E-Juridic.ro - Newsletter

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
 

Salvati-va imaginea printr-un accesoriu de maxima importanta pentru statutul dvs. profesional ... Roba!

Autoritate, precizie, prestanta si... lege!

Click aici pentru detalii >>>

  Noutati Juridice
HG: Mopedele sunt autovehicule. Examenul de permis

In sedinta de Guvern de marti, 10 iulie2013, a fost dezbatut proiectul de Hotarare de Guvern pentru modificarea si completarea Regulamentului de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice aprobat prin Hotararea Guvernului nr.1.391/2006

In Hotararea adoptata de Guvern se propun:

• Eliminarea reglementarilor distincte pentru categoria mopede, ca urmare a introducerii acestora in categoria autovehiculelor.

• Armonizarea reglementarilor referitoare la categorii sau subcategorii de vehicule, cu prevederile legale in vigoare, referitoare la noile categorii de vehicule.

• Conditiile ce trebuie sa fie indeplinite de persoanele care solicita examinarea in vederea obtinerii permisului de conducere.

De asemenea, pentru solicitantii preschimbarii permisului de conducere in cazul schimbarii numelui, se elimina obligatia de a prezenta pe langa actul de identitate si documentul care face dovada ...[citeste in continuare...]

Reforma Codului de procedura civila poate da peste cap activitatea a zeci de mii de specialisti

Pret special 68.67 lei TVA inclus redus de la 99.19 lei

Pret valabil doar in aceasta oferta, in limita stocului disponibil.


Cartea "Corespondente intre vechiul si noul Cod de procedura civila" supune atentiei dvs.:

- paralela dintre cele vechiul si noul cod de procedura civila. Identificarea unor articole din vechiul cod, care au sau nu corespondent in noul Cod de procedura civila va fi extrem de simpla, paralela fiind realizata pe materii, insa o veti regasi si sub forma unui index alfabetic.(detalii aici >>>)

- Legea nr. 134/2010 (Codul de procedura civila) (detalii aici>>>)

- Legea de punere in aplicare a noului Cod de procedura civila (detalii aici >>>)

Aflati mai multe detalii aici >>>
Model: Cerere privind obligarea la plata comisionului

DOMNULE PRESEDINTE,

Subsemnatul......................, domiciliat in.........., str..............., nr........, sector............., in contradictoriu cu SC............SRL, cu sediul in................, str........, nr.............., sector...., formulez

CERERE DE CHEMARE IN JUDECATA

Prin care va solicit sa dispuneti urmatoarele:

* Obligarea paratei SC.......SRL, in calitate de comitent sa-mi achite comisionul datorat pentru contractele incheiate dupa incetarea contractului meu de agentie, dar pentru care mi-am adus aportul inainte de incetarea contractului.
* Cu cheltuieli de judecata.

IN FAPT,
Intre mine si parata SC............SRL a existat contractul de agentie nr................, incheiat pe o durata de .....ani, contract ce a incetat la data de............. .

La momentul incetarii raporturilor contractuale dintre mine si parata, se aflau in derulare un nr. de.....contracte, finalizate in perioada ulterioara ...[citeste in continuare...]

Pasii algoritmului de executare silita!

Opiniile si statisticile sunt numeroase, cand discutam despre executarea silita si situatia romanilor. Exista persoane care afirma ca 1 din 4 romani are cel putin o datorie pentru care risca executarea silita. In plus, 10 din 100 de romani chiar ajung sa fie executati silit!

Consecinta este clara. Trebuie sa fim la curent cu toate aspectele referitoare la acest subiect, din pacate, "in voga"!

Propunerea specialistilor Rentrop & Straton este Ghidul Complet al Executarii Silite. Este vorba despre o lucrare de exceptie, care va ofera garantia calitatii, garantia ca munca dvs se desfasoara rapid, simplu, corect.

Descoperiti :
Algoritmul executarii silite mobiliare ...[citeste in continuare...]


Noul Cod de procedura civila republicat >> detalii aici


  Legislatia muncii
Completarea adeverintei pentru certificarea stagiului la somaj. Perioade suspendate

Vom analiza mai jos cazul in care o salariata este in concediu crestere copil in perioada 26.09.2011 - 28.07.2013. Incepand cu 29.07.2013 va relua activitatea pentru 6 luni, respectiv pana la 28.01.2014 apoi va fi concediata individual.

Vom raspunde urmatoarelor intrebari

1) In ce priveste baza de calcul pentru ultimele 12 luni din cadrul adeverintei de somaj, salariata a realizat venituri in ultimele 6 luni. Intrucat in restul de 6 luni salariata a fost in concediu crestere copil, vom stabili ce venituri se mentioneaza in adeverinta.

