E-Juridic.ro - Newsletter

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
 

Ghid practic pentru procedura partajului judiciar

Noile prevederi ale Codului Civil si ale Codului de Procedura Civila!

Click aici pentru mai multe detalii >>>

Noile reglementari schimba acum regulile procedurii partajului si va obliga sa va aliniati noilor cerinte legate de:

* Conditiile partajului Detalii aici »
  Noutati Juridice
Mostenirea legala

Mostenirea legala reprezinta transmiterea patrimoniului unei persoane decedate, in cotele, la persoanele si in ordinea stabilita de lege.

Mostenirea legala este reglementata in Codul Civil in art. 963 - 983.

Mostenirea legala apare in toate situatiile in care defunctul nu a lasat testament sau cand in diferite motive, testamentul este nevalid. Deci mostenirea legala reprezinta regula, iar testamentul este exceptia.

Este permisa existenta simultana a mostenirii legale cu testamentul in cazul aceluiasi defunct. Daca exista mostenitori rezervatari, defunctul nu poate dispune prin acte cu titlu gratuit – testament sau donatie – de totalitatea bunurilor sale, ci doar in limita cotitatii disponibile.

Per contrario, defunctul poate dispune prin acte cu titlu oneros de bunurile sale fara a tine cont de mostenitorii rezervatari. Deci defunctul poate in timpul vietii sale sa vanda sau sa instraineze bunurile sale dupa cum doreste, neavand nicio ...[citeste in continuare...]

Nerespectarea arhitecturii procesului verbal prevazuta in lege poate conduce la anularea acestuia.

Cati dintre cei care intocmesc astfel de procese verbale acorda atentie acestui „amanunt”? >>> raspunsul aici

Nenumaratele decizii luate in instanta privind anularea contraventiilor sau transformarea acestora in sanctiune de avertisment. Totul din cauza superficialitatii cu care au fost intocmite procesele verbale!

  >> click aici pentru detalii privind Anularea unei amenzi

Ghidul Practic de Salarizare,in conformitate cu noile modificari din Codul Fiscal si Codul Muncii

Specialisti practicieni cu experienta solida au realizat cel mai de ajutor instrument pentru profesionistii interesati de salarizare. CD-ul Ghid practic de SALARIZARE s-a lansat si este de ajutor esential.

CD-ul Ghid practic de  SALARIZARE contine absolut TOT ce aveti nevoie astfel incat activitatea dvs. sa devina simpla, usoara si fara erori. Ghidul va ajuta sa rezolvati problemele actuale de salarizare, va ofera acces rapid la cele mai utile formulare pentru salarizare si informatii actualizate despre noile modificari legislative.

Cat despre formularele existente in cadrul ghidului, va anuntam ca sunt toate in acelasi loc, mereu la dispozitia dvs. Cand aveti nevoie de un formular, accesati CD-ul si totul s-a rezolvat.

Iata si cateva dintre capitolele pe care le veti regasi in cadrul ghidului practic de salarizare:

Avantaje in natura
Metode de optimizare a veniturilor din salarii (sau cum sa platiti statului cat mai ...[citeste in continuare...]

Cumulul de functii la angajatori diferiti

Exista o prevedere legala care limiteaza dreptul unei pers fizice de a incheia contracte munca cu timp partial cu mai multi angajatori iar timpul de munca cumulat sa depaseasca 8 h zi?

Este vorba de contabili care incheie un nr nelimitat de contracte cu timp partial 2 ore si functie de conducere pt a avea drept de semnatura. Poate un angajat sa aiba calitatea de director economic in baza unui contract de munca cu timp partial de 2 ore zi?

Raspuns:
Orice salariat are dreptul de a cumula mai multe functii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii). Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Codul muncii nu impune conditia ca totalul orelor prestate in temeiul mai multor contracte individuale de munca sa nu depaseasca durata ...[citeste in continuare...]

Reforma Codului de procedura civila poate da peste cap activitatea a zeci de mii de specialisti


Pret special 68.67 lei TVA inclus redus de la 99.19 lei

Pret valabil doar in aceasta oferta, in limita stocului disponibil.


Cartea "Corespondente intre vechiul si noul Cod de procedura civila" supune atentiei dvs.:

- paralela dintre cele vechiul si noul cod de procedura civila. Identificarea unor articole din vechiul cod, care au sau nu corespondent in noul Cod de procedura civila va fi extrem de simpla, paralela fiind realizata pe materii, insa o veti regasi si sub forma unui index alfabetic.(detalii aici >>>)

- Legea nr. 134/2010 (Codul de procedura civila) (detalii aici>>>)

- Legea de punere in aplicare a noului Cod de procedura civila (detalii aici >>>)
 
Aflati mai multe detalii aici >>>
  Legislatia muncii
In atentia candidatilor: Aspectele psihologice ale cautarii unui loc de munca
de Mihaela Pascu

Fie ca fac pasi mici sau salturi importante in cariera, important este ca solicitantii de locuri de munca sa aiba starea de spirit potrivita. Cei care obtin locul de munca dorit detin nu numai instrumentele adecvate, precum un CV de calitate, ci si bune aptitudini psihologice. Iata cateva sfaturi care sa va ajute sa va pregatiti psihologic pentru cautarea unui loc de munca.

