E-Juridic.ro - Newsletter

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
 

Pentru a va desfasura activitatea dvs. in acelasi ritm ca si pana acum, v-am pregatit 117 modele pentru cele mai importante si mai des intalnite actiuni si cereri adresate justitiei, bineinteles in conformitate cu reglementarile din noul Cod.
Fiecare cerere si actiune este insotita de comentarii, structurate pe elementele esentiale:

• natura juridica (detalii click aici >>)
• calitatea procesuala
• obiectul (detalii click aici >>)
• temeiul de fapt si de drept
• mijloacele de proba
• instanta competenta


 

  Noutati Juridice
UNBR: Rezultate finale admitere 2013

Uniunea Nationala a Barourilor din Romania a dat publicitatii Procesul - verbal privind deschiderea lucrarilor si afisarea rezultatelor la proba teoretica si cu caracter aplicativ a examenului de admitere in profesie ca avocat stagiar si pentru persoanele care au sustinut examenul de definitivat in alte profesii juridice, care a avut loc in perioada 25 - 27 septembrie 2013 impreuna cu Anexa cuprinzind rezultatele obtinute de candidati la proba susmentionata.

Desfasurator:
Rezultatele obtinute de candidatii care vor dobindi calitatea de avocat stagiar:

- La nivel national, in ordine alfabetica

Rezultatele obtinute de candidatii care vor dobindi calitatea de avocat definitiv:

- La nivel national, in ...[citeste in continuare...]

57 de modele de cereri si actiuni in justitie
conforme cu Noul Cod de Procedura Civila


Cerere de chemare in judecata
Actiunea in constatare (detalii aici »)

Cerere completatoare sau de modificare a cererii principale
Cerere de interventie
Cerere de chemare in judecata a altor persoane
Cerere de chemare in garantie
Aratarea titularului dreptului
Intampinare (detalii aici »)


CSM - Sesizarea din oficiu a Inspectiei judiciare

Conform art. 133, alin.1 din Constitutia Romaniei „Consiliul Superior al Magistraturii este garantul independentei justitiei”. In considerarea acestei prerogative, in baza art. 30 alin. 1 din Legea nr. 317/ 2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicata, „Consiliul Superior al Magistraturii are dreptul si obligatia de a se sesiza si din oficiu pentru a apara judecatorii si procurorii impotriva oricarui act care le-ar putea afecta independenta sau impartialitatea ori ar crea suspiciuni cu privire la acestea.”

In sedinta de marti, 08.10.2013, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat, cu majoritate de voturi, sesizarea Inspectiei Judiciare pentru efectuarea de verificari in vederea stabilirii daca afirmatiile vehiculate in spatiul public - in contextul creat de incetarea delegarii domnului procuror Papici Lucian Gheorghe in functia de procuror sef al Sectiei de combatere a coruptiei din cadrul DNA - de catre diversi ...[citeste in continuare...]
Avocatul Poporului a contestat la CC Ordonanta de urgenta privind insolventa

Avocatul Poporului a contestat, miercuri, la Curtea Constitutionala Ordonanta de urgenta privind insolventa, invocand lipsa conformitatii unor dispozitii legale din actul normativ fata articolul 1 alineatul 5 si articolul 15 alineatul 2 din Constitutie.

In sesizarea trimisa Curtii Constitutionale, Avocatul Poporului a ridicat direct exceptia de neconstitutionalitate a articolului 81 alineatul 3 si a articolului 348 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 9/2013 privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa.

"Argumentele invocate au vizat conformitatea dispozitiilor legale criticate fata de art. 1 alin. (5) si art. 15 alin. (2) din Constitutie, privind obligativitatea respectarii Constitutiei, a suprematiei sale si a legilor, cat si a neretroactivitatii legii", se arata intr-un comunicat de presa al Avocatului Poporului.

Ordonanta de Urgenta privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa, adoptata pe 2 octombrie de ...[citeste in continuare...]

Ghid practic pentru procedura partajului judiciar

Noile prevederi ale Codului Civil si ale Codului de Procedura Civila!

Click aici pentru mai multe detalii >>>

Noile reglementari schimba acum regulile procedurii partajului si va obliga sa va aliniati noilor cerinte legate de:

* Conditiile partajului Detalii aici »
  Legislatia muncii
Studiu OIM: Impactul reformelor legislative asupra relatiilor industriale din Romania
de Mihaela Pascu

La 10 octombrie 2013, Organizatia Internationala a Muncii ILO DWT/C - Budapesta, in colaborare cu Blocul National Sindical si cu Fundatia Friedrich Ebert organizeaza lansarea studiului "Impactul reformelor legislative asupra relatiilor industriale din Romania", eveniment ce va fi urmat de o dezbatere ampla pe aceasta tema, dupa cum se precizeaza intr-un comunicat de presa.