2) In luna iulie 2013 ea realizeaza venituri timp de trei zile, respectiv pentru perioada 29 iulie - 30 iulie 2013, restul lunii fiind in concediu crestere copil. Cum se va proceda in ce priveste luna iulie 2013?

Solutia consultantului:
Conform art. 18 alin. (1) din Norma metodologica de aplicare a Legii 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, in vederea certificarii ...[citeste in continuare...]

Atentie! Poate fi mediator persoana care indeplineste urmatoarele conditii: 

a) are capacitate deplina de exercitiu; 

b) are studii superioare; 

c) are o vechime in munca de cel putin 3 ani sau a absolvit un program postuniversitar de nivel master in domeniu, acreditat conform legii si avizat de Consiliul de mediere; 

d) este apta, din punct de vedere medical, pentru exercitarea acestei activitati; 

e) se bucura de o buna reputatie si nu a fost condamnata definitiv pentru savarsirea unei infractiuni  de ... citeste continuarea aici >>>

  Club Juridic
Precedent contestatie executare ANRP

Am introdus o actiune de executare silita a ANRP pe Legea nr. 9 (Dobrogea), inainte de modificarea din februarie 2013.

Judecatoria sector 2 a admis actiunea de executare silita, dar ANRP a initiat o contestatie la executare.

Vreau sa stiu daca exista precedente (desi este cam prematur) solutionate deja pe astfel de contestatii ale ANRP.

Banuiesc ca orice solutie va fi folosita ca autoritate de lucru judecat.[citeste in continuare...]

reziliere contract de comodat

Buna ziua!

Va rog frumos,as dori cateva sugestii,daca se poate,legate de o problema grava cu care ne confruntam!Familia noastra este compusa din 2 membri(doar atat!):mama si fiica.Tata a decedat in urma cu 2 ani.NU am facut succesiunea.

In acest context,mama(72 ani,aproape nestiutoare de carte,cu mari probleme de sanatate)a semnat pe11APRILIE2013 un CONTRACT DE COMODAT cu o firma care parea ca doreste sa-si deschida un punct de lucru intr-un imobil care ne apartine; persoana respectiva spunandu-i mamei mele ca ii va plati si chirie,chiar daca contractul nu este unul de inchiriere si ca in zilele imediat urmatoare va incepe o renovare de mare amploare.

De atunci nu a mai dat nici un semn de viata!Sunt convinsa ca acea persoana nu are intentii serioase.
Ca atare,dorinta noastra imensa esta sa anulam,reziliem acel contract atat de pagubos pt noi!Dorim sa vindem sau sa inchiriem acel imobil pt a ne rezolva problemele grave de sanatate si financiare pe care le avem! Ce credeti ca putem face pt ...[citeste in continuare...]

PFA: Taxe, Impozite si Deduceri
– conform Noului Cod Fiscal –Atentie: introducerea Impozitului pe Venit pentru microintreprinderi

(de la 1 februarie) a facut ca varianta PFA sa fie, in acest moment, cea mai CONVENABILA din punct de vedere fiscal.

Codul fiscal s-a modificat de 251 de ori in ceea ce priveste Persoana Fizica Autorizata. Legile au venit si au plecat, impozitele, taxele, contributiile, deducerile, toate s-au schimbat cu o frenezie care ne-a facut pe multi dintre noi sa nu mai stim ce si cum se aplica in acest moment.

Cine mai stie in acest moment care sunt prevederile in vigoare in privinta PFA? Cine mai stie ce deduceri se pot face, ce taxe sunt sau nu obligatorii si, mai ales, cand sunt obligatorii?

Raspunsul este simplu: NIMENI. Orice consultant veti intreba va fi nevoit sa ...citeste mai departe >>

  Viata sanatoasa
Cheile unui creier sanatos

Cu totii avem momentele noastre cand uitam de o intalnire, nu ne putem aminti un nume sau ne chinuim cu un cuvant care ne sta pe limba si pe care nu-l putem spune. In mare parte, aceste incidente nu ne ingrijoreaza. Totusi, pe masura ce imbatranim, ele par sa castige in semnificatie si incepem sa ne intrebam daca nu ne pierdem controlul.

Din fericire, exista niste pasi care pot fi facuti pentru a ne mentine agerimea mintii. Ca orice alt organ, creierul raspunde la impulsuri. Nu doar la impulsurile mentale si emotionale, ci si la dieta si sport. Multe strategii pe care le adopta, pentru a ne mentine sanatatea generala, ne ajuta si la intretinerea creierului.

