E-Juridic.ro - Newsletter

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
 
  Noutati Juridice
Procedura: Contestatia la Proba de verificare a cunostintelor

In conformitate cu dispozitiile art. 21 din Regulamentul privind concursul de admitere si examenul de absolvire a Institutului National al Magistraturii aprobat prin Hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 439/15 iunie 2006, cu modificarile si completarile ulterioare, candidatii pot contesta punctajul obtinut la proba eliminatorie tip grila de verificare a cunostintelor juridice.

Contestatiile se depun prin fax la INM, la numerele 021/311 02 34, 021/407 62 67 sau 021/407 62 58, in termen de 3 zile de la data publicarii rezultatelor pe paginile de internet ale INM si CSM.

De asemenea, Institutul National al Magistraturii publica Tabelul cu rezultatele obtinute de candidati la proba eliminatorie de verificare a cunostintelor juridice - 25 august 2013 - admitere la INM[citeste in continuare...]
Dezbatere publica: Normele Legii Arhivelor Nationale

Ministerul Administratie si Internelor a pus in dezbatere publica Normele metodologice privind aplicarea unor dispozitii ale Legii Arhivelor Nationale nr. 16/1996

Prin normele metodologice se intentioneaza reglementarea aplicarii unor prevederi ale Legii Arhivelor Nationale nr. 16/1996, cu modificarile si completarile ulterioare, denumita in continuare Lege, dupa cum urmeaza:

a) procedura de notificare prevazuta la art. 18 alin. (5) din Lege si continutul acesteia;
b) datele care se introduc in Registrul operatorilor economici prestatori de servicii arhivistice
prevazut la art.187 din Lege si conditiile privind gestionarea acestuia;
c) procedura de eliberare, reinnoire, suspendare si retragere a autorizatiei de functionare a
operatorilor economici prestatori de servicii arhivistice, conform prevederilor art.181- art.184 din
Lege.

In intelesul prezentelor norme metodologice, termenii si notiunile folosite au urmatoarele ...[citeste in continuare...]

Legea 76/2012 dispune, Codul de Procedura Civila se supune.

Stiti cum se vor desfasura procesele civile incepand cu 15 februarie 2013?

Ghid rapid de insusire a celor peste 30 de articole modificate prezente in Noul Cod de Procedura Civila ... detalii aici

Reduceti cu 87% timpul si efortul pregatirii pentru prezentarea cu succes in instanta!

Data de 15 februarie 2013 aduce cu sine schimbarea consistenta a Codului de Procedura Civila. Aceasta modificare are un impact major asupra regulilor dupa care se vor desfasura de acum inainte procesele civile. >>> detalii aici


  Legislatia Muncii
Obligatiile SSM ale beneficiarului unui contrat de inchieriere utilaje de constructii

 O societate (beneficiarul) are un contract de inchiriere utilaje de constructii (buldoexcavator) cu o anume societate (prestatorul). Activitatea nu este permanenta, doar cand este nevoie.

Cand vine lucratorul de la prestator cu utilajul sa efectuieze o anumita lucrare, seful locului de munca de la societatea beneficiara trebuie sa il instruiasca sau o persoana din cadrul Serviciului intern de prevenire si protectie? Unde se consemneaza instruirea? Trebuie de fiecare data intocmita o fisa colectiva de instruire, sau unde sa se consemneze instruirea la intrare in activitate pe teritoriul beneficiarului?

Acest lucrator nu ramane in societatea beneficiara, vine doar atunci cand este solicitat, in zile diferite.

Raspuns: Potrivit art. 82 alin (2) din HG nr. 1425/2006 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii securitatii si sanatatii in munca nr. 319/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru lucratorii din ...[citeste in continuare...]

  Club Juridic
Cum sa fac acte la o casa unde am doar o chitanta de mana?

Buna ziua!Am si eu o problema mai delicata.In anul 1993 am cumparat cu chitanta de mana , de la socrul meu (atunci nu era eram doar cunoscuti), un teren de 250mp, in Bucuresti,  pe care am construit , fara autorizatie de constructie, in acelesi an , o casa.

