E-Juridic.ro - Newsletter

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
 

Aveti in masina trusa, triunghiuri si stingator?
Atentie mare la produsele contrafacute!

Va atragem foarte serios atentia asupra omologarii, deoarece foarte multi soferi controlati in trafic, care se stiau in regula, au avut surpriza sa fie amendati totusi pe motiv ca articolele din set (in special trusele de prim ajutor) erau contrafacute.
 

... exemplu de trusa omologata aici »
  Noutati Juridice
Etapele si realizarea divizarii societatii comerciale

In vederea realizarii divizarii societatii sunt necesare parcurgerea unor etape, dupa cum urmeaza:

1. Hotararea de catre fiecare societate in parte, asupra divizarii, in conditiile stabilite pentru modificarea actului constitutiv al societatii.

2. Realizarea proiectului de divizare a societatii.

3. Publicarea proiectului de divizare in Monitorul Oficial sau pe pagina web a societatii si pagina web a Registrului Comertului.

4. Opozitia creditorilor.

5. Intocmirea raportului administratorilor si informarea adunarii generale a societatii lor si administratorii celorlalte societati implicate in operatiune asupra oricarei modificari substantiale a activelor si pasivelor intervenite intre data intocmirii proiectului de divizare si data adunarilor generale care urmeaza sa decida asupra acestui proiect.

Nu va fi necesara intocmirea ...[citeste in continuare...]
Conventii civile: Sumele primite pentru participarea in comisii
de Rodica Mantescu

Societatea a incheiat conventii civile pentru persoane care fac parte din comisie de examen.  Examenul dureaza o singura zi. Intrebarile ar fi : - cum se declara in Declaratia 112 retinerile de imp. venit si sanatate?

Conventiile pot fi reconsiderate ca si munca dependenta ?

Raspuns:
Veniturile din conventii civile se inregistreaza in declaratia 112 urman pasii de mai jos.

In Formularul 112, in Anexa nr.1.2 "Anexa asigurat" , datele pentru beneficiarii veniturilor din activitati desfasurate in baza contractelor/conventiilor civile incheiate potrivit Codului civil
se inscriu in Sectiunea C – „Raportari pentru asigurati, completate de alte entitati asimilate angajatorului”. La Randul 1 "Tip asigurat alte entitati asimilate" se selecteaza 18- Persoane care realizeaza venituri din activitati desfasurate in baza contractelor/conventiilor civile incheiate potrivit Codului civil, precum si a contractelor de ...[citeste in continuare...]
Posibilitatea acordarii retroactive a sporului de vechime
de Oana Valvoi

Spor de vechime acordat retroactiv
Avem obligatia acordarii sporului de vechime pentru perioada ianuarie - iunie 2013 unui angajat care si-a adus actele prin care isi dovedeste vechimea totala in munca de abia in iulie 2013? Mentionez ca in CCM la nivel de unitate avem specificat acordarea sporului de vechime in functie de vechimea totala in munca.

Raspuns: Munca prestata in temeiul unui contract individual de munca ii confera salariatului vechime in munca (art. 16 alin. (4) din Codul muncii).

Asadar, prin vechime in munca se intelege totalitatea perioadelor in care o persoana a desfasurat activitati in temeiul unui contract individual de munca, sporul pentru vechime in munca fiind acordat pentru intreaga perioada in care o persoana a prestat munca in calitate de salariat. Prin urmare, calculul sporului pentru vechime in munca se face in functie de anii de activitate ca si salariat iar sporul pentru vechime in munca se acorda pentru intreaga perioada in care persoana ...[citeste in continuare...]
  Legislatia Muncii
A fost lansat programul Munca in libertate
de Mihaela Pascu

Departamentul pentru Dezvoltare Internationala al Regatului Unit (DFID), Organizatia Internationala a Muncii (OIM) si Scoala Londoneza de Igiena si Medicina Tropicala (LSHTM) vor lansa pe 15 iulie, in Marea Britanie noul program "Munca in libertate", programul menit sa ajute la combaterea traficului de femei si fete din Asia de Sud.

