E-Juridic.ro - Newsletter

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
 
  Noutati Juridice
Platiti timbru de mediu? Trebuie sa fiti inscrisi la Evidenta autovehiculelor inmatriculate


In Monitorul Oficial nr. 406 din 5 iulie 2013 a fost publicat Ordinul nr. 608/76/1595/2013 al ministrului Finantelor Publice, ministrului Afacerilor Interne si al ministrului Mediului si Schimbarilor Climatice privind constituirea Evidentei autovehiculelor inmatriculate sau transcrise care intra sub incidenta timbrului de mediu pentru autovehicule.

In temeiul art. 10 alin. (4) din Hotararea Guvernului nr. 34/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Finantelor Publice, cu modificarile si completarile ulterioare, al art. 7 alin. (5) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 30/2007 privind organizarea si functionarea Ministerului Afacerilor Interne, aprobata cu modificari prin Legea nr. 15/2008, cu modificarile si completarile ulterioare, al art. 13 alin. (3) din Hotararea Guvernului nr. 48/2013 privind organizarea si functionarea Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice si pentru modificarea unor acte normative în domeniul mediului si ...[citeste in continuare...]
Remiterea de datorie

Remiterea de datorie este un mod voluntar de stingere a obligatiei care consta in renuntarea creditorului, cu consimtamantul debitorului, la dreptul sau de creanta.

Remiterea de datorie este reglementata in Noul Cod civil in art. 1629-1633.

Remiterea de datorie presupune consimtamantul debitorului, deci este un contract. În situatia in care debitorul nu este de acord, poate sa apeleze la procedura ofertei reale de plata si remiterea de datorie nu este valida.

Poate fi cu titlu oneros sau cu titlu gratuit, expresa sau tacita.

Remiterea de datorie poate opera pentru o parte din datorie, caz in care este o remitere partiala sau pentru intreaga datorie, iar in acest caz este o remitere totala.

Noul Cod civil nu prevede o forma obligatorie a acestei remiteri de datorie si poate fi probata prin orice mijloc ...[citeste in continuare...]

Aveti in masina trusa, triunghiuri si stingator?
Atentie mare la produsele contrafacute!

Va atragem foarte serios atentia asupra omologarii, deoarece foarte multi soferi controlati in trafic, care se stiau in regula, au avut surpriza sa fie amendati totusi pe motiv ca articolele din set (in special trusele de prim ajutor) erau contrafacute.
 

... exemplu de trusa omologata aici »
Termenul de sesizare a instantei. Data inceperii si incetarii activitatii

Va rog sa-mi spuneti care este termenul corect de contestatie a deciziei de incetare a activitatii conform art. 65 alin. (1), 30 de zile sau 45?

La adeverinta de vechime gasim textul: "...in perioada de la... pana la...avand urmatoarele drepturi...", perioada de inceput se trece de la incheierea contractului sau de la inceperea activitatii, iar cea de final ultima zi de lucru inclusiv sau ziua cand inceteaza activitatea?

Aceste date lasa loc de interpretare.

Incepand cu ce data este recunoscuta calitatea de salariat in contextul: "salariat din data de ... pana la data de...", daca data angajarii este 02.04.2012, inceperii activitatii 03.04.2012, iar data incetarii activitatii 25.07.2013?

Raspuns: Potrivit art. 268 alin. (1) din Codul muncii, republicat, cererile in vederea solutionarii unui conflict de munca pot fi formulate:

a) in termen de 30 de zile calendaristice de la data in care a fost comunicata decizia unilaterala a ...[citeste in continuare...]
  Legislatia Muncii
Cum arata raportul INS privind salariul mediu net
de Mihaela Pascu

Potrivit unui comunicat emis vineri de INS, in luna mai 2013, castigul salarial mediu nominal brut a fost de 2.226 lei, inregistrand astfel o scadere de pana la 3,2% fata de luna aprilie 2013. Salariul mediu net a fost de 1.611 lei, in scadere fata de luna precedenta cu 50 lei (3%).

Acelasi raport facut public arata ca cele mai mari salarii nete au fost platite in domenii precum extractia petrolului brut si a gazelor naturale (4.067 lei), iar cele mai mici in hoteluri si restaurante (863 lei), dupa cum a anuntat vineri Institutul National de Statistica (INS).

