E-Juridic.ro - Newsletter

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
 
 
  Noutati Juridice
ICCJ a decis: Comunicarea procesului verbal de contraventie

Completul competent sa judece recursul in interesul legii ce formeaza obiectul Dosarului nr. 7/2013 este legal constituit conform dispozitiilor art. 516 alin. (2) din Codul de procedura civila si art. 27^2 alin. (2) lit. b) din Regulamentul de organizare si functionare administrativa a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, republicat, cu modificarile si completarile ulterioare.

Sedinta completului este prezidata de doamna judecator Livia Doina Stanciu, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie este reprezentat de doamna Antonia Eleonora Constantin, procuror-sef-adjunct.
La sedinta de judecata participa domnul Aurel Segarceanu, magistrat-asistent in cadrul Sectiei de contencios administrativ si fiscal a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, desemnat in conformitate cu dispozitiile art. 27^3 din Regulamentul de ...[citeste in continuare...]
Proiect MJ: asistenta judiciara internationala in materie civila si comerciala

Lege pentru modificarea si completarea Legii nr. 189/2003 privind asistenta judiciara internationala in materie civila si comerciala, republicata

Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege:

Art. I. Legea nr. 189/2003 privind asistenta judiciara internationala in materie civila si comerciala, republicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 543 din 5 august 2009, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:

1. La articolul 1, alineatele (2) si (3) se modifica si vor avea urmatorul cuprins: 2) Autoritatile romane abilitate cu aplicarea prezentei legi sunt Ministerul Justitiei si instantele judecatoresti.

(3) Dispozitiile prezentei legi reglementeaza conditiile in care se solutioneaza cererile de asistenta judiciara internationala avand ca obiect:
a) comunicarea de acte judiciare si extrajudiciare in si din strainatate;
b) obtinerea de probe prin comisii rogatorii internationale;
c) transmiterea/obtinerea de informatii asupra ...[citeste in continuare...]
Decizie ANAF: Nu se calculeaza obligatii fiscale accesorii pentru ...

Nu se calculeaza obligatiilor fiscale accesorii aferente cheltuielilor de scolarizare cuprinse in titluri executorii

ANAF prin intermediul Comisiei Centrale Fiscale dispune modalitatile prin care sunt recuperate cheltuielile de scolarizare, asa cum sunt ele mentionale in cuprinsul titlurilor executorii.

Decizia Comisiei Centrale Fiscale nr. 2 din 11 iulie 2013 recuperarea cheltuielilor de scolarizare cuprinse in titlurile executorii transmise organelor fiscale in vederea executarii silite

In scopul aplicarii unitare a prevederilor art. 119 si 124^1 coroborat cu art. 141 alin. (10)-(11) si art. 142 alin. (6) din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare;

In baza Ordinului viceprim-ministrului, ministrul finantelor publice, nr. 688/2013 privind componenta si functionarea Comisiei fiscale centrale,

Comisia fiscala centrala decide:

Pentru recuperarea cheltuielilor ...[citeste in continuare...]

Legea 76/2012 dispune, Codul de Procedura Civila se supune.

Stiti cum se vor desfasura procesele civile incepand cu 15 februarie 2013?

Ghid rapid de insusire a celor peste 30 de articole modificate prezente in Noul Cod de Procedura Civila ... detalii aici

Reduceti cu 87% timpul si efortul pregatirii pentru prezentarea cu succes in instanta!

Data de 15 februarie 2013 aduce cu sine schimbarea consistenta a Codului de Procedura Civila. Aceasta modificare are un impact major asupra regulilor dupa care se vor desfasura de acum inainte procesele civile. >>> detalii aici


  Legislatia Muncii
Instrumente pentru masurarea zgomotelor si vibratiilor

Combaterea a doi importanti factori de risc, zgomotul si vibratiile, este strict dependenta de stabilirea corecta a nivelului si caracteristicilor lor fizice. Din acest motiv este important sa cunoasteti instrumentele ce pot fi folosite pentru determinarile de zgomot si vibratii.

Metodele si aparatura de masurare a zgomotului, respectiv a vibratiilor, sunt complexe si trebuie sa fie conforme cu standardele corespondente. Aceste standarde contin indicatii necesare pentru instrumentele si metodele de masurare, precum si pentru modul de evaluare a efectelor negative ale noxelor analizate.

UTIL
Cele mai importante standarde internationale sunt cele publicate de ISO (Organizatia Internationala de Standarde) si IEC (Comisia Internationala de Electrotehnica).

ISO se ocupa in primul rand de metodele de masurare, in timp ce IEC are ca prime obiective proiectarea si constructia instrumentelor de masurare.

Instrumente pentru masurarea ...[citeste in continuare...]

Reforma Codului de procedura civila poate da peste cap activitatea a zeci de mii de specialisti


Pret special 68.67 lei TVA inclus redus de la 99.19 lei

Pret valabil doar in aceasta oferta, in limita stocului disponibil.


Cartea "Corespondente intre vechiul si noul Cod de procedura civila" supune atentiei dvs.:

- paralela dintre cele vechiul si noul cod de procedura civila. Identificarea unor articole din vechiul cod, care au sau nu corespondent in noul Cod de procedura civila va fi extrem de simpla, paralela fiind realizata pe materii, insa o veti regasi si sub forma unui index alfabetic.(detalii aici >>>)

- Legea nr. 134/2010 (Codul de procedura civila) (detalii aici>>>)

- Legea de punere in aplicare a noului Cod de procedura civila (detalii aici >>>)
 
Aflati mai multe detalii aici >>>
  Club Juridic
Adresa de infiintare a popririi

Firma la care lucrez a primit de la Finante o astfel de adresa, in suma de 2300 lei, reprezentand datorii CAS din 2010 pe care eu le am, de cand eram PFA.

