E-Juridic.ro - Newsletter

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
 
  Noutati Juridice
INM: Concurs privind managementul, comunicarea si resursele umane

Institutul National al Magistraturii anunta programul de desfasurare a testarii scrise privind managementul, comunicarea si resursele umane din data de 24 noiembrie 2013

Testarea scrisa privind managementul, comunicarea si resursele umane va avea loc la data de 24 noiembrie 2013, la Universitatea Nicolae Titulescu, cu sediul in Bucuresti, Calea Vacaresti, nr. 185, sector 4.

Sustinerea probei se va desfasura in 3 sali de concurs, respectiv doua sali pentru candidatii judecatori si o sala pentru candidatii procurori.

Mijloace de transport: metrou - statia Timpuri Noi; autobuzele 133, 312, 323 - statia Univ.Crestina Dimitrie Cantemir

Concursul va incepe la ora 9,00.

Accesul candidatilor in sali este permis intre orele 7,45 - 8,30 numai pe baza actului de identitate ( buletin de identitate/carte de identitate sau pasaport

Timpul destinat elaborarii lucrarii scrise va fi stabilit de comisia de examinare si nu va depasi 4 ...[citeste in continuare...]

Softul de generare rapida – Acte emise de angajator


cu doar 160 de lei

... Click Aici pentru Formularul de Inscriere »

Veti regasi in cadrul Softului nostru TOATE modelele de Acte, Contracte si Documente necesare atunci cand aveti mai mult de 2 angajati in firma.


Modificarea Directivei privind desfasurarea activitatii de asigurare respecta principiul subsidiaritatii

In Monitorul Oficial nr. 714 din 20 noiembrie 2013 a fost publicata Hotararea nr. 67/2013 a Senatului cu privire la propunerea de Directiva a Parlamentului European si a Consiliului de modificare a Directivei 2009/138/CE privind accesul la activitate si desfasurarea activitatii de asigurare si de reasigurare (Solvabilitate II) in ceea ce priveste data de transpunere si data de aplicare, precum si data de abrogare a anumitor directive – COM (2013) 680 final.

In cadrul actului normativ se arata:

Senatul constata ca propunerea de Directiva a Parlamentului European si a Consiliului de modificare a Directivei 2009/138/CE privind accesul la activitate si desfasurarea activitatii de asigurare si de reasigurare (Solvabilitate II) in ceea ce priveste data de transpunere si data de aplicare, precum si data de abrogare a anumitor directive – COM (2013) 680 final respecta principiul subsidiaritatii.

Cu referire la principiul proportionalitatii, Senatul ...[citeste in continuare...]

"Portitele" legislative care va ofereau diverse posibilitati de recuperare a creantelor au fost abrogate de Codul de procedura civila


Buletinul informativ "Recuperarea Debitelor" va ofera solutiile reale pentru recuperarea DEBITELOR si evitarea INSOLVENTEI


Odata cu intrarea in vigoare a Noului Cod de Procedura Civila s-au abrogat doua texte de lege care ofereau diverse posibilitati de recuperare a creantelor intre comercianti, sau profesionisti. Astfel, OG nr. 5/2001 reglementa procedura somatiei de plata, iar OUG nr. 119/2007 reglementa procedura ordonantei de plata.

Aceste doua proceduri au fost combinate de catre legiuitor in noile dispozitii ale NCPC, respectiv art. 1013-1024. Procedura noua rezultata se aplica creantelor certe, lichide si exigibile, constand in obligatii de plata a unor sume de bani care rezulta dintr-un contract civil, inclusiv cele incheiate intre un profesionist si o autoritate contractanta, constatata printr-un inscris ori determinate de un statut, regulament sau alt inscris, pe care partile si l-au insusit prin semnatura ori in alt mod admis de lege (detalii click aici >>)


MJ: Noi reguli in materia raspunderii disciplinare

In Monitorul Oficial nr. 713 din 20 noiembrie 2013 a fost publicat Ordinul nr. 3309/C/2013 al ministrului Justitiei pentru modificarea Regulamentului privind raspunderea disciplinara a personalului de specialitate juridica asimilat judecatorilor si procurorilor din cadrul Ministerului Justitiei si al Institutului National de Criminologie, aprobat prin Ordinul ministrului justitiei nr. 1.483/C/2006.

In cadrul actului normativ se arata:

Membrii Comisiei de disciplina sunt numiti pentru o perioada de 4 ani, prin ordin al ministrului justitiei, cu posibilitatea reinnoirii mandatului.

In cuprinsul regulamentului, denumirea „Corpul de inspectie al ministrului justitiei“ se inlocuieste cu denumirea „Corpul de control al ministrului“, denumirea „Directia pentru resurse umane si relatii cu Consiliul Superior al Magistraturii“ se inlocuieste cu denumirea „Directia resurse umane“ si denumirile „personal asimilat ...[citeste in continuare...]

Recuperarea creantelor FARA procese!

2013: In plina dezvoltare sau in insolventa?