La inceputul cautarii unui loc de munca, este important sa fiti realist si sa va depuneti candidatura pentru locurile de munca pentru care aveti competentele sau experienta necesara. Contactarea unui consilier EURES va poate fi de folos, deoarece acesta poate sa va explice optiunile pe care le aveti si sa va prezinte oportunitatile de care puteti profita. De asemenea, portalul EURES va ajuta sa fiti mereu informat cu privire la conditiile de viata si de munca din alte state membre.*

Un alt sfat este ca, in timpul cautarii unui loc de munca, sa fiti deschis si sincer atat cu ...[citeste in continuare...]

Legea 76/2012 dispune, Codul de Procedura Civila se supune.

Stiti cum se vor desfasura procesele civile incepand cu 15 februarie 2013?

Ghid rapid de insusire a celor peste 30 de articole modificate prezente in Noul Cod de Procedura Civila ... detalii aici

Reduceti cu 87% timpul si efortul pregatirii pentru prezentarea cu succes in instanta!

Data de 15 februarie 2013 aduce cu sine schimbarea consistenta a Codului de Procedura Civila. Aceasta modificare are un impact major asupra regulilor dupa care se vor desfasura de acum inainte procesele civile. >>> detalii aici


  Club Juridic
Societate suspendata buna de plata cf Hot Judecatoresti

Buna Ziua

Va rog mult sa ne ajutati cu raspunsuri asupra urmatoarei situatii.
Am avut pe rol un proces civil cu o alta societate ( Soc "X"). Conform hotararii judecatoresti, societatea X a castigat recent procesul.
Activitatea societatii noastre este suspendata de asemenea conform unei Hotarari Judecatoresti din Noiembrie anul trecut.

Societatea noastra nu are active, mijloace fixe inregistrate. In plus exista datorii la alte companii. Dar exista si Clienti ( Societati Comerciale) de la care nu s-au mai incasat bani.

Dorim sa stim in aceste conditii, ce se va intampla in continuare.
Ce va urma, lichidare, executare silita?

Se poate porni actiunea de recuperare a datoriei conform hotararii judecatoresti atunci cand este o societate se afla in suspendare temporara?
De asemenea se poate rasfrage asupra administratorilor ( persoane fizice) hotarea data de judecator?
Pot fi recuperate creantele Societatii noastre de la societatile care ne datoreaza bani - in ...[citeste in continuare...]

Contract prestari servicii

Buna seara
Ma intereseaza daca ma puteti ajuta cu un model de contract de prestari servicii pentru desfasurarea activitatii unui medic in sectorul serviciilor medicale.

Va rog sa imi spuneti daca acest contract permite desfasurarea activitatii la un cabinet medical si ce taxe si impozite trebuie sa plateasca medicul.
Va multumesc[citeste in continuare...]
 
  Viata sanatoasa
Plante aromatice la ghiveci: rozmarinul

Rozmarinul are o aroma deosebita si este folosit in bucatarie pentru condimentarea salatelor, a fripturilor si a sosurilor. Aceasta planta provine din zona mediteraneana si poate fi cultivat cu usurinta in ghiveci deoarece nu necesita o atentie deosbita. Este rezistent atat la temperaturi ridicate, dar si la temperaturi scazute.

Rozmarinul este o planta aromatica folosita des in bucatarie pentru ca ofera mancarurilor o savoare deosebita. Se foloseste la prepararea salatelor, a cartofilor la cuptor, la friptura de porc sau la ostropelul de pui.

Pentru a oferi o aroma deosebita preparatelor culinare, puneti o crenguta de rozmarin intr-o sticla de ulei sau otet.

Rozmarinul, folosit ca planta medicinala, are numeroase principii terapeutice: stimuleaza digestia, functiile hepatice, imbunatateste circulatia sangelui si stimuleaza memoria. Ceaiul de rozmarin poate inlocui cu succes cafeaua.
Cultivare si ingrijire

Deoarece provine din zona mediteraneana, aceasta planta are ...[citeste in continuare...]

Iata ce trebuie sa stii pentru a obtine profit cu afacerea ta in mai putin de 2 luni!

Te-ai hotarat in sfarsit sa ai propria afacere? Sa fii propriul sef?

Ridica-te din scaunul comfortabil de la birou si iata ce trebuie sa stii astfel incat sa ai un business profitabil:Start in afaceri. Trucuri si sfaturi pentru incepatori
 

  1. resurse umane- personalul angajat, colaboratorii, competente specifice, criterii de angajare;
  2. resurse materiale- spatii de lucru, dotari, utilaje, mijloace de transport, materii prime,  consumabile etc.;
  3. resurse financiare- fonduri proprii, fonduri atrase din diverse surse;
  4. distributie- canale de distributie, distribuitori;
  5. servicii de la terti - utilitati, servicii profesionale;
  6.  elemente de diferentiere:
  7.  know-how specific pentru valorificarea superioara a resurselor;
  8. forme legale de protectie- licente, patente, autorizatii.