In anul 2003, in baza unei legi din 2002,cu o cerere catre organul fiscal am obtinut un rol si un numar factorial.De atunci platesc impozit anual iar pe factura scrie TEREN IN FOLOSINTA!
Acum in anul 2013 as vrea sa imi fac actele dar nu stiu cum sa procedez. Mentionez ca socrul meu nu mai are chitanta veche cu care el a cumparat terenul la randul lui, distrugand-se acum vreo 7-8 ani la o inundatie puternica.
In acest moment socrul meu traieste ,iar persoana de la care el a cumpatat terenul a decedat.
Marea problema este ca eu sunt certat de ceva vreme cu socrul meu!!!
Cum credeti ca pot rezolva problema aceasta?
Am vreo sansa?
An sperantta ca am fost inteles,astept cu nerabdare un raspuns din partea dumneavoastra.Va multumesc din suflet.[citeste in continuare...]

ANRP

Am o mare neclaritate, nimeni nu a putut sa-mi dea un raspuns concret, iar de la ANRP, bineinteles ca nu am primit nici un raspuns la intrebarea mea.

Din 3 mai 2012 am o decizie definitiva si irevocabila referitor la capatul de cerere privind obligarea APRP la desemnarea unui evaluator pentru intocmirea raportului de evaluare si la emiterea deciziei reprezentand titlul de despagubire.
Intre timp, a aparut noua lege 165/2013, care precizeaza ca evaluarea imobilului nerestituit se va face pe baza grilei notarilor existente, fara a se tine cont de valoarea de piata a bunului.

As dori sa fiu lamurit cum se va face evaluarea imobilului, conform grilei notarilor, sau conform dispozitivului sentintei, adica ANRP-ul va trebui sa desemneze un evaluator, pentru intocmirea raportului de evaluare.

Va multumesc anticipat pentru raspuns, dorindu-va in continuare o zi excelenta.

Cu multa stima,

[citeste in continuare...]

Ghid practic pentru procedura partajului judiciar

Noile prevederi ale Codului Civil si ale Codului de Procedura Civila!

Click aici pentru mai multe detalii >>>

Noile reglementari schimba acum regulile procedurii partajului si va obliga sa va aliniati noilor cerinte legate de:

* Conditiile partajului Detalii aici »
  Noutati Juridice
MJ: Acte normative adoptate

La propunera Ministerului Justitiei, Guvernul Romaniei a aprobat in sedinta de marti, 27 august 2013, urmatoarele acte normative:

Proiect de Lege pentru completarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor

Proiectul de Lege inaintat Guvernului spre aprobare stabileste ca judecatorii, procurorii, magistratii – asistenti si asimilatii acestora care, ulterior eliberarii din functie, au fost condamnati definitiv pentru o infractiune de coruptie, o infractiune asimilata infractiunilor de coruptie sau in legatura cu acestea, ori pentru o infractiune de serviciu sau in legatura cu serviciu, comise cu intentie, nu beneficiaza de pensie de serviciu si nici de indemnizatia prevazuta la art. 81 din Legea nr. 303/2004.

Aceste persoane beneficiaza doar de pensia in sistemul public, in conditiile legii.

Proiect de Hotarare de Guvern privind aprobarea cuantumului si a platii cotizatiei voluntare de participare a M.J. la Academia ...[citeste in continuare...]

INM: Solutionarea contestatiilor privind disciplina Drept penal

Consiliul Superior al Magistraturii
institutul National al Magistraturii
Concurs de admitere la Institutul National al Magistraturii 25 iunie - 2 octombrie 2013

PROCES VERBAL de solutionare a contestatiilor la barem pentru disciplina Drept penal
Supliment - 30 august 2013

Intocmit de Comisia de solutionare a contestatiilor - Drept penal, cu privire la contestatia la baremul de notare si evaluare, formulata de Oancea Laura Elisabeta, in temeiul art. 19 din Regulamentul privind concursul de admitere si examenul de absolvire a Institutului National al Magistraturii, referitoare la baremul stabilit pentru proba eliminatorie de tip grila la materia: Drept penal

Contestatia candidatei a fost formulata in termenul legal si raspunsul la contestatia privind intrebarea 62-G3 corespunzator intrebarii S5-G1 a fost mentionat, din eroare, la intrebarea 62 -GL ...[citeste in continuare...]

Informatii care va sunt deosebit de utile

1. Odata cu intrarea in vigoare a Codului civil, regula este ca, dupa divort, custodia revine in comun ambilor parinti. Aceasta presupune, intre altele, responsabilitati in comun ale parintilor in ceea ce priveste deciziile importante care se iau cu privire la copii (ex: alegerea gradinitei, a scolii, interventii medicale samd.).

