Mostenirea legala
Mostenirea legala reprezinta transmiterea patrimoniului unei persoane decedate, in cotele, la persoanele si in ordinea stabilita de lege.
Mostenirea legala este reglementata in Codul Civil in art. 963 - 983.
Mostenirea legala apare in toate situatiile in care defunctul nu a lasat testament sau cand in diferite motive, testamentul este nevalid. Deci mostenirea legala reprezinta regula, iar testamentul este exceptia.
Este permisa existenta simultana a mostenirii legale cu testamentul in cazul aceluiasi defunct. Daca exista mostenitori rezervatari, defunctul nu poate dispune prin acte cu titlu gratuit – testament sau donatie – de totalitatea bunurilor sale, ci doar in limita cotitatii disponibile.
Per contrario, defunctul poate dispune prin acte cu titlu oneros de bunurile sale fara a tine cont de mostenitorii rezervatari. Deci defunctul poate in timpul vietii sale sa vanda sau sa instraineze bunurile sale dupa cum doreste, neavand nicio ... [citeste in continuare...]
Ghidul Practic de Salarizare,in conformitate cu noile modificari din Codul Fiscal si Codul Muncii
Specialisti practicieni cu experienta solida au realizat cel mai de ajutor instrument pentru profesionistii interesati de salarizare. CD-ul Ghid practic de SALARIZARE s-a lansat si este de ajutor esential.
CD-ul Ghid practic de SALARIZARE contine absolut TOT ce aveti nevoie astfel incat activitatea dvs. sa devina simpla, usoara si fara erori. Ghidul va ajuta sa rezolvati problemele actuale de salarizare, va ofera acces rapid la cele mai utile formulare pentru salarizare si informatii actualizate despre noile modificari legislative.
Cat despre formularele existente in cadrul ghidului, va anuntam ca sunt toate in acelasi loc, mereu la dispozitia dvs. Cand aveti nevoie de un formular, accesati CD-ul si totul s-a rezolvat.
Iata si cateva dintre capitolele pe care le veti regasi in cadrul ghidului practic de salarizare:
Avantaje in natura
Metode de optimizare a veniturilor din salarii (sau cum sa platiti statului cat mai ... [citeste in continuare...]
Cumulul de functii la angajatori diferiti
Exista o prevedere legala care limiteaza dreptul unei pers fizice de a incheia contracte munca cu timp partial cu mai multi angajatori iar timpul de munca cumulat sa depaseasca 8 h zi?
Este vorba de contabili care incheie un nr nelimitat de contracte cu timp partial 2 ore si functie de conducere pt a avea drept de semnatura. Poate un angajat sa aiba calitatea de director economic in baza unui contract de munca cu timp partial de 2 ore zi?
Raspuns:
Orice salariat are dreptul de a cumula mai multe functii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii). Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.
Codul muncii nu impune conditia ca totalul orelor prestate in temeiul mai multor contracte individuale de munca sa nu depaseasca durata ... [citeste in continuare...]
In atentia candidatilor: Aspectele psihologice ale cautarii unui loc de munca
de Mihaela Pascu
Fie ca fac pasi mici sau salturi importante in cariera, important este ca solicitantii de locuri de munca sa aiba starea de spirit potrivita. Cei care obtin locul de munca dorit detin nu numai instrumentele adecvate, precum un CV de calitate, ci si bune aptitudini psihologice. Iata cateva sfaturi care sa va ajute sa va pregatiti psihologic pentru cautarea unui loc de munca.
La inceputul cautarii unui loc de munca, este important sa fiti realist si sa va depuneti candidatura pentru locurile de munca pentru care aveti competentele sau experienta necesara. Contactarea unui consilier EURES va poate fi de folos, deoarece acesta poate sa va explice optiunile pe care le aveti si sa va prezinte oportunitatile de care puteti profita. De asemenea, portalul EURES va ajuta sa fiti mereu informat cu privire la conditiile de viata si de munca din alte state membre.*
Un alt sfat este ca, in timpul cautarii unui loc de munca, sa fiti deschis si sincer atat cu ... [citeste in continuare...]
Societate suspendata buna de plata cf Hot Judecatoresti
Buna Ziua
Va rog mult sa ne ajutati cu raspunsuri asupra urmatoarei situatii.
Am avut pe rol un proces civil cu o alta societate ( Soc "X"). Conform hotararii judecatoresti, societatea X a castigat recent procesul.
Activitatea societatii noastre este suspendata de asemenea conform unei Hotarari Judecatoresti din Noiembrie anul trecut.
Societatea noastra nu are active, mijloace fixe inregistrate. In plus exista datorii la alte companii. Dar exista si Clienti ( Societati Comerciale) de la care nu s-au mai incasat bani.
Dorim sa stim in aceste conditii, ce se va intampla in continuare.
Ce va urma, lichidare, executare silita?
Se poate porni actiunea de recuperare a datoriei conform hotararii judecatoresti atunci cand este o societate se afla in suspendare temporara?
De asemenea se poate rasfrage asupra administratorilor ( persoane fizice) hotarea data de judecator?
Pot fi recuperate creantele Societatii noastre de la societatile care ne datoreaza bani - in ... [citeste in continuare...]
Contract prestari servicii
Buna seara
Ma intereseaza daca ma puteti ajuta cu un model de contract de prestari servicii pentru desfasurarea activitatii unui medic in sectorul serviciilor medicale.
Va rog sa imi spuneti daca acest contract permite desfasurarea activitatii la un cabinet medical si ce taxe si impozite trebuie sa plateasca medicul.
Va multumesc [citeste in continuare...]
Plante aromatice la ghiveci: rozmarinul
Rozmarinul are o aroma deosebita si este folosit in bucatarie pentru condimentarea salatelor, a fripturilor si a sosurilor. Aceasta planta provine din zona mediteraneana si poate fi cultivat cu usurinta in ghiveci deoarece nu necesita o atentie deosbita. Este rezistent atat la temperaturi ridicate, dar si la temperaturi scazute.
Rozmarinul este o planta aromatica folosita des in bucatarie pentru ca ofera mancarurilor o savoare deosebita. Se foloseste la prepararea salatelor, a cartofilor la cuptor, la friptura de porc sau la ostropelul de pui.
Pentru a oferi o aroma deosebita preparatelor culinare, puneti o crenguta de rozmarin intr-o sticla de ulei sau otet.
Rozmarinul, folosit ca planta medicinala, are numeroase principii terapeutice: stimuleaza digestia, functiile hepatice, imbunatateste circulatia sangelui si stimuleaza memoria. Ceaiul de rozmarin poate inlocui cu succes cafeaua.
Cultivare si ingrijire
|
Iata ce trebuie sa stii pentru a obtine profit cu afacerea ta in mai putin de 2 luni!
Te-ai hotarat in sfarsit sa ai propria afacere? Sa fii propriul sef?
Ridica-te din scaunul comfortabil de la birou si iata ce trebuie sa stii astfel incat sa ai un business profitabil:
- resurse umane- personalul angajat, colaboratorii, competente specifice, criterii de angajare;
- resurse materiale- spatii de lucru, dotari, utilaje, mijloace de transport, materii prime, consumabile etc.;
- resurse financiare- fonduri proprii, fonduri atrase din diverse surse;
- distributie- canale de distributie, distribuitori;
- servicii de la terti - utilitati, servicii profesionale;
- elemente de diferentiere:
- know-how specific pentru valorificarea superioara a resurselor;
- forme legale de protectie- licente, patente, autorizatii.
Aliatul tau de nedajde la inceput de drum: Newsletterul „Start in afaceri. Trucuri si sfaturi pentru incepatori”. Iti oferim sugestii si sfaturi practice pentru tine, pentru a pune bazele unei afaceri solidei.
Pentru a afla cum sa incepi propria afacere, click aici >>>
Cele mai frecvente litigii in relatia cu bancile

