E-Juridic.ro - Newsletter

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
 

Ghid practic pentru procedura partajului judiciar

Noile prevederi ale Codului Civil si ale Codului de Procedura Civila!

Click aici pentru mai multe detalii >>>

Noile reglementari schimba acum regulile procedurii partajului si va obliga sa va aliniati noilor cerinte legate de:

* Conditiile partajului Detalii aici »
  Noutati Juridice
Efectele donatiei. Drepturile si obligatiile partilor

Drepturile si obligatiile partilor si alte efecte ale donatiei au fost modificate in noul Cod civil.

Exista obligatii in sarcina donatorului?
In executarea donatiei, dispunatorul raspunde numai pentru dol si culpa grava (art. 1017).

Garantia contra evictiunii. Donatorul nu raspunde pentru evictiune decat daca a promis expres garantia sau daca evictiunea decurge din fapta sa ori dintr -o imprejurare care afecteaza dreptul transmis, pe care a cunoscut -o si nu a comunicat-o donatarului la incheierea contractului .

In cazul donatiei cu sarcini, in limita valorii acestora, donatorul raspunde pentru evi ctiune ca si vanzatorul (art. 1018).

Garantia contra viciilor ascunse. Donatorul nu raspunde pentru vic iile ascunse ale bunului donat. Totusi, daca a cunoscut viciile ascunse si nu le-a adus la cunostinta donatarului la incheierea contractului, donatorul este tinut sa repare prejudiciul cauzat donatarului prin aceste vicii.

In cazul donatiei cu ...[citeste in continuare...]

Nerespectarea arhitecturii procesului verbal prevazuta in lege poate conduce la anularea acestuia.

Cati dintre cei care intocmesc astfel de procese verbale acorda atentie acestui „amanunt”? >>> raspunsul aici

Nenumaratele decizii luate in instanta privind anularea contraventiilor sau transformarea acestora in sanctiune de avertisment. Totul din cauza superficialitatii cu care au fost intocmite procesele verbale!

  >> click aici pentru detalii privind Anularea unei amenzi

Model: Actiune in restituirea imbunatatirilor aduse unui imobil

DOMNULE PRESEDINTE,

Subsemnatul ....................................., cu domiciliul ales in .........................................., str. ......................... nr. ..., et. ...., ap. ...., sector ...., in contradictoriu cu paratul E. A., cu domiciliul in ......................, str. ..................................... nr. ...., et. ..., ap...., sector ..., formulez urmatoarea:

CERERE DE CHEMARE IN JUDECATA

prin care va solicit:
* obligarea paratului la plata imbunatatirilor aduse apartamentului proprietatea paratului.
Estimez valoarea acestor imbunatatiri la suma de .......................... lei, provizoriu, in vederea timbrarii, urmand ca dupa efectuarea expertizei de specialitate sa completez taxa de timbru.

IN FAPT,
Paratul este proprietarul apartamentului nr. .....din imobilul situat in ..............................., pe cale eu l-am inchiriat de la acesta, prin contractul de inchiriere nr.......
Am ...[citeste in continuare...]

Reforma Codului de procedura civila poate da peste cap activitatea a zeci de mii de specialisti


Pret special 68.67 lei TVA inclus redus de la 99.19 lei

Pret valabil doar in aceasta oferta, in limita stocului disponibil.


Cartea "Corespondente intre vechiul si noul Cod de procedura civila" supune atentiei dvs.:

- paralela dintre cele vechiul si noul cod de procedura civila. Identificarea unor articole din vechiul cod, care au sau nu corespondent in noul Cod de procedura civila va fi extrem de simpla, paralela fiind realizata pe materii, insa o veti regasi si sub forma unui index alfabetic.(detalii aici >>>)

- Legea nr. 134/2010 (Codul de procedura civila) (detalii aici>>>)

- Legea de punere in aplicare a noului Cod de procedura civila (detalii aici >>>)
 
Aflati mai multe detalii aici >>>
Parchetul european: Solutia CE pentru protejarea banilor contribuabililor

Comisia Europeana actioneaza in vederea imbunatatirii, la nivelul Uniunii, a derularii urmaririi penale a autorilor infractiunilor de frauda asupra banilor contribuabililor din UE prin instituirea Parchetului European,

Sarcina exclusiva a Parchetului European va consta in efectuarea de cercetari si urmari penale, acesta urmand sa aiba competenta, la nevoie, de a trimite in judecata — in instantele din statele membre — persoanele invinuite de savarsirea de infractiuni care afecteaza bugetul UE. Parchetul European va fi o institutie independenta, supusa controlului democratic.

Jose Manuel Barroso, Presedintele Comisiei Europene, a declarat: „Dupa cum am promis cu ocazia discursului din 2012 privind starea Uniunii, Comisa a propus astazi instituirea Parchetului European. Aceasta initiativa confirma angajamentul Comisiei fata de consolidarea statului de drept; propunerea va consolida in mod decisiv protectia banilor contribuabililor si combaterea eficace a ...[citeste in continuare...]

Legea 76/2012 dispune, Codul de Procedura Civila se supune.

Stiti cum se vor desfasura procesele civile incepand cu 15 februarie 2013?

Ghid rapid de insusire a celor peste 30 de articole modificate prezente in Noul Cod de Procedura Civila ... detalii aici

Reduceti cu 87% timpul si efortul pregatirii pentru prezentarea cu succes in instanta!

