E-Juridic.ro - Newsletter

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
 
  Noutati Juridice
Inalta Curtea a decis: Modificarea metodei de calcul a dobanzii pentru un credit in franci elvetieni

Inalta Curtea a decis, miercuri, 9 octombrie, printr-o hotarare definitiva obligarea bancii la reducerea dobanzii unui credit bancar la jumatate.

Este prima decizie definitiva prin care judecatorii dau castig de cauza debitorilor in disputa cu bancile privind clauzele abuzive.

Pe scurt, in 2008, bucuresteanul a luat un credit de 100.000 de franci elvetieni, iar banca a decis sa ii creasca dobanda de la 5,7% la 6,99%, desi indicatorul de referinta a scazut constant. Instanta a decis ca banca nu poate modifica marja care a fost convenita in contractul de creditare. Altfel spus, judecatorii au decis ca bancile nu isi pot mari profitul prin majorarea discretionara a dobanzilor la credite.

In ianuarie, un bucurestean a incheiat un contract cu  ...[citeste in continuare...]
INM: Concurs functii de conducere

Prin Hotararea Plenului nr. 833/20 august 2ol3, Consiliul Superior al Magistraturii a aprobat organizarea, prin intermediul Institutului National al Magistraturii, la Bucuresti, in perioada 13 septembrie - 4 decembrie 2013, a concursului sau examenului pentru numirea in functii de conducere a judecatorilor si procurorilor la curtile de apel, tribunale, judecatorii, precum si la parchetele de pe langã acestea, in conditiile art. 48 alin. 1 si art. 49 alin. l din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si ale Regulamentului de organizare si desfasurare a concursului sau examenului pentru numirea in functii de conducere ajudecatorilor si procurorilor, aprobat prin Hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 320/2006, publicata in Monitorul Oficial nr. 384/4 mai 2006, modificata si completata prin Hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr.817/2008, ...[citeste in continuare...]

Acte juridice uzuale in activitatea societatilor comerciale

Acte constitutive
Proiect de fuziune/divizare
Contract de cesiune de parti sociale


Important!
 Acum aveti posibilitatea de a achita produsul prin card si il puteti descarca instant!
 Bineinteles, ulterior, primiti prin posta si produsul fizic.

 Click aici pentru detalii si comanda >>>

Retragerea propunerii de numire

In urma consultarilor avute de ministrul justitiei, Robert Cazanciuc, cu procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie (D.N.A.), Laura Codruta Kovesi, cu procurorul sef al Sectiei pentru combaterea coruptiei, Iuliana Bendeac, procurorul sef adjunct al aceleasi sectii, Viorel Ioan Cerbu, ministrul justitiei a decis :

1. Retragerea propunerii de numire in functie a celor anterior mentionati care ocupa in prezent, prin delegare, cele 2 functii de conducere;

2. Inaintarea catre Consiliul Superior al Magistraturii a solicitarii de aviz pentru numirea procurorilor: ...[citeste in continuare...]

Cartea "Corespondenta vechilor temeiuri juridice in noul Cod civil" contine toata informatia de care aveti nevoie, structurata in mod similar Codului civil cu care sunteti familiarizat.

Acest tip de organizare va ajuta sa ajungeti rapid la temeiul legal cautat si sa gasiti imediat  corespondenta sa in noul Cod civil. Simplu, rapid si corect!

Click aici pentru detalii >>>


  Legislatia Muncii
Evaluarea salariatilor sta la baza selectiei in vederea concedierii acestora?

Vom stabili mai jos care va fi modelul de program de reorganizare/restructurare a societatii cand angajatorul doreste sa desfiinteze niste posturi fara a se invoca motivele economice, deoarece societatea este pe profit.

Angajatorul doreste o reorganizare a activitatii, fiind astfel necesara o nota de fundamentare care va sta la baza acestui program de reorganizare.

In afara de criteriile economice, vom vedea ce alte criterii mai pot fi invocate in implementarea programului pentru desfiintarea unor posturi. Se va stabili astfel si pe ce criterii pot fi desfiintate doar unele posturi din aceeasi categorie, precum si cum se va face selectia persoanelor care vor fi concediate.

Potrivit art. 17 alin. (2) lit. e) din Codul muncii, persoana selectata in vederea angajarii ori salariatul, dupa caz, va fi informata cu privire la cel putin criteriile de evaluare a activitatii profesionale a salariatului aplicabile la nivelul angajatorului. Aceste criterii de evaluare ...[citeste in continuare...]

Excel Practic – explicat pas cu pas

Toate situatiile si rapoartele pe care le primiti sau pe care trebuie sa le faceti sunt in ziua de astazi in Excel. Programul este indispensabil, de aceea a fost editat un Ghid Practic Excel 
 

Excel-ul nu va mai avea pentru tine niciun secret! ...Click Aici »
 

Cu ajutorul Ghidului Practic Excel reduceti timpul de lucru de la cateva ore la cateva minute
 

Nu te mai chinui cu planificari, evidente si rapoarte in Excel! Descopera chiar acum acele functii si formule Excel care iti reduc munca stresanta si obositoare la cateva minute de prelucrare a datelor. Pret redus cu 42%!


  Club Juridic
certificat mostenitor legea 18/1991

Cu un certificat de mostenitor in care este un teren obtinut prin legea 18/1991 cadastru si intabularea se poate face ?

In legea cadastruluu am citit ca la prima inscriere in sistem se poate face cu certificatul de mostenitor sau ca daca nu sunt alte acte se accepta certificatul de mostenitor.

Totusi am dat peste un inginer care spune ca nu se poate fara titlu. Certificatul face dovada deplina a dreptului de proprietate cu titlu universal.

