E-Juridic.ro - Newsletter

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
 
  Noutati Juridice
Cresc amenzile de circulatie. Este solutia MAI o idee buna?

Situatiii care sunt considerate incalcari ale normelor de circulatie care afecteaza siguranta rutiera:

a) excesul de viteza;
b) nefolosirea centurii de siguranta;
c) nerespectarea semnificatiei culorii rosii a semaforului;
d) conducerea sub influenta alcoolului;
e) conducerea sub influenta stupefiantelor;
f) nefolosirea castii de protectie;
g) utilizarea unei benzi interzise;
h) utilizarea ilegala a unui telefon mobil sau a altor dispozitive de comunicare in timpul conducerii.

Se ia in calcul modificarea OG nr.2/2001, dupa cum urmeaza:

1. majorarea la 2 luni a termenului de prescriptie a executarii sanctiunilor contraventionale daca procesul-verbal nu este comunicat contravenientului [modificarea art. 14 alin.(1)]. Termenul actual (o luna) constituie o sanctiune extrem de dura, in conditiile in care nerespectarea acestuia se datoreaza in cele mai multe cazuri conduitei contravenientului. Comunicarea actului in afara teritoriului Romaniei ...[citeste in continuare...]


Se amana punerea in aplicare a masurilor prevazute la art. 3 din Hotararea Consiliului U.N.B.R. nr. 692 din 28 martie 2013.

Redam mai jos cuprinsul Hotararii UNBR nr. 692 din 28 martie 2013

În conformitate cu dispozitiile art. 91 alin. (2) din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 98 din 7 februarie 2011 cu modificarile la zi, art. 321 si art. 327 din Statutul profesiei de avocat, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 898 din 19 decembrie 2011, ale art. 3 din O.U.G. nr. 221/24 noiembrie 2000 privind pensiile si alte drepturi de asigurari sociale ale avocatilor, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 610/28 noiembrie 2000, aprobata prin Legea nr. 452/18 iulie 2000, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 413/25 iulie 2001, ale art. 19 si 23 din Statutul Casei de Asigurari a Avocatilor aprobat de Congresul ...[citeste in continuare...]
Posibilitatea stabilirii unor drepturi ale salariatilor prin Regulamentul intern
de Oana Valvoi

In conditiile in care, CCM la nivelul unitatii isi inceteaza aplicabilitatea si organizatia sindicala, dupa desfasurarea negocierilor, nu a convenit cu patronatul asupra anumitor clauze si a refuzat incheierea si semnarea unui nou CCM, iar angajatorul doreste sa acorde salariatilor drepturile avute anterior (in baza CCM care era in executare), care sunt procedurile, documentele prin care le va stabili aceste drepturi?

Va trebui sa incheie acte aditionale pentru sporuri, adaosuri, avantaje, ajutoare, etc.? Exista posibilitatea de a stabili prin decizii, norme, regulamente aceste drepturi?

Raspuns:
Potrivit art 41 din Codul muncii modificarea contractul individual de munca se face numai cu acordul partilor. Astfel, potrivit alin. (3) al aceluiasi articol se pot modifica prin modifica prin acordul partilor: durata contractului; locul muncii; felul muncii; conditiile de munca; salariul; timpul de munca si timpul de odihna.
Asadar, in speta, drepturi ...[citeste in continuare...]
  Legislatia Muncii
Sesizare pentru concilierea conflictului de munca

Inregistrat
nr........../din ........................
Directia de munca, egalitate
de sanse si familie..............,

SESIZARE PENTRU CONCILIEREA CONFLICTULUI DE MUNCA

Art. 1. Va notificam prin prezenta declansarea unui conflict de munca la nivelul SC .............. cu sediul in ...................................., str. ................................... nr. ......, sector/judet ................................, inregistrata la Registrul Comertului din ................................. sub nr......., C.U.I. ............., telefon ........, reprezentata legal prin dna/dl .......................

Art. 2. Conflictul de munca s-a declansat cu prilejul negocierii contractului colectiv de munca la nivel de unitate, ca urmare a refuzului managementului SC........................................de a da curs urmatoarelor revendicari formulate de sindicatul........................ /reprezentantii ...[citeste in continuare...]
  Club Juridic
c.a.s braila

Buna ziua!
In anul 2011, sotia , care este casnica, a avut un depozit bancar de la care a beneficiat de o dobanda totala pe anul 2011, de 956 ron, conform adeverintei de venit , eliberata de administratia financiara. C.A.S. Braila i-a calculat din oficiu ca trebuie sa plateasca pe 2011 suma de 442ron, corespunzatoare unui venit din dobanzi de 8.036ron, desi valoarea dobanzii a fost de 956ron.

Am contestat aceasta decizie si astept raspunsul lor.

Imi puteti raspunde daca am vreo sansa, pentru ca mi s-a spus ca pentru veniturile persoanelor fara un contract de munca, daca sunt mai mici decat salariul minim pe economie, cotizatia C.A.S. se calculeaza la valoarea salariului minim pe economie, ceea ce mi se pare incorect.
Va multumesc![citeste in continuare...]

executare silita

Pentru un credit cu probleme, la incheierea unui contract de munca am fost executat silit cu retinerea a 1/3 din retributie.

