E-Juridic.ro - Newsletter

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
 

Cartea "Corespondenta vechilor temeiuri juridice in noul Cod civil" contine toata informatia de care aveti nevoie, structurata in mod similar Codului civil cu care sunteti familiarizat.

Acest tip de organizare va ajuta sa ajungeti rapid la temeiul legal cautat si sa gasiti imediat  corespondenta sa in noul Cod civil. Simplu, rapid si corect!
 

Click aici pentru detalii >>>


  Noutati Juridice
Proiect: Registrul comertului are reguli noi

In temeiul dispozitiilor art. 6 din Legea nr. 52/2003 privind transparenta decizionala in administratia publica, Ministerul Justitiei supune dezbaterii publice proiectul de ordin pentru aprobarea Regulamentului de organizare si functionare a Oficiului National al registrului Comertului si a oficiilor registrului comertului de pe langa tribunale si referatul de aprobare.

Asa cum bine stiti, Oficiul National al Registrului Comertului functioneaza in subordinea Ministerului Justitiei ca institutie publica cu personalitate juridica, finantata integral de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Justitiei.

Oficiul National al Registrului Comertului are patrimoniu propriu, autonomie functionala si de decizie.

Oficiile registrului comertului de pe langa tribunale functioneaza in subordinea Oficiului National al Registrului Comertului si nu au personalitate juridica.

Oficiul National al Registrului Comertului are sediul in municipiul ...[citeste in continuare...]

Clauze abuzive:
“Banca isi rezerva dreptul de a revizui rata dobanzii curente in cazul intervenirii unor schimbari semnificative pe piata monetara, afisand noua rata la sediile sale. Rata dobanzii curente astfel modificata se aplica de la data afisarii.”
 

Credite bancare: cele mai frecvente litigii in relatia cu bancileCum puteti lupta impotriva clauzelor abuzive?

Puteti lupta intr-un singur fel: informandu-va.

Asigurandu-va ca stiti exact ce capcane va poate intinde banca.
Intelegand foarte bine ce drepturi aveti.
Cunoscand semnificatia termenilor de specialitate folositi in contracte.
Studiind cazuri reale in care clientii au dat in judecata bancile pentru clauze abuzive.

Urmarind solutiile date de instantele de judecata in aceste cazuri.

>> Click aici pentru detalii


Tribunalul Specializat Bucuresti isi incepe activitatea la data de 1 martie 2014

Potrivit unui recent proiect de ordin al Ministerului Justitiei, supus dezbaterii publice, “la data de 1 martie 2014, in municipiul Bucuresti incepe sa functioneze „Tribunalul Specializat Bucuresti”. Acelasi document arata ca domeniile in care va functiona si statul de functii al „Tribunalului Specializat Bucuresti” se vor stabili pana la data de 15 ianuarie 2014.

Noul tribunal ar putea avea competente in cauze cu minori si de familie, cauze de contencios administrativ si fiscal, cauze privind conflicte de munca si asigurari sociale, societati, registrul comertului, insolventa, concurenta neloiala si in alte domenii

In referatul de aprobare care insoteste proiectul de ordin se arata ca initiativa infiintarii unui tribunal specializat la nivelul municipiului Bucuresti a facut obiectul dezbaterii Plenului CSM care, in sedinta din data de 5.09.2012 „a hotarat sesizarea ministrului justitiei cu propunerea de infiintare a unui tribunal ...[citeste in continuare...]

Excel Practic – explicat pas cu pas

Toate situatiile si rapoartele pe care le primiti sau pe care trebuie sa le faceti sunt in ziua de astazi in Excel. Programul este indispensabil, de aceea a fost editat un Ghid Practic Excel 
 

Excel-ul nu va mai avea pentru tine niciun secret! ...Click Aici »
 

Cu ajutorul Ghidului Practic Excel reduceti timpul de lucru de la cateva ore la cateva minute
 

Nu te mai chinui cu planificari, evidente si rapoarte in Excel! Descopera chiar acum acele functii si formule Excel care iti reduc munca stresanta si obositoare la cateva minute de prelucrare a datelor. Pret redus cu 42%!


Comisia Europeana: Evaluarea MCV

In perioada 25-27 noiembrie 2013 are loc, la Bucuresti, misiunea de evaluare a progreselor inregistrate de Romania in domeniile reformei justitiei si luptei impotriva coruptiei, in cadrul Mecanismului de cooperare si verificare.

