E-Juridic.ro - Newsletter

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:53

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

e-Juridic
Comunitate Articole Dictionar juridic Intrebari si raspunsuri Cod Penal. Nou! Modele de contracte Legislatie
 
 
  Noutati Juridice
Decizie UNBR: Actiuni disciplinare impotriva unui avocat

Consiliului Uniunii Nationale a Barourilor din Romania publica Decizia nr. 773/ 26.10. 2013, cu caracter interpretativ.

Obiectul Deciziei aplicarea corecta a prevederilor art. 66 lit. p) din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, republicata si ale art. 281 alin (1) din Statutul profesiei de avocat, adoptat prin Hotararea Consiliului U.N.B.R. nr. 64/03.12.2011, cu modificarile si completarile ulterioare.

A. Precizari prealabile

Interpretarea acestor prevederi apare ca fiind necesara, pentru a clarifica situatia plangerilor si contestatiilor privind deciziile si hotararile de exercitare a actiunii disciplinare impotriva unui avocat, adoptate de catre consiliile barourilor, in special cu privire la calea de atac ce ar putea fi formulata impotriva solutiilor de exercitare a actiunii disciplinare sau de clasare a cauzei, intervenite in urma cercetarii disciplinare facuta in legatura cu o plangere ...[citeste in continuare...]

Black Friday este ATAZI

Reduceri 70%. Transport Gratuit. Excursii Cadou.

 

...click aici pentru oferta integrala»
 

Atentie:
reducerile sunt valabile din acest moment pana vineri, 29 Noiembrie 2013, ora 24


Baroul Ilfov. Registrul de Asistenta Judiciara 2014

Baroul Ilfov a dat publicitatii joi, 28 noiembrie 2013, lista avocatilor care au formulat optiuni de inscriere in Registrul de Asistenta Judiciara pentru anul 2014.

Conform art. 48 din Regulamentul pentru organizarea S.A.J. al Baroului Ilfov, contestatiile se primesc pana in data de [citeste in continuare...]

Gheorghe Florea despre Medierea - un bun national

Avocatul dr. Gheorghe Florea, Presedintele Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, a participat joi, 28 noiembrie 2013, la conferinta nationala a mediatorilor cu tema ”Medierea – un bun national“, ocazie cu care a sustinut urmatorul discurs:

”Domnule Presedinte al Consiliului de mediere,
Onorat Prezidiu,
Doamnelor si domnilor participanti si invitati,

Va multumesc pentru invitatia facuta si pentru prilejul oferit de a va adresa, in numele avocatilor, un cuvant despre raporturile dintre avocati si mediatori, dintre mediere si mediul social in care avocatii lucreaza!

Medierea este un concept tehnico-juridic importat, relativ recent incorporat in limbajul cotidian. Este previzibil ca asimilarea si acceptarea medierii sa fie una lenta la nivel colectiv sau individual, deoarece societatea este mult mai obisnuita cu termenele neaose de ”tratative”, ”conciliere”, „impacare”, ...[citeste in continuare...]


  Legislatia muncii
Salariul minim si coeficientii de ierarhizare. In ce conditii se stabileste salariul?
de Mihaela Pascu

Vom stabili mai jos in ce masura poate fi angajata o persoana pe functia de manager marketing cu un salariu de 800 lei (minim pe economie), durata 8 ore, fara ca aceasta suma sa fie influentata de coeficientii de salarizare.

Potrivit dispozitiilor art. 40 alin. (2) lit. c) din Codul muncii, republicat, angajatorii au obligatia sa acorde salariatilor toate drepturile ce decurg din lege, din contractul colectiv de munca aplicabil si din contractele individuale de munca.

Acordarea drepturilor salariatilor este obligatorie atat daca aceste drepturi izvorasc din dispozitii legale, cat si din prevederile cuprinse in contractele colective de munca incheiate la diferitele niveluri sau in contractele individuale de munca.

