E-Juridic.ro - Newsletter

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
 
  Noutati Juridice
Proiect: Modificarea Codului Penal

Persoanele care obtin diplome/ tituluri/ pozitii pe baza plagierii unor lucrari de diploma/licenta/doctorat neoriginale, plagiate, beneficiaza astfel fraudulos de promovari in universitati, cercetare, magistratura etc.

Sesizarea unor astfel de fapte se rezolva, de obicei, astazi, de catre organele abilitate, cu infirmarea sau nerecunoasterea plagiatului, desi acesta este evident pentru toata lumea. Actuala legislatie nu este suficient de clara si cuprinzatoare pentru a sanctiona aceste practici, care reprezinta, in mod evident, o inselaciune.

Legea ar trebui sa pedepseasca plagiatul indiferent daca autorul originalului se
considera sau nu prejudiciat, pentru ca plagiatorul obtine un beneficiu prin frauda, in dauna societatii in ansamblul sau si al celor cu diplome omologe.

Prejudiciul adus de aceasta practica a plagiatului se exercita asupra tuturor
detinatorilor de diplome si titluri obtinute prin munca cinstita asidua si valoare ...[citeste in continuare...]

Noile reglementari schimba acum regulile procedurii partajului!

Aspecte sensibile din procedura partajului:

Proprietatea comuna ...detalii aici >>>
Partajul bunurilor dobandite in timpul casatoriei ...detalii aici >>>
Partajul bunurilor dobandite prin mostenire ...detalii aici >>>
Iesirea din indiviziune cu privire la bunurile dobandite in indiviziune prin contract
Procedura speciala a partajului judiciar, conform noului Cod de procedura civila, modele actiuni partaj ... detalii aici >>>

INM: Numar record de candidati inscrisi

Saptamana trecuta s-a incheiat etapa de inscriere la cele doua concursuri de intrare in justitie care se vor organiza in acest an. Sunt 19 candidati pe un loc la INM si 18 candidati pe un loc la magistratura.

La Institutul National al Magistraturii sunt disponibile 200 de locuri (100 pentru procurori si judecatori) pentru care s-au inscris 3873 de candidati, absolventi ai Facultatii de Drept. Cei care vor trece cele trei probe de concurs si verificarile ulterioare vor deveni auditori de justitie unde, pentru doi ani de zile, vor invata cum sa aplice in practica cunostintele teoretice pe care le au deja. Dupa absolvirea INM, ei vor deveni judecatori si procurori stagiari pentru un an de zile.

La magistratura sunt disponibile anul acesta 70 de locuri, numai pentru judecatori. Pentru acestea s-au inscris 1253 de candidati, toti cu vechime de minim 5 ani in activitate juridica. Cei care vor trece de cele trei probe de concurs si verificarile ulterioare vor deveni direct ...[citeste in continuare...]

Noul Cod de procedura civila a modificat executarea silita

Cititi aici Ghidul Complet al Executarii Silite

 

Click aici pentru detalii >>>

1.    Avem noi reguli! Mai complexe, mai nuantate!
2.    Cunoasterea si respectarea noii legislatii sunt imperative! In plus...
3.    Puteti economisi timp si energie utilizand un instrument specializat in alcatuirea usoara, corecta si in timp util a dosarelor executionale!

Fiindca acum aveti la dispozitie lucrarea pe CD
Ghidul complet al executarii silite - lucrarea care sintetizeaza pentru dvs. si transpune in actiuni clare articolele de lege. Va ajuta sa respectati legea si sa actionati ca un adevarat profesionist.

Click aici pentru detalii >>>
CIM pe durata determinata. Numarul prelungirilor

Daca un CIM pe durata determinata incheiat la data de 01.10.2010 pe perioada suspendarii CIM al titularului de post poate fi prelungit, legal, prin incheierea a 6 acte aditionale, astfel: dupa revenirea titularului - 01.08.2012, prelungire pe perioada suspendarii altui CIM, modificand si locul de munca, de la data de 01.08.2012 pana la data de 30.09.2012, apoi acte aditionale de prelungire pe perioade de 3 luni: 30.09.2012-30.12.2012; 30.12.2012-30.03.2013;30.03.2013- 30.06.2013 si 30.06.2013-30.09.2013?

Raspuns:
Potrivit art. 84 alin. (1) din Codul muncii, republicat, contractul individual de munca pe durata determinata nu poate fi incheiat pe o perioada mai mare de 36 de luni.

Astfel, prelungirile nu pot depasi durata maxima de 36 de luni. Temeiul legal il constituie art. 82 alin. (1) din Codul muncii republicat.

Contractul de munca pe durata determinata poate fi prelungit prin act aditional in conditiile prevazute la art. 83, si dupa expirarea termenului ...[citeste in continuare...]

Nerespectarea arhitecturii procesului verbal prevazuta in lege poate conduce la anularea acestuia.

Cati dintre cei care intocmesc astfel de procese verbale acorda atentie acestui „amanunt”? >>> raspunsul aici

  Legislatia Muncii
ANOFM va deschide doua birouri self-service pentru romanii din strainatate
de Mihaela Pascu

In perioada urmatoare, asa cum a anuntat Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca, se vor deschide in Spania doua birouri self-service pentru romanii din regiunea Castilla-La Mancha, in scopul informarii acestora despre piata muncii din Romania, locurile de munca vacante, in general, despre serviciile oferite de ANOFM.