>>> detalii aici

Aveti la dispozitie 6 posibilitati eficiente prin care puteti intra din nou in posesia banilor dvs.  Alegeti-o pe cea care va avantajeaza! Informatia este prezentata pe CD - ul 5+1 metode de recuperare rapida a creantelor, fara proces!
  Legislatia Muncii
Care sunt actele solicitate la angajare?
de Mihaela Pascu

Anterior incheierii contractului individual de munca, salariatul va trebui sa puna la dispozitia angajatorului o serie de acte. Potrivit art. 8 din HG 500/2011, publicata in Monitorul Oficial nr. 372 din 27 mai 2011, angajatorul are obligatia de a intocmi un dosar personal pentru fiecare dintre salariati, de a-l pastra in bune conditii la sediu, precum si de a-l prezenta inspectorilor de munca, la solicitarea acestora.

Acest dosar cuprinde cel putin urmatoarele documente:
- actele necesare angajarii,
- contractul individual de munca,
- actele aditionale si celelalte acte referitoare la modificarea, suspendarea si incetarea contractelor individuale de munca,
- acte de studii/certificate de calificare,
- orice alte documente care certifica legalitatea si corectitudinea completarii in registru.
Care sunt insa actele necesare angajarii? Cum ne ajuta ele la derularea ulterioara a contractului individual de munca?

O parte dintre aceste acte sunt ...[citeste in continuare...]

  Club Juridic
incetarea calitatii de fideiusor

Buna ziua!
Am fost administrator la o firma, anul acesta iesind din firma (si din caitate de administrator si de asociat).

Daca am semnat contracte in calitate de fideiusor al firmei, ele mai sunt valabile si dupa incetarea calitatii mele de administrator/asociat? Si daca mai sunt valabile acum, dupa iesirea din firma, le pot denunta unilateral? [citeste in continuare...]

Valabilitate permis auto

Buna Ziua
Mai este necesara schimbarea permisului auto,daca mi-am schimbat domiciliul.Multumesc[citeste in continuare...]
  Viata sanatoasa
Ceaiul verde si ceaiul negru: Utilizari inedite pentru frumusete

Ceaiurile negru si verde au fost folosite din timpuri stravechi pentru a imbunatati sanatatea si aspectul pielii si al parului, fiind bogate in antioxidanti si avand proprietati antiimbatranire.

Consumat de secole pentru sanatate si frumusete, ceaiurile negru si verde sunt bogate in antioxidanti si au proprietati antiimbatranire. Sunt doua bauturi sanatoase care iti dau energie pe tot parcursul zilei, putand inlocui cafeaua.
Ceaiul negru este recunoscut in intreaga lumea pentru beneficiile sale in ceea ce priveste frumusetea dar si pentru gustul sau aromat. Ceaiul verde, consumat inca din cele mai vechi timpuri, are proprietati miraculoase pentru sanatatea si frumusetea noastra.

Pe langa faptul ca aceste ceaiuri reduc pofta de mancare si stimuleaza metabolismul sa arda mai rapid grasimile, sunt un aliat de nadejde al frumusetii, putand fi folosite ca exfoliant natural.

Fie ca le bei calde sau reci, ceaiurile te ajuta sa arati mult mai tanara. Cercetatorii chinezi au ...[citeste in continuare...]

Secretul reusitei la examenele
de Bacalaureat: Memoratoarele!

Memoratoarele sunt brosuri de cca 100 de pagini, format de buzunar, care prezinta intr-o forma completa, coerenta, logica si usor de asimilat tot ce trebuie sa stie copilul dvs. pentru a promova cu brio un anumit examen.

Memoratorul Bac Istorie 2014

Cuprinde intreaga materia din bibliografie, prezentata sistematic, fiecare tema avand o acoperire completa:

Detalii complete aici »

Ce face acest memorator?

  • Prezinta intreaga materie de examen intr-un mod sistematic si complet, ce favorizeaza nu numai memorarea, ci si intelegerea continutului; ... vezi aici »
  • Expune in mod logic faptele istorice, facand conexiuni ce asigura formarea unei imagini de ansamblu (din nou avantaj pentru intelegere si memorare); ... vezi aici »
  • Il familiarizeaza pe copil cu limbajul istoric (nu uitati, la proba “eseu” se acorda 2 puncte pentru utilizarea limbajului istoric adecvat); ... vezi aici »;
  • Ii permite copilului sa identifice corect cerintele fiecarui subiect, fara posibilitatea vreunei confuzii ... vezi aici »
  • In cazul textului la prima vedere, permite intelegerea rapida a ideilor principale, a datelor, numelor, evenimentelor descrise. ... vezi aici »

Afla mai multe detalii AICI »

Memoratorul Bac Geografie 2014

Sintetizeaza intr-un mod clar, coerent si complet materia din bibliografie, structurata pe temele principale:

In acest fel sunt consolidate toate competentele de evaluat, urmarite prin barem

Detalii complete aici »

Asimilare facila, timp economisit, eficienta maxima!

Click aici pentru Formularul de comanda »

 
© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040-213172586