In mai 2013, in majoritatea activitatilor din sectorul economic, salariul mediu net a fost mai mic decat in luna precedenta ca urmare a acordarii in aprilie de premii ocazionale (inclusiv premii trimestriale, pentru sarbatorile de Paste ori de fidelitate), drepturi in natura, sume din profitul net, sume din alte fonduri (inclusiv tichete de masa si tichete cadou).

Cele mai semnificative scaderi ale ...[citeste in continuare...]

Reforma Codului de procedura civila poate da peste cap activitatea a zeci de mii de specialisti


- paralela dintre cele vechiul si noul cod de procedura civila. Identificarea unor articole din vechiul cod, care au sau nu corespondent in noul Cod de procedura civila va fi extrem de simpla, paralela fiind realizata pe materii, insa o veti regasi si sub forma unui index alfabetic.(detalii aici >>>)
  Club Juridic
Precedent contestatie executare ANRP

Am introdus o actiune de executare silita a ANRP pe Legea nr. 9 (Dobrogea), inainte de modificarea din februarie 2013.

Judecatoria sector 2 a admis actiunea de executare silita, dar ANRP a initiat o contestatie la executare.

Vreau sa stiu daca exista precedente (desi este cam prematur) solutionate deja pe astfel de contestatii ale ANRP.

Banuiesc ca orice solutie va fi folosita ca autoritate de lucru judecat.[citeste in continuare...]

Tergiversare punere in executare hotarare judecatoreasca - motiv - nu exista plan parcelar

Buna ziua,
Va rog sa ma luminati si pe mine in urmatoarea speta, pentru care va multumesc anticipat.

Am o hotarare judecatoreasca , fond funciar, definitiva si irevocabila, investita cu formula executorie prin care s-a aprobat complatarea titlului de proprietate cu o suprafata de teren care nu a fost trecuta in Titlul de Proprietate.

Am solicitat comisiei locale respectiv judetene, punerea in executare a hotararii si dupa 6 luni primesc de la Primarie un astfel de raspuns:

,,A fost returnata de catre OCPI documentatia intucat in tarlaua... unde este inclusa si suprafata dvs. nu este depus plan parcelar conform regulamentului in vigoare,,

Am ramas fara cuvinte cand am citit si am constatat ca o hotarare judecatoreasca este nesocotita si se poate da un astfel de raspuns, o hotarare care se executa fara discutie.
Intrebarea mea este: cine avea/are obligatia intocmirii planului parcelar si cum ma sfatuiti sa procedez in continuare. Eu trebuie sa am suprafata de teren ...[citeste in continuare...]

57 de modele de cereri si actiuni in justitie


- conforme cu noul Cod de procedura Civila!


• Cerere de chemare in judecata
• Actiunea in constatare (...detalii aici >>)
• Cerere completatoare sau de modificare a cererii principale
• Cerere de interventie
• Cerere de chemare in judecata a altor persoane (...detalii aici >>)

  Viata sanatoasa
Consumul moderat de bere, benefic pentru sanatate

Studii recente au demonstrat ca cei care consuma bere in cantitati moderate sunt expusi unui risc mai mic de a suferi de boli cardiovasculare. Hameiul si maltul previn aparitia cancerului, a pietrelor la rinichi si imbunatatesc memoria.

Oamenii de stiinta greci au descoperit ca berea fara alcool, bauta cu moderatie, este benefica pentru sanatatea inimii, informeaza dailymail.com.

Cercetatorii de la Universitatea Harokopio din Atena au descoperit ca circulatia sangelui este imbunatatita daca se consuma zilnic doua treimi de halba de bere (400 ml). Potrivit cercetatorilor, consumul de bere poate reduce riscul de infarct si atac cerebral.

Cercetatorii au analizat efectele consumului de bere asupra unui grup de 17 voluntari nefumatori, cu varste cuprinse intre 25 si 35 de ani. Fiecare voluntar a fost examinat la o ora dupa consumarea a 400 ml de bere. Cercetatorii au analizat usurinta cu care circula sangele prin artere.