Va intreb: daca intre timp voi primi si o decizie de pensionare si voi ramane si angajat cu contract de munca executarea se v-a extinde si asupra pensiei in acelasi cuantum?

Dar asupra unui conract de colaborare sau prestari servicii in timp ce exista si un contract de munca?Va multumesc![citeste in continuare...]

PFA: Taxe, Impozite si Deduceri
– conform Noului Cod Fiscal –Atentie: introducerea Impozitului pe Venit pentru microintreprinderi

(de la 1 februarie) a facut ca varianta PFA sa fie, in acest moment, cea mai CONVENABILA din punct de vedere fiscal.

Codul fiscal s-a modificat de 251 de ori in ceea ce priveste Persoana Fizica Autorizata. Legile au venit si au plecat, impozitele, taxele, contributiile, deducerile, toate s-au schimbat cu o frenezie care ne-a facut pe multi dintre noi sa nu mai stim ce si cum se aplica in acest moment.

Cine mai stie in acest moment care sunt prevederile in vigoare in privinta PFA? Cine mai stie ce deduceri se pot face, ce taxe sunt sau nu obligatorii si, mai ales, cand sunt obligatorii?

Raspunsul este simplu: NIMENI. Orice consultant veti intreba va fi nevoit sa ...citeste mai departe >>

  Viata sanatoasa
6 lucruri pe care trebuie sa stii despre crema de protectie solara

Cremele de protectie solara au rolul de a ne proteja de cancer si de imbatranirea prematura a pielii. Daca mergi la mare vara aceasta nu uita sa iei in geanta de plaja si crema de protectie solara. Te sfatuim sa nu folosesti crema de anul trecut pentru ca poate fi expirata. Lotiunile de plaja expirate nu mai au capacitatea de a bloca razele ultraviolete, asadar este recomandat sa le inlocuiesti in fiecare vara.

Pentru ca radiatiile ultraviolete sunt tot mai puternice, atunci cand mergi la plaja nu ar trebui sa iti lipseasca din geanta crema de protectie solara. Daca verifici cu atentie eticheta cremelor de plaja vei observa ca cele mai multe dintre ele pot fi folosite 12 luni de la achizitie.

Este foarte important pentru sanatatea ta sa te protejezi impotriva razelor soarelui pentru a nu avea riduri si urme adanci.

Iata 6 lucruri pe care trebuie sa stii despre crema de protectie solara:

1. Nu folosi crema de plaja de anul trecut!
Crema de plaja are o valabilitate de ...[citeste in continuare...]

Reforma Codului de procedura civila poate da peste cap activitatea a zeci de mii de specialisti

Pret special 68.67 lei TVA inclus redus de la 99.19 lei

Pret valabil doar in aceasta oferta, in limita stocului disponibil.


Cartea "Corespondente intre vechiul si noul Cod de procedura civila" supune atentiei dvs.:

- paralela dintre cele vechiul si noul cod de procedura civila. Identificarea unor articole din vechiul cod, care au sau nu corespondent in noul Cod de procedura civila va fi extrem de simpla, paralela fiind realizata pe materii, insa o veti regasi si sub forma unui index alfabetic.(detalii aici >>>)

- Legea nr. 134/2010 (Codul de procedura civila) (detalii aici>>>)

- Legea de punere in aplicare a noului Cod de procedura civila (detalii aici >>>)

Aflati mai multe detalii aici >>>

Va invitam sa cititi cea mai noua aparitie in domeniu:

Ghid Practic Excel 
– realizat conform nevoilor dvs. de invatare rapida –

Conceput in mod deosebit pentru:

– Realizarea diverselor situatii la birou
(pentru evidentele si rapoartele catre superiori) detalii aici »

– Prezentarea rapida si exacta a datelor cerute (date fiind complexitatea situatiilor ce trebuie realizate) detalii aici »

Excel Practic –
explicat pas cu pas

Toate situatiile si rapoartele pe care le primiti sau pe care trebuie sa le faceti sunt in ziua de astazi in Excel. Programul este indispensabil, de aceea a fost editat un Ghid Practic Excel

Excel-ul nu va mai avea pentru tine niciun secret! ...Click Aici »
 

Cu ajutorul Ghidului Practic Excel reduceti timpul de lucru de la cateva ore la cateva minute

Nu te mai chinui cu planificari, evidente si rapoarte in Excel! Descopera chiar acum acele functii si formule Excel care iti reduc munca stresanta si obositoare la cateva minute de prelucrare a datelor.

 

Pret redus cu 42%!

Atentie: Ghidul Practic Excel se adreseaza tuturor celor care care au nevoie sa lucreze in acest program (cel putin) saptamanal. El a fost creat pentru a veni in ajutor Managerilor, Departamentelor de contabilitate, Departamentului de resurse umane, Juristilor, PFA-urilor etc.

Ghidul Excel iti pune la dispozitie tot ce te intereseaza pentru a lucra rapid, eficient, fara probleme si fara stres. Nu crezi ca este posibil? Incearca-l si ai sa te convingi!

 
© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040-213172586