Data de 15 februarie 2013 aduce cu sine schimbarea consistenta a Codului de Procedura Civila. Aceasta modificare are un impact major asupra regulilor dupa care se vor desfasura de acum inainte procesele civile. >>> detalii aici


  Legislatia Muncii
Ministerul Muncii: Concluzii privind posibilitatile de crestere a numarului de locuri de munca
de Mihaela Pascu

Va informam ca ministrul muncii, Mariana Campeanu, a participat, in perioada 11 - 12 iulie a.c., la reuniunea informala a ministrilor ocuparii si afacerilor sociale din statele membre UE (EPSCO informal), desfasurata la Vilnius, in Lituania, in organizarea Presedintiei Lituaniene a Uniunii Europene.

In prima zi, Presedintia Lituaniana a UE a deschis sesiunea de lucru cu prezentarea unui rezumat al discutiilor avute cu partenerii sociali europeni si cu Platforma Sociala si s-au constituit trei ateliere de lucru simultane, in cadrul carora participantii s-au concentrat asupra promovarii sustenabile a dezvoltarii sociale care, in actualele circumstante economice, trebuie realizata printr-o stransa interactiune intre politicile sociale si economice.

Astfel, primul atelier de lucru, la care a participat si Romania, a avut ca subiect de discutie "Eficienta si eficacitatea investitiilor sociale" - domeniile unde exista cea mai mare nevoie de imbunatatire a ...[citeste in continuare...]
  Club Juridic
ANRP

Am varsta de 92 de ani si am depus notificare in urma cu 12 ani, in anul 2001, pentru restituirea a 1/2 parte dintr-un imobilul situat in Brasov, care a fost vandut in baza L.112/1995 in anul 1997.

Sunt posesoarea unei hotarari judecatoresti, ramasa definitiva si irevocabila, prin care ANRP-ul a fost obligata la desemnarea unui evaluator pentru intocmirea raportului de evaluare si la emiterea deciziei reprezentand titlul de despagubire, lucru pe care ANRP-ul bineinteles ca nu l-a facut, desi hotararea judecatoreasca a fost emisa in luna mai 2012. In ce criterii credti ca voi intra in noua lege a despagubirilor. Va multumesc, dorindu-va in continuare o zi buna. [citeste in continuare...]

  Viata sanatoasa
S-a dovedit stiintific ca vara facem mai mult sex. Iata de ce...

Britanicii fac mai mult sex, in august decat in oricare alta luna - si asta datorita nivelului mai mare de de testosteron.

Britanicii fac mai mult sex in iunie, iulie, si august. Oamenii de stiinta au evidentiat ca lumina soarelui determina cresteri in nivelurile de serotonina, dopamina, si de testosteron

Un alt motiv ar putea fi, de asemenea, acela ca oamenii poarta mai putine haine si pentru ca sunt in vacanta. Cupluri britanice fac mai mult sex, in august decat orice alta luna, potrivit unui nou studiu.
Oamenii de stiinta cred ca acest lucru se datoreaza faptului ca lumina soarelui creste nivelul de serotonina si dopamina, si testosteron in organism.

Studiile anterioare au aratat ca barbatii au pana la 33 la suta mai mult testosteron in luna iunie decat in ??ianuarie, si este cunoscut ca barbatii cu cat au mai mult testosteron cu atat au mai multe orgasme.

Acest lucru este sustinut de un studiu recent de la Universitatea de ...[citeste in continuare...]

Cele mai frecvente litigii in relatia cu bancile

Cum suna clauzele abuzive?

“Banca isi rezerva dreptul de a revizui rata dobanzii curente in cazul intervenirii unor schimbari semnificative pe piata monetara, afisand noua rata la sediile sale. Rata dobanzii curente astfel modificata se aplica de la data afisarii.”

Este un exemplu de clauza abuziva, asa cum sunt orice alte clauze care:

* dau dreptul bancii de a modifica unilateral clauzele contractului, fara a avea un motiv intemeiat care sa fie precizat in contract.
* obliga consumatorul sa se supuna unor conditii contractuale despre care nu a stiut nimic la data semnarii contractului;
* obliga consumatorul sa isi indeplineasca obligatiile contractuale, chiar si in situatiile in care banca nu si le-a indeplinit pe ale ei;
* dau dreptul exclusiv bancii sa interpreteze clauzele contractuale;Atentie:
Noul Cod de procedura civila

Recuperarea garantata a debitelor!


Colectarea si recuperarea debitelor comerciale si civile

Cuprins

Capitolul 1: Obligatia de plata

1.1. Creante
1.2. Garantii
1.2.1 Garantii personale
1.2.2 Garantii reale
1.3. Scadenta ... detalii aici
1.4. Prescriptia creantelor

Capitolul 2 : Clauze preventive

2.1. Pacte comisorii
2.2. Clauza penala si dobanda de legala ... detalii aici
2.2.1 Clauza penala
2.2.2 Dobanda legala
2.3. Punerea in intarziere a debitorului ...detalii aici
2.4. Sfaturi utile privind clauzele preventive

Cap 3: Recuperarea creantelor

3.1. Recuperare amiabila
A.    Notificarea debitorului;
B.    Medierea. ... detalii aici

3.2. Recuperare contencioasa
3.2.1 Procedura de drept comun
3.2.2 Proceduri urgente

A.Procedura cererilor de valoare redusa .... detalii aici
B.Procedura ordonantei de plata
C. Asemanari si deosebiri

3.2.3 Procedura insolventei
A. Debitorul se afla deja in insolventa
B. Creditorul solicita deschiderea insolventei ... detalii aici

Capitolul 4: Alte modalitati de transformare sau stingere a platii

4.1. Cesiunea de creanta
4.2. Compensatia
4.3. Darea in plata ... detalii aici
4.4. Remiterea de datorie
4.5. Imposibilitatea fortuita de executare

 
© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040-213172586