E-Juridic.ro - Newsletter

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
 

Aveti in masina trusa, triunghiuri si stingator?
Atentie mare la produsele contrafacute!

Va atragem foarte serios atentia asupra omologarii, deoarece foarte multi soferi controlati in trafic, care se stiau in regula, au avut surpriza sa fie amendati totusi pe motiv ca articolele din set (in special trusele de prim ajutor) erau contrafacute.
 

... exemplu de trusa omologata aici »
  Noutati Juridice
Anunt Barou: Plata onorariilor

Decanul Baroului Bucuresti va instiinteaza ca au fost alocate fondurile necesare platii onorariilor avocatilor care presteaza asistenta juridica din oficiu.

Vorbim aici de sumele aferente lunii martie 2013- partial (maxim 500 lei).

De asemenea, toti avocatii indreptatiti la plata onorariilor din oficiu sunt rugati sa se prezinte la casieria Baroului Bucuresti incepand cu data de 24.07.2013 ora 11.[citeste in continuare...]
Model: Contract de renta viagera

Incheiat astazi .........................
la .............................................

I. PARTILE CONTRACTANTE

1.1. ......................................................................., cu domiciliul in .............................. .......................,
(numele si prenumele) (localitatea)
str. ................................... nr. ......, bloc ......, scara ......, etaj ......, apartament ......, judetul/sectorul
.........................., nascut(a) la data de .......... ............................... in .....................................................,
(ziua, luna, anul) (localitatea)
judetul/sectorul ........................, fiul(fiica) lui ....................... si al ......................., avand actul de
identitate seria .............. numarul ...................., eliberat de ...................................., la data
de............................, codul numeric personal ..............................., in ...[citeste in continuare...]
CSM: Scoala de Vara

deschiderea lucrarilor Scolii de vara pentru tineri judecatori, procurori si alti profesionisti ai dreptului, organizata in cadrul Proiectului JUST/2012/JPEN/AG/2949 „Consolidarea cooperarii judiciare pentru protejarea victimelor infractiunilor”, Sinaia, 21-26 iulie 2013

Luni, 22 iulie 2013, a avut loc deschiderea lucrarilor primei editii a ?colii de vara pentru tineri judecatori, procurori si alti profesionisti ai dreptului, organizata in cadrul Proiectului JUST/2012/JPEN/AG/2949 „Consolidarea cooperarii judiciare pentru protejarea victimelor infractiunilor”.

Scoala de vara are loc la Sinaia, in perioada 21-26 iulie 2013.

In cadrul ?colii de vara, tineri judecatori si procurori, recent absolventi ai scolilor de magistratura, precum si auditori de justitie din Spania, Olanda si Romania vor fi pregatiti, timp de 5 zile, alaturi de grefieri, avocati si personal de specialitate din Ministerul Justitiei, pentru aplicarea ...[citeste in continuare...]
  Legislatia Muncii
Ministerul Muncii: Cum arata statisticile privind raportul dintre salariati si pensionari
de Mihaela Pascu

Asa cum se prezinta in statisticile colectate de Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, actualmente se inregistreaza un numar de de 5,258 milioane persoane la pensie, respectiv 4,36 milioane de salariati. La finele lunii martie 2013 un salariat trebuia sa sustina 1,21 de pensionari, in usoara scadere fata de finele anului trecut cand raportul era de 1,23 pensionari la un salariat.

De asemenea, potrivit informatiilor furnizate de Casa Nationala de Pensii Publice, in luna martie 2013, din totalul pensionarilor de asigurari sociale de stat, 29,52% aveau pensii sub 650 lei (pensia medie fiind de 812 lei).

La sfarsitul lunii martie 2013, proportia cea mai mare din cadrul pensionarilor de asigurari sociale de stat o aveau pensionarii pentru limita de varsta - 70,21 %, corespunzatoare unui numar de 3.284.996 persoane. Raportata la pensia totala a pensionarilor de asigurari sociale de stat (812 lei), pensia acestora (935 lei) a fost in ...[citeste in continuare...]

