INM: Admisi 2013
Institutul National al magistraturii a publicat pe site-ul sau Tabelul cu rezultatele obtinute la reexaminarea psihologica de candidatii admisi dupa cele doua etape ale concursului de admitere la Institutul National al Magistraturii, sesiunea iunie-octombrie 2013.
Click aici pentru Tabelul complet [citeste in continuare...]
Ministrul Justitiei: noile coduri ca acestea pot ajuta la degrevarea instantelor, dar e nevoie si de incredere in mecanismele justitiei
Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a declarat referindu-se la noile coduri ca acestea pot ajuta la degrevarea instantelor, dar e nevoie si de incredere in mecanismele justitiei
'Cele patru coduri, doua in materie civila, doua in materie penala au niste mecanisme care contribuie la o solutionare mai rapida a cauzelor si la proceduri care degreveaza instantele de judecata. Avem alternative in mediere, avem alternative in arbitraj, avem solutii intr-un dialog intre profesiile juridice.
Mersul societatii romanesti este de multe ori atipic si sunt accidente de parcurs care incarca instantele de judecata cu un anumit tip de cauze care nu rezulta dintr-un mers firesc al societatii si sunt destule exemple in materie de litigii de munca, spre exemplu, in care instantele sunt incarcate de cauze cu repetitie, care pun un anumit tip de presiune pe organizarea instantelor, pe timpul de solutionare a cauzelor si, de ce nu, din pacate, pe calitatea solutiilor. Cand ai ... [citeste in continuare...]
Excel Practic – explicat pas cu pas
Toate situatiile si rapoartele pe care le primiti sau pe care trebuie sa le faceti sunt in ziua de astazi in Excel. Programul este indispensabil, de aceea a fost editat un Ghid Practic Excel
Excel-ul nu va mai avea pentru tine niciun secret! ...Click Aici »
Cu ajutorul Ghidului Practic Excel reduceti timpul de lucru de la cateva ore la cateva minute
Nu te mai chinui cu planificari, evidente si rapoarte in Excel! Descopera chiar acum acele functii si formule Excel care iti reduc munca stresanta si obositoare la cateva minute de prelucrare a datelor. Pret redus cu 42%!
CCR: OUG privind Codul insolventei, neconstitutionala
CCR a constatat ca a fost incalcat art. 115 alin 4 si 6 din Constitutie, in sensul ca nu se justifica urgenta adoptarii OUG si ca Guvernul nu poate adopta ordonante care afecteaza regimul institutiilor fundamentale ale statului.
Efectele OUG vor fi suspendate la publicarea deciziei CCR in Monitorul Oficial.
Art. 115 alin 4 prevede ca "Guvernul poate adopta ordonante de urgenta numai in situatii extraordinare a caror reglementare nu poate fi amanata, avand obligatia de a motiva urgenta in cuprinsul acestora", iar alin. 6 ca "Ordonantele de urgenta nu pot fi adoptate in .. [citeste in continuare...]
Asiguratii din Romania se pot trata in tarile UE
de Mihaela Pascu
Asa cum a declarat recent presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Cristian Busoi, a fost finalizata transpunerea Directivei Europene 2011/24 privind aplicarea drepturilor pacientilor in cadrul asistentei medicale transfrontaliere.
Prin acest document se asigura cadrul legal pentru a fi garantate drepturile cetatenilor europeni de a beneficia de servicii medicale in toate tarile Uniunii Europene. Termenul-limita era 25 octombrie, dar principalele prevederi erau deja aplicate la acceasta data.
"In practica, prevederile esentiale ale Directivei 24 sunt deja aplicate in Romania, conform Ordinului presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate nr. 729/17.07.2009, art.8. in baza acestui Ordin, asiguratii care se deplaseaza intr-un stat membru al Uniunii Europene cu scopul de a primi tratament medical, fara aprobarea prealabila a casei de asigurari de sanatate unde sunt luati in evidenta ca persoane asigurate, beneficiaza de rambursarea ... [citeste in continuare...]
Noul termen de prescriptie in urma unui act aditional
Am un contract de imprumut cu o persoana incheiat in mai 2010 pe 6 luni. Deoarece termenul de restituire si cel de prescriptie de 3 ani expira in noiembrie 2013 i-am mai acordat inca un an.