Mostenitorii fac dovada deplina a proprietatii, asupra bunurilor mostenite, asa cum spune noul cod civil, si legea notarilor.[citeste in continuare...]

insolventa cu procese pe rol

Dar daca mai sunt procese pe rol, ce se intampla cu acestea, in cazul in care o societate este in procedura de insolventa, in perioada de observatie?

Spre exemplu avem un dosar suspendat avand ca obiect obligatia de a face, societatea debitoare avand calitatea de intimat parat sau, trebuie sa facem plangere impotriva incheierii de respingere a cererii de reexaminare privind inscrierea in Cartea Funciara a dreptului de superficie asupra unor terenuri ce apartin societatii. In aceste conditii ce solutii sunt?

Tot administratorul poate lua act de acestea?[citeste in continuare...]

Noul Cod de procedura civila a modificat executarea silita

Cititi aici Ghidul Complet al Executarii Silite

 

Click aici pentru detalii >>>

1.    Avem noi reguli! Mai complexe, mai nuantate!
2.    Cunoasterea si respectarea noii legislatii sunt imperative! In plus...
3.    Puteti economisi timp si energie utilizand un instrument specializat in alcatuirea usoara, corecta si in timp util a dosarelor executionale!

Fiindca acum aveti la dispozitie lucrarea pe CD
Ghidul complet al executarii silite - lucrarea care sintetizeaza pentru dvs. si transpune in actiuni clare articolele de lege. Va ajuta sa respectati legea si sa actionati ca un adevarat profesionist.

Click aici pentru detalii >>>
  Monitorul Oficial

Noile reglementari schimba acum regulile procedurii partajului!

Aspecte sensibile din procedura partajului:

Proprietatea comuna ...detalii aici >>>
Partajul bunurilor dobandite in timpul casatoriei ...detalii aici >>>
Partajul bunurilor dobandite prin mostenire ...detalii aici >>>
Iesirea din indiviziune cu privire la bunurile dobandite in indiviziune prin contract
Procedura speciala a partajului judiciar, conform noului Cod de procedura civila, modele actiuni partaj ... detalii aici >>>

  Viata sanatoasa
Micotoxinele si riscurile pentru sanatate

Alimentele sunt principala noastra sursa de nutrienti. Relatia om-aliment este atat de stransa, incat s-a bucurat de mult succes afirmatia : ”sunt ceea ce mananc”. Din pacate, pe langa nutrienti, alimentele pot vehicula si substante chimice cu efecte extrem de nefavorabile asupra sanatatii consumatorilor.

Aceste substante chimice ajung in alimente accidental sau pot fi introduse in mod intentionat. In ambele situatii, consecintele pot fi grave, indiferent daca substanta toxica este de origine naturala sau de sinteza. Deci pana la urma nu orice substanta naturala este si sigura pentru consumator!

Printre substantele naturale care se pot intalni in alimente si care determina efecte extrem de toxice se innumara si micotoxinele. In mod clasic, ele polueaza indeosebi derivatele cerealiere, insa practic orice aliment care mucegaieste are mari sanse sa se “imbogateasca” si in micotoxine. Micotoxinele sunt, dupa cum ne spune si numele, produse ale ...[citeste in continuare...]


117 Modele de cereri si actiuni in justitie, conform noului Cod civil


I. Cereri si actiuni cu privire la persoana fizica si persoana juridica

 • Actiune privind declararea judecatoreasca a mortii - art. 49-57 Cod Civil
 • Actiune privind schimbarea numelui pe cale administrativa – art. 85 Cod Civil
 • Actiune privind stabilirea domiciliului minorului – art. 92 Cod Civil

... si lista continua aici »

II. Cereri si actiuni in materie de minori si familie

 • Actiune privind obligatia de depagubire in cazul ruperii logodnei – art. 269 Cod Civil
 • Actiunea in anularea contractului de vanzare-cumparare a locuintei familiei – art. 322 Cod Civil
 • Actiune privind nulitate conventiei matrimoniale – art. 329-330 Cod Civil

... si lista continua aici » 

III. Cereri si actiuni cu privire la dreptul de proprietate

 • Actiunea in revendicare –art. 563 Cod Civil
 • Accesiune imobiliara artificiala – art. 577 – 579 Cod Civil
 • Actiune in constatarea efectuarii unor lucrari cu buna - credinta –art. 586 Cod Civil
 • Picatura stresinii – art. 611 Cod Civil
 • Servitute de vedere –art. 614-615 Cod Civil

... si lista continua aici »

IV. Cereri si actiuni in materia mostenirilor si liberalitatilor

 • Constatarea deschiderii succesiunii
 • Reductiunea liberalitatilor art. 1094 Cod Civil
 • Constatarea dreptului de abitatie al sotului supravietuitor – art. 973 Cod Civil
 • Actiune in anularea renuntarii la mostenire art. 1123 Cod Civil

... si lista continua aici »

V. Cereri si actiuni izvorate din raporturi contractuale

 • Nulitatea contractului de vanzare-cumparare
 • Contravaloare lipsa folosinta
 • Obligare la reducerea pretului contractului de vanzare-cumparare pentru vicii –art. 1710 Cod Civil
 • Pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de act de vanzare-cumparare
 • Actiune in constatarea intervenirii vanzarii

... si lista continua aici »

VI. Contestatii si sesizari

 • Anularea autorizatiei de construire
 • Contestatie impotriva procesului verbal de contraventie
 • Cerere de eliberare Titlu de Proprietate
 • Contestatie la executare
 • Contestatie impotriva Dispozitiei Primarului

... si lista continua aici »

 
© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040-213172586