E-Juridic.ro - Newsletter

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie

Dvs. va confruntati cu clienti rau-platnici?
Cum va afecteaza modificarile legislative?

 

Publicatia Recuperarea Debitelor va ofera mijloacele eficiente de recuperare rapida a banilor dvs.

Clientii dvs. intarzie cu plata facturilor?

Intarzierile acestea va deregleaza fluxul de numerar?

In consecinta, aveti la randul dvs. intarzieri cu plata facturilor sau chiar a salariilor?

Fie ca sunteti jurist, reprezentant al unei firme cu astfel de probleme serioase (sau deocamdata doar potentiale), fie ca sunteti chiar managerul ingrijorat de soarta lichiditatilor firmei dvs., solutia este una singura: sa-i mobilizati pe datornici sa se achite de obligatiile lor. (... detalii gasiti aici »)

  Noutati Juridice
Liste INM: Notele la probele scrise la examenul de capacitate a judecatorilor

INM a afisat rezultatele obtinute de candidati la probele scrise din cadrul examenului de capacitate al judecatorilor stagiari si procurorilor stagiari, organizat in perioada 5 iulie – 7 noiembrie 2013. Urmeaza probele orale

Institutul National al Magistraturii a publicat rezultatele probelor scrise sustinute de magistrati in cadrul examenului de capacitate al judecatorilor stagiari si procurorilor stagiari, precum si al personalului de specialitate juridica asimilat judecatorilor si procurorilor din aparatul propriu al Ministerului Justitiei, Ministerului Public, CSM si INM, organizat in perioada 5 iulie – 7 noiembrie 2013. Probele scrise sustinute de judecatorii si procurorii stagiari au constat in solutionarea unor spete si in redactarea unor lucrari cu caracter practic din disciplinele Drept civil, Drept procesual civil, Drept penal si Drept procesual penal.

INM a precizat ca rezultatele probelor scrise pot fi contestate de magistratii stagiari in termen ...[citeste in continuare...]

Noile reglementari schimba acum regulile procedurii partajului!

Aspecte sensibile din procedura partajului:

Proprietatea comuna ...detalii aici >>>
Partajul bunurilor dobandite in timpul casatoriei ...detalii aici >>>
Partajul bunurilor dobandite prin mostenire ...detalii aici >>>
Iesirea din indiviziune cu privire la bunurile dobandite in indiviziune prin contract
Procedura speciala a partajului judiciar, conform noului Cod de procedura civila, modele actiuni partaj ... detalii aici >>>

Chiuariu: Romania ramane un sustinator al principiului universalitatii privind jurisdictia si activitatea Curtii Penale Internationale

"Exista vointa politica pentru ratificarea cat mai curand, de catre Parlament, a amendamentelor de la Kampala, astfel incat acestea sa intre in vigoare, fiind necesara ratificarea lor de 30 de state parti", a sustinut Tudor Chiuariu.

In cadrul intalnirii avute joi, Tiina Intelmann a multumit pentru suport, apreciind eforturile Romaniei ?i incurajand parlamentarii romani sa participe la activitatile organizatiei Parliamentarians for Global Action (Parlamentari pentru Actiune Globala).

Curtea Penala Internationala (CPI) este singura instanta penala internationala permanenta, cu vocatie universala, care functioneaza in baza principiului complementaritatii fata de instantele penale interne.

CPI a devenit functionala odata cu intrarea in vigoare a Statutului de la Roma, la 1 iulie 2002, iar in prezent 111 state sunt parti la Statut.

In prezent, Curtea investigheaza infractiuni internationale (crima de genocid, crimele de razboi, crimele ...[citeste in continuare...]

