E-Juridic.ro - Newsletter

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
 

Nerespectarea arhitecturii procesului verbal prevazuta in lege poate conduce la anularea acestuia.

Cati dintre cei care intocmesc astfel de procese verbale acorda atentie acestui „amanunt”? >>> raspunsul aici

Nenumaratele decizii luate in instanta privind anularea contraventiilor sau transformarea acestora in sanctiune de avertisment. Totul din cauza superficialitatii cu care au fost intocmite procesele verbale!

  >> click aici pentru detalii privind Anularea unei amenzi

  Noutati Juridice
Nulitatea contractului

Orice contract incheiat cu incalcarea conditiilor cerute de lege pentru incheierea sa valabil a este supus nulitatii, daca prin lege nu se prevede o alt a sanctiune, conform art. 1246 Cod civil.

Nulitatea poate fi absoluta sau relativa. Nulitatea contractului poate fi constatat a sau declarata prin acordul partilor. Spre deosebire de Codul civil anterior, in Codul civil actual este precizat la art. 1247 alin. (3) Cod civil ca instanta este obligata sa invoce din oficiu nulitatea absoluta.

Contractul nul poate fi ...[citeste in continuare...]
Vanzarea actiunilor societatilor inchise si a partilor sociale

De la inceput, trebuie sa definim sintetic termenii de actiuni la societati inchise si parti sociale. Astfel, prin actiuni ale societatilor inchise se intelege vanzarea de actiuni ale societatilor comerciale care nu sunt listate la bursa, adica vanzarea acestora se face in regim inchis numai intre asociati si cu mici exceptii si catre altii, in functie de prevederile inscrise in actul constitutiv al societatii comerciale pe actiunii.

In ceea ce priveste notiunea de parti sociale, ea se refera la existenta acelor mentiuni, asemanatoare actiunilor, dar care se intalnesc la societatile comerciale de tip SRL, adica a societatilor comerciale cu raspundere limitata. Modul de conducere a evidentei acestora, adica a actiunilor, cat si a partilor sociale, este identica in aceste cazuri, existand un registru al asociatilor sau a actionarilor dupa caz, unde sunt inscrise date ce reflecta: numele si prenumele acestora, cantitatea de astfel de titluri detinute, valoarea de inscriere a ...[citeste in continuare...]

Legea 76/2012 dispune, Codul de Procedura Civila se supune.

Stiti cum se vor desfasura procesele civile incepand cu 15 februarie 2013?

Ghid rapid de insusire a celor peste 30 de articole modificate prezente in Noul Cod de Procedura Civila ... detalii aici

Reduceti cu 87% timpul si efortul pregatirii pentru prezentarea cu succes in instanta!

Data de 15 februarie 2013 aduce cu sine schimbarea consistenta a Codului de Procedura Civila. Aceasta modificare are un impact major asupra regulilor dupa care se vor desfasura de acum inainte procesele civile. >>> detalii aici


Model: Actiune in reintegrare

DOMNULE PRESEDINTE,

Subsemnatul ...................................., domiciliat in ........................., str. ............................. nr. ......, etaj ...., apart. ....., sector/judet ........................, reprezentat prin avocat ............................, cu sediul profesional in ...................................., str. ................................ nr. ......, bloc ......, scara ....., etaj ...., apart. ....., sector/judet .........................., chem in judecata si personal la interogatoriu pe paratul ........................, cu domiciliul in ............................, str. ................................ nr. ..........., bloc...... etaj ...., apart. ....., sector/judet .............., pentru ca prin hotararea ce veti pronunta1:

1. sa fiu reintegrat in spatiul din ......................., str. .................... nr. ......, bl. ...., etaj ...., apart. ....., sector/judet ..................., pe care l-am ...[citeste in continuare...]

RECLAMA RECLAMA
  Legislatia Muncii
SSM: Echipamentul de protectie pentru personalul cu functii de conducere

Este obligatoriu echipamentul de protectie pentru personalul cu functii de conducere (ex. director economic, contabil, manager, sef licitatie)?

Raspuns:
Echipament individual de protectie este orice echipament destinat a fi purtat sau manuit de un lucrator pentru a-l proteja impotriva unuia ori mai multor riscuri care ar putea sa ii puna in pericol securitatea si sanatatea la locul de munca, precum si orice supliment sau accesoriu proiectat pentru a indeplini acest obiectiv.

Securitate si sanatate in munca este ...[citeste in continuare...]

Ghid practic pentru procedura partajului judiciar

Noile prevederi ale Codului Civil si ale Codului de Procedura Civila!

Click aici pentru mai multe detalii >>>

Noile reglementari schimba acum regulile procedurii partajului si va obliga sa va aliniati noilor cerinte legate de:

* Conditiile partajului Detalii aici »
  Club Juridic
cai de atac la partaj

Buna ziua. Dosarul de partaj se judeca din ianuarie 2010. Acum este in apel din decembrie 2012,inaintat de fosta sotie .

