E-Juridic.ro - Newsletter

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
 
  Noutati Juridice
Servicii de consultanta: Influenta vectorului fiscal

de Elena Garofil

Un SRL care a devenit platitor de impozit pe microintreprindere cu data de 01.02.2013, incheie un contract de consultanta in data de 21.03.2013. In data de 08.04.2013 se emite o factura de avans in baza acestui contract. Factura s-a inregistrat 4111=419, incasarea bancara 5121=4111.

Precizati daca societatea avea obligatia schimbarii vectorului fiscal pentru trecerea la impozitul pe profit atata timp cat nu s-au facturat si inregistrat in contabilitate venituri din consultanta, ci doar un avans la acest contract.

Este posibil ca acest contract de consultanta sa se rezilieze, fara a se mai returna avansul. Cum procedam in aceasta situatie? Acest lucru are implicatii asupra vectorului fiscal? Daca da, cand?

Raspuns:
Potrivit prevederilor art 112 indice 2 alin 6 lit. c) din Codul fiscal coroborat cu prevederile pct.7 din Normele metodologice, microintreprinderile care in cursul unui trimestru incep sa desfasoare activitati in domeniul consultantei, datoreaza ...[citeste in continuare...]

117 modele de cereri si actiuni in justitie, gata de completat si printat!

Resursele noastre sunt limitate, din toate punctele de vedere. Timpul nostru este din ce in ce mai putin si angajatorii stiu ca la final de luna, maririle salariale sunt rezervate doar pentru cei care muncesc rapid si cu rezultate exceptionale, fara greseli si poticniri.

Astfel, astazi venim in atentia dumneavoastra cu o lucrare de exceptie. Este vorba despre colectia ce 117 Modele de cereri si actiuni in justitie in conformitate cu noul Cod civil!

Va invitam sa incepeti sa folositi aceste 117 modele de cereri si actiuni in justitie pentru ca ele va ajuta sa economisiti timpul, sa tineti pasul cu toate modificarile importante aduse de Noul Cod Civil, sa va reprezentati clientul cu profesionalism!

La mijloc sta reputatia dumneavoastra si este un lucru pe care il cladim in timp, caramida cu caramida! Si ce este esential de constientizat este ca reputatia se poate ruina mai rapid decat ne-am imagina. Este "nevoie" de cateva greseli, de cativa pasi ...[citeste in continuare...]

  Legislatia Muncii
Ce se petrece in sectorul SSM in afara UE?

Securitatea si sanatatea la locul de munca reprezinta o preocupare globala. Exista o multime de informatii referitoare la SSM disponibile din partea unor organizatii SSM din afara UE. Legislatia, strategiile si solutiile referitoare la bunele practici dezvoltate in alte parti ale lumii furnizeaza, de asemenea, informatii valoroase si puncte de referinta pentru crearea unor locuri de munca sigure, sanatoase si productive aici.

Pentru a face accesibila aceasta rezerva vasta de cunostinte referitoare la SSM, EU-OSHA a incheiat acorduri de cooperare privind schimbul de informatii pe internet cu mai multi parteneri internationali, cum ar fi, printre altele, Australia, Canada, Coreea, US-OSHA, NIOSH, PAHO (mergeti la meniul derulant „International Network” din partea superioara a paginii web principale a Agentiei).

EU-OSHA a dezvoltat, de asemenea, legaturi puternice cu alte tari si organizatii din afara UE, cum ar fi Singapore si Consiliul ...[citeste in continuare...]

Stiu ca este vacanta  judecatoreasca, dar tot mai am cateva termene in instanta, si de aceea trebuie sa fiu imbracat adecvat, sa am in permanenta Roba cu mine.

Imaginea profesionala este alcatuita din totalitatea cunostinelor profesionale si apartenenta la un corp profesional.
Fiecare meserie are propriile ritualuri de recunoastere si autorizare a membrilor sai. Procedura include un examen de accedere, depunerea unui juramant, dar  si un semn vizibil distinctiv.

