E-Juridic.ro - Newsletter

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
 
  Noutati Juridice
INPPA: Comunicat

Institutul National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor – INPPA – ia act de anuntul publicat pe platforma juridice.ro sub titlul: „(P) Sambata, 27 iulie, incepe cursul intensiv pentru ADMITERE ÎN AVOCATURA”.

INPPA informeaza publicul larg ca activitatea de pregatire promovata in anunt nu are nicio legatura cu Institutul, fiind o initiativa individuala a unor persoane care nu sunt autorizate si nici nu lucreaza in aceasta privinta sub coordonarea INPPA.

Atentionam atat candidatii care se pregatesc pentru  ...[citeste in continuare...]
Inregistrare contract: Prestare servicii de nerezident
de Elena Garofil

Unui SRL, inregistrat ca platitor de TVA si impozit de profit, i se factureaza de catre o PJ rezidenta in UE servicii de publicitate pe posturi TV gen Discovery, Animal Planet, etc.

Aceste servicii trebuiesc inregistrate la administratia financiara, tinand cont ca nu sunt servicii de management sisau consultant? Si daca da, in cat timp de la primirea facturii?

Serviciile de publicitate Google, Adword, se declara la administratie, tinand cont ca nu exista un contract ci doar o factura lunara in functie de bugetul alocat. Toti furnizori nerezidenti de servicii trebuiesc declarati la administratia financiara indeferent daca serviciile se desfasoara "online", gen configurare servere, hosting site, etc, a caror facturi sunt de 10-15 euro?

Raspuns:
Intrucat, prestarea efectiva a serviciilor are loc in tarile membre UE, apreciez ca acest gen de servicii nu se declara la organul fiscal teriorial. Potrivit prevederilor art 8 alin (7 indice 1) din Codul fiscal, ...[citeste in continuare...]

Legea 76/2012 dispune, Codul de Procedura Civila se supune.

Stiti cum se vor desfasura procesele civile incepand cu 15 februarie 2013?

Ghid rapid de insusire a celor peste 30 de articole modificate prezente in Noul Cod de Procedura Civila ... detalii aici

Reduceti cu 87% timpul si efortul pregatirii pentru prezentarea cu succes in instanta!

Data de 15 februarie 2013 aduce cu sine schimbarea consistenta a Codului de Procedura Civila. Aceasta modificare are un impact major asupra regulilor dupa care se vor desfasura de acum inainte procesele civile. >>> detalii aici


Lege noua: Sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca

Noi definitii cuprinse in Legea nr. 250 din 19 iulie 2013 pentru modificarea si completarea Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca si pentru modificarea Legii nr. 116/2002 privind prevenirea si combaterea marginalizarii sociale

Somer de lunga durata - persoana care este somer pe o perioada mai mare de 12 luni, in cazul persoanelor cu varsta de minimum 25 de ani si pe o perioada de 6 luni, in cazul persoanelor cu varsta cuprinsa intre 16 ani si pana la implinirea varstei de 25 de ani;

Tanar cu risc de marginalizare sociala - persoana cu varsta cuprinsa intre 16-26 de ani, care indeplineste conditiile prevazute la punctul IV, se inregistreaza la agentia pentru ocuparea fortei de munca in a carei raza teritoriala isi are domiciliul sau, dupa caz, resedinta si se incadreaza in una dintre urmatoarele categorii:

a) se afla in sistemul de protectie a copilului sau provine din acest ...[citeste in continuare...]

Reforma Codului de procedura civila poate da peste cap activitatea a zeci de mii de specialisti


Pret special 68.67 lei TVA inclus redus de la 99.19 lei

Pret valabil doar in aceasta oferta, in limita stocului disponibil.


Cartea "Corespondente intre vechiul si noul Cod de procedura civila" supune atentiei dvs.:

- paralela dintre cele vechiul si noul cod de procedura civila. Identificarea unor articole din vechiul cod, care au sau nu corespondent in noul Cod de procedura civila va fi extrem de simpla, paralela fiind realizata pe materii, insa o veti regasi si sub forma unui index alfabetic.(detalii aici >>>)

- Legea nr. 134/2010 (Codul de procedura civila) (detalii aici>>>)

- Legea de punere in aplicare a noului Cod de procedura civila (detalii aici >>>)
 
Aflati mai multe detalii aici >>>
  Legislatia Muncii
Ponta propune o noua lege a salarizarii. Salariul minim ar putea ajunge la 1.000 lei
de Mihaela Pascu

Cu ocazia unei conferinte desfasurate joi, la Sibiu, premierul Victor Ponta a declarat ca are in vedere modificarea Legii salarizarii, in care ar intra si un salariu minim de 1.000 lei.

Astfel, in ce priveste noile modificari pe care le vizeaza, acesta a declarat:

"Am discutat cu cei prezenti la intalnire despre viitorul sistem de salarizare in aparatul public. Intentionez ca in anvelopa nationala - sapte la suta din PIB negociata cu partenerii nostri internationali - sa facem anvelopa de cheltuieli de personal pentru fiecare institutie in parte - primarie, CJ, minister - sa avem un salariu minim, probabil de 1.000 de lei si un salariu maxim.

Cred ca un raport de 1 la 7 va fi, adica cel mai mare salariu sa fie de 7.000 de lei si in acestea conducatorul institutiei, pe baza unor criterii, sa poata stabili mult mai flexibil de cati oameni are nevoie, cum ii stimuleaza pe cei care au rezultate in activitate, cum ii sanctioneaza. Asta inseamna modificarea ...[citeste in continuare...]

Ghid practic pentru procedura partajului judiciar

Noile prevederi ale Codului Civil si ale Codului de Procedura Civila!