Putem avea acuitate mentala prin doar cateva obiceiuri destepte.

Mancare si suplimente alimentare prietenoase cu creierul.
Unul din cei mai mari dusmani ai creierului este stresul oxidativ rezultat in urma excesului de radicali liberi, care sunt generati de toxine, sport, boala, stres si procese ...[citeste in continuare...]

Conflicte civile? De munca? Penale? Comerciale...?

Dizolva-le prin MEDIERE!

Cea mai eficienta modalitate alternativa de solutionare!

Manualul Mediatorului - Succes Garantat


Instruieste-te in legatura cu:
 
Medierea ca misiune. Ce inseamna mediator si cine poate deveni mediator. Dobandirea, suspendarea si incetarea calitatii de mediator.
 
Aptitudinile unui bun mediator. Organizarea si exercitarea activitatii mediatorilor.
 
Care sunt litigiile ce pot face obiectul medierii?
 
Codul de conduita al unui mediator

Drepturile si obligatiile mediatorului

Mediere versus proces in instanta
 
Codul de etica si deontologie profesionala al unui mediator

Raspunderea mediatorului
 
Care sunt conflictele. Harta unui conflict
 
Secrete pentru o mediere pozitiva
 
Cei mai importanti pasi pentru rezolvarea conflictelor. Criterii de care trebui sa tii cont atunci cand mediezi
 
Domeniile acoperite de mediere. Natura partilor in conflict. Ramura de drept
 
Solutii pentru o mediere eleganta! Sfaturi si recomandari!
 
Standardele de formare initiala si continua
 
Procedura prealabila incheierii contractului de mediere

Contractul de mediere

Desfasurarea medierii

Inchiderea procedurii de mediere

Dispozitii speciale privind medierea
 

Cate puncte bifezi ca sa stii daca esti apt pentru profesia aleasa?

 
a ) Ai capacitate deplina de exercitiu?

b) Ai studii superioare?

c) Ai o vechime in munca de cel putin 3 ani sau ai absolvit un program postuniversitar de nivel master in domeniu, acreditat conform legii si avizat de Consiliul de mediere?

d) Esti apt, din punct de vedere medical, pentru exercitarea acestei activitati?

e) Te bucuri de o buna reputatie si nu ai fost condamnat definitiv pentru savârsirea unei infractiuni intentionate, de natura sa aduca atingere prestigiului profesiei?

f) Ai absolvit cursurile pentru formarea mediatorilor, in conditiile legii, cu exceptia absolventilor de programe postuniversitare de nivel master in domeniu, acreditate conform legii si avizate de Consiliul de mediere?


Concluzia? Ai fost autorizat ca mediator, in conditiile art. 7 din Legea nr. 192/2006?

 

De ce sa optezi pentru aceasta profesie?
 
Din ce in ce mai multe parti implicate in neintelegeri apeleaza la aceasta forma, chiar si dupa ce s-au adresat instantei de judecata. Initiativa, a lor sau a instantei, ofera partilor posibilitatea de a ajunge la un acord.
 
Medierea e un proces mai putin intimidant decat instanta, mai putin stresant.
 
Este cea mai buna cale spre a ajunge la o intelegere. Relatiile se pot pastra sau chiar imbunatati.
 
Solutionarile sunt rapide, variate, iar costurile reprezentand onorariul mediatorului sunt mai mici fata de un litigiu solutionat printr-un proces lung si costisitor!
 
Medierea permite gasirea unor remedii creative adaptate la nevoile si resursele partilor in disputa.
 
Procedura este confidentiala. Discreta!
 
In plus,
 
Recomandata de lege! Obligatorie incepand cu luna august 2013!

 

Mai multe detalii gasiti aici >>>
 


 

Cele mai frecvente litigii in relatia cu bancile

Cum suna clauzele abuzive?

“Banca isi rezerva dreptul de a revizui rata dobanzii curente in cazul intervenirii unor schimbari semnificative pe piata monetara, afisand noua rata la sediile sale. Rata dobanzii curente astfel modificata se aplica de la data afisarii.”

Este un exemplu de clauza abuziva, asa cum sunt orice alte clauze care:

* dau dreptul bancii de a modifica unilateral clauzele contractului, fara a avea un motiv intemeiat care sa fie precizat in contract.
* obliga consumatorul sa se supuna unor conditii contractuale despre care nu a stiut nimic la data semnarii contractului;
* obliga consumatorul sa isi indeplineasca obligatiile contractuale, chiar si in situatiile in care banca nu si le-a indeplinit pe ale ei;
* dau dreptul exclusiv bancii sa interpreteze clauzele contractuale;

 

 
© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040-213172586