In acest sens am incheiat la notar un act aditional la contractul de imprumut in urmatoarele conditii: "prelungirea termenului de restituire a sumei imprumutate cf. contractului de imprumut pina la data de 23.10.2014".
Intrebare: presupunind ca nici de data aceasta nu va reusi sa restituie suma imprumutata pina la noul termen - 23.10.2014 - cind va trebui sa-l execut fara a interveni prescriptia? Mai este vorba de inca 3 ani sau aceasta intelegere prelungeste termenul de prescriptie actual (care expira in noiembrie 2013)? [citeste in continuare...]
Ministerul Educatiei a gasit solutia IT antiplagiat
de Ion Andreea
Elevii obisnuiti sa copieze la lucrari, teme si examene vor fi nevoiti "sa se puna cu burta pe carte". Daca pe profesorii ii putea insela inainte cu lucrari copiate, sistemele IT nu le vor putea invinge.
Ministerul Educatiei incearca de ani de zile sa gaseasca un sistem corect care sa depisteze orice lucrare plagiata, iar acum pare sa fi gasit solutia.
Pentru 20 de milioane de lei, Ministerul Educatiei poate achizitiona una dintre cele doua oferte primite, cu solutii IT care vor depista orice urma de plagiat.
"Pentru a sustine implementarea instrumentelor software si derularea proceselor intr-un mediu sigur, proiectul include echipamentele si licentele software necesare pentru gazduirea sistemelor precum si echipamente ce vor permite securizarea prin certificate client, prin carduri si cititoare smartcard pentru toti beneficiarii proiectului", sustin initiatorii celor doua oferte.
Solutiile tehnologice de inalta ... [citeste in continuare...]
|
Clauze abuzive:
“Banca isi rezerva dreptul de a revizui rata dobanzii curente in cazul intervenirii unor schimbari semnificative pe piata monetara, afisand noua rata la sediile sale. Rata dobanzii curente astfel modificata se aplica de la data afisarii.”
Cum puteti lupta impotriva clauzelor abuzive?
Puteti lupta intr-un singur fel:informandu-va.
Asigurandu-va ca stiti exact ce capcane va poate intinde banca.
Intelegand foarte bine ce drepturi aveti.
Cunoscand semnificatia termenilor de specialitate folositi in contracte.
Studiind cazuri reale in care clientii au dat in judecata bancile pentru clauze abuzive.
Urmarind solutiile date de instantele de judecata in aceste cazuri.
>> Click aici pentru detalii
Modificarile Legii societatilor comerciale
din 1990 si pana in prezent!
Acum poti interpreta si tu corect Legea 31!

Click aici pentru mai multe detalii >>>
Numai in ultimele 15 luni, Legea societatilor comerciale a suferit 6 schimbari! Stabilitatea legislativa este clatinata din temelii (daca mai adaugi cele 118 transformari ale Codului Fiscal si ale Codului de Procedura Civila, aproape ca-ti iei zborul)... Un mediu de afaceri are nevoie de ordine, si nu de haos. Uneori, sporirea incertitudinilor descompun si structuri care se pretind destul de rezistente.
Efecte? Somajul creste. Preturile si falimentele se catara asemenea unor liane. Relansarea economica intarzie...
Cum sa respiri tu si mediul tau de afaceri?
Poate doar cu "Legea societatilor comerciale, republicata, cu modificarile ulterioare", textul de lege in format final integrat si coerent!
Cat de greu ti-a fost sa parcurgi legile in formatul actual al unui soft legislativ?
Manual de publicare:
cum trebuie redactat un articol destinat publicarii intr-o revista de prestigiu;
cum trebuie scrisa o teza de doctorat sau o lucrare de diploma;
cum trebuie intocmit chiar si un simplu referat in mediul universitar/academic.
Cunoasteti aceste reguli?
Intrebarea este importanta deoarece s-a constatat ca, adesea, multe articole si comunicari de specialitate sunt greu de inteles.
Da, in domenii stiintifice, unde precizia si claritatea ar trebui sa fie litera de lege, multi autori pacatuiesc printr-o exprimare greoaie, o prezentare dezordonata a ideilor, lipsa de amanunte sau pur si simplu printr-o structura deficitara care face articolul respectiv nepublicabil.
Asadar, ce reguli de redactare/prezentare/comunicare trebuie aplicate in comunicarea stiintifica?
Aflati aici detalii >>>
|