E-Juridic.ro - Newsletter

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
 

Ghid practic pentru procedura partajului judiciar

Noile prevederi ale Codului Civil si ale Codului de Procedura Civila!

Click aici pentru mai multe detalii >>>

Noile reglementari schimba acum regulile procedurii partajului si va obliga sa va aliniati noilor cerinte legate de:

* Conditiile partajului Detalii aici »
  Noutati Juridice
Legea referendumului trimisa spre reexaminare

Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a semnat joi, 11 iulie a.c., cererea de reexaminare asupra Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului.

Redam textul integral al cererii:

Bucuresti, 11 iulie 2013

Domnului George-Crin-Laurentiu Antonescu
Presedintele Senatului

In temeiul dispozitiilor Art. 77 Alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata,
formulez urmatoarea

CERERE DE REEXAMINARE
asupra
Legii pentru modificarea si completarea
Legii nr. 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului

Motivele cererii de reexaminare sunt urmatoarele:

Prin Legea pentru modificarea si completarea Legii nr. 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului se introduce, sub aspectul conditiilor de validitate a referendumului, un cvorum de participare de cel putin 30% si un cvorum al voturilor valabil exprimate de cel putin 25%, ambele ...[citeste in continuare...]

Nerespectarea arhitecturii procesului verbal prevazuta in lege poate conduce la anularea acestuia.

Cati dintre cei care intocmesc astfel de procese verbale acorda atentie acestui „amanunt”? >>> raspunsul aici

Nenumaratele decizii luate in instanta privind anularea contraventiilor sau transformarea acestora in sanctiune de avertisment. Totul din cauza superficialitatii cu care au fost intocmite procesele verbale!

  >> click aici pentru detalii privind Anularea unei amenzi

HG: Departamentul pentru IMM

Departamentul pentru intreprinderi mici si mijlocii, mediul de afaceri si turism

Prin Hotararea Guvernului nr. 430 din 26 iunie 2013 a fost aprobata organizarea si functionarea Departamentului pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediul de Afaceri si Turism.

Organizarea si functionarea Departamentului pentru intreprinderi mici si mijlocii, mediul de afaceri si turism

Principalele obiective, functii si atributii

Departamentul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediul de Afaceri si Turism se infiinteaza, organizeaza si functioneaza ca organ de specialitate al administratiei publice centrale, in cadrul Ministerului Economiei, cu personalitate juridica, avand rol de sinteza, care aplica strategia si Programul de guvernare in domeniul intreprinderilor mici si mijlocii, cooperatist, mediului de afaceri si turismului, in concordanta cu cerintele economiei de piata si pentru stimularea initiativei operatorilor economici.

Departamentul pentru ...[citeste in continuare...]

Reforma Codului de procedura civila poate da peste cap activitatea a zeci de mii de specialisti


Pret special 68.67 lei TVA inclus redus de la 99.19 lei

Pret valabil doar in aceasta oferta, in limita stocului disponibil.


Cartea "Corespondente intre vechiul si noul Cod de procedura civila" supune atentiei dvs.:

- paralela dintre cele vechiul si noul cod de procedura civila. Identificarea unor articole din vechiul cod, care au sau nu corespondent in noul Cod de procedura civila va fi extrem de simpla, paralela fiind realizata pe materii, insa o veti regasi si sub forma unui index alfabetic.(detalii aici >>>)

- Legea nr. 134/2010 (Codul de procedura civila) (detalii aici>>>)

- Legea de punere in aplicare a noului Cod de procedura civila (detalii aici >>>)
 
Aflati mai multe detalii aici >>>
Regimul Juridic al intreprinderii individuale
de Elena Bontea

O intreprindere familiala poate angaja terte persoane cu contract individual de munca inregistrat la ITM?

Raspuns:
Regimul Juridic al intreprinderii individuale este reglementat de OUG 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 328 din 25 aprilie 2008, cu modificarile si completarile ulterioare.

