E-Juridic.ro - Newsletter

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
 

  Noutati Juridice
Cunostinte esentiale pentru viitori mediatori!

Visam sa devenim mediatori pentru ca avem o inclinatie spre aceasta meserie de viitor sigur! Si sa tinem cont si de faptul ca in prezent, se cauta din ce in ce mai multi mediatori.

De ce? Sa nu neglijam faptul ca incepand cu data de 1 august 2013 cererile de chemare in judecata nu mai sunt admise decat dupa efectuarea procedurii de mediere. Cei care apeleaza la un proces sunt obligati sa parcurga etapa de mediere, in caz contrar cererea lor de chemare in judecata va fi respinsa, ne informeaza specialistii din domeniu.

Pentru profesionistii care doresc sa devina mediatori ...[citeste in continuare...]

Legea 76/2012 dispune, Codul de Procedura Civila se supune.

Stiti cum se vor desfasura procesele civile incepand cu 15 februarie 2013?

Ghid rapid de insusire a celor peste 30 de articole modificate prezente in Noul Cod de Procedura Civila ... detalii aici

Reduceti cu 87% timpul si efortul pregatirii pentru prezentarea cu succes in instanta!

Data de 15 februarie 2013 aduce cu sine schimbarea consistenta a Codului de Procedura Civila. Aceasta modificare are un impact major asupra regulilor dupa care se vor desfasura de acum inainte procesele civile. >>> detalii aici


Termene: Incheiere si inregistrare CIM
de Oana Valvoi

Care sunt pasii angajarii unui salariat? Se intocmeste contractul de munca? Se inregistreaza in Revisal? Se listeaza "Raport per salariat"?

Raspuns:
Inregistrarea unui nou contract de munca cu ajutorul aplicatiei Revisal, se face respectand termenul prevazut de HG 500/2011 care prevede la art. 4, alin. (1) lit a) ca la angajarea fiecarui salariat, elementele prevazute de lege, se inregistreaza in registru cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre salariatul in cauza.

Iar, potrivit art. 16 alin. (2) din Codul muncii anterior inceperii activitatii, contractul individual de munca se inregistreaza in registrul general de evidenta a salariatilor, care se transmite inspectoratului teritorial de munca. Totodata, potrivit alin. (3) al aceluiasi articol angajatorul este obligat ca, anterior inceperii activitatii, sa inmaneze salariatului un exemplar din contractul individual de munca.

In consecinta, CIM se incheie si se ...[citeste in continuare...]

Reforma Codului de procedura civila poate da peste cap activitatea a zeci de mii de specialisti


Pret special 68.67 lei TVA inclus redus de la 99.19 lei

Pret valabil doar in aceasta oferta, in limita stocului disponibil.


Cartea "Corespondente intre vechiul si noul Cod de procedura civila" supune atentiei dvs.:

- paralela dintre cele vechiul si noul cod de procedura civila. Identificarea unor articole din vechiul cod, care au sau nu corespondent in noul Cod de procedura civila va fi extrem de simpla, paralela fiind realizata pe materii, insa o veti regasi si sub forma unui index alfabetic.(detalii aici >>>)

- Legea nr. 134/2010 (Codul de procedura civila) (detalii aici>>>)

- Legea de punere in aplicare a noului Cod de procedura civila (detalii aici >>>)
 
Aflati mai multe detalii aici >>>
Strategie nationala: Design romanesc

Infiintarea unui “Consiliu National de Creativitate“, format din specialisti din toate domeniile, care sa elaboreze o strategie nationala privind design-ul romanesc, reprezinta una dintre propunerile reprezentantilor Industriilor creative, facute la consultarile din aceasta perioada de la sediul Ministerul Economiei, in vederea elaborarii Documentului de Politica Industriala (Strategia de Reindustrializare a Romaniei).

Potrivit propunerii, strategia ar trebui sa vizeze domenii cum ar fi design de obiect, design vestimentar etc. si sa se refere la standarde profesionale de acreditare a firmelor si profesionistilor din design, astfel incat aceasta activitate sa isi indeplineasca rolul de a genera valoare adaugata in sectoare importante ale industriei. In plus, premiile anuale pentru design sunt vazute ca un instrument pentru a stimula performanta in acest domeniu.

Infiintarea unui forum ...[citeste in continuare...]

Ghid practic pentru procedura partajului judiciar

Noile prevederi ale Codului Civil si ale Codului de Procedura Civila!

