E-Juridic.ro - Newsletter

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
 


Ghid practic pentru procedura partajului judiciar
 

Noile prevederi ale Codului Civil si ale Codului de Procedura Civila!
 

Click aici pentru mai multe detalii >>>
 

Noile reglementari schimba acum regulile procedurii partajului si va obliga sa va aliniati noilor cerinte legate de:

 


Conditiile partajului Detalii aici »
  Noutati Juridice
Camera Deputatilor: Avem sistem de probatiune

Legea privind organizarea si functionarea sistemului de probatiune a fost adoptata de catre Camera Deputatilor. Rezultatul votului este urmatorul: au votat pentru=276, contra=18, abtineri=1 (prezenti=295)

Astfel, prin Hotararea Guvernului nr. 487/1998 pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 65/1997 privind organizarea si functionarea Ministerului Justitiei a fost infiintat Serviciul de probatiune in cadrul Ministerului Justitiei, dar si prin Ordinul Ministrului Justitiei nr. 2626/C/2000 pentru modificarea structurii organizatorice a Directiei generale judiciare si coordonarea strategiei antiinfractionale, Serviciul de probatiune existent in cadrul Ministerului Justitiei a fost reorganizat ca Directia de reintegrare sociala si supraveghere, in subordinea aceluiasi minister.

Prin Ordonanta Guvernului nr. 92/2000 privind organizarea si functionarea serviciilor de reintegrare sociala a infractorilor si de supraveghere a executarii sanctiunilor neprivative ...[citeste in continuare...]
Angajamentul G-8: Combaterea evaziunii fiscale prin schimb de informatii

Marile puteri din G-8 s-au angajat marti sa introduca schimbul automat de informatii ''pentru a combate flagelul evaziunii fiscale'', angajament prevazut intr-o declaratie data publicitatii la summitul lor din Irlanda de Nord, relateaza AFP si AP.

''Administratiile fiscale din intreaga lume trebuie sa procedeze la un schimb automat de informatii pentru a combate flagelul evaziunii fiscale'', afirma in declaratie sefii de stat si de guvern, cu putin timp inainte de incheierea reuniunii lor.

Declaratia este distincta de comunicatul final, care va fi publicat ulterior si in care vor fi detaliate angajamentele tarilor din G-8 /SUA, Rusia, Canada, Germania, Marea Britanie, Japonia, Franta si Italia/.

''Societatile trebuie sa stie cine le detine cu adevarat, si administratiile fiscale si autoritatile insarcinate cu impunerea respectarii legii trebuie sa fie in masura sa obtina aceste informatii usor'', au declarat, de ...[citeste in continuare...]

Nerespectarea arhitecturii procesului verbal prevazuta in lege poate conduce la anularea acestuia.

Cati dintre cei care intocmesc astfel de procese verbale acorda atentie acestui „amanunt”? >>> raspunsul aici

Nenumaratele decizii luate in instanta privind anularea contraventiilor sau transformarea acestora in sanctiune de avertisment. Totul din cauza superficialitatii cu care au fost intocmite procesele verbale!

  >> click aici pentru detalii privind Anularea unei amenzi

Ministerul Justitiei: Intalnire bilaterala

Ministrul roman al justitiei, Robert Cazanciuc a avut astazi, la Bruxelles, o intalnire bilaterala cu Stefan FULE, comisarul european pentru extindere si politica de vecinatate.

Discutiile s-au axat pe prioritatile mandatului ministrului justitiei, accentul fiind pus pe masurile ce vor conduce la cresterea increderii cetatenilor in sistemul judiciar.

Oficialul european a precizat interesul special pe care il acorda indeplinirii de catre Romania a conditionalitatilor prevazute de Mecanismul de Cooperare si Verificare, asigurand de intregul sau sprijin. A apreciat abordarea constructiva a Romaniei in privinta procesului de extindere.

