E-Juridic.ro - Newsletter

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
 

Cartea "Corespondenta vechilor temeiuri juridice in noul Cod civil" contine toata informatia de care aveti nevoie, structurata in mod similar Codului civil cu care sunteti familiarizat.

Acest tip de organizare va ajuta sa ajungeti rapid la temeiul legal cautat si sa gasiti imediat  corespondenta sa in noul Cod civil. Simplu, rapid si corect!

Click aici pentru detalii >>>


  Noutati Juridice
E-VIZA - portal electronic pentru facilitarea procesului de obtinere a vizelor

Ministerul Afacerilor Externe a organizat Conferinta de lansare a proiectului E-VIZA – portal electronic pentru facilitarea procesului de obtinere a vizelor.

Proiectul este cofinantat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative 2007-2013 - AXA PRIORITAR? 2: Imbunatatirea calitatii si eficientei furnizarii serviciilor publice, cu accentul pus pe procesul de descentralizare, COD SIMS 32563.

Valoarea totala eligibila a proiectului (fara TVA) este 16.690.750,84 de lei, din care:
- 14.187.138,21 lei – valoare eligibila nerambursabila din Fondul Social European;
- 2.503.612,63 lei – cofinantarea eligibila a beneficiarului;

Obiectivul general al proiectului consta in imbunatatirea sistemului de procesare a cererilor de viza pentru Romania prin crearea unui nou serviciu electronic deschis publicului aplicant.

Scopul proiectului consta in implementarea unei componente de Portal ...[citeste in continuare...]

Excel Practic – explicat pas cu pas

Toate situatiile si rapoartele pe care le primiti sau pe care trebuie sa le faceti sunt in ziua de astazi in Excel. Programul este indispensabil, de aceea a fost editat un Ghid Practic Excel 
 

Excel-ul nu va mai avea pentru tine niciun secret! ...Click Aici »
 

Cu ajutorul Ghidului Practic Excel reduceti timpul de lucru de la cateva ore la cateva minute
 

Nu te mai chinui cu planificari, evidente si rapoarte in Excel! Descopera chiar acum acele functii si formule Excel care iti reduc munca stresanta si obositoare la cateva minute de prelucrare a datelor. Pret redus cu 42%!


Depasire venituri totale 100.000 de euro
de Dana Hristu

In luna octombrie o societate cu 1 angajat a depasit valoarea venitului de 100.000Euro (442.870 ron) ea fiind obligata sa treaca la perioada fiscala lunara potrivit legii pentru depunerea declaratiei 112. Cu ce data se va depune declaratia 010, 1 noiembrie sau 31 octombrie?

Declaratia 112 pe luna octombrie se va depune pana la 25 noiembrie sau pana la 25 decembrie? Plata contributiilor si impozitului pe salarii se va face pana la 25 noiembrie sau pana la 25 decembrie?

Raspuns:
Potrivit art. 58 alin. (2) din Codul fiscal, depun trimestrial declaratia 112:

„b) persoanele juridice platitoare de impozit pe profit care, in anul anterior, au inregistrat venituri totale de pana la 100.000 euro si au avut un numar mediu de pana la 3 salariati exclusiv;

c) persoanele juridice platitoare de impozit pe veniturile microintreprinderilor care, in anul anterior, au avut un numar mediu de pana la 3 salariati exclusiv;

(3) Numarul mediu de salariati si ...[citeste in continuare...]

Noile reglementari schimba acum regulile procedurii partajului!

Aspecte sensibile din procedura partajului:

Proprietatea comuna ...detalii aici >>>
Partajul bunurilor dobandite in timpul casatoriei ...detalii aici >>>
Partajul bunurilor dobandite prin mostenire ...detalii aici >>>
Iesirea din indiviziune cu privire la bunurile dobandite in indiviziune prin contract
Procedura speciala a partajului judiciar, conform noului Cod de procedura civila, modele actiuni partaj ... detalii aici >>>

Consiliul Concurentei: Raportul concurentei in anul 2013

Consiliul Concurentei a a dat publicitatii joi, 7 noiembrie 2013, Raportul privind concurenta in sectoarele cheie pe 2013.

Elaborarea raportului privind concurenta in sectoare cheie a devenit deja o traditie in activitatea Consiliului Concurentei. Ajuns la cea de a 5-a editie, raportul reprezinta atat un instrument proactiv de analiza a gradului de concurenta care caracterizeaza sectoarele esentiale ale economiei, cat si
un demers de promovare a politicii de concurenta in cadrul societatii romanesti.

In ultimii ani, mediul de afaceri a traversat o perioada economica dificila, care a implicat ajustari substantiale ale activitatii si repozitionari pe piata, pe fondul reducerii semnificative a consumului intern. In a cest context, atat structura pietelor, cat si comportamentul companiilor, au fost puternic influentate de conditiile macroeconomice nationale si internationale.