Verificand declaratiile depuse, am ajuns la concluzia ca cei de la CAS nu au luat in calcul o declaratie de venit rectificativa pe 2010, depusa in 2011 la Finante (fie nu am dus-o eu la CAS, fie am dus-o si nu au inregistrat-o ei).

Cum rezolv aceasta situatie pentru a nu imi lua din salariu cei 2300 lei? Daca fac contestatie judecatoreasca se opreste poprirea pana la solutionarea problemei? Sau sa merg la CAS si sa achit datoria ramasa (caci am o datorie de 150 lei doar) si sa anunt Finantele pentru a stopa poprirea?
Multumesc[citeste in continuare...]

Eliberare duplicat al unui act original aflat in arhiva notarului public

Unde pot reclama notarul care nu vrea sa elibereze un duplicat de pe originalul care ma priveste in mod direct?

[Art.155 pct.1 Legea nr. 36/1995, a notarilor publici republicata] - in speta "Incheierea de suspendare a succesiunii"[citeste in continuare...]

Ghid practic pentru procedura partajului judiciar

Noile prevederi ale Codului Civil si ale Codului de Procedura Civila!

Click aici pentru mai multe detalii >>>

Noile reglementari schimba acum regulile procedurii partajului si va obliga sa va aliniati noilor cerinte legate de:

* Conditiile partajului Detalii aici »
  Viata sanatoasa
Ritualurile dau un gust mai bun mancarii

Mesteci ceva mai mult in limonada, ascultand cum lingura se loveste de peretii vasului. Iei ciocolata si o imparti in bucatele pe care le aranjezi frumos, inainte de a o gusta. Canti ?La multi ani!? si iti pui dorinta inainte de a sufla lumanarile de pe tort. Toate aceste gesturi dau un gust mai bun mancarii, conform unei serii de studii publicate in Psychological Science.

Cercetarea indica faptul ca ritualurile, chiar si cele ce pot parea prostesti, au puterea de a ne schimba perceptia asupra gustului a ceea ce consumam. Kathleen Vohs, profesor la Unievrsitatea din Minnesota, a observat ca oamenii isi creeaza mici ritualuri inainte de a manca sau de a bea, asa ca s-a gandit sa vada cum este afectat perceptia.

„De fiecare data cand comand un espresso, iau un pliculet de zahar in mana si-l scutur, il deschid si pun doar un pic de zahar in cafea, apoi gust”, spune Vohs. „Nu e niciodata suficient zahar, asa ca mai torn cam jumatate de pliculet. Nu este ...[citeste in continuare...]

Nerespectarea arhitecturii procesului verbal prevazuta in lege poate conduce la anularea acestuia.

Cati dintre cei care intocmesc astfel de procese verbale acorda atentie acestui „amanunt”? >>> raspunsul aici

Nenumaratele decizii luate in instanta privind anularea contraventiilor sau transformarea acestora in sanctiune de avertisment. Totul din cauza superficialitatii cu care au fost intocmite procesele verbale!

  >> click aici pentru detalii privind Anularea unei amenzi

Manual de publicare:

cum trebuie redactat un articol destinat publicarii intr-o revista de prestigiu;
cum trebuie scrisa o teza de doctorat sau o lucrare de diploma;
cum trebuie intocmit chiar si un simplu referat in mediul universitar/academic.


Cunoasteti aceste reguli?


Intrebarea este importanta deoarece s-a constatat ca, adesea, multe articole si comunicari de specialitate sunt greu de inteles.

Da, in domenii stiintifice, unde precizia si claritatea ar trebui sa fie litera de lege, multi autori pacatuiesc printr-o exprimare greoaie, o prezentare dezordonata a ideilor, lipsa de amanunte sau pur si simplu printr-o structura deficitara care face articolul respectiv nepublicabil.

Asadar, ce reguli de redactare/prezentare/comunicare trebuie aplicate in comunicarea stiintifica?

Aflati aici detalii >>>

Va oferim Manualul de Publicare al Ascociatiei Americane de Psihologie (APA), cea mai mare organizatie stiintifica si profesionala din SUA, care gestioneaza peste 70 de publicatii de specialitate in cele mai diverse domenii stiintifice.

Click aici pentru mai multe detalii >>>

Acest Manual de Publicare sistematizeaza regulile care faciliteaza intelegerea lecturii, cu referire la elemente concrete, inclusiv la punctuatia corecta sau la forma cifrelor in text.

Manualul nu lasa niciun aspect la intamplare si abordeaza in mod profesionist subiecte ca:


Structura si continutul manuscrisului prezentat spre publicare
Stilul stiintific de scriere
Gramatica si utilizarea ei
Elementele de stil: scrierea cu majuscule, abrevieri, inserarea ilustratiilor si a tabelelor, utilizarea cifrelor romane, spatiere, aliniere, punctuatie
Reprezentarea grafica a rezultatelor
Citarea surselor: plagiat, auto-plagiat, referinte bibliografice
Normele etice
Traseul procesului de publicare
Responsabilitatile autorului
Protejarea drepturilor de proprietate intelectuala, etc.

Pentru mai multe detalii click aici >>>

 
© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040-213172586