Aliatul tau de nedajde la inceput de drum: Newsletterul „Start in afaceri. Trucuri si sfaturi pentru incepatori”. Iti oferim sugestii si sfaturi practice pentru tine, pentru a pune bazele unei afaceri solidei.

Pentru a afla cum sa incepi propria afacere, click aici >>>
 


Cele mai frecvente litigii in relatia cu bancile

Cum suna clauzele abuzive?

“Banca isi rezerva dreptul de a revizui rata dobanzii curente in cazul intervenirii unor schimbari semnificative pe piata monetara, afisand noua rata la sediile sale. Rata dobanzii curente astfel modificata se aplica de la data afisarii.”

Este un exemplu de clauza abuziva, asa cum sunt orice alte clauze care:

* dau dreptul bancii de a modifica unilateral clauzele contractului, fara a avea un motiv intemeiat care sa fie precizat in contract.
* obliga consumatorul sa se supuna unor conditii contractuale despre care nu a stiut nimic la data semnarii contractului;
* obliga consumatorul sa isi indeplineasca obligatiile contractuale, chiar si in situatiile in care banca nu si le-a indeplinit pe ale ei;
* dau dreptul exclusiv bancii sa interpreteze clauzele contractuale;Atentie:
Noul Cod de procedura civila

Recuperarea garantata a debitelor!


Colectarea si recuperarea debitelor comerciale si civile

Cuprins

Capitolul 1: Obligatia de plata

1.1. Creante
1.2. Garantii
1.2.1 Garantii personale
1.2.2 Garantii reale
1.3. Scadenta ... detalii aici
1.4. Prescriptia creantelor

Capitolul 2 : Clauze preventive

2.1. Pacte comisorii
2.2. Clauza penala si dobanda de legala ... detalii aici
2.2.1 Clauza penala
2.2.2 Dobanda legala
2.3. Punerea in intarziere a debitorului ...detalii aici
2.4. Sfaturi utile privind clauzele preventive

Cap 3: Recuperarea creantelor

3.1. Recuperare amiabila
A.    Notificarea debitorului;
B.    Medierea. ... detalii aici

3.2. Recuperare contencioasa
3.2.1 Procedura de drept comun
3.2.2 Proceduri urgente

A.Procedura cererilor de valoare redusa .... detalii aici
B.Procedura ordonantei de plata
C. Asemanari si deosebiri

3.2.3 Procedura insolventei
A. Debitorul se afla deja in insolventa
B. Creditorul solicita deschiderea insolventei ... detalii aici

Capitolul 4: Alte modalitati de transformare sau stingere a platii

4.1. Cesiunea de creanta
4.2. Compensatia
4.3. Darea in plata ... detalii aici
4.4. Remiterea de datorie
4.5. Imposibilitatea fortuita de executare

 


Noul Cod de procedura civila a modificat executarea silita

Cititi aici Ghidul Complet al Executarii Silite

Click aici pentru detalii >>>


1.    Avem noi reguli! Mai complexe, mai nuantate!
2.    Cunoasterea si respectarea noii legislatii sunt imperative! In plus...
3.    Puteti economisi timp si energie utilizand un instrument specializat in alcatuirea usoara, corecta si in timp util a dosarelor executionale!

Fiindca acum aveti la dispozitie lucrarea pe CD Ghidul complet al executarii silite - lucrarea care sintetizeaza pentru dvs. si transpune in actiuni clare articolele de lege. Va ajuta sa respectati legea si sa actionati ca un adevarat profesionist.

Click aici pentru detalii >>>

Descoperiti noile reglementari privind executarea silita

Situatia economica generala, criza ultimilor 2 ani a facut destule victime in randul romanilor. Astfel, statisticile arata ca 25% dintre romanii care s-au imprumutat sau nu si-au platit datoriile catre stat risca o executare silita. Si 10% chiar ajung la executare silita!

Acesta inseamna pentru dvs. o crestere exponentiala a cererilor pentru dosare de executare silita. CD-ul
Ghidul complet al executarii silite va pune la dispozitie intreg mecansimul de alcatuire a dosarelor de executare silita. Descoperiti:

 
Algoritmul executarii silite mobiliare Click aici >>>
 In ce consta Executarea silita imobiliara Click aici >>>
 Ce prevede noul Cod de procedura civila in legatura cu executarea silita prin poprire Click aici >>>
 Ce implica executarea silita directa Click aici >>>
 Cum se face executarea silita a titlurilor executorii referitoare la minori Click aici >>>

Aflati:

care sunt pasii necesari pentru inregistrarea cererii de executare silita Detalii click aici >>>
cine o inregistreaza si unde Detalii click aici >>>
ce trebuie sa contina documentul si de ce trebuie sa fie insotit, conform prevederilor Noului Cod de procedura civila
cine stabileste cheltuielile de executare preliminare si avansul cheltulilor minime ce trebuie platite de creditor Detalii click aici >>>
care sunt documentele ce intra in componenta dosarului executorial. Detalii click aici >>>


 
© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040-213172586