E-Juridic.ro - Newsletter

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
 
  Noutati Juridice
INM: Procedura concursului de promovare

Concursul de promovare in functii de executie, efectiva si pe loc, a judecatorilor si procurorilor din data de 10 noiembrie 2013

Programul de desfasurare a concursului este urmatorul:

Probele scrise tip grila pentru verificarea cunostintelor teoretice si practice, vor avea loc la data de 10 noiembrie 2013, la Universitatea Nicolae Titulescu, cu sediul in Bucuresti, (Calea Vacaresti, nr.185, Sector 4 si la Universitatea Titu Maiorescu, CORP V, cu sediul in Calea Vacaresti, nr. 187, sector 4 si CORP M, cu sediul in Bucuresti, Calea Vacaresti, nr. 189, secror 4.

Mijloace de transport: metrou - statia Timpuri Noi si autobuze: 133, 312, 323

Concursul va incepe la ora 9,00, cu o ora pauza intre proba teoretica si proba practica. Accesul candatilor in saliie de concurs este permis intre orele 7,30 - 8,30, numai pe baza actului de identitate (B.I. l CJ. sau pasaport).
Pentru elaborarea lucrarii scrise, candidatii pot folosi numai cerneala sau pasta ...[citeste in continuare...]

Acte juridice uzuale in activitatea societatilor comerciale

Acte constitutive
Proiect de fuziune/divizare
Contract de cesiune de parti sociale


Important!
 Acum aveti posibilitatea de a achita produsul prin card si il puteti descarca instant!
 Bineinteles, ulterior, primiti prin posta si produsul fizic.

 Click aici pentru detalii si comanda >>>

Practicantii de profesii liberale cer reducerea fiscalitatii

Practicantii de profesii liberale din Romania cer reducerea fiscalitatii pentru cele cateva sute de mii de profesionisti care lucreaza dupa un regim special.

Printre propunerile lor se numara si reducerea contributiei de asigurari sociale, in prezent de 5,5%.

In Romania activeaza peste 600 mii de persoane care practica meserii liberale, acoperind mai multe domenii, de la cele economice la cele sociale, medicale pana la cele juridice sau tehnice.

Presedintele Uniunii Profesiilor Liberale din Romania, profesorul universitar Horia Neamtu, a subliniat ca profesionistii care practica meserii liberale isi desfasoara activitatea intr-un mediu concurential foarte puternic si, din acest motiv, este necesara o reducere de fiscalitate pentru ca acestia sa aiba resursele necesare pentru a putea supravietui pe piata.

"La acel 16% se adauga si acel 5,5% CAS-ul, sa cautam sa-l reducem pentru profesionistii liberali sau sa obtinem o facilitate fiscala pentru ...[citeste in continuare...]

Excel Practic – explicat pas cu pas

Toate situatiile si rapoartele pe care le primiti sau pe care trebuie sa le faceti sunt in ziua de astazi in Excel. Programul este indispensabil, de aceea a fost editat un Ghid Practic Excel 
 

Excel-ul nu va mai avea pentru tine niciun secret! ...Click Aici »
 

Cu ajutorul Ghidului Practic Excel reduceti timpul de lucru de la cateva ore la cateva minute
 

Nu te mai chinui cu planificari, evidente si rapoarte in Excel! Descopera chiar acum acele functii si formule Excel care iti reduc munca stresanta si obositoare la cateva minute de prelucrare a datelor. Pret redus cu 42%!


Scutirea de la plata contributiei de asigurari sociale datorate de angajatori
de Dani Cucu

In cazul unui SRL -D cu salariati scutirea de CAS angajator in ce conditii se poate aplica?

Daca acest SRL D nu a aplicat pentru obtinerea fondurilor de care pot beneficia aceste entitati, poate aplica scutirea de CAS? Daca da, aceasta la Finanate cum poate fi comunicata? prin 010?

Raspuns:
In sarcina microintreprinderii apartinand intreprinzatorului debutant sunt stabilite si o serie de obligatii in functie de care se va beneficia de facilitatile prevazute la art. 5 din actul normativ.