Comisia va selecta trei candidati, care vor fi inclusi, in ordine alfabetica, pe lista de propuneri, care va fi inaintata Guvernului. Ulterior primirii avizului Comisiilor Juridice si pentru Drepturile Omului din Senat si Camera Deputatilor, reunite in sedinta comuna, Guvernul va transmite Consiliului Europei lista ...[citeste in continuare...]

Reforma Codului de procedura civila poate da peste cap activitatea a zeci de mii de specialisti


Pret special 68.67 lei TVA inclus redus de la 99.19 lei

Pret valabil doar in aceasta oferta, in limita stocului disponibil.


Cartea "Corespondente intre vechiul si noul Cod de procedura civila" supune atentiei dvs.:

- paralela dintre cele vechiul si noul cod de procedura civila. Identificarea unor articole din vechiul cod, care au sau nu corespondent in noul Cod de procedura civila va fi extrem de simpla, paralela fiind realizata pe materii, insa o veti regasi si sub forma unui index alfabetic.(detalii aici >>>)

- Legea nr. 134/2010 (Codul de procedura civila) (detalii aici>>>)

- Legea de punere in aplicare a noului Cod de procedura civila (detalii aici >>>)
 
Aflati mai multe detalii aici >>>
  Legislatia Muncii
Asigurarea de viata: Contributii si tratament fiscal

Art. 296 indice 4 lit. a) din Codul fiscal stabileste ca baza lunara de calcul al contributiilor sociale individuale obligatorii, in cazul salariatilor include veniturile din salarii, in bani si/sau in natura, obtinute in baza unui contract individual de munca.

Art. 296 indice 18 alin. (5) din acelasi cod, prevede ca, calculul contributiilor sociale individuale se realizeaza prin aplicarea cotelor prevazute la alin. (3) asupra bazei lunare de calcul prevazute la art. 296 indice 4, corectata cu veniturile specifice fiecarei contributii in parte, cu exceptiile prevazute la art. 296 indice 15 si, dupa caz, la art. 296 indice 16.

Astfel, la calculul contributiilor individuale se exclud din baza de calcul, exceptiile prevazute la art. 296 indice 15 si, dupa caz, la art. 296 indice 16.

Pentru angajatori, baza de calcul a contributiilor sociale o reprezinta suma castigurilor brute realizate de salariati sau de persoanele care realizeaza venituri asimilate salariului ...[citeste in continuare...]

Legea 76/2012 dispune, Codul de Procedura Civila se supune.

Stiti cum se vor desfasura procesele civile incepand cu 15 februarie 2013?

Ghid rapid de insusire a celor peste 30 de articole modificate prezente in Noul Cod de Procedura Civila ... detalii aici

Reduceti cu 87% timpul si efortul pregatirii pentru prezentarea cu succes in instanta!

Data de 15 februarie 2013 aduce cu sine schimbarea consistenta a Codului de Procedura Civila. Aceasta modificare are un impact major asupra regulilor dupa care se vor desfasura de acum inainte procesele civile. >>> detalii aici


  Club Juridic
reabilitarea

daca am fost eliberat an 2004 si am avut o condamnare de 5 ani si 6 luni pentru tentativa de omor si am fost condamnat de catre tribunalul prahova si anca 2 condamnari de 2 ani pentru violare de domiciliu si vatamare corporala data de catre judecatoria campina ce acte ami trebuie pentru am fi sters din cazierul juridic aceste fapte si carei instanta de judecata sa ma adresez la tribunalul PLOIESTI sau la judecatoria CAMPINA?[citeste in continuare...]
 
hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila

buna ziua!
am avut un proces de incredintare minor care mi-a dat castig de cauza(incredintare exclusiva)...am primit prin posta hotararea pe data de 25 aprilie...dupa o luna am trimis o cerere de legalizare plus o taxa 2 lei plus un timbru judiciar de 0.15 ron prin posta cu confirmare de primire...confirmarea de primire am primit-o...
1.am procedat corect?