Tinand cont de impactul acestor conditii, raportul din acest an isi propune sa ...[citeste in continuare...]


  Legislatia Muncii
Cum se obtine autorizatia de functionare din punct de vedere SSM

Angajatorul are obligatia legala ca, inainte de inceperea oricarei activitati, sa obtina autorizatia de functionare din punct de vedere al securitatii si sanatatii in munca. Asumarea acestei responsabilitati se face pentru activitatile care se desfasoara la sediul social, la sediile secundare sau in afara acestora.

Exista doua proceduri distincte de obtinere a autorizatiei de functionare din punct de vedere al securitatii si sanatatii in munca:

1) Procedura de autorizare in baza Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 319/2006. Aceasta procedura se desfasoara prin intermediul Inspectoratului Teritorial de Munca.

2) Procedura de autorizare in baza Legii nr. 359/2004. Aceasta procedura se desfasoara prin intermediul Biroului Unic din cadrul Oficiului Registrului Comertului.

Se vor autoriza potrivit prevederilor Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 319/2006 toti angajatorii, cu exceptia urmatoarelor ...[citeste in continuare...]

Dvs. va confruntati cu clienti rau-platnici?
Cum va afecteaza modificarile legislative?

 

Publicatia Recuperarea Debitelor va ofera mijloacele eficiente de recuperare rapida a banilor dvs.

Clientii dvs. intarzie cu plata facturilor?

Intarzierile acestea va deregleaza fluxul de numerar?

In consecinta, aveti la randul dvs. intarzieri cu plata facturilor sau chiar a salariilor?

Fie ca sunteti jurist, reprezentant al unei firme cu astfel de probleme serioase (sau deocamdata doar potentiale), fie ca sunteti chiar managerul ingrijorat de soarta lichiditatilor firmei dvs., solutia este una singura: sa-i mobilizati pe datornici sa se achite de obligatiile lor. (... detalii gasiti aici »)

  Club Juridic
plata salariului cand firma estein insolventa


Buna ziua,
Firma la care lucrez este in insolventa.Noi lucram 8 ore pe zi dar suntem platiti pentru 6 ore (75%).

Firma plateste la stat contributiile pentru salariati in proportie de 100%.Pe fluturasii de salariu apare un total de plata cu 75%,dar si o noua rubrica : sume neachitate catre salariati care de fapt reprezinta restul de 25%

Intrebarea mea este:in momentul incetarii contractului de munca din diferite cauze,firma este obligata sa ne plateasca restul de salariu (25 %)acumulat de-a lungul lunilor cand nu am primit salariul intreg sau trebuie sa asteptam incetarea insolventei sau intrarea in faliment sau nu stiu ce alta forma mai este stabilita de lege.[citeste in continuare...]

Hartuire prin apeluri telefonice

Buna ziua,
Au trecut 4 zile de cand sunt apelat la telefonul mobil de o persoana (neidentificata de mine dupa numarul de telefon) si de fiecare data raspund, dar persoana respectiva nu spune nici un cuvant indiferent ce spun eu.

Face acest lucru cam de 10 pana la 19 ori pe zi. Daca sun inapoi accepta apelul, dar nu spune nici un cuvant. Ma simt amenintat si stresat si ma gandesc sa nu apeleze la forme mai agresive, chiar fizice. Nu am dusmani, doar poate unii invidiosi.

Am fost la politie sa depun plangere, dar nu mi-au primit-o, raspunsul fiind ca daca nu-mi adreseaza cuvinte amenintatoare atunci cand ma apeleaza, conform legislatiei in vigoare ei nu au cum sa intervina.

Va rog sa-mi dati un sfat cum sa procedez ca persoana respectiva sa fie identificata si pedepsita pentru hartuire.
Multumesc![citeste in continuare...]

117 Modele de cereri si actiuni in justitie, conform noului Cod civil


I. Cereri si actiuni cu privire la persoana fizica si persoana juridica

  • Actiune privind declararea judecatoreasca a mortii - art. 49-57 Cod Civil
  • Actiune privind schimbarea numelui pe cale administrativa – art. 85 Cod Civil
  • Actiune privind stabilirea domiciliului minorului – art. 92 Cod Civil
... si lista continua aici »
  Social
Toate scolile din Romania ar putea beneficia de un cabinet psihologic
de Banu Alexandra

Fiecare institutie de invatamant preuniversitar din tara ar putea beneficia de un cabinet psihologic.

Un proiect de modificare a Legii Educatiei Nationale, initiat de deputatul Ovidiu Ioan Dumitru, prevede introducerea obligativitatii unui cabinete de asistenta psihopedagogica/psihologica, in fiecare unitate de invatamant preuniversitar, indiferent de numarul de elevi inscrisi.

