E-Juridic.ro - Newsletter

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
 

Cartea "Corespondenta vechilor temeiuri juridice in noul Cod civil" contine toata informatia de care aveti nevoie, structurata in mod similar Codului civil cu care sunteti familiarizat.

Acest tip de organizare va ajuta sa ajungeti rapid la temeiul legal cautat si sa gasiti imediat  corespondenta sa in noul Cod civil. Simplu, rapid si corect!

Click aici pentru detalii >>>  Noutati Juridice
RIL: Restituirea sumelor incasate cu titlul de taxa de poluare

Prof. univ. dr. Anastasiu Crisu, Avocatul Poporului, a trimis Presedintelui Inaltei Curti de Casatie si Justitie un recurs in interesul legii privind interpretarea dispozitiilor legale in baza carora se calculeaza dobanzile aferente sumelor incasate si restituite de administratiile finantelor publice din tara cu titlu de taxa pe poluare, taxa de prima inmatriculare si taxa pentru emisiile poluante.

Instantele de judecata s-au pronuntat in mod diferit asupra temeiului legal in baza caruia s-a stabilit cuantumul prejudiciului cauzat contribuabilului.

Instantele au retinut ca temei urmatoarele texte de lege: ...[citeste in continuare...]

Clauze abuzive:
“Banca isi rezerva dreptul de a revizui rata dobanzii curente in cazul intervenirii unor schimbari semnificative pe piata monetara, afisand noua rata la sediile sale. Rata dobanzii curente astfel modificata se aplica de la data afisarii.”

 

Credite bancare: cele mai frecvente litigii in relatia cu bancileCum puteti lupta impotriva clauzelor abuzive?

Puteti lupta intr-un singur fel:informandu-va.

Asigurandu-va ca stiti exact ce capcane va poate intinde banca.
Intelegand foarte bine ce drepturi aveti.
Cunoscand semnificatia termenilor de specialitate folositi in contracte.
Studiind cazuri reale in care clientii au dat in judecata bancile pentru clauze abuzive.

Urmarind solutiile date de instantele de judecata in aceste cazuri.

>> Click aici pentru detalii


Mecanismul de Cooperare si Verificare pe justitie ar putea fi inlocuit cu o monitorizare generala

Romania si Comisia Europeana trebuie sa reflecteze daca pentru sistemul judiciar este preferabil sa se afle intr-o forma de parteneriat bilaterala de tipul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV) sau intr-una de tipul unui mecanism european, a declarat joi, la Bruxelles, ministrul justitiei, Robert Cazanciuc.

Problema viitorului mecanism european pentru protejarea valorilor fundamentale ale UE, abordata in ultima perioada atat de presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, cat si de comisarul european pentru justitie, Viviane Reding, a fost ridicata de ministrul Cazanciuc in cadrul unei intrevederi avute joi, la Bruxelles, cu secretarul general al CE, Catherine Day.

‘Am discutat despre viitorul cooperarii noastre in domeniul justitiei. Trebuie sa vedem daca aceasta cooperare isi gaseste cel mai bun sprijin intr-un mecanism bilateral de genul MCV sau intr-un mecanism la nivel european. Pentru ca Romania mai are lucruri de facut, dar are si bune ...[citeste in continuare...]

Excel Practic – explicat pas cu pas

Toate situatiile si rapoartele pe care le primiti sau pe care trebuie sa le faceti sunt in ziua de astazi in Excel. Programul este indispensabil, de aceea a fost editat un Ghid Practic Excel 
 

Excel-ul nu va mai avea pentru tine niciun secret! ...Click Aici »
 

Cu ajutorul Ghidului Practic Excel reduceti timpul de lucru de la cateva ore la cateva minute
 

Nu te mai chinui cu planificari, evidente si rapoarte in Excel! Descopera chiar acum acele functii si formule Excel care iti reduc munca stresanta si obositoare la cateva minute de prelucrare a datelor. Pret redus cu 42%!


MJ: Sesiunea de formare comuna pentru magistrati si consilieri de probatiune

Institutul National al Magistraturii, in parteneriat cu Directia Nationala de Probatiune din cadrul Ministerului Justitiei, a organizat in perioada 7- 8 noiembrie 2013, la Bucuresti, seminarul Modalitati alternative de realizare a scopului si functiilor pedepsei, la care au participat judecatori, procurori si consilieri de probatiune.