In siruatia in care se doreste aplicarea scutirii de de la plata contributiilor de asigurari sociale datorate de angajatori si prevazuta art. 5 lit. c) din OUG 6/2011, va trebui sa fie respecte si obligatiile prevazute la art. 4, respectiv:

a) sa notifice in scris cu privire la infiintare oficiul teritorial pentru intreprinderi mici si mijlocii si cooperatie (OTIMMC) al AIPPIMM in a carui raza de competenta isi are sediul social, in termen de cel mult 10 zile ...[citeste in continuare...]

  Legislatia muncii
Castigul salarial mediu: o retrospectiva a cresterilor din diferite domenii
de Mihaela Pascu

Asa cum arata datele furnizate de Institutul National de Statistica, la inceputul acestei toamne, mai exact in luna septembrie, castigul salarial mediu crescuse cu 0,3% (5 lei) fata de luna anterioara, la 1.609 lei net.

In plus, cele mai mari valori, de 4.907 lei, au fost consemnate in extractia petrolului brut si a gazelor naturale, iar cele mai mici in hoteluri si restaurante - 883 lei, potrivit datelor Institutului National de Statistica.

Cresterile castigului salarial mediu net fata de luna august 2013 din sectorul economic s-au datorat acordarii de prime ocazionale (inclusiv prime trimestriale), sume din profitul net si din alte fonduri (inclusiv tichete de masa), dar si realizarilor de productii ori incasarilor mai mari (functie de contracte).

Cele mai mari cresteri au fost de 24,3% in extractia petrolului brut si a gazelor naturale, 18,2% in fabricarea produselor de cocserie si a produselor obtinute din prelucrarea titeiului, respectiv 13,6% in ...[citeste in continuare...]

Ghid practic pentru procedura partajului judiciar

Noile prevederi ale Codului Civil si ale Codului de Procedura Civila!

Click aici pentru mai multe detalii >>>

Noile reglementari schimba acum regulile procedurii partajului si va obliga sa va aliniati noilor cerinte legate de:

* Conditiile partajului Detalii aici »
  Club Juridic
clauze abuzive contractele de leasing

buna ziua ,

In cursul anului 2008 am contractat doua contracte le leasing .Datorita problemelor financiare aparute am fost nevoiti sa predam cele doua masini firemi de leasing . Ulterior la putin timp am primit o executare silita pe toata suma de bani ramasa de plata plana la finalul contractului , o suma exorbitanta in raport cu pierderile suferite de soc noastra pe deoparte bainii dati ca si avans si rate si faptul ca masinile au fost predate firmei de leasing .

Dupa un proces lung intre doua instante cea de fond care ne-a dat castig de cauza si instanta de recurs care ne-a respins contestatia ne aflam in fata aceleasi probleme o suma exorbitanta de plata , cu toate ca este clar ca aceste sume sunt o inbogatire fara just temei .

De fapt chiar asta a fost interesul firmei de leasing de a ne obliga sa predam masinile nestiind ca sumele ce le v-om avea de platit vor fi atat de mari .

Credeti ca daca ar exista pe rolul unei instante un proces castigat in legatura cu existenta unor ...[citeste in continuare...]

Cum obtin acordul vecinilor

Vroiam sa intren daca pentru intrarea in legalitate a unei constructii P+1E pt care am avut 2 certificate de urbanism si o autorizatie care a expirat, e normal sa mi se solicite acordul vecinului desi eu sunt retras fata de el conform legii cu mai mult de 60 cm , nu am geamuri spre el, terenul lui este gol, nu am construit decat ce mi s-a dat voie, respectiv in anul 2004 aveam autorizatie pt P+M iar eu am cerut extindere pt P+E, si nu mi s-a cerut acordul nimanui.

Am cosntruit exact cat aveam jos si sus. Iar acum in loc de certificat de urbanism pt intrare in legalitate mi-au dat pentru mansardare si alte aberatii + aocrdul vecinului....e normal asa ceva?
daca nu ce trebuie sa fac?

Multumesc anticipat[citeste in continuare...]

