E-Juridic.ro - Newsletter

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
 


Click aici pentru oferta BLACK FRIDAY pentru Juristi>>>
 

  Noutati Juridice
CJUE: furnizorii de internet pot fi obligati sa suspende accesul la site-uri care incalca drepturile de autor

Curtea de Justitie a Uniunii Europene a publicat recent concluziile avocatului general in cauza C-314/12 UPC Telekabel Wien GmbH/Constantin Film Verleih GmbH si Wega Filmproduktionsgesellschaft GmbH.

Potrivit avocatului general Cruz Villalon, se poate impune unui furnizor de acces la internet obligatia de a bloca accesul clientilor sai la un site internet care incalca drepturile de autor. O astfel de ordonanta judecatoreasca trebuie sa indice masurile concrete de blocare si sa garanteze un just echilibru intre interesele contradictorii, care sunt aparate ca drepturi fundamentale.

Potrivit dreptului Uniunii, statele membre trebuie sa se asigure ca titularii dreptului de autor sau a drepturilor conexe pot solicita ca o ordonanta sa fie pronuntata impotriva intermediarilor ale caror servicii sunt folosite de catre terti pentru a contraface aceste drepturi.

In jurisprudenta s-a recunoscut deja ca furnizorii de acces la internet pot fi considerati, in ...[citeste in continuare...]

Black Friday este unic - 29 noiembrie
 

Reduceri 70%. Transport Gratuit. Excursii Cadou.

 

...click aici pentru oferta integrala»
 

Atentie:
reducerile sunt valabile din acest moment si pana vineri, ora 24


Vechimea in munca. Adeverinta eliberata fostilor salariati

In baza carui act normativ, angajatorul este obligat a elibera adeverinta cu salariile brute si nete pentru fiecare luna, unui fost angajat (pentru perioada 1978-2010),  necesara la Casa de pensii, retinanad ca persoana a avut carte de munca unde i-a fost trecut salariul, a semnat state de plata si a primit fluturasi de salariu?

Raspuns:
Temeiul legal al eliberarii de catre angajatori pentru salariati si fostii salariati ai adeverintelor il constituie art. din 34 alin. (5) din Codul muncii republicat, potrivit caruia la solicitarea salariatului sau a unui fost salariat, angajatorul este obligat sa elibereze un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate.

Aceste dispozitii se coroboreaza cu dispozitiile art. 40 alin. (2) lit. h) din acelasi cod, care prevad, printre obligatiile angajatorului fata de proprii salariati, aceea privind eliberarea, la cerere, a tuturor documentelor care ...[citeste in continuare...]

Tombola Anului - Castiga un Revelion sau un Craciun de VIS!

Pentru ca viata se simplifica doar atunci cand luam noi atitudine, dam start-ul la cele mai tari reduceri de Black Friday. Va oferim cele mai tari lucrari de specialitate, la cele mai mici preturi cu putinta!

Reduceri unice, Oferte incredibile si o tombola speciala. Poti castiga un Revelion sau un Craciun de VIS!

Alege acum lucrarile pe care vrei sa le primesti la pret redus:

142 modele de contracte civile si comerciale conform noului Cod civil
Corespondenta vechilor temeiuri juridice in noul Cod civil
Corespondente intre  - ...[citeste in continuare...]

  Legislatia Muncii
Cum gresesc cel mai mult candidatii la interviul de angajare?
de Mihaela Pascu

In mod ideal, inainte de orice interviu, cei mai multi candidati incearca sa se asigure ca au toti asii in maneca si ca sunt cat de cat pregatiti pentru a-i dovedi potentialului angajator ca ei sunt persoanele potrivite pentru jobul scos la oferta.

Cu toate acestea, realitatea este in general cu totul alta, iar candidatii nu reusesc tot timpul sa fie pe cat de pregatiti ar trebui.

Potrivit unui studiu realizat de BestJobs.ro si preluat de Agerpres, "nesiguranta, nervozitatea si lipsa interesului pentru job se regasesc in topul celor mai mari greseli facute de catre candidati in timpul interviului de angajare".

Site-ul de joburi precizeaza ca experienta profesionala si compatibilitatea cu jobul pentru care a aplicat nu sunt singurele criterii care ii pot garanta unui candidat un loc de munca. Astfel, este important si modul in care se deruleaza discutia in timpul interviului de angajare, acel tip de comunicare oferind angajatorului mai multe ...[citeste in continuare...]

  Club Juridic
evaluare


Buna ziua,
Va rog precizati-mi modalitatea de evaluare a unui prejudiciu rezultat din nepredarea unei corespondente externe (nereturnarea dovezii de primire), corespondenta care viza soarta unor bunuri cu o valoare importanta.
[citeste in continuare...]

retragerea plangerii penale

buna ziua!
n cazul in care am formulat o plangere penala impotriva unei societati comerciale iar acum doresc sa imi retrag aceasta plangere deoarece s-au lamurit inconvenientele intervenite ntre noi, ce trebuie sa fac daca nu stiu nici macar care este numarul de inregistrare a plngerii mele formulate (nr. de dosar).

Mentionez ca plangerea am trimis-o prin posta la Parchetul de pe langa Judecatoria Buzau cu confirmare de primire pe data de 18.07.2013 si a ajuns pe data de 22.07.2013.

As dori un model de cerere prin care sa pot retrage aceasta plangere.[citeste in continuare...]

  Sanatate
19 lucruri pe care le putem invata de la tatii grozavi

Asa ca esti tata. Sau speri ca vei fi in viitor. Vestea proasta este ca nu exista o reteta a succesului ca parinte. Nu uita ca nu regulile conteaza, ci relatiile. Regulile fara relatii duc la razvratire. Vestea buna este ca exista modele pozitive pe care le putem urma.

1. Fii dispus sa-ti sacrifici ideea ta de frumos si, uneori, urechile. Daca pustii tai vor sa mearga la un concert, du-te cu ei si pune-ti dopuri in urechi, daca nu se poate altfel.

2. Gaseste un mod prin care sa fii acolo unde trebuie cand conteaza cel mai mult. Cel mai grozav tata din lume este cel care vine cand trebuie, care te duce la meci, la film, la balul de absolvire.

3. Fii gata sa devii supererou. Poate nu te pricepi la folosit pistolul de lipit, la inviat pestisori sau hamsteri, dar va trebui sa te specializezi in inlocuirea lucrurilor pierdute fara ca cel mic sa-si dea seama sau facandu-l sa simta mai putin pierderea. Orice copil are nevoie de un erou si, de esti tu acela, cu atat mai ...[citeste in continuare...]

Black Friday

Oferta reduceri 2013Black Friday

Oferta reduceri 2013
 
 
© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040-213172586