Echipa de experti ai Comisiei Europene, condusa de secretarul general adjunct Michel Servoz, a fost primita luni, 25 noiembrie 2013, de ministrul Justitiei, Robert-Marius Cazanciuc.

La intrevederea de lucru au participat conducatorii principalelor institutii ale sistemului judiciar: presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Oana Schmidt Haineala, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Livia Stanciu, procurorul general al Romaniei, Tiberiu Nitu, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi.

In cadrul intrevederii au fost abordate aspecte referitoare la viitoarea strategie de dezvoltare a sistemului judiciar, independenta justitiei, implementarea noilor coduri, unificarea ...[citeste in continuare...]

Noile reglementari schimba acum regulile procedurii partajului!

Aspecte sensibile din procedura partajului:

Proprietatea comuna ...detalii aici >>>
Partajul bunurilor dobandite in timpul casatoriei ...detalii aici >>>
Partajul bunurilor dobandite prin mostenire ...detalii aici >>>
Iesirea din indiviziune cu privire la bunurile dobandite in indiviziune prin contract
Procedura speciala a partajului judiciar, conform noului Cod de procedura civila, modele actiuni partaj ... detalii aici >>>

  Legislatia Muncii
Modificarea functiei si a salariului obliga la intocmirea unui act aditional?
de Mihaela Pascu

Vom stabili mai jos daca la schimbrea functiei si salariului este suficient doar act aditional sau va trebui intocmita si decizie.

Mentionam ca anterior modificarii unui contract individual de munca, angajatorul are obligatia de a informa salariatul cu privire la clauzele generale pe care intentioneaza sa le modifice, inclusiv modificare functiei si a salariului. Orice modificare impune incheierea unui act aditional la contract, intr-un termen de 20 de zile lucratoare de la data aparitiei modificarii (art. 17 alin. (5) din Codul muncii republicat).

Elementele esentiale ale contractului individual de munca sunt:

a) identitatea partilor;
b) locul de munca sau, in lipsa unui loc de munca fix, posibilitatea ca salariatul sa munceasca in diverse locuri;
c) sediul sau, dupa caz, domiciliul angajatorului;
d) functia/ocupatia conform specificatiei Clasificarii ocupatiilor din Romania sau altor acte normative, precum si fisa postului, cu specificarea ...[citeste in continuare...]

Dvs. va confruntati cu clienti rau-platnici?
Cum va afecteaza modificarile legislative?

 

Publicatia Recuperarea Debitelor va ofera mijloacele eficiente de recuperare rapida a banilor dvs.
 

Clientii dvs. intarzie cu plata facturilor?

Intarzierile acestea va deregleaza fluxul de numerar?

In consecinta, aveti la randul dvs. intarzieri cu plata facturilor sau chiar a salariilor?

Fie ca sunteti jurist, reprezentant al unei firme cu astfel de probleme serioase (sau deocamdata doar potentiale), fie ca sunteti chiar managerul ingrijorat de soarta lichiditatilor firmei dvs., solutia este una singura: sa-i mobilizati pe datornici sa se achite de obligatiile lor. (... detalii gasiti aici »)

  Club Juridic
Executare silita

Buna seara!
Cazul meu e foarte complicat .Tatal meu a stat girant, pentru un prieten, pentru achizitionarea unui calculator, acum 10 ani . Prietenul lui a platit cateva rate dupa care a plecat din oras .

Tatal meu a murit tot acum 10 ani si noi(familia lui ) primim scrisori de la firma de unde a cumparat produsul in care ne anunta ca trebuia sa plateasca suma respectiva plus dobanda. Am primit mai multe scrisori de acest gen si nu stim ce sa facem. El a decedat ,prin urmare noi ,familia lui , trebuie sa suportam consecintele faptelor lui?[citeste in continuare...]

cerere de chemare in judecata

Buna ziua!
Ma poate ajuta si pe mine cineva cu un model de cerere de chemare in judecata impotriva unui arendator care a vandut terenul ce face obiectul contractului de arenda, in care este prevazuta clauza care il obliga la plata unei sume de 250 euro/ha, reprezentand despagubirile pentru investitiile efectuate pe teren (sistem de irigatii, pesticide, insecticide, etc) in cazul in care vinde terenul inainte de data expirarii contractului?
Totusi el a trimis catre societatea arendasa o notificare prin executorul judecatoresc prin care ne face o oferta de vanzare, insa pretul era prea mare la acel moment si nu am raspuns acelei notificari. Ulterior el a vandut catre un tert.
Va multumesc![citeste in continuare...]

