E-Juridic.ro - Newsletter

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
 

  Noutati Juridice
Uniunea Notarilor pune la dispozitia ANRP ghidul cu valorile orientative ale proprietatilor imobiliare

Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania a pus la dispozitia Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) ghidul privind valorile orientative ale proprietatilor imobiliare utilizate de cele 15 Camere ale Notarilor Publici din Romania, in baza unui protocol de colaborare semnat la sfarsitul lunii iunie.

"In baza protocolului semnat de catre presedintele A.N.R.P., domnul George Baesu, si presedintele U.N.N.P.R., domnul Dumitru Viorel Manescu, Uniunea a pus la dispozitia Autoritatii ghidul privind valorile orientative ale proprietatilor imobiliare utilizate de cele 15 Camere ale Notarilor Publici din Romania.

De asemenea, Uniunea si-a exprimat disponibilitatea ca, la cererea expresa a Autoritatii, sa sprijine activitatea de identificare a valorilor imobilelor pentru care se acorda despagubiri", se arata intr-un comunicat transmis, miercuri, de ANRP.

Protocolul de colaborare vizeaza corecta aplicare a unora dintre prevederile ...[citeste in continuare...]

57 de modele de cereri si actiuni in justitie

conforme cu Noul Cod de Procedura Civila

Cerere de chemare in judecata
Actiunea in constatare (detalii aici »)
Cerere completatoare sau de modificare a cererii principale
Cerere de interventie
Cerere de chemare in judecata a altor persoane
Cerere de chemare in garantie
Aratarea titularului dreptului
Intampinare (detalii aici »)

Fiducia: inlocuirea fiduciarului

In functie de indeplinirea obligatiilor si a modului de indeplinire a acestor obligatii, fiduciarul poate fi sau nu inlocuit.

Potrivit art. 788 Cod civil, daca fiduciarul nu isi indeplineste obligatiile sau pune in pericol interesele care i-au fost incredintate, constituitorul, reprezentantul sau, sau beneficiarul poate cere in justitie inlocuirea fiduciarului.

Asadar inlocuirea va putea fi facuta doar in justitie, printr-o actiune ce va avea ca obiect inlocuirea fiduciarului. Consideram ca admisibilitatea cererii este strans legata de dovedirea nerespectarii acestor obligatii sau de pericolul in care se afla interesele incredintate fiduciarului datorita atitudinii acestuia.

In vederea inlocuitii fiduciarului este necesar a se parcurge mai multe etape. ...[citeste in continuare...]
Gheorge Florea, presedintele UNBR: Despre marketingul profesiei de avocat

In numele profesiei de avocat, va multumesc pentru privilegiul acordat ca, dupa contactul direct cu intregul continut al Revistei Romane de Consultanta nr. 7, sa adresez onoratei asistente pozitia institutionala a profesiei de avocat fata de un produs de marketing complex, care reuneste, laolalta, exclusiv dupa criterii cunoscute de autorii proiectului, fara acordul prealabil al U.N.B.R., atat mesajele de promovare a altor institutii cat si materiale de publicitate profesionala intocmite si incredintate editorului de entitati profesionale care au acceptat si au respectat conditiile financiare ale includerii in paginile revistei, astfel cum acestea sunt detaliate la pagina 40 a revistei.

Exista o explicatie: revista si-a facut ”botezul focului” fiind distribuita promotional, imediat dupa iesirea de sub tipar, in sedinta Consiliului U.N.B.R. din 29 iunie 2013!

Se prezuma ca profesia, prin organul sau de ...[citeste in continuare...]

Nerespectarea arhitecturii procesului verbal prevazuta in lege poate conduce la anularea acestuia.

Cati dintre cei care intocmesc astfel de procese verbale acorda atentie acestui „amanunt”? >>> raspunsul aici

Nenumaratele decizii luate in instanta privind anularea contraventiilor sau transformarea acestora in sanctiune de avertisment. Totul din cauza superficialitatii cu care au fost intocmite procesele verbale!

  >> click aici pentru detalii privind Anularea unei amenzi

Noile taxe judiciare de timbru

Prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 80 din 26 iunie 2013 au fost instutuite noi plafoane privind taxele judiciare de timbru

Noile reglementari intra in vigoare odata cu publicarea acestora in Monitorul Oficial nr. 392 din 29 iunie 2013

Avand in vedere modificarea cadrului legal de desfasurare a procesului civil prin adoptarea Codului de procedura civila, precum si punerea in aplicare a noilor institutii adoptate prin Codul civil.