Exceptia. Cand exista motive intemeiate, avand in vedere interesul superior al copilului, instanta poate hotari ca ... cititi continuarea aici

2. Locuinta copilului dupa divort
Parintii se pot intelege asupra locuintei copilului dupa divort. Daca parintii nu se inteleg si decid contrar interesului superior al copilului, instanta stabileste, odata cu pronuntarea divortului, ca locuinta copilului minor sa fie la ... cititi continuarea aici

  Viata sanatoasa
Lactatele duc la pierderea calciului

Doctorul Calin Margineanu sustine ca lactatele scot calciul din corp, deoarece acesta se apara de aciditatea data de produsele animale pe care le consumam. Calciul este scos din oase pentru a fi transformat in bicarbonate de calciu si hidroxid de calciu necesare invertirii acidului in baza. Pentru a fi feriti de boli, corpul nostru trebuie sa ramana unul bazic si nu acid.

Laptele matern contine 33 mg de calciu pe suta de grame. Insa adultii nu consuma lapte matern, ci lapte de provenienta animala.

Intreaga industrie a laptelui are grija sa ne convinga ca de fapt laptele de vaca este bogat in calciu si ca vom duce o viata sanatoasa daca vom consuma cat mai multe produse lactate. Milioane de euro sunt investite in reclame menite sa ne inoculeze acest mesaj. Actori, cantareti si alti oameni celebri sustin consumul de lapte.

Dar credeti ca cineva ne protejeaza? Se ocupa autoritatile de analiza laptelui si a efectelor lui daunatoare? Cand acesta aduce atat de multi bani in ...[citeste in continuare...]

Nerespectarea arhitecturii procesului verbal prevazuta in lege poate conduce la anularea acestuia.

Cati dintre cei care intocmesc astfel de procese verbale acorda atentie acestui „amanunt”? >>> raspunsul aici

Nenumaratele decizii luate in instanta privind anularea contraventiilor sau transformarea acestora in sanctiune de avertisment. Totul din cauza superficialitatii cu care au fost intocmite procesele verbale!

  >> click aici pentru detalii privind Anularea unei amenzi

Manual de publicare:

cum trebuie redactat un articol destinat publicarii intr-o revista de prestigiu;
cum trebuie scrisa o teza de doctorat sau o lucrare de diploma;
cum trebuie intocmit chiar si un simplu referat in mediul universitar/academic.


Cunoasteti aceste reguli?


Intrebarea este importanta deoarece s-a constatat ca, adesea, multe articole si comunicari de specialitate sunt greu de inteles.

Da, in domenii stiintifice, unde precizia si claritatea ar trebui sa fie litera de lege, multi autori pacatuiesc printr-o exprimare greoaie, o prezentare dezordonata a ideilor, lipsa de amanunte sau pur si simplu printr-o structura deficitara care face articolul respectiv nepublicabil.

Asadar, ce reguli de redactare/prezentare/comunicare trebuie aplicate in comunicarea stiintifica?

Aflati aici detalii >>>

Va oferim Manualul de Publicare al Ascociatiei Americane de Psihologie (APA), cea mai mare organizatie stiintifica si profesionala din SUA, care gestioneaza peste 70 de publicatii de specialitate in cele mai diverse domenii stiintifice.

Click aici pentru mai multe detalii >>>

Acest Manual de Publicare sistematizeaza regulile care faciliteaza intelegerea lecturii, cu referire la elemente concrete, inclusiv la punctuatia corecta sau la forma cifrelor in text.

Manualul nu lasa niciun aspect la intamplare si abordeaza in mod profesionist subiecte ca:


Structura si continutul manuscrisului prezentat spre publicare
Stilul stiintific de scriere
Gramatica si utilizarea ei
Elementele de stil: scrierea cu majuscule, abrevieri, inserarea ilustratiilor si a tabelelor, utilizarea cifrelor romane, spatiere, aliniere, punctuatie
Reprezentarea grafica a rezultatelor
Citarea surselor: plagiat, auto-plagiat, referinte bibliografice
Normele etice
Traseul procesului de publicare
Responsabilitatile autorului
Protejarea drepturilor de proprietate intelectuala, etc.

Pentru mai multe detalii click aici >>>

 

© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040-213172586