E-Juridic.ro - Newsletter

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
 

Cartea "Corespondente intre vechiul si noul Cod de procedura civila" supune atentiei dvs.:
 

  • Paralela dintre cele vechiul si noul cod de procedura civila. Identificarea unor articole din vechiul cod, care au sau nu corespondent in noul Cod de procedura civila va fi extrem de simpla, paralela fiind realizata pe materii, insa o veti regasi si sub forma unui index alfabetic. Detalii aici.

Atentie! Datorita cererii mari pentru aceasta lucrare, va oferim posibilitatea sa va rezervati exemplarul dumneavoastra acum, completand formularul de la baza paginii.

Profitati de pretul special de lansare de doar 68.67 fata de 99.19 lei T.V.A. inclus!

Click aici pentru Formularul de comanda>>>


  Noutati Juridice
Regularizarea cererii de chemare in judecata si noua reglementare a taxelor judiciare de timbru

Noul Cod de procedura civila („NCPC”) se aplica doar cererilor de chemare in judecata introduse dupa intrarea sa in vigoare, dupa cum rezulta din prevederile art. 3 din Legea nr. 76/2012 privind punerea in aplicare a Noului Cod.

Ca urmare, practicienii nu s-au confruntat concomitent cu aplicarea tuturor dispozitiilor Noului Cod, ci indeosebi cu acele norme care privesc legala investire a instantei si cercetarea procesului, respectiv dezbaterilor in fata primei instante. O atentie deosebita a fost acordata in acest context institutiei regularizarii cererii de chemare in judecata, prev. de art. 200 NCPC, care a ocazionat anumite interpretari divergente cu privire la obligativitatea procedurii de regularizare, sfera verificarilor impuse de lege, respectiv cu privire la sanctiunea aplicabila pentru lipsa unora din elementele obligatorii prescrise de art. 194 NCPC, care ...[citeste in continuare...]
Proiect MFP: Carta drepturilor si obligatiilor persoanei fizice supuse verificarii fiscale

Ministerul Finantelor Publice a lansat in dezbatere publica vineri, 15 noiembrie 2013, proiectul de Ordin privind aprobarea Cartei drepturilor si obligatiilor persoanei fizice supuse verificarii fiscale.

CARTA
drepturilor si obligatiilor persoanei fizice supuse verificarii fiscale

Verificarea situatiei fiscale personale a persoanei fizice cu privire la impozitul pe venit, denumita in continuare verificare fiscala, prevazuta la art. 1091 din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, denumita in continuare Codul de procedura fiscala, reprezinta ansamblul activitatilor desfasurate de organele fiscale avand ca obiect examinarea totalitatii drepturilor si a obligatiilor de natura patrimoniala, a fluxurilor de trezorerie si a oricaror altor elemente relevante pentru stabilirea situatiei fiscale reale a persoanei fizice verificate.
In scopul efectuarii acestor activitati organul fiscal ...[citeste in continuare...]

Durata de solutionare a unui dosar privind restituirea unei proprietati variaza intre 12 luni si 9 ani

Din ianuarie 2014, peste 8.000 de proprietari care au detinut terenuri in Bulgaria, Basarabia, Bucovina de Nord sau Tinutul Herta ar trebui sa primeasca despagubiri de la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor, in baza Legilor 290/2003 si 9/1998, informeaza av. Mihai Lungu, specializat pe recuperarea despagubirilor datorate de catre ANRP – in baza Legii nr. 290/2003, precum si a Legii nr. 9/1998.

Pana la acest moment statul roman a platit despagubiri si compensatii in valoare de peste 630 milioane de lei.

Legea nr. 287/2013 privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 10/2013, publicata recent in Monitorul Oficial al Romaniei in luna noiembrie a.c., precizeaza ca solutionarea dosarelor de despagubire se va realiza in ordinea cronologica a inregistrarii la ANRP. Tot in ordine cronologica se va efectua si emiterea titlului de plata. Sumele aferente despagubirilor se vor acorda beneficiarilor in transe anuale egale, pe o perioada ...[citeste in continuare...]

Dvs. va confruntati cu clienti rau-platnici?
Cum va afecteaza modificarile legislative?

 

Publicatia Recuperarea Debitelor va ofera mijloacele eficiente de recuperare rapida a banilor dvs.

Clientii dvs. intarzie cu plata facturilor?

Intarzierile acestea va deregleaza fluxul de numerar?

In consecinta, aveti la randul dvs. intarzieri cu plata facturilor sau chiar a salariilor?