In acest sens, purtatorul de cuvant al ANOFM, Liliana Bogdan, a declarat:

"Cele doua birouri self-service vor fi deschise in regiunea Castilla-La Mancha, a doua mare concentrare de romani din Spania cu peste 100.000 de persoane dintr-un total de aproape un milion de emigranti. Partenerul nostru, Asociatia Hispano-Romana va identifica locatia cea mai potrivita pentru cele doua birouri, se va ocupa cu amenajarea si dotarea acestora, urmand ca pana la sfarsitul proiectului, 30 septembrie 2013, sa fie functionale si sa-si inceapa efectiv activitatea. Probabil, un birou va functiona in Toledo, unde isi are sediul unul dintre partenerii nostri, ...[citeste in continuare...]


Obligatiile si contractele

contractele, actele juridice unilaterale si faptele juridice – izvoare de obligatii

raspunderea civila

modalitatile obligatiilor si obligatiile complexe

executarea, transformarea, transmisiunea si stingerea

Lista continua aici >>>  Club Juridic
Prescriptia dreptului de executare silita

As vrea sa va rog sa ma ajutati cu raspunsul la aceasta intrebare. Multumesc anticipat.

Daca am ipoteca pe imobilul cumparat cu credit bancar si timp de 3 ani banca nu a facut nici o cerere de executare silita desi a declarat creditul scadent, se prescrie dreptul de a cere excutarea?

Un avocat mi-a explicat ca nu mai poate cere executarea insa eu ramin cu casa ipotecata pe veci.

As vrea, inainte de a incepe vreun proces in acest sens, sa va rog sa-mi spuneti daca asa e.

Numai bine. Multumesc.[citeste in continuare...]

Contract prestari servicii

Buna seara
Ma intereseaza daca ma puteti ajuta cu un model de contract de prestari servicii pentru desfasurarea activitatii unui medic in sectorul serviciilor medicale.
Va rog sa imi spuneti daca acest contract permite desfasurarea activitatii la un cabinet medical si ce taxe si impozite trebuie sa plateasca medicul.
Va multumesc[citeste in continuare...]
  Viata sanatoasa
Program anticelulitic SOC

Celulita poate deveni invizibila chiar si intr-o luna: fara nicio magie, doar cu un efort sustinut. Din diverse motive, poate nu ai avut timp sa iei celulita de...coarne. Nu trebuie sa disperi, nici sa te culci pe o ureche sau sa pleci la plaja jenata de aspectul coapselor tale. Se poate face ceva si pe ultima suta de metri, asa ca treci la treaba!

Masajul intensiv
Masajul anticelulitic este dureros in prima faza, dar nu a omorat pe nimeni. Dermatologii cred ca o ciculatie proasta are un efect asupra colagenului, pe care il separa, permitand grasimii sa treaca in straturile pielii si creand aspectul de portocala. Odata restabilita circulatia, acest fenomen inceteaza; in plus, masajul disloca grasimea, iar ingredientele din creme o incalzesc si o faramiteaza, ajung in sange, de unde este eliminata. De aceea este important ca, o data cu masajul sa ne asiguram si o buna hidratare, ca eliminarea grasimii sa fie mai eficienta.

Ai nevoie de 2-3 sedinte pe ...[citeste in continuare...]


Contabilitatea pentru birourile de avocatura

Ghid complet pentru problemele fiscal-contabile ridicate de activitatea cabinetelor individuale de avocatura!

Detalii aici >>>

"Noile prevederi fiscale si contabilitatea societatilor civile profesionale de avocati si a cabinetelor individuale de avocatura" singurul ghid adresat:

societatilor profesionale de avocati
avocatilor din societatile profesionale de avocati
cabinetelor individuale de avocati

in scopul:

  • facilitarii activitatii dvs. din sfera fiscal-contabila; Detalii aici

  • eliminarii stresului introdus de obligatiile fiscal-contabile ce va revin; Detalii aici

  • economiei de timp si de energie, rezerve valorificabile in alte proiecte;

  • evitarii greselilor de aplicare a legislatiei fiscal-contabile;

  • evitarii conflictelor cu reprezentantii ANAF-ului (amenzi). Detalii aici

Aflati aici mai multe detalii >>>

Specialisti acreditati, facand parte din Grupul de Experti Fiscal-Contabili ai Rentrop & Straton raspund profesionist unor intrebari legate de:

Modalitatea de declarare a obligatiilor fiscale Detalii aici
Deductibilitatea cheltuielilor efectuate Detalii aici
Contributia la sistemul asigurarilor sociale de sanatate Detalii aici
Inregistrarea in scopuri de TVA Detalii aici
Drepturi de asigurari sociale Detalii aici
Contabilitatea societatilor civile profesionale de avocati si a cabinetelor individuale de avocatura. Detalii aici

 


 

Cele mai frecvente litigii in relatia cu bancile

Cum suna clauzele abuzive?

“Banca isi rezerva dreptul de a revizui rata dobanzii curente in cazul intervenirii unor schimbari semnificative pe piata monetara, afisand noua rata la sediile sale. Rata dobanzii curente astfel modificata se aplica de la data afisarii.”

Este un exemplu de clauza abuziva, asa cum sunt orice alte clauze care:

* dau dreptul bancii de a modifica unilateral clauzele contractului, fara a avea un motiv intemeiat care sa fie precizat in contract.
* obliga consumatorul sa se supuna unor conditii contractuale despre care nu a stiut nimic la data semnarii contractului;
* obliga consumatorul sa isi indeplineasca obligatiile contractuale, chiar si in situatiile in care banca nu si le-a indeplinit pe ale ei;
* dau dreptul exclusiv bancii sa interpreteze clauzele contractuale;


 
© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040-213172586