E-Juridic.ro - Newsletter

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
 

Recuperarea creantelor FARA procese!

2013: In plina dezvoltare sau in insolventa?

>>> detalii aici

Aveti la dispozitie 6 posibilitati eficiente prin care puteti intra din nou in posesia banilor dvs.  Alegeti-o pe cea care va avantajeaza! Informatia este prezentata pe CD - ul 5+1 metode de recuperare rapida a creantelor, fara proces!
  Noutati Juridice
Modalitate recuperare cheltuieli investitie de catre locatar
de Elena Garofil

Soc. A, are un contract de inchiriere pe o perioada de 20 ani pentru spatial unde isi desfasoara activitatea cu o persoana juridica romana X, unde A are calitatea de locatar, iar X este locator. X, emite lunar facura de chirie aferenta si refactureaza cheltuieli cu utilitatile cf. contractului.

In luna august soc. A face cateva investitii pentru modernizarea spatiului. Cheltuiala respectiva este inregistrata ca modernizare si se va amortiza pe perioada ramasa pana la terminarea contractului de inchiriere.

Pentru aceasta cheltuiala, soc. X, factureaza in luna august chiria aferenta si un discount cu valoarea aferenta pentru modernizarea respectiva. Este corect ca soc. X sa factureze discount? Daca nu, care este solutia ca A sa plateasaca mai putin chirie cu contravaloarea sumei investite? Daca da, trebuie act aditional la contract sau este de ajuns confirmarea locatorului prin email?

Este corect ca A sa se inregistreze cu venitul pentru discount in luna august, iar ...[citeste in continuare...]

"Portitele" legislative care va ofereau diverse posibilitati de recuperare a creantelor au fost abrogate de Codul de procedura civila


Buletinul informativ "Recuperarea Debitelor" va ofera solutiile reale pentru recuperarea DEBITELOR si evitarea INSOLVENTEI


Odata cu intrarea in vigoare a Noului Cod de Procedura Civila s-au abrogat doua texte de lege care ofereau diverse posibilitati de recuperare a creantelor intre comercianti, sau profesionisti. Astfel, OG nr. 5/2001 reglementa procedura somatiei de plata, iar OUG nr. 119/2007 reglementa procedura ordonantei de plata.

Aceste doua proceduri au fost combinate de catre legiuitor in noile dispozitii ale NCPC, respectiv art. 1013-1024. Procedura noua rezultata se aplica creantelor certe, lichide si exigibile, constand in obligatii de plata a unor sume de bani care rezulta dintr-un contract civil, inclusiv cele incheiate intre un profesionist si o autoritate contractanta, constatata printr-un inscris ori determinate de un statut, regulament sau alt inscris, pe care partile si l-au insusit prin semnatura ori in alt mod admis de lege (detalii click aici >>)


Proiect MJ: Legea penala mai favorabila in cazul persoanelor aflate in executarea pedepselor

Ministerul Justitiei a pus in dezbatere publica un proiectul de hotarare privind constituirea comisiilor de evaluare a incidentei aplicarii legii penale mai favorabile in cazul persoanelor aflate in executarea pedepselor si masurilor educative privative de libertate, din perspectiva intrarii in vigoare a noului Cod penal si a Codului de procedura penala, pentru a se evita aparitia cazurilor de privare nelegala de libertate.

Proiectul initiat de Guvern urmeaza sa intre in dezbaterea Senatului, care este for decizional in acest caz.

In Nota de fundamentare se arata ca, prin adoptarea de catre Parlament a legilor privind Codul Penal si Codul de procedura penala, fapt ce definitiveaza reforma in materie penala, procesual si executional penala, intregul proces a dobandit certitudine cu privire la solutiile legislative alese si ca, avand in vedere ca termenul de intrare in vigoare stabilit pentru toate aceste acte normative este 1 februarie 2014, se impune luarea ...[citeste in continuare...]