Programul seminarului a cuprins teme privind practica judiciara actuala in materia aplicarii suspendarii executarii pedepsei sub supravegherea serviciilor de probatiune, dar si subiecte referitoare la dispozitiile din Noul cod penal in legatura cu masurile si sanctiunile neprivative de libertate.

Evenimentul s-a inscris in demersurile comune initiate de cele doua institutii odata cu semnarea, in anul 2012, a unui protocol de colaborare in scopul asigurarii unei pregatiri pluraliste si dobandirii unor cunostinte in domenii comune de interes pentru consilieri de probatiune, magistrati si auditori de justitie. Totodata, ...[citeste in continuare...]

Noile reglementari schimba acum regulile procedurii partajului!

Aspecte sensibile din procedura partajului:

Proprietatea comuna ...detalii aici >>>
Partajul bunurilor dobandite in timpul casatoriei ...detalii aici >>>
Partajul bunurilor dobandite prin mostenire ...detalii aici >>>
Iesirea din indiviziune cu privire la bunurile dobandite in indiviziune prin contract
Procedura speciala a partajului judiciar, conform noului Cod de procedura civila, modele actiuni partaj ... detalii aici >>>

  Legislatia muncii
Cele patru elemente care definesc un accident la locul de munca

In limbajul curent, prin termenul de accident se desemneaza un eveniment neasteptat, care apare brusc, este imprevizibil si intrerupe desfasurarea normala a unei actiuni.

Notiunea de accident de munca trebuie circumscrisa unui proces de munca si implica in mod obligatoriu prezenta omului, in calitate de executant.

Conform legislatiei in vigoare, prin accident de munca se intelege vatamarea violenta a organismului, precum si intoxicatia acuta profesionala, care au loc in timpul procesului de munca sau in indeplinirea indatoririlor de serviciu si care provoaca incapacitate temporara de munca de cel putin 3 zile calendaristice, invaliditate ori deces.

Prin urmare, un accident, pentru a putea fi calificat ca accident de munca, trebuie sa se produca intr-un moment si intr-un loc in care activitatea lucratorului sa se inscrie printre raporturile ce se stabilesc in exercitarea atributiilor prevazute in contractul de munca. Cu alte cuvinte, este esential ca ...[citeste in continuare...]

  Club Juridic
amenda pentru lipsa rovinieta

Buna ziua,
Am primit pe numele meu o amenda pentru lipsa rovinieta dar la o data ulterioara datei prin care incheiasem contract de vanzare al masinii.

Ce trebuie sa verific si ce acte imi trebuiesc pentru a dovedi ca nu eu trebuie sa platesc aceasta amenda? [citeste in continuare...]

constructii

Va rog tare mult sa-mi comunicati la ce distanta fata de hotar, pot construi o baraca din lemn, fara aprobarea vecinului.

Mentionez ca locuiesc in Bucuresti, zona Colentina.

Va multumesc .[citeste in continuare...]

Dvs. va confruntati cu clienti rau-platnici?
Cum va afecteaza modificarile legislative?

 

Publicatia Recuperarea Debitelor va ofera mijloacele eficiente de recuperare rapida a banilor dvs.

Clientii dvs. intarzie cu plata facturilor?

Intarzierile acestea va deregleaza fluxul de numerar?

In consecinta, aveti la randul dvs. intarzieri cu plata facturilor sau chiar a salariilor?

Fie ca sunteti jurist, reprezentant al unei firme cu astfel de probleme serioase (sau deocamdata doar potentiale), fie ca sunteti chiar managerul ingrijorat de soarta lichiditatilor firmei dvs., solutia este una singura: sa-i mobilizati pe datornici sa se achite de obligatiile lor. (... detalii gasiti aici »)

  Sanatate
4 alimente pe care nu ar trebui sa le mai consumi vreodata

Daca v-ati hotarat ca este momentul sa va imbunatatiti sanatatea si sa dati cateva kilograme jos, exista anumite alimente pe care ar trebui sa le evitati complet. Multe dintre aceste alimente sunt, evident, nesanatoase, deoarece acestea contin anumite ingrediente care sunt cunoscute pentru faptul ca ingrasa.