57 de modele de cereri si actiuni in justitie
conforme cu Noul Cod de Procedura Civila


Cerere de chemare in judecata
Actiunea in constatare (detalii aici »)

Cerere completatoare sau de modificare a cererii principale
Cerere de interventie
Cerere de chemare in judecata a altor persoane
Cerere de chemare in garantie
Aratarea titularului dreptului
Intampinare (detalii aici »)


  Monitorul Oficial

Noului Cod civil i-au fost aduse importante modificari!
 
Pentru a va desfasura activitatea dvs. in acelasi ritm ca si pana acum, v-am pregatit 117 modele pentru cele mai importante si mai des intalnite actiuni si cereri adresate justitiei, bineinteles in conformitate cu reglementarile din noul Cod.
 
Fiecare cerere si actiune este insotita de comentarii, structurate pe elementele esentiale:

• natura juridica (detalii click aici >>)
• calitatea procesuala
• obiectul (detalii click aici >>)
• temeiul de fapt si de drept
• mijloacele de proba
• instanta competenta


 

  Sanatate
6 combinatii de alimente pentru un organism sanatos

Cu totii stim ca laptele este o sursa de calciu care este esential pentru sanatatea oaselor, ca morcovul contine betacaroten care ajuta la imbunatatirea vederii si ca spanacul este o sursa excelenta de fier care ne protejeaza de cancer si boli de inima. Insa stiai ca anumite combinatii de alimente lupta impotriva bolilor si afectiunilor si intaresc sistemul imunitar? Iti prezentam in articolul de mai jos 6 combinatii de alimente cu efecte benefice asupra sanatatii tale.

Vom prezenta in randurile de mai jos 6 combinatii de alimente care lupta impotriva bolilor si intaresc sistemul imunitar:

Iaurt si banane
Bananele contin inulina, o fibra care trateaza cu succes problemele digestive. De asemenea, inulina ajuta la absorbtia calciului in organism, de aceea nutritionistii recomanda sa mancam dimineata, la micul dejun, un iaurt in care sa punem cateva rondele de banana.

Surse de calciu: iaurtu, branza tofu, broccoli, varza kale, somon si sardine
Surse de inulina: ceapa, ...[citeste in continuare...]

Modificarile Legii societatilor comerciale
din 1990 si pana in prezent!


Acum poti interpreta si tu corect Legea 31!

Click aici pentru mai multe detalii >>>

 


Numai in ultimele 15 luni, Legea societatilor comerciale a suferit 6 schimbari! Stabilitatea legislativa este clatinata din temelii (daca mai adaugi cele 118 transformari ale Codului Fiscal si ale Codului de Procedura Civila, aproape ca-ti iei zborul)... Un mediu de afaceri are nevoie de ordine, si nu de haos. Uneori, sporirea incertitudinilor descompun si structuri care se pretind destul de rezistente.

Efecte? Somajul creste. Preturile si falimentele se catara asemenea unor liane. Relansarea economica intarzie...

Cum sa respiri tu si mediul tau de afaceri?

Poate doar cu "Legea societatilor comerciale, republicata, cu modificarile ulterioare", textul de lege in format final integrat si coerent!

 

Cat de greu ti-a fost sa parcurgi legile in formatul actual al unui soft legislativ?
 Manual de publicare:


 

cum trebuie redactat un articol destinat publicarii intr-o revista de prestigiu;
cum trebuie scrisa o teza de doctorat sau o lucrare de diploma;
cum trebuie intocmit chiar si un simplu referat in mediul universitar/academic.


Cunoasteti aceste reguli?


Intrebarea este importanta deoarece s-a constatat ca, adesea, multe articole si comunicari de specialitate sunt greu de inteles.

Da, in domenii stiintifice, unde precizia si claritatea ar trebui sa fie litera de lege, multi autori pacatuiesc printr-o exprimare greoaie, o prezentare dezordonata a ideilor, lipsa de amanunte sau pur si simplu printr-o structura deficitara care face articolul respectiv nepublicabil.

Asadar, ce reguli de redactare/prezentare/comunicare trebuie aplicate in comunicarea stiintifica?

Aflati aici detalii >>>

 
 
© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040-213172586