Programul vine in contextul in care milioane de femei din Asia de Sud sunt traficate in fiecare an in conditii similare muncii fortate.

Programul finantat de UK are drept scop crearea de conditii de migratie in siguranta pentru fetele si femeile care calatoresc pentru a lucra in sectoarele de imbracaminte si in domeniul muncii casnice din Orientul Mijlociu si in Asia de Sud. Eforturile se vor concentra asupra a trei tari-cheie de plecare - Bangladesh, India si Nepal - si tarilor de destinatie - India, Iordania, Liban si Emiratele Arabe Unite.

Programul isi propune sa construiasca un parteneriat intre guverne, ...[citeste in continuare...]

Reforma Codului de procedura civila poate da peste cap activitatea a zeci de mii de specialisti


- paralela dintre cele vechiul si noul cod de procedura civila. Identificarea unor articole din vechiul cod, care au sau nu corespondent in noul Cod de procedura civila va fi extrem de simpla, paralela fiind realizata pe materii, insa o veti regasi si sub forma unui index alfabetic.(detalii aici >>>)
  Club Juridic
Acuzatii furt la locul de munca

Buna ziua,
Lucrez la o institutie bugetara.  Pt ca am vrut sa demisionez la un moment dat am inceput ,cu pasi mici sa fiu sicanat de catre angajator,sugerindumi-se ceva de genul: te dam noi afara nu pleci tu.

De la unul din punctele de lucru au disparut niste  materiale. valoarea lor este insignifianta dar gestul adica furtul este reprobabil in sine Eu si cu colegul meu de echipa sintem banuiti mai mult sau mai putin oficial ca le-am fi furat.
Spre nenorocul meu nu am retinut sfaturile pe care le-ati mai dat altor persoane in spete asemanatoare.
Va rog sa-mi spuneti care sint metodele de investigare ale angajatorului,legale fireste. Stiu ca putem fi audiati de o comisie sau persoana care reprezinta angajatorul. Mai stiu ca exista niste proceduri pt citarea noastra si ca putem refuza primirea acestor ciatatii ( sau cum se vor fi numind ) angajatorul putind ,parca,sa trimita aceste citatii prin posta cu AR si continut declarat. Va rog sa-mi scuzati erorile de terminologie daca exista.De ...[citeste in continuare...]

abuzuri

Buna ziua,
Va  rog precizati pasii de urmat in urmatoarea situatie privind aplicarea Legii 10/2001: instanta de control al legalitatii dispozitiei primarului, prin depasirea vadita a atributiilor sale legale, stabilite o suma arbitrara pentru desptgubire, eludand prevederile legale instituite privind atributiile Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor ....[citeste in continuare...]

57 de modele de cereri si actiuni in justitie


- conforme cu noul Cod de procedura Civila!


• Cerere de chemare in judecata
• Actiunea in constatare (...detalii aici >>)
• Cerere completatoare sau de modificare a cererii principale
• Cerere de interventie
• Cerere de chemare in judecata a altor persoane (...detalii aici >>)

  Viata sanatoasa
7 alimente periculoase

Exista alimente bune pentru oase, dar si unele care le subrezesc. Daca ai adunat o suma de factori favorizanti aparitiei osteoporozei, ai mare grija ce mananci!

Lactatele sunt ideale pentru sanatatea oaselor, dar, chiar daca ele nu-ti lipsesc din dieta, calciul pe care il contin ar putea fi impiedicat sa se absoarba din cauza anumitor alimente bogate in calciu si minerale si evita-le pe cele care favorizeaza demineralizarea osoasa!

Bauturi racoritoare acidulateDupa ce ca au o gramanda de calorii, contin si acid fosforic, care distruge calciul din oase! Daca bei suc ocazional, nu e un capat de lume! Moderatia este cheia. Problema apare cand bei in fiecare zi. Cum sucul nu se impaca bine cu laptele, vei fi mai tentata sa bei mai putin lapte si mai mult suc, adica pe de o parte aduci putin calciu in organism si alta scoti mult calciu.
Pentru sanatatea oaselor tale, ar trebui sa bei suc de fructe cu lapte ori iaurt. Sunt tonice, racoritoare si tonifica ...[citeste in continuare...]

