E-Juridic.ro - Newsletter

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
 

Atentie: Noul Cod de procedura civila

Recuperarea garantata a debitelor!

>>> detalii aici

  Noutati Juridice
NCPC: Informatii privind tranzactiile financiare

Precizare cu privire la aparitia in presa a unor materiale referitoare la eliminarea din noul Cod de procedura penala a posibilitatii de a se obtine date privind tranzactiile financiare ale unei persoane date in urmarire

In urma aparitiei in presa a unor materiale referitoare la eliminarea din noul Cod de procedura penala a posibilitatii de a se obtine date privind tranzactiile financiare ale unei persoane date in urmarire, Ministerul Justitiei face urmatoarele precizari:

Posibilitatea de a obtine date privind tranzactiile financiare ale unei persoane date in urmarire nu a fost eliminata din lege.

Aceasta posibilitate este prevazuta in continuare ca metoda speciala de supraveghere de noul Cod de procedura penala, iar organele judiciare pot sa aplice corespunzator aceste metode si in cadrul procedurii darii in urmarire.

In mod concret, obtinerea datelor privind tranzactiile financiare ale unei persoane ca metoda speciala de supraveghere este prevazuta de ...[citeste in continuare...]
Plata oficiilor restante

Plata onorariilor din oficeiu - Noiembrie 2012 (rest de plata), Decembrie 2012(integral), Ianuarie 2013 (integral)

Decanul Baroului Bucuresti va instiinteaza ca au fost alocate fondurile necesare platii onorariilor avocatilor care presteaza asistenta juridica din oficiu, aferente lunii noiembrie 2012(rest de plata),decembrie 2012(integral), ianuarie 2013 (integral)

Toti avocatii indreptatiti la plata onorariilor din oficiu sunt rugati sa se prezinte la casieria Baroului Bucuresti incepand cu data de 18.04.2013 ora 11.[citeste in continuare...]
Conditii pentru alegerea ca reprezentant al salariatilor
de Gabriela Chirazof

Poate fi reprezentant al salariatilor un angajat cu o functie de conducere in firma (din top management) daca acesta a fost ales de angajati la adunarea generala, cu jumatate plus unu din voturi?

Raspuns: Potrivit dispozitiilor art. 221 alin. (2) din Codul muncii, republicat, reprezentantii salariatilor sunt alesi in cadrul adunarii generale a salariatilor, cu votul a cel putin jumatate din numarul total al salariatilor.

Totodata, art. 222 alin. (1) din Codul muncii, republicat, prevede ca pot fi alesi ca reprezentanti ai salariatilor, salariatii care au capacitate deplina de exercitiu.

Referindu-se la reprezentantii salariatilor alesi de adunarea generala a salariatilor, Codul muncii
nu exclude de la posibilitatea alegerii angajatii care detin functii de conducere, ci stabileste ca pentru alegerea reprezentantilor salariatilor sunt necesare indeplinirea a doua conditii:
- alegerea in cadrul adunarii generale a salariatilor cu votul a cel putin ...[citeste in continuare...]

Nerespectarea arhitecturii procesului verbal prevazuta in lege poate conduce la anularea acestuia.

Cati dintre cei care intocmesc astfel de procese verbale acorda atentie acestui „amanunt”? >>> raspunsul aici

Nenumaratele decizii luate in instanta privind anularea contraventiilor sau transformarea acestora in sanctiune de avertisment. Totul din cauza superficialitatii cu care au fost intocmite procesele verbale!

  >> click aici pentru detalii privind Anularea unei amenzi

  Legislatia Muncii
O noua indemnizatie de crestere a copilului pentru bunici?
de Mihaela Pascu

O noua indemnizatie de crestere a copilului ar putea fi adaugata in cazul in care proiectul de lege care propune acordarea acestor sume va fi aprobat.

Astfel, Partidul Conservator a pregatit o propunere legislativa care prevede posibilitatea ca bunicii sa beneficieze de o indemnizatie crestere copil in situatia in care parintii se intorc la locul de munca inainte ca acesta sa implineasca 2 ani. Aceasta vine sa modifice forma actuala a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor.

Potrivit propunerii legislative, "in situatia in care parintii copilului se intorc la locul de munca inainte ca acesta sa implineasca 2 respectiv 3 ani, iar copilul ramane in ingrijirea unuia dintre bunici, acesta primeste o suma de bani lunara, echivalenta cu salariul minim net pe economie".

Bunicul beneficiaza de aceasta prevedere la solicitarea expresa a celor doi parinti firesti ai copilului, pana ...[citeste in continuare...]
  Club Juridic

Va rog sa-mi spuneti care este termenul maxim de eliberare atestat fiscal pentru acivitati liberare.[citeste in continuare...]

Titlu executoriu

Buna seara
Am incheiat ca firma un contract de achizitie pentru construirea unei cladiri cu firma de constructii X.

Proiectul este partial finantat prin POR 2007-2013,cca 40%.
In ziua de 13.03.2013 am primit instiintare de la un executor judecatoresc despre faptul ca s-a instituit titlu executoriu asupra veniturilor constructorului X asadar platile va trebui sa le fac in contul executorului.