S-a ajuns la concluzia ca berea bruna este mult ...[citeste in continuare...]

Va invitam sa cititi cea mai noua aparitie in domeniu:

Ghid Practic Excel 
– realizat conform nevoilor dvs. de invatare rapida –

Conceput in mod deosebit pentru:
 

– Realizarea diverselor situatii la birou (pentru evidentele si rapoartele catre superiori) detalii aici »


– Prezentarea rapida si exacta a datelor cerute (date fiind complexitatea situatiilor ce trebuie realizate) detalii aici »

 

Excel Practic –
explicat pas cu pas

Toate situatiile si rapoartele pe care le primiti sau pe care trebuie sa le faceti sunt in ziua de astazi in Excel. Programul este indispensabil, de aceea a fost editat un Ghid Practic Excel 
 

Excel-ul nu va mai avea pentru tine niciun secret! ...Click Aici »
 

Cu ajutorul Ghidului Practic Excel reduceti timpul de lucru de la cateva ore la cateva minute
 

Nu te mai chinui cu planificari, evidente si rapoarte in Excel! Descopera chiar acum acele functii si formule Excel care iti reduc munca stresanta si obositoare la cateva minute de prelucrare a datelor.
 

Pret redus cu 42%!
 

Atentie: Ghidul Practic Excel se adreseaza tuturor celor care care au nevoie sa lucreze in acest program (cel putin) saptamanal. El a fost creat pentru a veni in ajutor Managerilor, Departamentelor de contabilitate, Departamentului de resurse umane, Juristilor, PFA-urilor etc.

Ghidul Excel iti pune la dispozitie tot ce te intereseaza pentru a lucra rapid, eficient, fara probleme si fara stres. Nu crezi ca este posibil? Incearca-l si ai sa te convingi!


 

Recuperarea creantelor FARA procese!

2013: In plina dezvoltare sau in insolventa?>>> detalii aiciAveti la dispozitie 6 posibilitati eficiente prin care puteti intra din nou in posesia banilor dvs.  Alegeti-o pe cea care va avantajeaza! Informatia este prezentata pe CD - ul 5+1 metode de recuperare rapida a creantelor, fara proces!

* contine modele, recomandari si mod practic de aplicare instant a legii
* va ajuta sa alegeti solutia care se potriveste cel mai bine situatiei in care va aflati
* va explica exact ceea ce aveti de facut ca sa scapati de griji de la 15 februarie.
* va ofera solutii sigure, verificate, profesioniste.

Comandati acum CD-ul 5+1 metode de recuperare rapida a creantelor, fara proces! Este UNIC pe piata informatiilor juridice specializate! Trebuie sa-l aveti! Daca vreti sa evitati falimentul in 2013!


Cuprins CD-ul 5+1 metode de recuperare rapida a creantelor, fara proces:


1. Contine sfaturi, recomandari si solutii eficiente de recuperare rapida a creantelor conform noilor reglementari legislative impuse de la 15.02.2013 – informatii de “aur” pentru orice consilier juridic si administrator de afacere ce se respecta, care se doreste un adevarat profesionist in domeniul sau - recuperarea creantelor ... detalii aici >>>

2.  Va da posibilitatea ca, in calitate de consilier juridic experimentat, sa oferiti clientilor dvs. solutii eficiente care va aduc notorietate si bani ...detalii aici >>>

3.  Este vital oricarui administrator/ manager aflat in imposibilitatea de a-si recupera creantele (sau ingrijorat de aceasta posibilitate), de a face rost de lichiditati pentru a evita falimentul ...detalii aici >>>

4.  Va ofera solutii pentru recuperarea accelerata a banilor – facturi neplatite pentru care deja platiti impozit pe profit si TVA fara sa le fi incasat vreodata! ... click aici pentru cuprinsul integral >>>

Aflati cum va puteti folosi de orice „parghie” legislativa pentru a darama obstacolul intruchipat de lipsa lichiditatilor! Profitati de profesionalismul specialistilor Rentrop&Straton! Ei va pregatesc pentru 15 februarie cu solutii concrete, verificate, pentru intoarcerea banilor dvs. in buzunarele dvs.!

 

 
© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040-213172586