Cum suna clauzele abuzive?
“Banca isi rezerva dreptul de a revizui rata dobanzii curente in cazul intervenirii unor schimbari semnificative pe piata monetara, afisand noua rata la sediile sale. Rata dobanzii curente astfel modificata se aplica de la data afisarii.”
Este un exemplu de clauza abuziva, asa cum sunt orice alte clauze care:
* dau dreptul bancii de a modifica unilateral clauzele contractului, fara a avea un motiv intemeiat care sa fie precizat in contract.
* obliga consumatorul sa se supuna unor conditii contractuale despre care nu a stiut nimic la data semnarii contractului;
* obliga consumatorul sa isi indeplineasca obligatiile contractuale, chiar si in situatiile in care banca nu si le-a indeplinit pe ale ei;
* dau dreptul exclusiv bancii sa interpreteze clauzele contractuale;
Atentie:
Noul Cod de procedura civila
Recuperarea garantata a debitelor!

3.2.3 Procedura insolventei
A. Debitorul se afla deja in insolventa
B. Creditorul solicita deschiderea insolventei ... detalii aici
Capitolul 4: Alte modalitati de transformare sau stingere a platii
4.1. Cesiunea de creanta
4.2. Compensatia
4.3. Darea in plata ... detalii aici
4.4. Remiterea de datorie
4.5. Imposibilitatea fortuita de executare
Noul Cod de procedura civila a modificat executarea silita
Cititi aici Ghidul Complet al Executarii Silite

Click aici pentru detalii >>>
1. Avem noi reguli! Mai complexe, mai nuantate!
2. Cunoasterea si respectarea noii legislatii sunt imperative! In plus...
3. Puteti economisi timp si energie utilizand un instrument specializat in alcatuirea usoara, corecta si in timp util a dosarelor executionale!
Fiindca acum aveti la dispozitie lucrarea pe CD Ghidul complet al executarii silite - lucrarea care sintetizeaza pentru dvs. si transpune in actiuni clare articolele de lege. Va ajuta sa respectati legea si sa actionati ca un adevarat profesionist.
Click aici pentru detalii >>>
Descoperiti noile reglementari privind executarea silita
Situatia economica generala, criza ultimilor 2 ani a facut destule victime in randul romanilor. Astfel, statisticile arata ca 25% dintre romanii care s-au imprumutat sau nu si-au platit datoriile catre stat risca o executare silita. Si 10% chiar ajung la executare silita!
Acesta inseamna pentru dvs. o crestere exponentiala a cererilor pentru dosare de executare silita. CD-ul Ghidul complet al executarii silite va pune la dispozitie intreg mecansimul de alcatuire a dosarelor de executare silita. Descoperiti:
Algoritmul executarii silite mobiliare Click aici >>>
In ce consta Executarea silita imobiliara Click aici >>>
Ce prevede noul Cod de procedura civila in legatura cu executarea silita prin poprire Click aici >>>
Ce implica executarea silita directa Click aici >>>
Cum se face executarea silita a titlurilor executorii referitoare la minori Click aici >>>
Aflati:
care sunt pasii necesari pentru inregistrarea cererii de executare silita Detalii click aici >>>
cine o inregistreaza si unde Detalii click aici >>>
ce trebuie sa contina documentul si de ce trebuie sa fie insotit, conform prevederilor Noului Cod de procedura civila
cine stabileste cheltuielile de executare preliminare si avansul cheltulilor minime ce trebuie platite de creditor Detalii click aici >>>
care sunt documentele ce intra in componenta dosarului executorial. Detalii click aici >>>

|