Limpezeste si fixeaza in mod corect in mintea copilului dvs. chestiuni foarte importante la examene si care dau, de obicei, multe batai de cap:

toate insotite de exemple sugestive la fiecare pas.

...click aici pentru mai multe detalii >>


Ministerul Justitiei: Evaluarea Romaniei privind cooperarea internationala in materia penala

In perioada 22-25 octombrie are loc evaluarea Romaniei in cadrul celei de a VI-a Runde de Evaluare Reciproca privind implementarea de catre Statele - Membre ale Uniunii Europene a Deciziilor privind Eurojust si Reteaua Judiciara Europeana.

Procedura de evaluare reciproca a fost stabilita prin Actiunea Comuna nr. 97/827/JAI din 5 decembrie 1997 privind stabilirea mecanismului de evaluare si aplicare la nivel national a instrumentelor internationale privind lupta impotriva criminalitatii organizate.

Lucrarile de deschidere din data de 22 octombrie 2013 au fost prezidate de Simona-Maya Teodoroiu, secretar de stat in Ministerul Justitiei.

Vizita se va derula pe parcursul a patru zile si va include intalniri cu procurori din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (Structura Centrala si Serviciul Teritorial Pitesti), Directia Nationala Anticoruptie, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si ...[citeste in continuare...]
  Legislatia Muncii
Sanatatea in munca: Primul ajutor in cazul luxatiilor

Atunci cand suprafetele de contact ale oaselor de la o articulatie nu se mai afla in contact normal, se spune ca articulatia este luxata. O luxatie duce la intinderea si ruperea capsulei fibroase care tine articulatia.

Luxatia poate fi cauzata de o rasucire grava a unei articulatii sau de catre o forta indirecta. Articulatiile cel mai frecvent luxate sunt cele de la umar, cot, degetul mare, degete, maxilarul inferior si genunchi. De exemplu, un umar poate fi luxat prin cadere pe cot sau pe bratul aflat in extensie. Uneori si o contractie musculara brusca poate cauza o luxatie. Maxilarul inferior poate fi luxat atunci cand cascam prea tare.

La semnele si simptomele fracturilor se adauga:

- deformare sau aspect anormal al zonei articulatiei lezate;
- durere agravata prin miscarea articulatiei;
- pierderea functiunii normale a articulatiei;
- umflarea articulatiei.

Deoarece multe luxatii sunt insotite si complicate de fracturi, atunci cand exista ...[citeste in continuare...]

Softul de generare rapida – Acte emise de angajator


cu doar 160 de lei

... Click Aici pentru Formularul de Inscriere »

Veti regasi in cadrul Softului nostru TOATE modelele de Acte, Contracte si Documente necesare atunci cand aveti mai mult de 2 angajati in firma.


  Club Juridic
Clauza neconcurenta

In cazul in care am urmatoarea clauza in contractul de munca: "Prezenta clauza de neconcurenta nu isi va produce efectele daca incetarea contractului de munca va interveni de drept, cu exceptia cazurilor prevazute la art. 56 lit. d)2), g)3), h)4) si j)5) ori va interveni prin concediere pentru motive care nu tin de persoana salariatului"

iar contractul a fost realizat pe o perioada determinata de 1 an, dupa terminarea acestuia clauza de neconcurenta va fi valida sau nu?

Va multumesc.[citeste in continuare...]

amenda auto

Am radiat de la circa financiara autoturismul (oDacia)in baza actului de vanzare/cumparare. Masina nu am radiat-o de la politie.

Daca cumparatorul primeste o amenda(pt rovinieta, de exemplu)acea amenda o platesc eu?