Biroul OIM pentru Europa Centrala si de Est a realizat un studiu de impact al aplicarii Codului Muncii si Legii privind dialogul social nr. 62/2011, ale carui concluzii au indicat faptul ca, in ansamblu, reforma legislativa a avut un impact social negativ asupra parteneriatului social, negocierii colective si calitatii conditiilor de angajare si de munca.

In comunicat se precizeaza faptul ca analizand concluziile studiului, devine "si mai evidenta necesitatea modificarii legislatiei in vigoare, in scopul asigurarii unei depline conformitati cu conventiile internationale ale ...[citeste in continuare...]

Aplica procedura de executare silita CORECT si in conformitate cu Noul Cod de procedura civila cu ajutorul CD-ului Ghidul complet al executarii silite


Achizitionati lucrarea CD Ghidul complet al executarii silite si

veti primi o REDUCERE de 50%


din pretul CD-ului Colectarea si recuperarea debitelor comerciale si civile - conform noului Cod de procedura civila!

 

Profita de oferta de Ultima ora, click aici <<


  Club Juridic
Casatorie cetatean extracomunitar

Buna ziua. Va rog sa imi spuneti care sunt pasii ce trebuie urmati pentru incheierea valabila a unei casatorii cu un cetatean extracomunitar, respectiv documentele necesare si procedura de incheiere a casatoriei.

Va rog, de asemenea, sa imi spuneti daca viza turistica este acceptata la incheierea casatoriei. Va multumesc![citeste in continuare...]

executare silita

tocmai au depus cerere de executare silita, am vazut dosarul pe portalul instantelor la judecatoria Patarlagele si asteptam sa vina cu instiintarea.

Ce putem face dupa asta?mentionez ca am predat masina cu proces verbal de predare si un act care spune ca este reziliat contractul in decembrie 2009.

Nu avem facturi restante! ce mai vor de la noi?[citeste in continuare...]
  Viata sanatoasa
Trucuri rapide pentru a slabi

Satul sa tii atatea diete? Este timpul sa-ti dam sfaturi simple si cat se poate de pragmatice din partea oamenilor care le-au incercat. Sigur, petrecem foarte mult timp cautand cele mai recente cercet?ri in materie de diete ?i citim toate articolele despre cum isi intretin celebrit??ile corpul super-tonifiat si despre secretele lor de antrenament.

La sfâr?itul zilei, îns?, pierderea kilogramelor este la fel de grea pentru noi, asa cum este pentru oricine altcineva. Va prezentam cateva trucuri foarte simple pentru a da jos kilogramele nedorite:

In primul rand renunta la masurarea portiilor de mancare.

Controlul portiilor nu inseamna sa masori cantitea de alimente ci este vorba, de exemplu, despre comandarea a doua ...[citeste in continuare...]

Modificarile Legii societatilor comerciale
din 1990 si pana in prezent!


Acum poti interpreta si tu corect Legea 31!

Click aici pentru mai multe detalii >>>

 


Numai in ultimele 15 luni, Legea societatilor comerciale a suferit 6 schimbari! Stabilitatea legislativa este clatinata din temelii (daca mai adaugi cele 118 transformari ale Codului Fiscal si ale Codului de Procedura Civila, aproape ca-ti iei zborul)... Un mediu de afaceri are nevoie de ordine, si nu de haos. Uneori, sporirea incertitudinilor descompun si structuri care se pretind destul de rezistente.

Efecte? Somajul creste. Preturile si falimentele se catara asemenea unor liane. Relansarea economica intarzie...

Cum sa respiri tu si mediul tau de afaceri?

Poate doar cu "Legea societatilor comerciale, republicata, cu modificarile ulterioare", textul de lege in format final integrat si coerent!

 

Cat de greu ti-a fost sa parcurgi legile in formatul actual al unui soft legislativ?
 Manual de publicare:


 

cum trebuie redactat un articol destinat publicarii intr-o revista de prestigiu;
cum trebuie scrisa o teza de doctorat sau o lucrare de diploma;
cum trebuie intocmit chiar si un simplu referat in mediul universitar/academic.


Cunoasteti aceste reguli?


Intrebarea este importanta deoarece s-a constatat ca, adesea, multe articole si comunicari de specialitate sunt greu de inteles.

Da, in domenii stiintifice, unde precizia si claritatea ar trebui sa fie litera de lege, multi autori pacatuiesc printr-o exprimare greoaie, o prezentare dezordonata a ideilor, lipsa de amanunte sau pur si simplu printr-o structura deficitara care face articolul respectiv nepublicabil.

Asadar, ce reguli de redactare/prezentare/comunicare trebuie aplicate in comunicarea stiintifica?

Aflati aici detalii >>>


 
© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040-213172586