Elementul distinctiv, ce poate fi foarte usor de remarcat, specific Lumii Juristilor este ROBA.

... click aici pentru propria ta Roba

  Club Juridic
Recurs pentru casare sentinta definitiva si irevocabila

Va supun atentiei urmatoarea situatie:
Am facut o plangere penala, aratand ca 2 titluri de proprietate teren, emise pe numele lui BV, sunt false, terenul fiind al bunicului meu, si al meu ca mostenitor.

Procurorul a stabilit ca titlurile de proprietate teren emise pe numele lui BV sunt false, dar da NUP, BV fiind decedat. In baza Deciziei 2/2011 a ICCJ procurorul formuleaza actiune civila de anulare a celor doua titluri de proprietate, dar nu ma introduce nici pe mine si nici pe mostenitorii lui BV, care se folosesc in prezent de teren, ci doar Comisia Judeteana de reconstituire a drepturilor de proprietate.

Procesul se incheie cu decizie definitiva si irevocabila prin nerecurare de anulare a titlurilor ca false.

La trei luni, mostenitorii lui BV fac recurs, aratand ca, nefiind parte in proces, nu s-au putut apara, iar completul de judecata le da castig de cauza si caseaza Sentinta definitiva si irevocabila prin nerecurare, deschizand alt proces *. Considerati ca se poate casa ...[citeste in continuare...]

Probleme juridice inchirieri

Buna dimineata,

Rog ajutor pentru ca nu am trecut prin inchirieri in ultimii ani si nu stiu ce drepturi am eu - chirias si ce obligatii are proprietarul.
Va rog frumos, un mic ajutor aici:

1. Proprietarul persoana fizica va incasa sume mari in avans, cum se dovedeste de catre mine plata acestora, ce trebuie sa dea proprietarul, o hirtie, ce sa-i cer ca dovada a platii?
2. Aveti cumva un link sa-mi dati si mie pentru un contract de inchiriere bun?
3. Am inteles de la agentul imobiliar ca locuinta a fost subiect de litigiu, de unde stiu ca cel care inchiriaza (un om de 70 de ani) e chiar proprietarul si nu dau banii unui escroc?
4. Unde sa ma interesez daca locuinta nu e cu probleme (vecini ciudati, datorii, etc.)?

Daca exista legi legate de inchiriere, as vrea sa citesc dar nu stiu cum sa caut pe google, sub ce nume.

Stiu ca am pus multe intrebari, daca doriti sa ma ajutati, raspundeti la care doriti si puteti, nu va luati dupa mine ca eu am ...[citeste in continuare...]


   
ONG: plata si declararea impozitului pe profit
[Adaugat: 22-Iul-2013]
de Elena Ionescu

Intrebare: Asociatia non profit a desfasurat activitate economica in iunie 2013. Va rog sa imi spuneti daca se depune declaratia 100-impozit pe profit, pentru trim 2 si se face plata impozitului.

Raspuns:
Din punct de vedere fiscal, organizatiile nonprofit sunt considerate “contribuabili”, potrivit dispozitiilor art. 13 din Codul fiscal si pct. 1 din Normele metodologice aprobate prin HG 44/2004, cu modificarile si completarile ulterioare.

Asociatiile nonprofit nu sunt impozitate pentru veniturile de natura cotizatiilor si taxelor de inscriere, contributiilor membrilor si simpatizantilor, donatiilor, sponsorizarilor etc., asa cum sunt reglementate acestea la art. 15, alin. (2) din "Codul fiscal, cu modificarile ulterioare.

Acestea sunt platitoare de impozit pe profit pentru sumele care depasesc echivalentul in lei a 15.000 euro din activitati economice, in conditiile exprese ale prevederilor art. 15, alin. (3) din "Codul ...[citeste in continuare...]