Tinand seama de faptul ca evolutia in plan legislativ mentionata nu s-a reflectat intr-un mod adecvat si la nivelul cadrului normativ privind taxele judiciare de timbru, care au ramas in principal la nivelul stabilit in anul 1997, actualizat in anul 2010 prin aplicarea indicelui de inflatie,

Sistemul de taxare trebuie sa reflecte noua structura si dinamica a procesului civil, noile garantii procedurale acordate partilor pentru asigurarea unui proces echitabil, precum si acoperirea costurilor suplimentare pentru ...[citeste in continuare...]

Tehnici de recuperare a creantelor

Recuperearea creantelor
Actiuni in justitie
Titluri executorii
Insolventa
Alte modalitati de transformare sau stingere a datoriei


CD-ul "Colectarea si recuperarea debitelor comerciale si civile - conform noului Cod de procedura civila" la pretul special de doar 141.70 lei (T.V.A. inclus), pret redus de la pretul standard de 210 lei. Oferta valabila in limita stocului disponibil! >>> detalii aici

  Legislatia Muncii
Nou: Model Contract de management

CONTRACT DE MANAGEMENT

Nr....................din data .......................

Partile contractului:

Persoana juridica cu sediul in ............................................., str. ....................................... nr. ......, sector/judet ................................, inregistrata la Registrul Comertului/autoritatile administratiei publice din ..................................... sub nr. J.../..../...., C.U.I. ................, telefon ........................., reprezentata legal prin dna/dl ....................... in calitate de mandant,

si

Dl/dna ....................................... domiciliat/domiciliata in localitatea ................................., str. ....................... nr. ..... bl. ...... sc. ...... et. ...... ap. ..... sector/judetul ............................ posesor/posesoare al/a buletinului/cartii de identitate/pasaportului seria ...... nr. ...... eliberat/eliberata de ............... la data de ...[citeste in continuare...]
  Club Juridic
Autoritate de lucru judecat

Ma aflu in urmatoarea situatie: ca sot supravietuitor -urmas ,eu primesc prin Casa de pensii o indemnizatie lunara care are ca baza de calcul,salariul mediu brut utilizat pe frundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat pentru anul in care se face plata.Incepind cu anul 2011 s-a schimbat in legea bugetului sintagma ''salariu mediu brut '' in ''cistig salarial mediu brut''.

Fata de aceasta schimbare am solicitat Casei de pensii sa calculeze indemnizatia raportata la cistigul salarial mediu brut. In urma refuzului sau am actionat in instanta casa de pensii, m-am reprezentat singura si am cistgat irevocabil.. ...[citeste in continuare...]

Donatie

Multumesc..da la dreptul de proprietate ma refeream,,,,sa presupunem ca aprtamentul este tot in proprietatea parintilor care sunt in viata,,eu le pot cere partea mea in instanta,,sau numai dupa ce unul din ei inceteaza din viata?[citeste in continuare...]

Reforma Codului de procedura civila poate da peste cap activitatea a zeci de mii de specialisti


Pret special 68.67 lei TVA inclus redus de la 99.19 lei

Pret valabil doar in aceasta oferta, in limita stocului disponibil.


Cartea "Corespondente intre vechiul si noul Cod de procedura civila" supune atentiei dvs.:

- paralela dintre cele vechiul si noul cod de procedura civila. Identificarea unor articole din vechiul cod, care au sau nu corespondent in noul Cod de procedura civila va fi extrem de simpla, paralela fiind realizata pe materii, insa o veti regasi si sub forma unui index alfabetic.(detalii aici >>>)

- Legea nr. 134/2010 (Codul de procedura civila) (detalii aici>>>)

- Legea de punere in aplicare a noului Cod de procedura civila (detalii aici >>>)
 
Aflati mai multe detalii aici >>>
  Viata sanatoasa
6 beneficii surprinzatoare ale ceaiului

Daca incerci sa-ti imbunatatesti starea de sanatate sau sa slabesti cateva kilograme, gandeste-te dincolo de super-alimente, caci super-bauturile merita atentia ta. Lucrurile pe care el mestecam nu sunt singurii factorii de dieta care contribuie la managementul greutatii, la lupta impotriva bolilor, la cresterea energiei si reducerea stresului.