Cu toate acestea, alte produse alimentare care nu sunt atat de evident, legate de cresterea in greutate, se dovedesc a fi la fel de nesanatoase pentru tine. Aceste alimente sunt problematice, pentru ca cei mai multi oameni nu stiu sa le evite si, prin urmare, sfarsesc prin a le consuma mult mai des decat ar trebui.

Iti prezentam 4 alimente pe care nu ar trebui sa le mai mananci vreodata:

1 . Paine alba
Painea alba este omiprezenta in punctele de vanzare, dar adevarul este ca nu are nicio valoare nutritiva. Painea alba contine zahar si nu are capacitatea de a-ti crea senzatia de satietate pentru mai mult timp, astfel in cateva ore, iti va fi din ...[citeste in continuare...]

117 Modele de cereri si actiuni in justitie, conform noului Cod civil


I. Cereri si actiuni cu privire la persoana fizica si persoana juridica

  • Actiune privind declararea judecatoreasca a mortii - art. 49-57 Cod Civil
  • Actiune privind schimbarea numelui pe cale administrativa – art. 85 Cod Civil
  • Actiune privind stabilirea domiciliului minorului – art. 92 Cod Civil
... si lista continua aici »
  Social
Concurs online de istorie si arheologie pentru elevii de liceu
[Adaugat: 09-Noi-2013]
de Banu Alexandra

Elevii pasionati de istorie si arheologie pot participa in perioada 11 noiembrie - 8 decembrie la un concurs online, organizat de Muzeul Judetean Mures.

Concursul online pe teme de istorie si arheologie romana se adreseaza elevilor de liceu din judetul Mures si face parte din proiectul "Traseul Limesului Roman in judetul Mures".

Potrivit arheologului, concursul va antrena echipe de cate trei elevi de liceu, fiecare dintre ele coordonata de catre un profesor, se va desfasura bilingv (in limba romana si maghiara), pe o perioada de o luna, prin intermediul unei platforme online www.limesonline.ro

Participantii vor lucra in echipe de cate trei persoane si vor fi coordonati de profesori. Competitia se va desfasura atat in limba romana, cat si in limba maghiara, pe o perioada de o lunea, prin intermediul platformei online www.limesonline.ro.

"E prima editie. Ne-am gandim daca tematica este una legata de epoca romana, sa ...[citeste in continuare...]


Modificarile Legii societatilor comerciale
din 1990 si pana in prezent!


Acum poti interpreta si tu corect Legea 31!

Click aici pentru mai multe detalii >>>


Numai in ultimele 15 luni, Legea societatilor comerciale a suferit 6 schimbari! Stabilitatea legislativa este clatinata din temelii (daca mai adaugi cele 118 transformari ale Codului Fiscal si ale Codului de Procedura Civila, aproape ca-ti iei zborul)... Un mediu de afaceri are nevoie de ordine, si nu de haos. Uneori, sporirea incertitudinilor descompun si structuri care se pretind destul de rezistente.

Efecte? Somajul creste. Preturile si falimentele se catara asemenea unor liane. Relansarea economica intarzie...

Cum sa respiri tu si mediul tau de afaceri?

Poate doar cu "Legea societatilor comerciale, republicata, cu modificarile ulterioare", textul de lege in format final integrat si coerent!

 

Cat de greu ti-a fost sa parcurgi legile in formatul actual al unui soft legislativ?
 Manual de publicare:

cum trebuie redactat un articol destinat publicarii intr-o revista de prestigiu;
cum trebuie scrisa o teza de doctorat sau o lucrare de diploma;
cum trebuie intocmit chiar si un simplu referat in mediul universitar/academic.


Cunoasteti aceste reguli?


Intrebarea este importanta deoarece s-a constatat ca, adesea, multe articole si comunicari de specialitate sunt greu de inteles.

Da, in domenii stiintifice, unde precizia si claritatea ar trebui sa fie litera de lege, multi autori pacatuiesc printr-o exprimare greoaie, o prezentare dezordonata a ideilor, lipsa de amanunte sau pur si simplu printr-o structura deficitara care face articolul respectiv nepublicabil.

Asadar, ce reguli de redactare/prezentare/comunicare trebuie aplicate in comunicarea stiintifica?

Aflati aici detalii >>>

 
© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040-213172586