Click aici pentru mai multe detalii >>>

Noile reglementari schimba acum regulile procedurii partajului si va obliga sa va aliniati noilor cerinte legate de:

* Conditiile partajului Detalii aici »
  Club Juridic
Procedura juridica

Privind procesul pentru anularea sanctiunii pentru incalcarea eticii, am solicitat universitatii copii de pe raportul comisiei de analiza in bazacaruia senatul a sesizat comisia de etica si de pe hotararea comisiei formate din reprezentantii tuturor ligilor din universitate, conform careia as fi revocat din Consiliul facultatii daca sunt sanctionat.
Aceste documente au fosat ulterior aprobate de Senat, printr-o hotarare. Mi s-a raspuns ca sunt exceptate de la categoria informatiilor publie, conform art 12, alin 1, lit f.
Nu toate procedurile juridice sunt exceptate de la comunicare, ci numai cele care aduc atingere unui proces echitabil sau interesului legitim al oricareia dintre parti. Despre proces echitabil nu cred ca se mai poate pune problema din moment ce totul s-a incheiat.
Poate fi vorba de interesul legitim al universitatii care vrea sa ascunda probe sau sa le foloseasca ulterior in procesul de la tribunal? Dar atunci nu ar mai fi vorba de aceeasi procedura ...[citeste in continuare...]

Nerespectarea arhitecturii procesului verbal prevazuta in lege poate conduce la anularea acestuia.

Cati dintre cei care intocmesc astfel de procese verbale acorda atentie acestui „amanunt”? >>> raspunsul aici

Nenumaratele decizii luate in instanta privind anularea contraventiilor sau transformarea acestora in sanctiune de avertisment. Totul din cauza superficialitatii cu care au fost intocmite procesele verbale!

  >> click aici pentru detalii privind Anularea unei amenzi

  Social
Amazon isi incearca norocul in domeniul vanzarii de opere de arta
de Mihai Matei

Amazon a anuntat ca va lansa o noua sectiune a portalului denumita "Amazon Art" unde vor fi puse in vanzare 40.000 de opere de arta.

Conform CNN, aceste opere artistice provind de la 150 de galerii si dealeri specializati.

Printre operele de arta date spre vanzare se numara si lucrari ale unor pictori foarte cunoscuti cum ar fi Claude Monet, Andy Warhol sau Norman Rockwell, scrie CNN.

Lucrarile acestor artisti au preturi de peste  ...[citeste in continuare...]Manual de publicarecum trebuie redactat un articol destinat publicarii intr-o revista de prestigiu;
cum trebuie scrisa o teza de doctorat sau o lucrare de diploma;
cum trebuie intocmit chiar si un simplu referat in mediul universitar/academic.


Cunoasteti aceste reguli?


Intrebarea este importanta deoarece s-a constatat ca, adesea, multe articole si comunicari de specialitate sunt greu de inteles.

Da, in domenii stiintifice, unde precizia si claritatea ar trebui sa fie litera de lege, multi autori pacatuiesc printr-o exprimare greoaie, o prezentare dezordonata a ideilor, lipsa de amanunte sau pur si simplu printr-o structura deficitara care face articolul respectiv nepublicabil.

Asadar, ce reguli de redactare/prezentare/comunicare trebuie aplicate in comunicarea stiintifica?

Aflati aici detalii >>>

Va oferim Manualul de Publicare al Ascociatiei Americane de Psihologie (APA), cea mai mare organizatie stiintifica si profesionala din SUA, care gestioneaza peste 70 de publicatii de specialitate in cele mai diverse domenii stiintifice.

Click aici pentru mai multe detalii >>>

Acest Manual de Publicare sistematizeaza regulile care faciliteaza intelegerea lecturii, cu referire la elemente concrete, inclusiv la punctuatia corecta sau la forma cifrelor in text.

Manualul nu lasa niciun aspect la intamplare si abordeaza in mod profesionist subiecte ca:


Structura si continutul manuscrisului prezentat spre publicare
Stilul stiintific de scriere
Gramatica si utilizarea ei
Elementele de stil: scrierea cu majuscule, abrevieri, inserarea ilustratiilor si a tabelelor, utilizarea cifrelor romane, spatiere, aliniere, punctuatie
Reprezentarea grafica a rezultatelor
Citarea surselor: plagiat, auto-plagiat, referinte bibliografice
Normele etice
Traseul procesului de publicare
Responsabilitatile autorului
Protejarea drepturilor de proprietate intelectuala, etc.

Pentru mai multe detalii click aici >>>

 
© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040-213172586