Va invitam sa cititi cea mai noua aparitie in domeniu:

Ghid Practic Excel 
– realizat conform nevoilor dvs. de invatare rapida –

Conceput in mod deosebit pentru:
 

– Realizarea diverselor situatii la birou (pentru evidentele si rapoartele catre superiori) detalii aici »


– Prezentarea rapida si exacta a datelor cerute (date fiind complexitatea situatiilor ce trebuie realizate) detalii aici »

 

Excel Practic –
explicat pas cu pas

Toate situatiile si rapoartele pe care le primiti sau pe care trebuie sa le faceti sunt in ziua de astazi in Excel. Programul este indispensabil, de aceea a fost editat un Ghid Practic Excel 
 

Excel-ul nu va mai avea pentru tine niciun secret! ...Click Aici »
 

Cu ajutorul Ghidului Practic Excel reduceti timpul de lucru de la cateva ore la cateva minute
 

Nu te mai chinui cu planificari, evidente si rapoarte in Excel! Descopera chiar acum acele functii si formule Excel care iti reduc munca stresanta si obositoare la cateva minute de prelucrare a datelor.
 

Pret redus cu 42%!
 

Atentie: Ghidul Practic Excel se adreseaza tuturor celor care care au nevoie sa lucreze in acest program (cel putin) saptamanal. El a fost creat pentru a veni in ajutor Managerilor, Departamentelor de contabilitate, Departamentului de resurse umane, Juristilor, PFA-urilor etc.

Ghidul Excel iti pune la dispozitie tot ce te intereseaza pentru a lucra rapid, eficient, fara probleme si fara stres. Nu crezi ca este posibil? Incearca-l si ai sa te convingi!


 

Recuperarea creantelor FARA procese!

2013: In plina dezvoltare sau in insolventa?>>> detalii aiciAveti la dispozitie 6 posibilitati eficiente prin care puteti intra din nou in posesia banilor dvs.  Alegeti-o pe cea care va avantajeaza! Informatia este prezentata pe CD - ul 5+1 metode de recuperare rapida a creantelor, fara proces!

* contine modele, recomandari si mod practic de aplicare instant a legii
* va ajuta sa alegeti solutia care se potriveste cel mai bine situatiei in care va aflati
* va explica exact ceea ce aveti de facut ca sa scapati de griji de la 15 februarie.
* va ofera solutii sigure, verificate, profesioniste.

Comandati acum CD-ul 5+1 metode de recuperare rapida a creantelor, fara proces! Este UNIC pe piata informatiilor juridice specializate! Trebuie sa-l aveti! Daca vreti sa evitati falimentul in 2013!


Cuprins CD-ul 5+1 metode de recuperare rapida a creantelor, fara proces:


1. Contine sfaturi, recomandari si solutii eficiente de recuperare rapida a creantelor conform noilor reglementari legislative impuse de la 15.02.2013 – informatii de “aur” pentru orice consilier juridic si administrator de afacere ce se respecta, care se doreste un adevarat profesionist in domeniul sau - recuperarea creantelor ... detalii aici >>>

2.  Va da posibilitatea ca, in calitate de consilier juridic experimentat, sa oferiti clientilor dvs. solutii eficiente care va aduc notorietate si bani ...detalii aici >>>

3.  Este vital oricarui administrator/ manager aflat in imposibilitatea de a-si recupera creantele (sau ingrijorat de aceasta posibilitate), de a face rost de lichiditati pentru a evita falimentul ...detalii aici >>>

4.  Va ofera solutii pentru recuperarea accelerata a banilor – facturi neplatite pentru care deja platiti impozit pe profit si TVA fara sa le fi incasat vreodata! ... click aici pentru cuprinsul integral >>>

Aflati cum va puteti folosi de orice „parghie” legislativa pentru a darama obstacolul intruchipat de lipsa lichiditatilor! Profitati de profesionalismul specialistilor Rentrop&Straton! Ei va pregatesc pentru 15 februarie cu solutii concrete, verificate, pentru intoarcerea banilor dvs. in buzunarele dvs.!

 
© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040-213172586