In data de 04.04.2013 am fost instiintata de catre constructor ca s-a incheiat contract de cesiune de creanta intre constructorul X si o alta firma din grupul sau(s-o numim Y), contract incheiat in data de 01.03.2013.

Vineri am primit o somatie din partea constructorului X care imi pune in vedere faptul ca trebuie sa fac viitoarele plati in contul firmei Y,nu la executor,nu la firma X(are poprire pe cont),altfel ma va actiona in judecata.

Eu sunt un om cinstit,dar la cine platesc pentru a respecta legea iar cheltuielile sa fie eligibile?[citeste in continuare...]

Reforma Codului de procedura civila poate da peste cap activitatea a zeci de mii de specialisti
 
Cartea "Corespondente intre vechiul si noul Cod de procedura civila" supune atentiei dvs.:

- paralela dintre cele vechiul si noul cod de procedura civila. Identificarea unor articole din vechiul cod, care au sau nu corespondent in noul Cod de procedura civila va fi extrem de simpla, paralela fiind realizata pe materii, insa o veti regasi si sub forma unui index alfabetic.(detalii aici >>>)

- Legea nr. 134/2010 (Codul de procedura civila) (detalii aici>>>)

- Legea de punere in aplicare a noului Cod de procedura civila (detalii aici >>>)
 
Aflati mai multe detalii aici >>>
  Viata sanatoasa
Magneziul ne intareste memoria

Supusi testelor de memorie, voluntarii care nu obisnuiau sa bea zilnic lapte aveau o probabilitate de cinci ori mai mare de a pica examenul.

Cercetatorii de la Universitatea din Maine, SUA, care au derulat studiul, au precizat ca laptele reduce tensiunea si ajuta inima sa functioneze la cote maxime.

Aceasta ipoteza vine sa contrazica cercetari mai vechi, se preciza ca laptele ar intretine afectiunile de inima. In studiile mai vechi, se preciza ca laptele ar intretine afectiunile de inima.

In studiile mai vechi, se preciza ca laptele duce la aparitia bolilor de inima din cauza continutului ridicat de grasimi saturate (60%, in comparative cu 36% grasimi monosaturate).

Ca o curiozitate, stiati ca acel gust specific laptelui este dat tocmai de continutul de grasimi? Chiar daca noile cercetari infirma influenta negative a laptelui asupra inimii, este bine de retinut de catre cei care au probleme cu nivelul grasimilor in sange ca acest aliment este o sursa importanta de cholesterol.[citeste in continuare...]

 

57 de modele de cereri si actiuni in justitie

conforme cu Noul Cod de Procedura Civila

Cerere de chemare in judecata
Actiunea in constatare (detalii aici »)
Cerere completatoare sau de modificare a cererii principale
Cerere de interventie
Cerere de chemare in judecata a altor persoane
Cerere de chemar
e in garantie
Aratarea titularului dreptului
Intampinare (detalii aici »)
Invocarea exceptiilor de procedura
Invocarea tardivitatii formularii cererii/intampinarii
Cerere reconventionala
Cerere de recuzare (detalii aici »)
Cerere de stramutare
Cerere de aratare a domiciliului
Cerere de repunere in termen
Cerere de preschimbare a termenului de judecata
Cerere de amanare a judecarii cauzei (detalii aici »)
Cerere de incuviintare/administrare probe

Nu uitati: asigurati-va ca toate documentele, actele si formularele dvs. sunt intocmite corect si la timp. Altfel puteti pierde tot ceea ce ati realizat pana cum.

 

57 de modele de cereri si actiuni in justitie
– conforme cu Noul Cod de Procedura Civila –

 

Invocarea nulitatilor actelor de procedura
Cerere de asigurare a dovezilor
Cerere de depunere inscrisuri (detalii aici »)
Cerere de eliberare inscrisuri aflate la dosar
Cerere de suspendare a judecatii
Cerere de redeschidere a judecatii
Cerere de renuntare la judecata (detalii aici »)
Cerere de renuntare la insusi dreptul pretins
Cerere de perimare (detalii aici »)
Cerere de indreptare, lamurire si completare a hotararii
Cerere de refacere a inscrisurilor, hotararilor si dosarelor disparute
Cerere de renuntare la calea de atac
Apel: Cerere de apel pricipal; Apelul incident, apelul provocat
Cerere pentru suspendarea executiei vremelnice adresata instantei de apel
Recurs: Cerere de recurs; Recursul incident si recursul provocat (detalii aici »)
Contestatia in anulare
Revizuire (detalii aici »)

 

Atentie la cererile si sustinerile pe care le formulati in instanta.

Lucrarea noastra va ofera si informatii cu privire la cererile si actiunile care pot fi formulate in cadrul unui proces civil, cu precizarea momentului la care pot fi formulate, a partilor care pot formula astfel de cereri, precum si a instantei competente in solutionarea acestora

 
© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040-213172586