Excel Practic – explicat pas cu pas

Toate situatiile si rapoartele pe care le primiti sau pe care trebuie sa le faceti sunt in ziua de astazi in Excel. Programul este indispensabil, de aceea a fost editat un Ghid Practic Excel 
 

Excel-ul nu va mai avea pentru tine niciun secret! ...Click Aici »
 

Cu ajutorul Ghidului Practic Excel reduceti timpul de lucru de la cateva ore la cateva minute
 

Nu te mai chinui cu planificari, evidente si rapoarte in Excel! Descopera chiar acum acele functii si formule Excel care iti reduc munca stresanta si obositoare la cateva minute de prelucrare a datelor. Pret redus cu 42%!


Supravegherea video a salariatilor la locul de munca
de Gabriela Chirazof

Incepand cu ce data este obligatoriu INFORMAREA sub semnatura scrisa a angajatilor despre faptul ca sunt monitorizati video (in birouri , depozite,etc.)?

Raspuns:
Potrivit art. 5 alin. (1) din Legea 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, orice prelucrare de date cu caracter personal, cu exceptia prelucrarilor care vizeaza date din categoriile mentionate la art. 7 alin. (1), art. 8 si 10, poate fi efectuata numai daca persoana vizata si-a dat consimtamantul in mod expres si neechivoc pentru acea prelucrare.

In intelesul legii (art. 3 lit. a), datele cu caracter personal reprezinta orice informatii referitoare la o persoana fizica identificata sau identificabila; o persoana identificabila este acea persoana care poate fi identificata, direct sau indirect, in mod particular prin referire la un numar de identificare ori la unul sau la mai multi factori specifici identitatii ...[citeste in continuare...]

Cartea "Corespondenta vechilor temeiuri juridice in noul Cod civil" contine toata informatia de care aveti nevoie, structurata in mod similar Codului civil cu care sunteti familiarizat.

Acest tip de organizare va ajuta sa ajungeti rapid la temeiul legal cautat si sa gasiti imediat  corespondenta sa in noul Cod civil. Simplu, rapid si corect!

Click aici pentru detalii >>>


  Legislatia muncii
Inspectia Muncii a aplicat noi sanctiuni in perioada 7-11 octombrie
[Adaugat: 18-Oct-2013]
de Mihaela Pascu

Va informam ca intre 7 si 11 octombrie, Inspectia Muncii a desfasurat mai multe actiuni de control. Inspectia Muncii efectueaza astfel de controale in mod periodic, iar intre zilele de mai sus au fost aplicate amenzi in valoare totala de 2.876.100 de lei si fost depistate 227 de persoane care lucrau fara forme legale.

In domeniul relatiilor de munca, s-au efectuat 1932 de controale si s-au aplicat amenzi in valoare de 2.194.100 de lei, dintre care 1.670.000 de lei, pentru munca la negru.

In plus, au fost inaintate 5 propuneri de cercetare penala, pentru primirea la munca a mai mult de cinci persoane fara forme legale de angajare, iar 37 de persoane fizice au fst sanctionate contraventional pentru ca au acceptat sa munceasca fara a avea incheiate contracte individuale de munca.

In domeniul securitatii si sanatatii in munca au fost efectuate 1450 de controale si s-au aplicat amenzi in valoare de 682.000 de lei.

La cei peste 1100 de angajatori ...[citeste in continuare...]

Acte juridice uzuale in activitatea societatilor comerciale

Acte constitutive
Proiect de fuziune/divizare
Contract de cesiune de parti sociale


Important!
 Acum aveti posibilitatea de a achita produsul prin card si il puteti descarca instant!
 Bineinteles, ulterior, primiti prin posta si produsul fizic.

 Click aici pentru detalii si comanda >>>

  Club Juridic
poprire salariu

in comunicarea de executare sumele sunt cele doua ( franci si lei ) alte sume nu sunt specificate, intrebarea mea este: proprirea se incheie in momentul in care se achita ( lunar de anul trecut mi se opreste din salariu o treime ) sumele din comunicarea de executare ( 1473,41franci si 348 lei ) sau nu? [citeste in continuare...]

pauza de masa la 8 ore

buna ziua!
va rog frumos sa imi spuneti si mie daca exista posibilitatea, ca la un program de 8 ore sa avem pauza de masa doar o jumatate de ora (aceasta masura fiind luata in calcul cu acordul ambelor parti).

exista cumva obligatia, in codul muncii, ca la un program de 8 ore sa fie pauza de masa obligatoriu, 1 ora?

daca da, imi puteti spune si o reglementare legala?
va multumesc![citeste in continuare...]