Reforma Codului de procedura civila poate da peste cap activitatea a zeci de mii de specialisti


- paralela dintre cele vechiul si noul cod de procedura civila. Identificarea unor articole din vechiul cod, care au sau nu corespondent in noul Cod de procedura civila va fi extrem de simpla, paralela fiind realizata pe materii, insa o veti regasi si sub forma unui index alfabetic.(detalii aici >>>)
  Club Juridic
Forma legala

M - am inscris ca reprezentant al unei companii straine. Jobul meu : recrutarea de vinzatori pentru comercializarea de produse.

Pentru a incasa banii cuveniti ( comisioanele ) aferente si pentru a fi in legalitate, as vrea sa stiu care este forma legala cea mai convenabila ? PFA sau altceva ?
Multumesc.[citeste in continuare...]

Rezolutiune contract de intretinere

Va rog sa-mi spuneti ce se poate face in urmatoarea situatie:

O doamna in varsta de 87 de ani - Dumitrescu- a incheiat contract de intretinere cu drept de uzufruct viager cu Guragata Elena in 31 iulie 2009.

Pana in august 2010, doamna Guragata si-a indeplinit partial obligatiile contractuale, iar din august 2010 pana in prezent (iulie 2013) nu a mai prestat nici un fel de intretinere sub pretextul ca nu a mai fost primita in locuinta.

Acest lucru s-a intamplat o singura data ca urmare a nemultumirii doamnei Dumitrescu datorita lipsei ingrijirii pt mai multe zile. Doamna Guragata s-a complacut in situatia aceasta, neefectuand nicio incercare de a-si indeplini obligatiile (ingrijire, plata intretinerii, hranei si medicamentelor), chiar daca doamna Dumitrescu a avut probleme de sanatate cu dese internari in spital si ar fi acceptat ajutorul doamnei Guragata, ajutor care insa nu a venit.

Nu s-a achitat nici de obligatii in care nu era necesar acordul doamnei ...[citeste in continuare...]

57 de modele de cereri si actiuni in justitie


- conforme cu noul Cod de procedura Civila!


• Cerere de chemare in judecata
• Actiunea in constatare (...detalii aici >>)
• Cerere completatoare sau de modificare a cererii principale
• Cerere de interventie
• Cerere de chemare in judecata a altor persoane (...detalii aici >>)

  Viata sanatoasa
11 lucruri inedite pe care NU le stiai despre cafea

O cana de cafea bauta la micul dejun iti imbunatateste capacitatea de concentrare si memoria. De asemenea, exista dovezi ca o doza moderata de cafea (decofeinizata sau nu) calmeaza durerile de cap, previne diabetul de tip 2 si scade riscul afectiunilor cardiovasculare.

Exista studii care sustin ca doua cesti de cafea baute zilnic scad riscul de a avea diabet zaharat de tip 2, te protejeaza de bolile cardiovasculare si de Alzheimer.

Pe de alta parte, cafeaua consumata in exces are si efecte nocive si poate provoca insomnie, cefalee, ameteli, palpitatii.

Potrivit buzzfeed.com, iata 11 lucuri pe care nu le stiai despre cafea:

1. Cand a fost adusa pentru prima data in Europa, cafeaua se numea “vin arabic”.
2. Cuvantul “cafea” provine din limba araba (qahwa=vin).
3. Cafeaua a fost inclusa in ratia de mancare primita de soldati in timpul Razboiului Civil.
4. Se spune ca Voltaire iubea atat de mult cafeaua incat obisnuia sa bea 50 de cani pe ...[citeste in continuare...]