Astfel, potrivit art. 22 si urmatoarele din OUG 44/2008, intreprinderea individuala nu dobandeste personalitate juridica prin inregistrarea in registrul comertului.

Intreprinzatorul persoana fizica titular ...[citeste in continuare...]

Legea 76/2012 dispune, Codul de Procedura Civila se supune.

Stiti cum se vor desfasura procesele civile incepand cu 15 februarie 2013?

Ghid rapid de insusire a celor peste 30 de articole modificate prezente in Noul Cod de Procedura Civila ... detalii aici

Reduceti cu 87% timpul si efortul pregatirii pentru prezentarea cu succes in instanta!

Data de 15 februarie 2013 aduce cu sine schimbarea consistenta a Codului de Procedura Civila. Aceasta modificare are un impact major asupra regulilor dupa care se vor desfasura de acum inainte procesele civile. >>> detalii aici


  Legislatia muncii
Posibilitate anulare contract individual de munca. Cum poate fi anulat contractul?

Vom stabili mai jos cum poate fi anulat un CIM pe perioada determinata cu timp partial incheiat din greseala si transmis la ITM.

Solutia consultantului:
Conform prevederilor art. 16 din Legea 53/2003 - Codul muncii, republicat, contractul individual de munca se incheie in baza consimtamantului partilor, in forma scrisa, in limba romana. Obligatia de incheiere a contractului individual de munca in forma scrisa revine angajatorului. Forma scrisa este obligatorie pentru incheierea valabila a contractului.

Potrivit prevederilor alin. (2) al aceluiasi articol, anterior inceperii activitatii, contractul individual de munca se inregistreaza in registrul general de evidenta a salariatilor, care se transmite inspectoratului teritorial de munca.

Asadar, contractul individual de munca se poate inregistra in registrul general de evidenta a salariatilor doar ulterior semnarii acestuia de ambele parti si in baza deciziei administrative emise de angajator de ...[citeste in continuare...]
  Club Juridic
Tergiversare punere in executare hotarare judecatoreasca - motiv - nu exista plan parcelar

Buna ziua,
Va rog sa ma luminati si pe mine in urmatoarea speta, pentru care va multumesc anticipat.
Am o hotarare judecatoreasca , fond funciar, definitiva si irevocabila, investita cu formula executorie prin care s-a aprobat complatarea titlului de proprietate cu o suprafata de teren care nu a fost trecuta in Titlul de Proprietate.

Am solicitat comisiei locale respectiv judetene, punerea in executare a hotararii si dupa 6 luni primesc de la Primarie un astfel de raspuns:

,,A fost returnata de catre OCPI documentatia intucat in tarlaua... unde este inclusa si suprafata dvs. nu este depus plan parcelar conform regulamentului in vigoare,,

Am ramas fara cuvinte cand am citit si am constatat ca o hotarare judecatoreasca este nesocotita si se poate da un astfel de raspuns, o hotarare care se executa fara discutie.
Intrebarea mea este: cine avea/are obligatia intocmirii planului parcelar si cum ma sfatuiti sa procedez in continuare. Eu trebuie sa am suprafata de teren ...[citeste in continuare...]

Despagubire teren intr-o succesiune

Este vorba de un teren de 14 ha care a fost luat de stat iar proprietarii de drept urmau sa fie despagubiti cu o suma de 500.000 EURO. Aceasta valoare a terenului a fost stabilita in urma efectuarii unui raport de evaluare de ANRP in anul 2008. Cei indreptatiti sa primeasca suma nu s-au dus in 2008 sa o ia.

Ei, practic, s-au dus in anul 2010 iar atunci s-a facut un nou raport de evaluare in ceea ce priveste terenul de 14 ha, iar valoarea acestuia s-a devalorizat pana la suma de 20.000 EURO. Celor indreptatiti sa ia aceasta suma li s-a parut foarte dubios sa scada asa de mult valoarea terenului, invocand motivul de ,,valoarea de piata in anul 2010" tinand cont de criza economica.