Deputatul a explicat faptul ca Regulamentul cadru privind organizarea si functioanarea centrelor judetene sau ale Municipiului Bucuresti si a cabinetelor de asistenta psihopedagogica prevede ca o scoala trebuie sa aiba peste 800 de elevi sau 400 de prescolari pentru a beneficia de un cabinet de asistenta psihologica sau in cazul scolilor care nu ating cifra respectiva, acestea se pot grupa pentru a atrage serviciile unui psiholog.

"Elevii trebuie asistati in adaptarea la mediul scolar, social si familial sa depaseasca tentatii precum drogurile, alcoolul, violenta ...[citeste in continuare...]

  Alimentatie sanatoasa
Alimentele procesate, un dezastru pentru sanatatea noastra

Este greu sa rezisti tentatiei de a bea un suc carbogazos sau chipsuri seara in timp ce te uiti la un film, mai ales daca consumul acestui tip de alimente procesate a adevenit o normalitate in dieta ta. Odata ce intelegeti mai mult despre modul in care aceste si alte alimente procesate va afecteaza mintea, corpul, si chiar sufletul, va fi mult mai usor sa alegeti produse mai sanatoase care va imbunatatesc viata.Va prezentam noua motive pentru care ar trebui sa renuntati la alimentele procesate pentru totdeauna:

Alimentele procesate creeaza dependenta. Corpul tau proceseaza foarte diferite alimentele integrale fata de alimentele rafinate,prelucrate, si puternic modificate, alimente pe care noi le numim "junk food".

Alimentele procesate au tendinta de a suprastimula productia de dopamina, de asemenea, cunoscuta sub numele de neurotransmitator al "placerii", care te face sa le astepti cu nerabdare in mod constant. Corpul nu e capabil sa reziste ...[citeste in continuare...]

Clauze abuzive:
“Banca isi rezerva dreptul de a revizui rata dobanzii curente in cazul intervenirii unor schimbari semnificative pe piata monetara, afisand noua rata la sediile sale. Rata dobanzii curente astfel modificata se aplica de la data afisarii.”

Credite bancare: cele mai frecvente litigii in relatia cu bancileCum puteti lupta impotriva clauzelor abuzive?

Puteti lupta intr-un singur fel:informandu-va.

Asigurandu-va ca stiti exact ce capcane va poate intinde banca.
Intelegand foarte bine ce drepturi aveti.
Cunoscand semnificatia termenilor de specialitate folositi in contracte.
Studiind cazuri reale in care clientii au dat in judecata bancile pentru clauze abuzive.

Urmarind solutiile date de instantele de judecata in aceste cazuri.

>> Click aici pentru detalii


Modificarile Legii societatilor comerciale
din 1990 si pana in prezent!


Acum poti interpreta si tu corect Legea 31!

Click aici pentru mai multe detalii >>>


Numai in ultimele 15 luni, Legea societatilor comerciale a suferit 6 schimbari! Stabilitatea legislativa este clatinata din temelii (daca mai adaugi cele 118 transformari ale Codului Fiscal si ale Codului de Procedura Civila, aproape ca-ti iei zborul)... Un mediu de afaceri are nevoie de ordine, si nu de haos. Uneori, sporirea incertitudinilor descompun si structuri care se pretind destul de rezistente.

Efecte? Somajul creste. Preturile si falimentele se catara asemenea unor liane. Relansarea economica intarzie...

Cum sa respiri tu si mediul tau de afaceri?

Poate doar cu "Legea societatilor comerciale, republicata, cu modificarile ulterioare", textul de lege in format final integrat si coerent!

 

Cat de greu ti-a fost sa parcurgi legile in formatul actual al unui soft legislativ?
 Manual de publicare:

cum trebuie redactat un articol destinat publicarii intr-o revista de prestigiu;
cum trebuie scrisa o teza de doctorat sau o lucrare de diploma;
cum trebuie intocmit chiar si un simplu referat in mediul universitar/academic.


Cunoasteti aceste reguli?


Intrebarea este importanta deoarece s-a constatat ca, adesea, multe articole si comunicari de specialitate sunt greu de inteles.

Da, in domenii stiintifice, unde precizia si claritatea ar trebui sa fie litera de lege, multi autori pacatuiesc printr-o exprimare greoaie, o prezentare dezordonata a ideilor, lipsa de amanunte sau pur si simplu printr-o structura deficitara care face articolul respectiv nepublicabil.

Asadar, ce reguli de redactare/prezentare/comunicare trebuie aplicate in comunicarea stiintifica?

Aflati aici detalii >>>

 
© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040-213172586