Click aici pentru mai multe detalii >>>

Noile reglementari schimba acum regulile procedurii partajului si va obliga sa va aliniati noilor cerinte legate de:

* Conditiile partajului Detalii aici »
  Club Juridic
Rezolutiune contract de intretinere

Va rog sa-mi spuneti ce se poate face in urmatoarea situatie:

O doamna in varsta de 87 de ani - Dumitrescu- a incheiat contract de intretinere cu drept de uzufruct viager cu Guragata Elena in 31 iulie 2009.
Pana in august 2010, doamna Guragata si-a indeplinit partial obligatiile contractuale, iar din august 2010 pana in prezent (iulie 2013) nu a mai prestat nici un fel de intretinere sub pretextul ca nu a mai fost primita in locuinta. Acest lucru s-a intamplat o singura data ca urmare a nemultumirii doamnei Dumitrescu datorita lipsei ingrijirii pt mai multe zile.

Doamna Guragata s-a complacut in situatia aceasta, neefectuand nicio incercare de a-si indeplini obligatiile (ingrijire, plata intretinerii, hranei si medicamentelor), chiar daca doamna Dumitrescu a avut probleme de sanatate cu dese internari in spital si ar fi acceptat ajutorul doamnei Guragata, ajutor care insa nu a venit.

Nu s-a achitat nici de obligatii in care nu era necesar acordul doamnei ...[citeste in continuare...]

Facturare penalitati intarziere

Buna ziua,

Am urmatoarea intrebare: in cazul in care, in situatia derularii unui contract, debitorul, a achitat mereu cu foarte mare intarziere toate facturile, iar de 2 luni, nu le mai achita deloc, as putea factura pe tot anul 2013, penalitatile din contract - 0.5%pe zi? Va multumesc[citeste in continuare...]

Nerespectarea arhitecturii procesului verbal prevazuta in lege poate conduce la anularea acestuia.

Cati dintre cei care intocmesc astfel de procese verbale acorda atentie acestui „amanunt”? >>> raspunsul aici

Nenumaratele decizii luate in instanta privind anularea contraventiilor sau transformarea acestora in sanctiune de avertisment. Totul din cauza superficialitatii cu care au fost intocmite procesele verbale!

  >> click aici pentru detalii privind Anularea unei amenzi

  Viata sanatoasa
Vrei sa slabesti? Vointa nu te ajuta dar iata ce poate face minuni

Cercetatorii de la Universitatea Cambridge au descoperit ca cel mai bun mod de a evita tentatia este sa nu o avem in preajma. Pentru cei care sunt la dieta, asta inseamna ca vor elimina din cosul de cumparaturi biscuitii, ciocolata si alte bombe calorice.

Dr. Molly Crockett, care a fost implicata in studiu rezista tentatiei, cu ajutorul unui program pe calculator care o opreste de la navigarea pe internet in timp ce lucreaza. Cel mai simplu mod de a pierde in greutate nu este vointa, ci evitarea ispitei, potrivit unui nou studiu.

Cercetarile arata ca cea mai buna modalitate de a evita tentatia nu este sa nu o avem in preajma.

Cei care nu stau bine cu banii ar face bine depuna banii intr-un cont de economii cu dobanzi exorbitante pentru retragerile timpurii.

In mod similar, taierea un card de credit iti va ajuta mult mai mult soldul bancar decat incercarea de a nu face cumparaturi cu cardul.

Cercetarea facuta de Universitatea Cambridge releva cat de usor cad ...[citeste in continuare...]


Manual de publicare:

cum trebuie redactat un articol destinat publicarii intr-o revista de prestigiu;
cum trebuie scrisa o teza de doctorat sau o lucrare de diploma;
cum trebuie intocmit chiar si un simplu referat in mediul universitar/academic.


Cunoasteti aceste reguli?


Intrebarea este importanta deoarece s-a constatat ca, adesea, multe articole si comunicari de specialitate sunt greu de inteles.

Da, in domenii stiintifice, unde precizia si claritatea ar trebui sa fie litera de lege, multi autori pacatuiesc printr-o exprimare greoaie, o prezentare dezordonata a ideilor, lipsa de amanunte sau pur si simplu printr-o structura deficitara care face articolul respectiv nepublicabil.

Asadar, ce reguli de redactare/prezentare/comunicare trebuie aplicate in comunicarea stiintifica?

Aflati aici detalii >>>

Va oferim Manualul de Publicare al Ascociatiei Americane de Psihologie (APA), cea mai mare organizatie stiintifica si profesionala din SUA, care gestioneaza peste 70 de publicatii de specialitate in cele mai diverse domenii stiintifice.

Click aici pentru mai multe detalii >>>

Acest Manual de Publicare sistematizeaza regulile care faciliteaza intelegerea lecturii, cu referire la elemente concrete, inclusiv la punctuatia corecta sau la forma cifrelor in text.

Manualul nu lasa niciun aspect la intamplare si abordeaza in mod profesionist subiecte ca:


Structura si continutul manuscrisului prezentat spre publicare
Stilul stiintific de scriere
Gramatica si utilizarea ei
Elementele de stil: scrierea cu majuscule, abrevieri, inserarea ilustratiilor si a tabelelor, utilizarea cifrelor romane, spatiere, aliniere, punctuatie
Reprezentarea grafica a rezultatelor
Citarea surselor: plagiat, auto-plagiat, referinte bibliografice
Normele etice
Traseul procesului de publicare
Responsabilitatile autorului
Protejarea drepturilor de proprietate intelectuala, etc.

Pentru mai multe detalii click aici >>>

 
© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040-213172586