117 Modele de cereri si actiuni in justitie, conform noului Cod civil


I. Cereri si actiuni cu privire la persoana fizica si persoana juridica

  • Actiune privind declararea judecatoreasca a mortii - art. 49-57 Cod Civil
  • Actiune privind schimbarea numelui pe cale administrativa – art. 85 Cod Civil
  • Actiune privind stabilirea domiciliului minorului – art. 92 Cod Civil
... si lista continua aici »
  Stil de viata
8 activitati simple care te ajuta sa arzi calorii

Alergatul, urcatul scarilor si exercitiile Pilates nu sunt singurele cai de a arde calorii. Va prezentam mai jos o lista cu activitati care au ca scop arderea caloriilor intr-un timp scurt.

Chiar daca nu ai prea mult timp la dispozitie pentru a face sport, bei fi surprinsa sa afli ca poti arde calorii zilnic prin diverse activitati. Este bine sa alegi activitati care sa solicite mai multe grupe de muschi. Iata o serie de activitati placute, simple, care te binedispun:

Mersul pe bicicleta
Mersul pe bicicleta este o activitate distractiva pentru intreaga familie. O plimbare cu bicicleta timp de 10-12 minute va arde 256 calorii. In cazul in care ai bicicleta, poti sa merci la serviciu cu ea, scutind astfel banii pentru transport.
Bicicleta eliptica arde 741 de calorii pe ora.

Dansul
Dansul este o activitate placuta, iar o jumatate de ora de dans te poate ajuta sa arzi intre 100 si 400 de calorii. Dansul pune la treaba grupe de muschi pe care alte activitati nu le ...[citeste in continuare...]


Elimitati stresul, timpul pierdut si nesiguranta informatiilor cu ajutorul a

57 de modele de cereri si actiuni!

57 Modele cereri si actiuni conform noului Cod de procedura civila

Beneficiati urmatoarele avantaje oferite de CD-ul “57 de modele de cereri si actiuni”:

1. sprijin in evaluarea rapida a situatiei ce urmeaza a fi dedusa judecatii

2. stabilirea corecta a temeiului de drept

3. rapiditate in selectarea si intocmirea actiunilor/cererilor in cadrul unui proces civil

4. ajutor competent in aprecierea corectitudinii sustinerilor partilor in cadrul procesului civil 

5. respectarea termenului lega

>> Click aici pentru detaliiModificarile Legii societatilor comerciale
din 1990 si pana in prezent!


Acum poti interpreta si tu corect Legea 31!

Click aici pentru mai multe detalii >>>


Numai in ultimele 15 luni, Legea societatilor comerciale a suferit 6 schimbari! Stabilitatea legislativa este clatinata din temelii (daca mai adaugi cele 118 transformari ale Codului Fiscal si ale Codului de Procedura Civila, aproape ca-ti iei zborul)... Un mediu de afaceri are nevoie de ordine, si nu de haos. Uneori, sporirea incertitudinilor descompun si structuri care se pretind destul de rezistente.

Efecte? Somajul creste. Preturile si falimentele se catara asemenea unor liane. Relansarea economica intarzie...

Cum sa respiri tu si mediul tau de afaceri?

Poate doar cu "Legea societatilor comerciale, republicata, cu modificarile ulterioare", textul de lege in format final integrat si coerent!

Cat de greu ti-a fost sa parcurgi legile in formatul actual al unui soft legislativ?

 Manual de publicare:

cum trebuie redactat un articol destinat publicarii intr-o revista de prestigiu;
cum trebuie scrisa o teza de doctorat sau o lucrare de diploma;
cum trebuie intocmit chiar si un simplu referat in mediul universitar/academic.


Cunoasteti aceste reguli?


Intrebarea este importanta deoarece s-a constatat ca, adesea, multe articole si comunicari de specialitate sunt greu de inteles.

Da, in domenii stiintifice, unde precizia si claritatea ar trebui sa fie litera de lege, multi autori pacatuiesc printr-o exprimare greoaie, o prezentare dezordonata a ideilor, lipsa de amanunte sau pur si simplu printr-o structura deficitara care face articolul respectiv nepublicabil.

Asadar, ce reguli de redactare/prezentare/comunicare trebuie aplicate in comunicarea stiintifica?

Aflati aici detalii >>>

 
© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040-213172586