  Monitorul Oficial

  Social
Bonuri de masa pentru cei mai talentati elevi
de Gavrila Cristina

Elevii cu rezultate bune la invatatura ar putea primi drept recompensa bonuri de masa, potrivit unui proiect de lege depus de deputatii conservatori.

Elevii cu rezultate bune la invatatura ar putea beneficia lunar de bonuri de masa, cu valoarea cuprinsa intre 100 - 175 de lei, cu conditia ca veniturile pe cap de familie sa nu depaseasca suma de 600 de lei.

Actul normativ prevede ca elevii care beneficiaza de bonuri de masa nu pot avea mai mult de cinci absente nemotivate pe durata unui semestru.

Propunerea apartine deputatilor conservatori care au depus un proiect de lege in Parlamentul Romaniei. Prin acest proiect, conservatorii incearca sa reduca abandonul scolar si sa vina in ajutorul familiilor cu probleme sociale.

Proiectul deputatilor conservatori se adreseaza copiilor cu probleme sociale, dar si cu o participare scolara buna.


Proiectul de lege urmareste combaterea abandonului scolar care a ajuns ...[citeste in continuare...]

117 Modele de cereri si actiuni in justitie, conform noului Cod civil


I. Cereri si actiuni cu privire la persoana fizica si persoana juridica

 • Actiune privind declararea judecatoreasca a mortii - art. 49-57 Cod Civil
 • Actiune privind schimbarea numelui pe cale administrativa – art. 85 Cod Civil
 • Actiune privind stabilirea domiciliului minorului – art. 92 Cod Civil

... si lista continua aici »

II. Cereri si actiuni in materie de minori si familie

 • Actiune privind obligatia de depagubire in cazul ruperii logodnei – art. 269 Cod Civil
 • Actiunea in anularea contractului de vanzare-cumparare a locuintei familiei – art. 322 Cod Civil
 • Actiune privind nulitate conventiei matrimoniale – art. 329-330 Cod Civil

... si lista continua aici » 

III. Cereri si actiuni cu privire la dreptul de proprietate

 • Actiunea in revendicare –art. 563 Cod Civil
 • Accesiune imobiliara artificiala – art. 577 – 579 Cod Civil
 • Actiune in constatarea efectuarii unor lucrari cu buna - credinta –art. 586 Cod Civil
 • Picatura stresinii – art. 611 Cod Civil
 • Servitute de vedere –art. 614-615 Cod Civil

... si lista continua aici »

IV. Cereri si actiuni in materia mostenirilor si liberalitatilor

 • Constatarea deschiderii succesiunii
 • Reductiunea liberalitatilor art. 1094 Cod Civil
 • Constatarea dreptului de abitatie al sotului supravietuitor – art. 973 Cod Civil
 • Actiune in anularea renuntarii la mostenire art. 1123 Cod Civil

... si lista continua aici »

V. Cereri si actiuni izvorate din raporturi contractuale

 • Nulitatea contractului de vanzare-cumparare
 • Contravaloare lipsa folosinta
 • Obligare la reducerea pretului contractului de vanzare-cumparare pentru vicii –art. 1710 Cod Civil
 • Pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de act de vanzare-cumparare
 • Actiune in constatarea intervenirii vanzarii

... si lista continua aici »

VI. Contestatii si sesizari

 • Anularea autorizatiei de construire
 • Contestatie impotriva procesului verbal de contraventie
 • Cerere de eliberare Titlu de Proprietate
 • Contestatie la executare
 • Contestatie impotriva Dispozitiei Primarului

... si lista continua aici »

 
© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040-213172586