declarant ministrul.

Potrivit ministrului Muncii, impozitarea salariilor se va face dupa actualul sistem de impozitare.

"In Romania, in acest moment, noi stim ca exista ocota unica de impozitare. Pana in acest moment cota de impozitare este de 16%. In acelasi timp, sumele care s-ar strange din aceste impozitari sunt mici si nu ar acoperi aceasta crestere. Sunt 40.000 de persoane cred, care au salarii peste 1.000 de euro ...[citeste in continuare...]

Soft de generare rapida a actelor emise de angajator

Cum sa aveti acte intocmite impecabil si actualizate permanent, in concordanta cu orice modificare legislativa de ultima ora?

Solutia o reprezinta Softul de generare rapida – Acte emise de angajator, cel mai nou produs al Grupului romano-german de consultanta Rentrop & Straton – un instrument de lucru conceput special pentru eliminarea acestei mari probleme, a intocmirii actelor, cu care se confrunta absolut toti managerii HR! Este disponibil aici >>>


  Club Juridic
Schimbare abuziva Fisa Postului

Buna seara..
In acest moment lucrez intr-o companie de 15 ani .Evident am un contract individual si o fisa de post.. Actuala fisa de post are o vechime de 20 luni si nu s-a schimbat nimic concludent care sa admita schimbarea Fisei mele de post.

La o ultima intalnire cu seful meu , acesta mi-a contestat "incarcarea " fisei mele de post si unilateral mi-a schimbat fisa de post , atributiile , numele functiei , evident si codul COR aferent pt noua functie..Ca haosul sa fie complet toate acestea au fost adaugate la indatoririle precedente...

Puteti sa-mi spuneti cat de "legala" este aceasta actiune fortata , precum si ce pedeapsa poate suporta persoanele acestei initiative , evident si Compania ( evident in cazul in care se poate ajunge la un litigiu) ...Va multumesc, dan [citeste in continuare...]

Taxa de prima inmatriculare la schimbarea domiciliului dintr-un oras in altul

Buna ziua, Daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns: m-am muatat dintr-un judet in altul si am o masina din 1997 inmatriculata in Romania si cu schimbare de propietar de 2 ori, conform noii legislatii privind taxa de prima inmatriculare va trebui sa platesc aceasta taxa la schimbarea numarului masinii ?

Va multumesc anticipat pentru ajutor ![citeste in continuare...]
  Monitorul Oficial
  Viata sanatoasa
Costurile tratamentului clasic al diabetului

Diabetul este o boala dificil de controlat. Chiar in cazul unei terapii medicale adecvate, diabeticii sunt supusi unui risc crescut de boli cardiace, hemoragii cerebrale, orbire, insuficienta renala si amputare a membrelor. In fiecare an peste 3,8 milioane de persoane din intreaga lume mor in urma unor complicatii ale diabetului.

Tratamentul diabetului de tip II include adesea medicamente care se administreaza oral. Insa cel putin unul dintre ele s-a dovedit a fi la fel de periculos ca boala in sine. Peste 400 de decese au fost corelate cu medicamentul Rezulin, prescris unui numar de 750.000 de persoane intre anii 1997 si 2000, cand a fost retras de pe piata. Unii avocati ai pacientilor considera ca numarul celor decedati poate fi de 10 ori mai mare, pe langa viitoarele decese cauzate de ciroza declansata sau accelerata de acest medicament.

In perioada cand Rezulin a fost retras de pe piata, Administratia pentru Alimente si Medicamente (FDA) a dirijat pacientii spre doua ...[citeste in continuare...]

 
I.  Cereri si actiuni cu privire la persoana fizica si persoana juridica
II. Cereri si actiuni in materie de minori si familie
III. Cereri si actiuni cu privire la dreptul de proprietate

Ultimele acte aparute in Monitorul Oficial

 • DECIZIE nr. 102 din 28 februarie 2013 referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 118 si ale art. 121 alin. (2) din Legea nr. 67/2004 pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale
  EMITENT: CURTEA CONSTITUTIONALA PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL nr. 208 din 12 aprilie 2013 Clic aici!
 • DECIZIE nr. 77 din 21 februarie 2013 referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 580^3 alin. 1 din Codul de procedura civila din 1865
  EMITENT: CURTEA CONSTITUTIONALA PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL nr. 208 din 12 aprilie 2013 Clic aici!
 • DECIZIE nr. 79 din 21 februarie 2013 referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 108 alin. (1) lit. b) si art. 110 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 46/2008 - Codul silvic
  EMITENT: CURTEA CONSTITUTIONALA PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL nr. 208 din 12 aprilie 2013 Clic aici!
 • DECIZIE nr. 79 din 21 februarie 2013 referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 108 alin. (1) lit. b) si art. 110 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 46/2008 - Codul silvic
  EMITENT: CURTEA CONSTITUTIONALA PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL nr. 208 din 12 aprilie 2013 Clic aici!
 • DECIZIE nr. 138 din 7 martie 2013 referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 401 si art. 403 din Codul de procedura penala
  EMITENT: CURTEA CONSTITUTIONALA PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL nr. 209 din 12 aprilie 2013 Clic aici!

 

Totul despre conflictele de munca

Noile Reguli ale Litigiilor de Munca

Ce capcane si ce oportunitati ascunde Noul Cod de procedura civila in domeniul litigiilor de munca?

Atentie! Noile proceduri nu sunt deloc evidente si de-aceea multi angajatori care le urmeaza pe cele vechi comit erori in aplicarea lor. Consecintele vor fi  nefaste.

Statistic, 88% din acesti angajatori pierd in instanta litigiile cu salariatii lor si e de asteptat ca acest procent sa creasca in perioada urmatoare.

Motivul? Angajatorul este acela pe umerii caruia apasa povara probatiunii, el este cel „bombardat” cu solicitari ale instantei si orice greseala a lui, inclusiv prin neaplicarea noilor reguli de procedura, il poate face sa piarda procesul, chiar daca in fond decizia lui a fost corecta.

Solutia? Folositi noile oportunitati aduse de Noul Cod de procedura civila! Putine, edrept, ascunse, e drept, dar EXISTA!

 

CD-ul Noile reguli ale litigiilor de munca. Noul Cod de procedura civila si Codul muncii va ofera o modalitate de adaptare rapida la avalansa de schimbari intrate in vigoare dupa 15 februarie.

CD-ul va in amanunt cum trebuie puse in concordanta, dupa tipare noi, vechile si noile reguli, raspunzand in mod profesionist unor intrebari vitale: 

Ce mai e valabil si ce nu mai e valabil din vechile proceduri? detalii aici>>>

Mai sunt bune probele pe care le-ati pregatit inainte sau va sunt impotriva?detalii aici>>>

Ce trebuie sa faceti ca sa nu luati decizii gresite in primele zile de modificari legislative?detalii aici>>>

Ce posibilitati noi de aparare puteti folosi?detalii aici>>>

Cum trebuie coroborate vechile si noile proceduri? detalii aici>>>

Cum se conduc procesele incepute inainte de 15 februarie si continuate dupa?detalii aici>>>

Care sunt modificarile in favoarea dvs.? Dar in defavoarea dvs.?detalii aici>>>

Cum trebuie abordate de acum inainte litigiile de munca?detalii aici>>>

 

Informatii pe larg sunt disponibile aici >>>

 
© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040-213172586