E-Juridic.ro - Newsletter

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
 
  Noutati Juridice
Predarea silita a bunurilor imobile

Dupa primirea incheierii de incuviintare a executarii silite, executorul judecatoresc va emite o somatie in care va preciza termenul maxim de 8 (opt) zile de la data comunicarii acesteia ca sa predea bunul supus executarii silite de buna voie.

Somatia va fi insotita de documentele anterior prezentate, la litera a).

In termenul stabilit de executorul judecatoresc in vederea executarii silite, acesta va proceda la evacuarea din imobil a tuturor ...[citeste in continuare...]

Obligatiile si contractele

contractele, actele juridice unilaterale si faptele juridice – izvoare de obligatii

raspunderea civila

modalitatile obligatiilor si obligatiile complexe

executarea, transformarea, transmisiunea si stingerea

Lista continua aici >>>


Anunt Barou: Plata oficiilor

Decanul Baroului Bucuresti va instiinteaza ca au fost alocate fondurile necesare platii onorariilor avocatilor care presteaza asistenta juridica din oficiu, aferente lunii februarie 2013 integral

Toti avocatii indreptatiti la plata onorariilor din oficiu sunt rugati sa se[citeste in continuare...]

Noul Cod de procedura civila a modificat executarea silita

Cititi aici Ghidul Complet al Executarii Silite

 

Click aici pentru detalii >>>

1.    Avem noi reguli! Mai complexe, mai nuantate!
2.    Cunoasterea si respectarea noii legislatii sunt imperative! In plus...
3.    Puteti economisi timp si energie utilizand un instrument specializat in alcatuirea usoara, corecta si in timp util a dosarelor executionale!

Fiindca acum aveti la dispozitie lucrarea pe CD
Ghidul complet al executarii silite - lucrarea care sintetizeaza pentru dvs. si transpune in actiuni clare articolele de lege. Va ajuta sa respectati legea si sa actionati ca un adevarat profesionist.

Click aici pentru detalii >>>
Servicii juridice: Tratament TVA

O societate civila de avocati din Romania, inregistrata normal in scopuri de TVA si in Registrul Operatorilor Intracomunitari achizitioneaza servicii de consultanta juridica de la o societate de avocati din Franta.

Care sunt obligatiile societatii civile de avocati din Romania cu privire la TVA?

Raspuns:
Pentru aceste servicii locul prestarii se determina dupa regula generala cu privire la serviciile prestate catre persoane impozabile. Aceste servicii de care beneficiaza societatea civila de avocati din Romania si care sunt prestate de un prestator persoana impozabila care nu este stabilit in Romania, au locul prestarii in Romania, fiind aplicabila cota standard TVA de 24%.
Intrucat prestatorul este o persoana impozabila stabilita in alt stat membru, societatea civila de avocati din Romania realizeaza o achizitie intracomunitara de servicii.

Pentru aceste servicii achizitionate societatea civila de avocati este obligata la plata taxei pe valoare ...[citeste in continuare...]
  Legislatia Muncii
Important: Exercitarea activitatii in mod independent necesita inregistrare fiscala

Veniturile din profesii libere sunt veniturile obtinute din prestari de servicii cu caracter profesional, desfasurate in mod individual sau in diverse forme de asociere, in domeniile stiintific, literar, artistic, educativ si altele, de catre: medici, avocati, notari publici, executori judecatoresti, experti tehnici si contabili, contabili autorizati, consultanti de plasament in valori mobiliare, auditori financiari, consultanti fiscali, arhitecti, traducatori, sportivi, arbitri sportivi, precum si alte persoane fizice cu profesii reglementate desfasurate in mod independent, in conditiile legii.

Astfel, profesia de traducator este o profesie liberala. Dar, totodata, traducatorul poate sa isi exercite profesia si in calitate de salariat.

Art. 72 alin. (1) din Codul de procedura fiscala stabileste ca orice persoana sau entitate care este subiect intr-un raport juridic fiscal se inregistreaza fiscal primind un cod de identificare fiscala. Codul de identificare ...[citeste in continuare...]
  Club Juridic
inchidere geamuri la vecin

buna ziua vecini din fata curti noatre au 2 geamuri cu dimensiuni de880 la o inaltime de 180 cm la doua camere si un geam cu dimesiniele de780 la baie unde mas putea adresa pentru inchiderea celor doua geamuri de la camere[citeste in continuare...]

cerere de recurs tardiva

Buna ziua,
Am avut un proces cu o institutie a statului, pe care l-am castigat, institutia respectiva a primit comunicare, conform confirmarii de primire de la posta, in data de 04.05.2013, iar recursul a ajuns la tribunal unde s-a judecat procesul in data de 21.05.2013. Mi s-a spus ca acesta a fost facut in data de 19.05.2013.

Intrebarea este acest recurs a fost facut la timp, sau poate fi considerat tardiv, dat fiind faptul ca acesta a ajuns pe 21.05.2013 la tribunal?
Cum se calculeaza aceste 15 zile?

Am consultat mai multe peroane de specialitate, dar fiecare spune altceva si sincer nu mai inteleg nimic, si v-as fi foarte recunoascatoare daca mi-ati putea oferi un raspuns in acest sens.
Am cautat si pe internet dar nu am gasit nimic concret, sunt doar pareri si pareri.

Multumesc mult.[citeste in continuare...]