Va invitam sa cititi cea mai noua aparitie in domeniu:

Ghid Practic Excel 
– realizat conform nevoilor dvs. de invatare rapida –

Conceput in mod deosebit pentru:
 

– Realizarea diverselor situatii la birou (pentru evidentele si rapoartele catre superiori) detalii aici »


– Prezentarea rapida si exacta a datelor cerute (date fiind complexitatea situatiilor ce trebuie realizate) detalii aici »

 

Excel Practic –
explicat pas cu pas

Toate situatiile si rapoartele pe care le primiti sau pe care trebuie sa le faceti sunt in ziua de astazi in Excel. Programul este indispensabil, de aceea a fost editat un Ghid Practic Excel 
 

Excel-ul nu va mai avea pentru tine niciun secret! ...Click Aici »
 

Cu ajutorul Ghidului Practic Excel reduceti timpul de lucru de la cateva ore la cateva minute
 

Nu te mai chinui cu planificari, evidente si rapoarte in Excel! Descopera chiar acum acele functii si formule Excel care iti reduc munca stresanta si obositoare la cateva minute de prelucrare a datelor.
 

Pret redus cu 42%!
 

Atentie: Ghidul Practic Excel se adreseaza tuturor celor care care au nevoie sa lucreze in acest program (cel putin) saptamanal. El a fost creat pentru a veni in ajutor Managerilor, Departamentelor de contabilitate, Departamentului de resurse umane, Juristilor, PFA-urilor etc.

Ghidul Excel iti pune la dispozitie tot ce te intereseaza pentru a lucra rapid, eficient, fara probleme si fara stres. Nu crezi ca este posibil? Incearca-l si ai sa te convingi!


 

Recuperarea creantelor FARA procese!

2013: In plina dezvoltare sau in insolventa?>>> detalii aiciAveti la dispozitie 6 posibilitati eficiente prin care puteti intra din nou in posesia banilor dvs.  Alegeti-o pe cea care va avantajeaza! Informatia este prezentata pe CD - ul 5+1 metode de recuperare rapida a creantelor, fara proces!

* contine modele, recomandari si mod practic de aplicare instant a legii
* va ajuta sa alegeti solutia care se potriveste cel mai bine situatiei in care va aflati
* va explica exact ceea ce aveti de facut ca sa scapati de griji de la 15 februarie.
* va ofera solutii sigure, verificate, profesioniste.

Comandati acum CD-ul 5+1 metode de recuperare rapida a creantelor, fara proces! Este UNIC pe piata informatiilor juridice specializate! Trebuie sa-l aveti! Daca vreti sa evitati falimentul in 2013!


Cuprins CD-ul 5+1 metode de recuperare rapida a creantelor, fara proces:


1. Contine sfaturi, recomandari si solutii eficiente de recuperare rapida a creantelor conform noilor reglementari legislative impuse de la 15.02.2013 – informatii de “aur” pentru orice consilier juridic si administrator de afacere ce se respecta, care se doreste un adevarat profesionist in domeniul sau - recuperarea creantelor ... detalii aici >>>

2.  Va da posibilitatea ca, in calitate de consilier juridic experimentat, sa oferiti clientilor dvs. solutii eficiente care va aduc notorietate si bani ...detalii aici >>>

3.  Este vital oricarui administrator/ manager aflat in imposibilitatea de a-si recupera creantele (sau ingrijorat de aceasta posibilitate), de a face rost de lichiditati pentru a evita falimentul ...detalii aici >>>

4.  Va ofera solutii pentru recuperarea accelerata a banilor – facturi neplatite pentru care deja platiti impozit pe profit si TVA fara sa le fi incasat vreodata! ... click aici pentru cuprinsul integral >>>

Aflati cum va puteti folosi de orice „parghie” legislativa pentru a darama obstacolul intruchipat de lipsa lichiditatilor! Profitati de profesionalismul specialistilor Rentrop&Straton! Ei va pregatesc pentru 15 februarie cu solutii concrete, verificate, pentru intoarcerea banilor dvs. in buzunarele dvs.!

 
© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040-213172586