Eu nu am mai avut bani sa continui cu procesul, cu toate ca nu am fost multumit de hotararea data de judecatarie. INTREBARE Am dreptul de a face recurs, daca da,se mai poate trimite dosarul inapoi la judecatorie pentru rejudecare? NOTA Acest dosar nu are legatura cu stramutarea.[citeste in continuare...]

cerere de stramutare

Buna ziua. Am trimis cerere de stramutare catre Curtea de Apel pentru un proces de la Judecatorie. Intre timp dosarul a ramas in pronuntare (urmeaza sa inaintez recurs) si acum am prinit citatie de la curtea de Apel.

In conditiile date, in cadrul aceleasi cereri pot cere stramutarea recursului?
Va multumesc anticipat. [citeste in continuare...]

Informatii care va sunt deosebit de utile

1. Odata cu intrarea in vigoare a Codului civil, regula este ca, dupa divort, custodia revine in comun ambilor parinti. Aceasta presupune, intre altele, responsabilitati in comun ale parintilor in ceea ce priveste deciziile importante care se iau cu privire la copii (ex: alegerea gradinitei, a scolii, interventii medicale samd.).

Exceptia. Cand exista motive intemeiate, avand in vedere interesul superior al copilului, instanta poate hotari ca ... cititi continuarea aici

2. Locuinta copilului dupa divort
Parintii se pot intelege asupra locuintei copilului dupa divort. Daca parintii nu se inteleg si decid contrar interesului superior al copilului, instanta stabileste, odata cu pronuntarea divortului, ca locuinta copilului minor sa fie la ... cititi continuarea aici

  Viata sanatoasa
Mananci sanatos? 6 produse procesate pe care ar fi bine sa le eviti si sa le prepari acasa

Niciodata nu putem fi toti de acord asupra ceea ce inseamna "a mananca natural" dar in cazul in care iti doresti sa incepi o dieta sanatoasa, afla mai multe despre provenienta alimentelor si cat de sanatoase sunt pentru tine.

Incepeti prin consumul de fructe si legume sanatoase, mai ales cele care sunt in sezon. Alege cereale integrale si produse din cereale integrale in defavoarea celor rafinate. Incercati sa limitati (dar nu neaparat sa eliminati) grasimile saturate, sarea si zaharurile adaugate atunci cand gatiti si in alimentele deja preparate pe care le cumparati.

Pentru multi dintre noi, cel mai simplu mod de a manca sanatos este de a gati acasa. In timp ce nu avem tot timpul pentru a face tot ceea ce mancam de la zero ar putea fi fi distractiv (si usor!) sa incercati sa va preparati acasa toate alimentele procesate pe care le cumparati de obicei.

Care sunt alimentele procesate? Adesea, ele vin intr-o cutie sau intr-un borcan, au un continut ...[citeste in continuare...]


Manual de publicare:

cum trebuie redactat un articol destinat publicarii intr-o revista de prestigiu;
cum trebuie scrisa o teza de doctorat sau o lucrare de diploma;
cum trebuie intocmit chiar si un simplu referat in mediul universitar/academic.


Cunoasteti aceste reguli?


Intrebarea este importanta deoarece s-a constatat ca, adesea, multe articole si comunicari de specialitate sunt greu de inteles.

Da, in domenii stiintifice, unde precizia si claritatea ar trebui sa fie litera de lege, multi autori pacatuiesc printr-o exprimare greoaie, o prezentare dezordonata a ideilor, lipsa de amanunte sau pur si simplu printr-o structura deficitara care face articolul respectiv nepublicabil.

Asadar, ce reguli de redactare/prezentare/comunicare trebuie aplicate in comunicarea stiintifica?

Aflati aici detalii >>>

Va oferim Manualul de Publicare al Ascociatiei Americane de Psihologie (APA), cea mai mare organizatie stiintifica si profesionala din SUA, care gestioneaza peste 70 de publicatii de specialitate in cele mai diverse domenii stiintifice.

Click aici pentru mai multe detalii >>>

Acest Manual de Publicare sistematizeaza regulile care faciliteaza intelegerea lecturii, cu referire la elemente concrete, inclusiv la punctuatia corecta sau la forma cifrelor in text.

Manualul nu lasa niciun aspect la intamplare si abordeaza in mod profesionist subiecte ca:


Structura si continutul manuscrisului prezentat spre publicare
Stilul stiintific de scriere
Gramatica si utilizarea ei
Elementele de stil: scrierea cu majuscule, abrevieri, inserarea ilustratiilor si a tabelelor, utilizarea cifrelor romane, spatiere, aliniere, punctuatie
Reprezentarea grafica a rezultatelor
Citarea surselor: plagiat, auto-plagiat, referinte bibliografice
Normele etice
Traseul procesului de publicare
Responsabilitatile autorului
Protejarea drepturilor de proprietate intelectuala, etc.

Pentru mai multe detalii click aici >>>

 
© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040-213172586