Consumat de mii de ani, ceaiul s-a dovedit a avea beneficii delicioase in planul sanatatii, lucru dovedit in multe culturi de peste tot din lume. Studiile arata cum componente pe care le gasim intr-un mic pliculet de ceai pot face minuni pentru starea noastra de bine.

1. Ceaiul ajuta la mentinerea unei greutati sanatoase. Un studiu din 20122 in Journal of Obesity a descoperit ca soarecii hraniti cu o dieta bogata in grasimi dar au primit si componente din ceaiul verde s-au ingrasat mai putin decat cei care nu au primit componentele respective. Concluziile acestui studiu sugereaza ca extractele de ceai verde pot interfera ...[citeste in continuare...]


Noul Cod de procedura civila a modificat executarea silita

Cititi aici Ghidul Complet al Executarii Silite

Click aici pentru detalii >>>


1.    Avem noi reguli! Mai complexe, mai nuantate!
2.    Cunoasterea si respectarea noii legislatii sunt imperative! In plus...
3.    Puteti economisi timp si energie utilizand un instrument specializat in alcatuirea usoara, corecta si in timp util a dosarelor executionale!

Fiindca acum aveti la dispozitie lucrarea pe CD Ghidul complet al executarii silite - lucrarea care sintetizeaza pentru dvs. si transpune in actiuni clare articolele de lege. Va ajuta sa respectati legea si sa actionati ca un adevarat profesionist.

Click aici pentru detalii >>>

Descoperiti noile reglementari privind executarea silita

Situatia economica generala, criza ultimilor 2 ani a facut destule victime in randul romanilor. Astfel, statisticile arata ca 25% dintre romanii care s-au imprumutat sau nu si-au platit datoriile catre stat risca o executare silita. Si 10% chiar ajung la executare silita!

Acesta inseamna pentru dvs. o crestere exponentiala a cererilor pentru dosare de executare silita. CD-ul
Ghidul complet al executarii silite va pune la dispozitie intreg mecansimul de alcatuire a dosarelor de executare silita. Descoperiti:

 
Algoritmul executarii silite mobiliare Click aici >>>
 In ce consta Executarea silita imobiliara Click aici >>>
 Ce prevede noul Cod de procedura civila in legatura cu executarea silita prin poprire Click aici >>>
 Ce implica executarea silita directa Click aici >>>
 Cum se face executarea silita a titlurilor executorii referitoare la minori Click aici >>>

Aflati:

care sunt pasii necesari pentru inregistrarea cererii de executare silita Detalii click aici >>>
cine o inregistreaza si unde Detalii click aici >>>
ce trebuie sa contina documentul si de ce trebuie sa fie insotit, conform prevederilor Noului Cod de procedura civila
cine stabileste cheltuielile de executare preliminare si avansul cheltulilor minime ce trebuie platite de creditor Detalii click aici >>>
care sunt documentele ce intra in componenta dosarului executorial. Detalii click aici >>>
 Contabilitatea pentru birourile de avocatura

Ghid complet pentru problemele fiscal-contabile ridicate de activitatea cabinetelor individuale de avocatura!

Detalii aici >>>

"Noile prevederi fiscale si contabilitatea societatilor civile profesionale de avocati si a cabinetelor individuale de avocatura" singurul ghid adresat:

societatilor profesionale de avocati
avocatilor din societatile profesionale de avocati
cabinetelor individuale de avocati

in scopul:

  • facilitarii activitatii dvs. din sfera fiscal-contabila; Detalii aici

  • eliminarii stresului introdus de obligatiile fiscal-contabile ce va revin; Detalii aici

  • economiei de timp si de energie, rezerve valorificabile in alte proiecte;

  • evitarii greselilor de aplicare a legislatiei fiscal-contabile;

  • evitarii conflictelor cu reprezentantii ANAF-ului (amenzi). Detalii aici

Aflati aici mai multe detalii >>>

Specialisti acreditati, facand parte din Grupul de Experti Fiscal-Contabili ai Rentrop & Straton raspund profesionist unor intrebari legate de:

Modalitatea de declarare a obligatiilor fiscale Detalii aici
Deductibilitatea cheltuielilor efectuate Detalii aici
Contributia la sistemul asigurarilor sociale de sanatate Detalii aici
Inregistrarea in scopuri de TVA Detalii aici
Drepturi de asigurari sociale Detalii aici
Contabilitatea societatilor civile profesionale de avocati si a cabinetelor individuale de avocatura. Detalii aici

 

 
© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040-213172586