Poate fi el obligat sa-si inscrie masina la circa financiara pe numele lui?[citeste in continuare...]
  Monitorul Oficial

  Viata sanatoasa
Trucuri rapide pentru a slabi

Satul sa tii atatea diete? Este timpul sa-ti dam sfaturi simple si cat se poate de pragmatice din partea oamenilor care le-au incercat. Sigur, petrecem foarte mult timp cautand cele mai recente cercetari in materie de diete si citim toate articolele despre cum isi intretin celebritatile corpul super-tonifiat si despre secretele lor de antrenament. La sfarsitul zilei, insa, pierderea kilogramelor este la fel de grea pentru noi, asa cum este pentru oricine altcineva. Va prezentam cateva trucuri foarte simple pentru a da jos kilogramele nedorite:

In primul rand renunta la masurarea portiilor de mancare. Controlul portiilor nu inseamna sa masori cantitea de alimente ci este vorba, de exemplu, despre comandarea a doua aperitive si nu un aperitiv si felul principal, si de asemenea renuntati la paine daca mancati paste.

Faceti un stoc de fructe. Pastrati fructele la locul de munca, acestea pot deveni un inlocuitor excelent pentru pofta de ciocolata de dupa-amiaza. O alta ...[citeste in continuare...]

Reduceti cu 87% timpul si efortul pregatirii pentru prezentarea cu succes in instanta

 

Procedura in fata primei instante de judecata conform Noului Cod de Procedura Civila

CD-ul Procedura in fata primei instante de judecata conform noului Cod de procedura civila este conceput special pentru a elimina din activitatea dvs.:

 • toti acesti timpi (ne)productivi dedicati studiului, intelegerii si aplicarii noilor reglementari introduse in Codul de procedura civila;
 • stresul generat de interpretarea gresita a literei de lege.

 

NOU!
Include modificarile aduse prin O.U.G. nr. 4/2013 si Legea nr. 2/2013

>> Detalii click aici <<

Elimitati stresul, timpul pierdut si nesiguranta informatiilor cu ajutorul a 57 de modele de cereri si actiuni!

Beneficiati urmatoarele avantaje oferite de CD-ul “57 de modele de cereri si actiuni”:

1. sprijin in evaluarea rapida a situatiei ce urmeaza a fi dedusa judecatii
2. stabilirea corecta a temeiului de drept
3. rapiditate in selectarea si intocmirea actiunilor/cererilor in cadrul unui proces civil
4. ajutor competent in aprecierea corectitudinii sustinerilor partilor in cadrul procesului civil 
5. respectarea termenului lega

>> Click aici pentru detalii <<


117 Modele de cereri si actiuni in justitie, conform noului Cod civil

 


I. Cereri si actiuni cu privire la persoana fizica si persoana juridica

 • Actiune privind declararea judecatoreasca a mortii - art. 49-57 Cod Civil
 • Actiune privind schimbarea numelui pe cale administrativa – art. 85 Cod Civil
 • Actiune privind stabilirea domiciliului minorului – art. 92 Cod Civil

... si lista continua aici »

II. Cereri si actiuni in materie de minori si familie

 • Actiune privind obligatia de depagubire in cazul ruperii logodnei – art. 269 Cod Civil
 • Actiunea in anularea contractului de vanzare-cumparare a locuintei familiei – art. 322 Cod Civil
 • Actiune privind nulitate conventiei matrimoniale – art. 329-330 Cod Civil

... si lista continua aici » 

III. Cereri si actiuni cu privire la dreptul de proprietate

 • Actiunea in revendicare –art. 563 Cod Civil
 • Accesiune imobiliara artificiala – art. 577 – 579 Cod Civil
 • Actiune in constatarea efectuarii unor lucrari cu buna - credinta –art. 586 Cod Civil
 • Picatura stresinii – art. 611 Cod Civil
 • Servitute de vedere –art. 614-615 Cod Civil

... si lista continua aici »

IV. Cereri si actiuni in materia mostenirilor si liberalitatilor

 • Constatarea deschiderii succesiunii
 • Reductiunea liberalitatilor art. 1094 Cod Civil
 • Constatarea dreptului de abitatie al sotului supravietuitor – art. 973 Cod Civil
 • Actiune in anularea renuntarii la mostenire art. 1123 Cod Civil
... si lista continua aici »

 

 
© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040-213172586