2.judecatoria imi va trimite prin posta hotararea definitiva si irevocabila sau va trebui sa ma duc sa o ridic personal de acolo?(mentionez ca nu sunt in aceeasi localitate in care a avut loc procesul)

va multumesc!!![citeste in continuare...]
  Exceptii de neconstitutionalitate
DECIZIE 197 09/04/2013

DECIZIE nr. 197 din 9 aprilie 2013 referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 59/2011 pentru stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor prevazute la art. 1 lit. c)-h) din Legea nr. 119/2010 privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor

EMITENT: CURTEA CONSTITUTIONALA
PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL nr. 352 din 14 iunie 2013 [citeste in continuare...]

DECIZIE 186 02/04/2013

DECIZIE nr. 186 din 2 aprilie 2013 referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 59/2011 pentru stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor prevazute la art. 1 lit. c)-h) din Legea nr. 119/2010 privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor

EMITENT: CURTEA CONSTITUTIONALA
PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL nr. 352 din 14 iunie 2013 [citeste in continuare...]

DECIZIE 153 12/03/2013

DECIZIE nr. 153 din 12 martie 2013 referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor art. 15 alin. (2) lit. g^1) din Legea nr. 393/2004 privind Statutul alesilor locali si ale art. 69 alin. (5) teza finala din Legea administratiei publice locale nr. 215/2001
EMITENT: CURTEA CONSTITUTIONALA
PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL nr. 352 din 14 iunie 2013 [citeste in continuare...]
  Viata sanatoasa
Medicina naturista: Ceaiul din frunze de mur, benefic pentru sanatate

Stiai ca din frunzele murului se poate face un ceai benefic pentru sanatate? Fructele pot fi folosite in industria alimentara dar si in medicina alopata.

Stiai ca ceaiul din frunze de mur se bea contra tusei si bronsitei? Frunzele de mur contin tanin, flavonoide, acizi organici, vitamina C si multe substante minerale.
Denumiri populare: mur de padure, mur negru, mur paduret salbatec, mur tufos, rug sau rug de mure.

Frunzele de mur sunt folosite in medicina naturista pentru tratarea inflamatiilor gingiilor gurii si gatului. Datorita efectului lor astringent si tonic, frunzele de mur sunt recomandate contra tusei sau bronsitei. In plus, favorizeaza digestia si calmeaza spasmele stomacale.

Preparare si administrare
Se toarna o cana de apa clocotita peste 1 lingurita de frunze de mur, se acopera 10-15 minute, apoi se strecoara si se consuma la temperatura camerei. Se vor bea 2 cani de ceai pe zi.

Frunzele de mur au proprietati astringente, antidiareice ...[citeste in continuare...]


Atentie:
Noul Cod de procedura civila

Recuperarea garantata a debitelor!


Colectarea si recuperarea debitelor comerciale si civile

Cuprins

Capitolul 1: Obligatia de plata

1.1. Creante
1.2. Garantii
1.2.1 Garantii personale
1.2.2 Garantii reale
1.3. Scadenta ... detalii aici
1.4. Prescriptia creantelor

Capitolul 2 : Clauze preventive

2.1. Pacte comisorii
2.2. Clauza penala si dobanda de legala ... detalii aici
2.2.1 Clauza penala
2.2.2 Dobanda legala
2.3. Punerea in intarziere a debitorului ...detalii aici
2.4. Sfaturi utile privind clauzele preventive

Cap 3: Recuperarea creantelor

3.1. Recuperare amiabila
A.    Notificarea debitorului;
B.    Medierea. ... detalii aici

3.2. Recuperare contencioasa
3.2.1 Procedura de drept comun
3.2.2 Proceduri urgente

A.Procedura cererilor de valoare redusa .... detalii aici
B.Procedura ordonantei de plata
C. Asemanari si deosebiri
3.2.3 Procedura insolventei
A. Debitorul se afla deja in insolventa
B. Creditorul solicita deschiderea insolventei ... detalii aici

Capitolul 4: Alte modalitati de transformare sau stingere a platii

4.1. Cesiunea de creanta
4.2. Compensatia
4.3. Darea in plata ... detalii aici
4.4. Remiterea de datorie
4.5. Imposibilitatea fortuita de executare
 
© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040-213172586