In privinta drepturilor ce decurg din lege, in temeiul art. 164 alin. (3) teza I din Codul muncii, republicat, angajatorul este obligat sa garanteze in plata un salariu brut lunar cel putin egal cu salariul de baza minim brut pe tara.

In ...[citeste in continuare...]


  Club Juridic
lichidare firma-insolventa -faliment-raspundere administrator

Buna ziua,
Sunt asociat si administrator la o firma care pana la data de 31.12.2004 nu a preschimbat certificatul de inmatriculare si care potrivit legii 359/2004 prin dosarul 229072/18.05.2005 si sentinta nr.23513/19.05.2005 a tribunalului Bucuresti constata dizolvarea de drept a firmei.Administratia financiara sector 2 face contestatie deoarece la data de 31.12.2004 firma avea conform bilantului contabil pe 2004 datorii neachitate in valoare de 1610 RON.

Instanta admite recursul si prin sentinta nr.49557/06.09.2006 la dosarul nr.390439 numeste ca lichidator pe Juncu Constantin. Acesta nu intreprinde nici un fel de activitate privind lichidarea firmei. In anul 2010 administratia financiara deschide dosarul 10265/3/2010 pentru numire lichidator in conditiile in care mai fusese numit lichidator in anul 2006.Instanta respinge cererea ca lipsita de obiect .

In anul 2013 se deschide la cererea administratiei financiare dosarul de insolventa -faliment nr.24092/22.07.2013 in care este ...[citeste in continuare...]

Promisiune bilaterala de vanzare cumparare teren agricol

Buna ziua . In luna Iulie 2010 parintii mai au vandut prin promisiune bilaterala un teren extravilan . In promisiune am convenit ca toate cheltuielile de vanzare , intocmirea documentelor cadastrale , inscrierea in cartea funciara , plata impozitului pe teren pina in momentul vanzarii , plata impozitului din vanzare , vor fi in sarcina promitentului cumparator .
Contractul de vanzare cumparare se va perfecta pana la data de 31.12.2012. Dca din culpa parintilor nu se poate perfecta actele se platea dublul sumei primite . In cazul in care perfectarea contractului nu are loc din culpa promitentului cumparator acesta va pierde cu titlu de daune intreg pretul achitat .

Cand l-am sunat si am intrebat de ce nu a facut nici cadastru pina acum nici nici contractul acesta m-ia comunicat ca a facut contractul pe promisiune si nu mai am ce face ( i-am comunicat ca eu caut alt cumparator deoarece a trecut termenul si nu a facut contractul . Am pierdut si renta viagera deoarece a expirat ...[citeste in continuare...]

  Viata sanatoasa
Ceapa, antibiotic natural. Iata ce afectiuni trateaza!

Ceapa este un aliment folosit des in diverse preparate culinare. Datorita vitaminelor continute, actioneaza ca un antibiotic natural, prevenind raceala si gripa.

Ceapa, leguma folosita des in bucatarie pentru a da savoare mancarurilor, este folosita ca remediu naturist in sezonul rece pentru a preveni raceala si gripa. Ceapa este bogata in sulf, responsabil pentru mirosul intens, dar are si numeroase beneficii pentru sanatate.

Antibiotic natural care ajuta organismul sa lupte impotriva stafilococilor, ceapa este medicamentul naturist cel mai frecvent utilizat in trecut de bunicii nostrii pentru gripa si raceala. Pe langa faptul ca vindeca raceala chiar din faza de inceput, este recomandata si in caz de tuse persistenta. Pentru a scapa de tusea suparatoare, fierbe 2 cepe cu tot cu coaja in 500 ml apa. Dupa ce apa scade la jumatate, se lasa sa se raceasca, iar lichidul se bea indulcit cu miere de albine.
Sa nu uitam ca este un important aliment si pentru imbunatatirea ...[citeste in continuare...]

Black Friday

Oferta reduceri 2013Black Friday

Oferta reduceri 2013
 
 
© RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate
Week-end CEDO Interactiv Termeni de utilizare Publicitate

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin

Puteti urmari toate newsletterele e-Juridic pe:

flux rss arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040-213172586