Ce vreau sa va intreb, ce anume pot face acei mostenitori sa in acest caz ? Exista vreo cale legala de stabilire cu exactitate a valorii ?

E posibil sa in urma unei actiuni in instanta sa creasca valoarea terenului ? De ce a scazut asa de mult ? Ce este de facut ? Multumesc ![citeste in continuare...]
  Monitorul Oficial
  Viata sanatoasa
Ce se intampla daca bei prea multa apa?

Pentru ca celulele si organele noastre sa functioneze corect, avem nevoie de o cantitate de apa adecvata in corp. Din moment ce toate activitatile ne fac sa pierdem apa, este esential sa suplinim nivelul ei corespunzator. Regula standard este sa folosim metoda 8x8: opt pahare de apa de opt ori pe zi.

Exista insa si alte recomandari, de genul celei care spune ca barbatii trebuie sa bea 13 pahare de apa pe zi, iar femeile 9.

Cantitatea exacta de apa pe care trebuie s-o consumam depinde de mai multi factori, printre care greutate, intensitatea activitatii si dieta.

Hidratarea este absolut esentiala pentru o functionare sanatoasa a organismului, dar prea multa apa, mai ales intr-o perioada scurta de timp, poate fi periculoasa si chiar fatala.

Daca o persoana bea mai multa apa decat pot rinichii sai excreta, nivelul electrolitic total din sange va scadea semnificativ si excesul de apa intra in celulele creierului si le umfla, existand riscul unui potential atac cerebral ...[citeste in continuare...]Cele mai frecvente litigii in relatia cu bancile

Cum suna clauzele abuzive?

“Banca isi rezerva dreptul de a revizui rata dobanzii curente in cazul intervenirii unor schimbari semnificative pe piata monetara, afisand noua rata la sediile sale. Rata dobanzii curente astfel modificata se aplica de la data afisarii.”

Este un exemplu de clauza abuziva, asa cum sunt orice alte clauze care:

* dau dreptul bancii de a modifica unilateral clauzele contractului, fara a avea un motiv intemeiat care sa fie precizat in contract.
* obliga consumatorul sa se supuna unor conditii contractuale despre care nu a stiut nimic la data semnarii contractului;
* obliga consumatorul sa isi indeplineasca obligatiile contractuale, chiar si in situatiile in care banca nu si le-a indeplinit pe ale ei;
* dau dreptul exclusiv bancii sa interpreteze clauzele contractuale;

 Atentie:
Noul Cod de procedura civila

Recuperarea garantata a debitelor!


Colectarea si recuperarea debitelor comerciale si civile

Cuprins

Capitolul 1: Obligatia de plata

1.1. Creante
1.2. Garantii
1.2.1 Garantii personale
1.2.2 Garantii reale
1.3. Scadenta ... detalii aici
1.4. Prescriptia creantelor

Capitolul 2 : Clauze preventive

2.1. Pacte comisorii
2.2. Clauza penala si dobanda de legala ... detalii aici
2.2.1 Clauza penala
2.2.2 Dobanda legala
2.3. Punerea in intarziere a debitorului ...detalii aici
2.4. Sfaturi utile privind clauzele preventive

Cap 3: Recuperarea creantelor

3.1. Recuperare amiabila
A.    Notificarea debitorului;
B.    Medierea. ... detalii aici

3.2. Recuperare contencioasa
3.2.1 Procedura de drept comun
3.2.2 Proceduri urgente

A.Procedura cererilor de valoare redusa .... detalii aici
B.Procedura ordonantei de plata
C. Asemanari si deosebiri

3.2.3 Procedura insolventei
A. Debitorul se afla deja in insolventa
B. Creditorul solicita deschiderea insolventei ... detalii aici

Capitolul 4: Alte modalitati de transformare sau stingere a platii

4.1. Cesiunea de creanta
4.2. Compensatia
4.3. Darea in plata ... detalii aici
4.4. Remiterea de datorie
4.5. Imposibilitatea fortuita de executare

 
© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040-213172586