Noile reglementari schimba acum regulile procedurii partajului!

Aspecte sensibile din procedura partajului:

Proprietatea comuna ...detalii aici >>>
Partajul bunurilor dobandite in timpul casatoriei ...detalii aici >>>
Partajul bunurilor dobandite prin mostenire ...detalii aici >>>
Iesirea din indiviziune cu privire la bunurile dobandite in indiviziune prin contract
Procedura speciala a partajului judiciar, conform noului Cod de procedura civila, modele actiuni partaj ... detalii aici >>>

  Viata sanatoasa
Te speli pe mani asa cum trebuie?

Doar 5% dintre oameni se spala corect pe maini dupa ce folosesc toaleta, spune un nou studiu publicat in revista Journal of Environmental Health.

In acest studiu, observatorii de la Universitatea din Michigan au monitorizat obiceiurile de spalare a mainilor a 3.479 de persoane, la toaletele publice. Au descoperit ca 95% dintre acestea nu se spala pe maini intre 15 si 20 de secunde, durata recomandata pentru a ucide germenii care aduc boli. Mai rau chiar, o treime nu se deranjeaza sa foloseasca sapun si 10% sar peste spalat cu totul.

Nu doamnele sunt cele mai 'rele' la acest capitol, ci domnii: 15% dintre barbati nu se spala deloc pe maini, in comparatie cu 7% dintre femei. Si doar jumatate dintre barbati folosesc sapun, comparat cu 78% dintre femei.

'Oamenii au impresia ca mainile lor sunt mai curate decat sunt cu adevarat', spune profesor doctorul Carl Borchgrevink, coordonatorul studiului. Adevarul este insa ca, indiferent cat de putin contact ai ...[citeste in continuare...]


Cele mai frecvente litigii in relatia cu bancile

Cum suna clauzele abuzive?

“Banca isi rezerva dreptul de a revizui rata dobanzii curente in cazul intervenirii unor schimbari semnificative pe piata monetara, afisand noua rata la sediile sale. Rata dobanzii curente astfel modificata se aplica de la data afisarii.”

Este un exemplu de clauza abuziva, asa cum sunt orice alte clauze care:

* dau dreptul bancii de a modifica unilateral clauzele contractului, fara a avea un motiv intemeiat care sa fie precizat in contract.
* obliga consumatorul sa se supuna unor conditii contractuale despre care nu a stiut nimic la data semnarii contractului;
* obliga consumatorul sa isi indeplineasca obligatiile contractuale, chiar si in situatiile in care banca nu si le-a indeplinit pe ale ei;
* dau dreptul exclusiv bancii sa interpreteze clauzele contractuale;
* obliga consumatorul la plata unor sume disproportionat de mari in cazul neindeplinirii obligatiilor contractuale de catre acesta, comparativ cu pagubele suferite de banca;
* interzic consumatorului sa compenseze o parte din datorie cu o creanta pe care el ar avea-o asupra bancii;
* permit bancii obtinerea unor sume de bani de la consumator in cazul neexecutarii sau finalizarii contractului de catre acesta din urma, fara a prevedea existenta compensatiilor in suma echivalenta si pentru consumator, in cazul neexecutarii contractului de catre banca;
*  dau dreptul bancii sa anuleze contractul in mod unilateral, fara sa prevada acelasi drept si pentru consumator
.

“Cele mai frecvente litigii in relatia cu bancile”

    Contractele de credit cu ipoteca sau garantie mobiliara/ imobiliara. Capcane si clauze abuzive
    Situatii in care contractul de credit poate fi renegociat
    Executarea silita in cazul neplatii
    Contestatia la executare si anularea titlului executoriu
    Jurisprudenta sau cele mai interesante hotarari judecatoresti in procesele dintre banci si debitori
    Solutii pentru evitarea unei executari silite si a pierderii garantiilor

Avantaje importante pentru dvs.

1. CD-ul Cele mai frecvente litigii in relatia cu bancile va permite sa analizati rapid clauzele contractului si sa evitati semnarea unui contract favorabil doar bancii.

2. CD-ul va expune cele mai frecvente litigii intre debitor si banca intalnite in practica, precum si tipuri de clauze considerate abuzive de catre instanta. De asemenea, va ajuta sa faceti distinctia intre un contract echilibrat si unul dezavantajos.

3. Va arata solutiile pentru a evita executarea silita si va explica problemele cu contractele de garantie, ca sa nu cadeti in capcana garantarii unui debitor insolvabil.

4. Economisiti astfel timp si beneficiati de sfaturi vitale pentru a preintampina un litigiu sau pentru a evita executarea silita ce decurge dintr-un contract de credit sau de garantie.


 

Care va fi procedura de desfasurare a proceselor civile

Ghid rapid de insusire a celor peste 30 de articole modificate
in Noul Cod de Procedura Civila


Click aici pentru mai multe detalii >>>

Procedura in fata primei instante de judecata
Pentru ca respectarea legii este obligatorie. Orice schimbare legislativa va obliga la ore suplimentare de studiu atent si responsabil.

* Timp pentru studiul noii legislatii

* Timp pentru intelegerea conceptelor introduse

* Putere de intelegere a modului in care se implementeaza practic.

Venim in sprijinul dvs. oferindu-va CD-ul "Procedura in fata primei instante de judecata conform Noului Cod de Procedura Civila"

 
© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040-213172586