  Monitorul Oficial


Reforma Codului de procedura civila poate da peste cap activitatea a zeci de mii de specialisti


Pret special 68.67 lei TVA inclus redus de la 99.19 lei

Pret valabil doar in aceasta oferta, in limita stocului disponibil.


Cartea "Corespondente intre vechiul si noul Cod de procedura civila" supune atentiei dvs.:

- paralela dintre cele vechiul si noul cod de procedura civila. Identificarea unor articole din vechiul cod, care au sau nu corespondent in noul Cod de procedura civila va fi extrem de simpla, paralela fiind realizata pe materii, insa o veti regasi si sub forma unui index alfabetic.(detalii aici >>>)

- Legea nr. 134/2010 (Codul de procedura civila) (detalii aici>>>)

- Legea de punere in aplicare a noului Cod de procedura civila (detalii aici >>>)
 
Aflati mai multe detalii aici >>>

Tichete de masa - contract cu timp partial
     ...citeste detalii aici >>

Tichete de masa pe perioada delegarii
 
...citeste detalii aici >>

Venituri scutite de impozit pe salariu
...citeste detalii aici >>

Concediu de odihna
  ...citeste detalii aici >>

Concediu medical

...citeste detalii aici >>

Indemnizatie pentru cresterea copilului
...citeste detalii aici >>

Stabilirea salariului
...citeste detalii aici >>

Plata orelor suplimentare
...citeste detalii aici >>

Restructurarea unui post
...citeste detalii aici >>

Solutii de suspendare a activitatii salariale
...citeste detalii aici >>

Prime acordate de angajator
...citeste detalii aici >>

Calculul si inregistrarea primelor
...citeste detalii aici >>

Cadouri si tichete cadou
...citeste detalii aici >>

Plata salariilor pe card
 
...citeste detalii aici >>

Retinerile din salariu
...citeste detalii aici >>

Fisa fiscala pentru salariat
 
...citeste detalii aici >>Cartea "Corespondenta vechilor temeiuri juridice in noul Cod civil" contine toata informatia de care aveti nevoie, structurata in mod similar Codului civil cu care sunteti familiarizat.

Corespondente temeiuri vechiul si noul Cod civil

Acest tip de organizare va ajuta sa ajungeti rapid la temeiul legal cautat si sa gasiti imediat  corespondenta sa in noul Cod civil. Simplu, rapid si corect!

Click aici pentru detalii >>>


Cele 7 capitole sunt corespunzatoare celor 7 „Carti” ale Codului Civil si contin articolele care au fost modificate, imbogatite sau, din contra, lipsite de anumite articole. Acestea sunt:

1. Persoanele

A. Persoana fizica


punerea sub interdictie

rectificarea acte stare civila

modificarea numelui sau prenumelui

inregistrarea tardiva a nasterii

Lista continua aici >>>
 

B. Persoana juridica

2. Dreptul familiei

casatoria, divortul, partajul bunurilor comune

rudenia, filiatia si adoptia

drepturile si indatoririle parintesti, obligate de intretinere
…Lista continua aici >>>

 

3. Dreptul de proprietate

proprietatea privata, dobandirea si apararea dreptului de proprietate 

dezmembramintele dreptului de proprietate

fiducia si administrarea bunurilor altuia

Lista continua aici >>>
 

4. Mosteniri si liberalitati

mostenirile

liberalitatile

transmisiunea mostenirii si partajul succesoral

Lista continua aici >>>
 

5. Obligatiile si contractele

contractele, actele juridice unilaterale si faptele juridice – izvoare de obligatii

raspunderea civila

modalitatile obligatiilor si obligatiile complexe

executarea, transformarea, transmisiunea si stingerea

Lista continua aici >>>

6. Prescriptia   

prescriptia extinctiva   

prescriptia achizitiva

uzucapiunea

Lista continua aici >>>
 

7. Dispozitii de drept international privat


Click aici pentru exemple >>>

 
© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040-213172586