Fie ca sunteti jurist, reprezentant al unei firme cu astfel de probleme serioase (sau deocamdata doar potentiale), fie ca sunteti chiar managerul ingrijorat de soarta lichiditatilor firmei dvs., solutia este una singura: sa-i mobilizati pe datornici sa se achite de obligatiile lor. (... detalii gasiti aici »)

  Legislatia Muncii
Detasare internationala. Ce documente sunt necesare si cum operam in ReviSal?
de Mihaela Pascu

Analizam mai jos situatia in care s-a incheiat un contract de prestari servicii in domeniul constructiilor (instalatii) cu o firma din Belgia. Muncitorii vor pleca in Belgia sa efectueze lucrarile in baza formularul A1. Vom vedea daca se intocmeste formularul de detasare sau act aditional cu schimbarea locului de munca, precum si modul in care se va inregistra in ReviSal daca este detasare.

Codul muncii nu contine dispozitii de procedura pentru detasarea internationala. In practica, insa, se incheie act aditional de detasare internationala, acesta fiind si documentul solicitat de Casa Nationala de Pensii Publice pentru eliberarea documentului portabil A1.

Prin urmare, veti incheia un act aditional de detasare internationala in care vor fi prevazute cel putin elementele indicate la art. 18 din Codul muncii precum si alte drepturi si obligatii ale partilor ce se stabilesc prin negociere.

Conform art. 18 alin. (1) din Codul muncii, in cazul in care persoana ...[citeste in continuare...]


  Club Juridic
Cesiune parti sociale

Buna ziua,

Pot sa cezionez parti sociale la o valoare mai mare decat valoare nominala ? Daca da, contractul de cesiune parti sociale in inchei in forma autentica? La ONRC pentru a inregistra aceasta operatiune pe langa act constitutiv, hotarare, cesiune parti sociale, actelele noului asociat se mai depun alte acte?[citeste in continuare...]

Ghid practic pentru procedura partajului judiciar

Noile prevederi ale Codului Civil si ale Codului de Procedura Civila!

Click aici pentru mai multe detalii >>>

Noile reglementari schimba acum regulile procedurii partajului si va obliga sa va aliniati noilor cerinte legate de:

* Conditiile partajului Detalii aici »
  Sanatate
Secretul unei inimi sanatoase: sosul de rosii cu ceapa, usturoi si ulei de masline

Potrivit cercetatorilor spanioli, sosul de rosii cu ceapa, usturoi si ulei de masline poate preveni infarctul si accidentul cerebral. Aceste ingrediente contin polifenoli care previn bolile cardiace.

Cercetatorii de la Universitatea din Barcelona sustin ca acest sos de rosii cu ceapa, usturoi si ulei de masline reprezinta secretul longevitatii si al unei inimi sanatoase, informeaza dailymail.co.uk.

Sosul de rosii gatit cu ulei de masline, ceapa si usturoi contine 40 de antioxidanti care previn stresul si bolile cardiace. Polifenolii din sos previn infarctul si atacul cerebral, iar beneficiile pentru sanatate deriva din faptul ca aceste ingrediente sunt combinate in sos, si nu consumate separat.

Rosiile contin vitamina C, un puternic antioxidant care te protejeaza de boli de inima. Sunt o sursa excelenta de licopen care previne formarea si raspandarea celulelor canceroase si de asemenea, te protejeaza de ateroscleroza.
Antioxidantii din rosii se absorb cel mai bine de ...[citeste in continuare...]

Memoratorul de matematica pentru clasele V - VIII

 

 

Prezinta si explica notiuni de algebra, geometrie plana, geometrie in spatiu.

 V-amintiti de:

...click aici pentru mai multe detalii >>


Sau, in cazul "Memoratorului de matematica pentru liceu", va amintiti de:

 

 

...click aici pentru mai multe detalii >>


Nu e de glumit, aceste lucruri enumerate mai sus sunt in programa scolara din care se dau subiectele pentru examene!

Ca urmare, copilul dvs. trebuie sa le cunoasca!

Nu exista alta cale daca vreti ca el sa se bucure de succes! Iar memoratoarele de mai sus sunt cele mai simple si mai utile ajutoare pentru el!

...click aici pentru mai multe detalii >>

Nu uitati principalele avantaje ale memoratoarelor:

1. Comprima manuale intregi de scoala in doar 90-100 de pagini format de buzunar.
Astfel, informatia esentiala poate fi parcursa si recapitulata in doar cateva zeci de minute.

...citeste detalii aici >>

2. Pot fi luate oriunde si rasfoite rapid ori de cate ori este nevoie. In acest mod, neclaritatile se pot lamuri pe loc, oricand (mai putin in timpul examenului, desigur!)

...citeste detalii aici >>

3. Sunt complete. Nu exista aspect important din materia predata care sa nu fie abordat si explicat limpede, pe intelesul oricui.

...citeste detalii aici >>

 
© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040-213172586